Rossi wil geen vast testcontract

Michel (michelc85)
Valentino Rossi heeft ontkend, dat hij op een reguliere basis voor Ferrari zal testen.

Ross Brawn van Ferrari heeft onlangs aangegeven dat Rossi een aantal belangrijke test zou uitvoeren, ook zou hij daarna om de 6 weken een keer in de wagen testen.

Valentino Rossi: "Volgend jaar zal ik op de motor racen en ik zal niet de tijd hebben om alle tests te doen waar ik over lees. Laten we zeggen dat het er slechts zes zijn, dan nog zou ik mij bijna fulltime in moeten zetten, en het zou betekenen dat ik besloten heb om in de Formule 1 te racen, wat ik niet heb gedaan."

"Als dit ooit zal gebeuren dan zal ik het alleen doen om proberen te winnen en daarvoor zal je je 100% in moeten zetten."

"Ik heb Ross Brawn’s woorden met een lach aangehoord, misschien was het wat betreft de programma’s leuk geweest als ik erover was geïnformeerd. Ik weet er zelf niks over en het past niet in mijn plannen."

"En ik hoor ook scherp, ook de vervelende meningen over mij. Briatore, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli: misschien zijn ze een beetje jaloers op mij, met een wil om te demonstreren dat de Formule 1-wereld en rijders beter zijn dan die van de motorfietsen. Ik denk het tegenovergestelde, maar misschien zijn ze bang voor mij".