Opgepakte moslima's blijken extreem radicaal

De twee vrouwen, die op 22 juni bij station Lelylaan in Amsterdam tezamen met vermeend Hofstadlid Nouredine El F. zijn aangehouden met een doorgeladen machinegeweer, worden door justitie gezien als uiterst radicale moslimas. Het waren geen ontoevallige begeleidsters van El F., maar zij participeren in de radicale islamitische beweging.

Bronnen in radicaal-islamitische kringen rond het Hofstadnetwerk en de opsporing melden dit aan de Volkskrant. Eén van de twee dames is de 26-jarige Martine, een bekeerde ex-politiebeambte. Zij was nauw betrokken bij de Stichting Al Aqsa (site is sinds kort dicht). Deze stichting, die zichzelf als een charitatieve mosliminstelling profileert, staat in de Europese Unie op de lijst van terroristische organisaties. In Nederland zijn alle tegoeden van Al Aqsa door de Nederlandse rechter bevroren. Martine was erna een van de oprichters van de Stichting Jerusalem, een doorstart van Al Aqsa.

Ook de andere moslima, de 21-jarige Soumaia, is zeer radicaal. Zij leerde Nouredine waarschijnlijk pas begin dit jaar kennen. Sinds die tijd is ze snel geradicaliseerd. Soumaia, die 'islamitisch' getrouwd is met Nouredine, gaf onder meer lezingen aan jongeren in de Haagse As Soennah-moskee. Deze moskee staat als zeer orthodox te boek. In deze Moskee zou ook Martine, die de toen nog voortvluchtige Nouredine onderdak had verleend, met regelmaat komen.
_
Meer info over Nourredine El F. en de Hofstadgroep.