FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 september 2004

Snoeigrage Belg moet de cel in

aboeAbdullah had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 46-jarige man uit het Belgische Hasselt moet voor één maand de cel in omdat hij het snoeien niet kan laten. De Belg was van mening dat de lokale plantsoenendienst haar werk niet naar behoren uitvoerde en ging zelf met een snoeischaar op pad om op eigen houtje struiken en bomen in en rond de stad Hasselt te kortwieken.

In oktober 2002 werd de man betrapt toen hij een tiental bomen onder handen had genomen. Eind maart 2003 liep hij opnieuw tegen de lamp terwijl hij struiken snoeide langs een kanaal. In december 2002 was hij al eens veroordeeld tot acht maanden cel en duizend euro boete voor gelijkwaardige vergrijpen die hij pleegde tussen september 1999 en april 2001. Behalve de maand cel moet de Hasselaar dit keer een boete van 2500 euro betalen.

Tankauto gekanteld in Middelburg

The_Yellowman had ons via de nieuws-submit te melden:

Een tankauto vol brandbaar buthyleen is dinsdagavond gekanteld in Middelburg. De tankauto kwam op zijn kant terecht op de kruising Poelendaelsesingel met de Vlissingseweg. Daarbij zou tenminste een persoon gewond zijn geraakt

Op de plek van het ongeval is de burgemeester van Middelburg, dhr. Schouwenaar, aanwezig omdat het rampenplan is afgekondigd. Ter plaatse is er overleg tussen brandweer, politie, ambulancedienst, gemeente en milieudienst. De tankwagen zal in ieder geval zo spoedig mogelijk worden leeggepompt. Daarna zal de tankwagen voorzichtig worden geborgen, de eerste schattingen luiden dat dit na middernacht wordt.

In verband met het mogelijk ontploffingsgevaar heeft de politie de omgeving afgezet. In een straal van ongeveer 100 meter worden alle woningen ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen sporthal.

Square Enix bezig met nieuwe game?

Akitoshi Kawazu, de producer van de Saga serie en Final Fantasy: Crystal Chronicles, hintte in een interview dat er een nieuwe Square Enix game aan kan gaan komen.

In het interview, gehouden met de Japanse website Gpara.com, werd gevraagd of Kawazu wat kon vertellen over zijn nieuwste projecten. Hierop antwoordde hij: "Ik kan niet te veel in detail treden, maar we zijn druk bezig met het voorbereiden voor de Tokyo Game Show. Kijk hier alsjeblieft naar uit."

Het lijkt erop alsof Square Enix op de TGS een nieuwe game zal onthullen. Omdat het interview met geen woord rept over Game Designers' Studio, de studio verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Crystal Chronicles, zou dit kunnen betekenen dat er een nieuwe Saga game, of misschien wel een compleet nieuwe game, aankomt.

De Tokyo Game Show zal gehouden worden van 24 tot 26 september.

Namco al bezig voor Next-Gen

Terwijl de huidige consoles nog steeds vechten om een plekje onder, op of naast de TV komt Namco met het bericht dat ze al bezig zijn aan de volgende generatie.

Yoichi Haraguchi (Vice President Namco): "Namco is already developing tools for next generation hardware. If we can apply the tools that we've made to other titles, we'll be able to reduce the development costs associated with making a single game. Thus, if we get the chance, we'd definitely like to cooperatively develop a game in this fashion in the future."

Tracklist Def Jam Vendetta: Fight For NY bekend

Vandaag maakten Def Jam en Electronic Arts bekend welke tracks er op de soundtrack van Def Jam Vendetta: Fight for New York zullen staan.

In de lijst met tracks vinden we naast old-school hiphop tracks ook een aantal nieuwe tracks.
De volledige tracklist:

America's Most - Method Man, Redman
Anything Goes - C-N-N
Are we Cuttin' - Pastor Troy
Bust - OutKast
Comp - Comp
Flipside - Freeway
Get into it - Comp
Get it now - Bless
Let's Get Dirty - Redman
Let's Go - Shawnna
Lil' Bro - Ric-A-Che
Make It Hurt - Busta Rhymes
Mama Said Knock You Out - LL Cool J
Man Up - Sticky Fingaz
Mother Mother - Xzibit
Move! - Public Enemy
Nuff Respect - Big Daddy Kane
O.G. Original Gangster - Ice T
PistolGrip-Pump - Volume 10
Pop Off - Joe Budden
Poppa Large - Ultramagnetic MC's
See about ya - Beezle feat. Bonecrusher
Sieze the Day - Bless
Take a Look at My Life - Fat Joe
Walk With Me - Joe Budden
We Gon Hit Em - Deuce, Dub and the Junkyard Gang
What's Happenin' - Method Man
Yes Sir - C-N-N


In het originele Def Jam Vendetta speelde je een rapper, die het in de worstelring tegen andere bekende en minder bekende rappers op nam. Dit vervolg wijkt daarin niet af, en aangekondigde rappers voor het nieuwe deel zijn onder andere Lil' Kim, Busta Rhymes, Snoop Dogg en Ludacris. Het spel is een poging van EA om de hiphopcultuur en de gamescultuur dichter bij elkaar te brengen.

In de VS heeft de game een 18+ rating gekregen. De Amerikaanse release staat gepland op 1 oktober voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube. Of en wanneer de game naar Nederland komt is nog niet bekend.

Star Wars Battlefront online met 24 spelers

De 'Program Director Xbox Live' heeft op het forum van Xbox.com bekend gemaakt dat de Live versie 24 spelers zal ondersteunen. Hoewel het aantal spelers in de PS2 online mode van Star Wars Battlefront is gereduceerd tot 16 spelers, is het blijkbaar toch mogelijk gebleken om op Live dit aantal op 24 te houden.

De game werkt à la Battlefield 1942/Vietnam en stelt de spelers in staat om op verschillende locaties van het Star Warsuniversum één-op-ééngevechten met elkaar te leveren als infanterie en in verschillende voertuigen. Op 24 september komt Star Wars Battlefront uit in Europa voor de PS2 en Xbox.

Arrestaties na aanslagen op Russische vliegtuigen

Icoon Buitenlands nieuws In Rusland zijn twee mensen gearresteerd die mogelijk betrokken zijn bij de bomaanslagen op twee vliegtuigen in augustus. Dat heeft het openbaar ministerie in Rusland dinsdag bekend gemaakt volgens het persbureau Ria Novosti. Op 24 augustus stortte de twee Russische vliegtuigen enkele minuten na explosies in de toestellen. Hierbij kwamen alle 89 inzittenden om het leven.

De identiteit van de arrestanten is nog niet bekendgemaakt. Eerder op dinsdag werd door een woordvoerder van de inlichtingendienst FSB wel verklaard dat de verblijfplaats van twee Tsjetsjeense vrouwen die mogelijk iets te maken hebben met de aanslagen was achterhaald. Het is niet bekend of deze twee vrouwen ondervraagd of gearresteerd zijn.

Anthony Godett gearresteerd op Curaçao

Op Curaçao is FOL-partijleider Anthony Godett gearresteerd. Justitie verdenkt hem onder andere van lidmaatschap van een criminele organisatie. Godett zou tevens betrokken zijn geweest bij illegale activiteiten van partijgenoot en oud justitie-minister Ben Komproe, die gisteren al werd opgepakt.

Komproe zou als minister van Justitie buitenlandse prostituees onwettig aan een verblijfsvergunning hebben geholpen en een bende hebben gevormd met een medewerker en de moeder van een bordeelhouder.

Godett was onlangs nog in Nederland om te spreken met zijn advocaat Gerard Spong. Dit vanwege zijn recente veroordeling in Curaçao tot vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, wegens omkoping, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. Die veroordeling hield in dat hij geen premier van Curaçao kon worden. Deze functie liet hij indertijd aan zijn zus Mirna.

Jamiroquai moet auto laten staan

Icoon Muziek nieuwsJay Kay, frontman van de band Jamiroquai, moet voorlopig zijn auto laten staan. Wegens herhaaldelijke snelheidsovertredingen dient hij voor zes maanden zijn rijbewijs in te leveren. Daarnaast kreeg hij een boete van 750 Engelse pond. Jay Kay werd in februari gepakt toen hij 168 kilometer per uur reed waar hij maximaal 112 mocht.

Jay Kay staat bekend om zijn voorliefde voor snelle auto's en hard rijden. Onlangs was hij één van de deelnemers in de illegale race Gumball 3000. De zanger is al drie keer eerder veroordeeld voor snelheidsovertredingen. Volgens sheriff Robert McCreadie in het Schotse Perth, waar Jay Kay in februari werd gesnapt, is het rijgedrag van de zanger volstrekt onacceptabel.

Jamiroquai moet de auto laten staan
Jamiroquai moet voorlopig de auto laten staan

Nederland grootste betaler in de EU

Icoon Algemeen nieuws In 2003 was Nederland opnieuw het land dat in verhouding tot het nationaal inkomen het meeste geld afdroeg aan de Europese Unie in Brussel. Het verschil tussen de betalingen en de ontvangsten bedroeg vorig jaar voor Nederland bijna 2 miljard euro, wat neerkomt op 0,43 procent van het nationaal inkomen. Dat bleek dinsdag uit een presentatie van de Europese Commissie.

De cijfers van het Nederlandse ministerie van Financiën vallen nog hoger uit omdat dat douaneheffingen ook meetelt, wat de Europese Commissie niet doet omdat deze eigendom van de Europese Unie zijn. Nederland ontvangt veel douaneheffingen vanwege de havens in Rotterdam.

Andere grootbetalers in 2003 waren Zweden en Duitsland met 0,36 procent van hun nationaal inkomen. Portugal ontving het meeste geld; 2,66 procent van het nationaal inkomen van Portugal bestond uit geld afkomstig van de EU. Van alle uitgaven van de EU ging in 2003 in totaal 57 procent naar de landbouwsector.

Per hoofd van de bevolking kregen de Ieren echter meer geld dan Portugal, met een positief saldo van 390 euro per persoon. Nederlanders moesten per inwoner 120 euro afdragen, een hoeveelheid die alleen overtroffen werd door Luxemburg met 125 euro per persoon. Toch is de situatie ten opzichte van 2001 wel iets verbeterd. Toen betaalde Nederland nog 0,54 procent van het nationaal inkomen aan de EU.

Meer sim-kaarten dan inwoners in Zweden

In Zweden zijn sinds begin dit jaar meer sim-kaarten in omloop dan dat er inwoners zijn. De oorzaak hiervan is dat veel mobiele bellers vaak meer dan één telefoon hebben, waardoor ze dus ook meer sim-kaarten hebben.

In Nederland zijn er nog steeds minder van deze chips voor mobiele telefoons in omloop. Al zal het niet lang meer duren voordat ook hier de 'magische grens' van 100 procent zal worden overschreden. In maart van dit jaar zou 90 procent van de Nederlandse bevolking volgens het blad Telecom.paper een sim-kaart kunnen hebben.

Microsoft verdriedubbelt afzet Xbox

Volgens de Britse detailhandel is afgelopen week de verkoop van de Xbox verdriedubbeld naar 15.000 stuks. Dit in navolging van de prijsverlaging naar 99 Pond (150 euro).

Er wordt verwacht dat deze afzetstijging ook nog de komende maanden vol zal houden door de line-up van games die Microsoft en haar partners nog in de planning hebben staan. Deze zullen nu makkelijker hun weg naar de consument vinden.

Microsoft UK behoudt zich nog van commentaar op het verkoopsucces.
Er is nog geen informatie bekend over dezelfde actie van Sony die, later dan Microsoft, afgelopen maand ook de prijs van de PlayStation 2 verlaagde naar 150 euro.

Voortaan in-game reclame bij Davilex games

Davilex Games BV en Down Under Ingame Advertising (DUIA) kondigden vandaag aan een samenwerkingsverband aan te gaan wat betreft in-game reclame in de spellen van Davilex.
De deal wijst DUIA aan als het bureau dat zowel voor de in-game advertising als voor de promotie van de games zal gaan zorgen.
Het samenwerkingsverband was eigenlijk al eerder van start gegaan door de implementatie van radiozender City FM in de PC game Amsterdam Taxi Madness.

In-game reclame wordt door beide bedrijven, gamepublishers en reclamebureaus gezien als een van de meest interessante manieren van adverteren en het bereiken van communicatie met het publiek. Games bieden een breed scala aan adverteermogelijkheden zoals sponsoring, productplaatsing en promotie en ze helpen de adverteerders een publiek te bereiken dat moeilijker te bereiken is via de traditionele media.
De bedrijven zeggen dat de professionele aanpak van beide partijen garant staat voor het best mogelijke eindresultaat.

"[...]
To underline our global ambition we took on Down Under Ingame Advertising (DUIA), who are clearly leading in the in-game advertising field, to provide us with partners and advertisers who want to associate and be part of the world renowned intellectual property that Davilex Games represents.
[...]"


Aldus Hans Lange, Sales & Marketing Director van Davilex Games B.V.

Davilex Games heeft onlangs aangekondigd een aantal nieuwe, veelbelovende titels uit te gaan brengen waarmee zij haar positie van grote speler op de Europese gamesmarkt wil versterken.
Davilex begon in 2002 met het ontwerpen van games gebaseerd op poplulaire tv-series en films. Naast "Knight Rider: The Game" heeft Davilex ook de rechten op de populaire tv-serie uit de jaren 80 "Miami Vice". Davilex zal deze lijn voortzetten en zit al aan de onderhandeltafel over de rechten op andere bekende films tv-series.

Kijk voor meer info op de site van Down Under InGame Advertising.

Davitamon-Lotto wil Julich

De nieuwe Davitamon-Lotto-ploeg heeft nog twee tot drie plaatsen vrij voor volgend jaar. Voor de grote rondes wil de ploeg Bobby Julich aantrekken.

Na de derde plek van Julich in de Tour de France van 1998 heeft Julich die prestatie niet meer behaald. Na drie jaar CSC wil de renner het nu bij een andere ploeg proberen. Davitamon-Lotto toont in ieder geval serieuze interesse in de renner.

Bij CSC heeft Julich nog wel een aanbieding liggen om twee jaar bij te tekenen. Vanwege zijn verminderde status bij CSC zou de renner er echter in salaris op achteruit gaan. Bij Davitamon-Lotto zou binnen het huidige budget nog ruimte zijn voor drie aanwinsten.

Petacchi wint in Zaragoza

Na een trage rit tussen Soria en Zaragoza heeft Alessandro Petacchi de vierde etappe van de Vuelta gewonnen. Fassa Bortolo lanceerde de sprinter weer perfect het laatste rechte stuk op.

Een aantal heuvels en een flinke tegenwind zorgden ervoor dat er vandaag niet snel werd gereden. Het peloton leek bewust van de zwaarte van de etappes die nog komen en vier koplopers konden niet ver weglopen. Fernandez, Laidoun, Florencio en Silloniz zorgden voor de ontsnapping van de dag, maar kregen nooit een grotere voorsprong dan vier minuten.

T-Mobile leek in de laatste tien kilometer het initiatief voor de sprint te pakken. Echter in de laatste kilometer overheerste Fassa Bortolo weer. Petacchi werd gelanceerd en hoewel Zabel en Freire dichtbij kwamen, wist hij toch zijn tweede etappe deze ronde te winnen. Benoît Joachim blijft leider in het algemeen klassement.

Uitslag:
1. Alessandro Petacchi (Ita) 4.23.01
2. Erik Zabel (Dui) z.t.
3. Oscar Freire (Spa) z.t.
4. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
5. Angelo Furlan (Ita) z.t.
6. Giosue Bonomi (Ita) z.t.
7. M.A.Martin Perdiguero (Spa) z.t.
8. Pedro Horrillo (Spa) z.t.
9. Arnaud Coyot (Fra) z.t.
10. Luca Paolini (Ita) z.t.
11. Ion Del Rio (Spa) z.t.
12. Mariano Piccoli (Ita) z.t.
13. Antonio Cruz (VS) z.t.
14. Max van Heeswijk z.t.
15. Nicolas Inaudi (Fra) z.t

Klassement:
1. Benoit Joachim (Lux) 13.38.59
2. Max van Heeswijk + 0.18
3. Floyd Landis (VS) + 0.24
4. Michael Barry (VS) z.t.
5. Manuel Beltran (Spa) z.t.
6. Victor Hugo Peña (Col) z.t.
7. David Zabriskie (VS) z.t.
8. Alexandr Vinokoerov (Kaz) 0.40
9. Cadel Evans (Aus) z.t.
10. Alejandro Valverde (Spa) 0.47
11. Santiago Botero (Col) 0.55
12. Tomas Konecny (Tsj) z.t.
13. Denis Mentsjov (Spa) 0.57
14. Francisco Mancebo (Spa) 1.03
15. Carlos Garcia Quesada 1.11

Vijver in je tuin

Dag in dag uit kijk je naar je saaie tuin, een grasmat, een paar sparren en wat bloemen.
Een doorsnee tuin bij een doorsnee woning.
Een vijver zorgt er al gauw voor dat je tuin er levendiger eruit ziet.

Maar een vijvertje graven?
Is dat niet heel erg veel werk, zware handenarbeid.
Kilo's aarde omhoog scheppen met je schop, eeltvorming aan je handen.
Ik moet er niet eens aan denken, laat mij dan maar luieren.

Maar wat als ik zeg, dat ik 2 methodes heb om het je makkelijk te maken.

Methode 1 vereist een heel precieze gebruik van je materialen, maar dan heb je ook wat.
Drastisch maar effectief.

Of je gaat voor methode 2, het enige wat je hier bij nodig hebt is een graafmachientje.
Het is wat trager dan methode 1, maar het is ook heel leuk om met een graafmachine te werken.

Atari komt met de Flashback Classic Game Console

Atari heeft onlangs laten weten in een november een nieuwe console op de markt te brengen die luistert naar de naam Atari Flashback Classic Game Console. En, je raadt het al, deze is bedoeld om oude Atari-tijden te doen herleven. De console is qua uiterlijk gebaseerd om de klassieke Atari 7800 alleen een stukje kleiner. Hij wordt geleverd met twee joysticks, een stroomkabel en een kabel voor naar je tv.
De voorgeïnstalleerde spellen zijn stuk voor stuk klassiekers en elke game is al ooit eerder verschenen op de Atari 2600 en 7800. Behalve het spel Saboteur welke nog nooit eerder is uitgebracht.

- Adventure
- Air Sea Battle
- Asteroids
- Battlezone
- Breakout
- Canyon Bomber
- Centipede
- Crystal Castles
- Desert Falcon
- Food Fight
- Gravitar
- Haunted House
- Millipede
- Planet Smashers
- Saboteur
- Sky Diver
- Solaris
- Sprinaster
- Warlords
- Yar's Revenge

De console moet voor de schappelijke prijs van 37 euro over de toonbank gaan en is dus een must-have voor iedere nostalgische gamer.

Mocht je overigens geen zin hebt om nóg een console in je kamer te zetten dan heeft Atari ook een andere oplossing.
Voor slechts 19,95 euro zal binnenkort Atari Anthology in de winkel liggen. Dit is een compilatie van maarliefst 85 retro-games voor de Xbox en de PlayStation 2.

Milli Görüs verbiedt slaan van vrouwen

De in Nederland zeer actieve Turks-islamitische organisatie Milli Görüs gaat het slaan van vrouwen verbieden. In alle moskeeën waar de vereniging actief is zullen de imams tegen huiselijk geweld preken. Ook een corrigerende tik, die volgens de Koran wel toegestaan is, wordt in de preek verboden.

Onlangs bleek uit een onderzoek dat 24% van de allochtone vrouwen zegt met huiselijk geweld te maken te hebben. Experts noemen dit percentage nog aan de lage kant.

Vandaag nog eiste justitie 2 jaar cel tegen een man van Turkse komaf die zoutzuur in het gezicht van zijn vrouw had gegooid. Het slachtoffer moest een operatie ondergaan aan haar ogen.

Alle Nomads-verdachten blijven in cel

De Amsterdamse rechtbank heeft vandaag het voorarrest van alle 13 vastzittende clubleden van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek met 3 maanden verlengd. Justitie verdenkt de 13 ervan dat ze in februari drie leden van hun eigen club (Nomads-president Paul de Vries, Cor Peijnenburg en Serge 'Moon' Wagenaar) hebben vermoord. Gisteren en vandaag diende de zogenoemde pro-forma zitting tegen de verdachten.

De reden van de moorden zou een ripdeal van een partij cocaïne zijn geweest. De drie slachtoffers zouden een partij Colombiaanse coke achterover hebben gedrukt waardoor problemen met de leveranciers ontstonden. Ook zou een interne machtsstrijd hebben gewoed binnen de Nomads.

In het clubgebouw van de Nomads trof de recherche bloedsporen aan van de drie doden, ondanks dat de Nomads kort na de moorden de ruimte hadden opgeknapt en overgeschilderd. De politie is overigens nog steeds op zoek naar vier voortvluchtige leden van de club.


Zo'n 20 Angels bezochten gisteren de rechtszaak

Laat mij maar rotten, hoor...

Als klein meisje had ik geen flauw benul van de dood en wat dat precies inhield. Ik herinner me dat mijn opa van de ene op de andere dag verdween, zomaar, zonder afscheid.
"Opa is naar de hemel", vertelde mijn moeder snikkend. Ik weet nog heel goed dat ik dat een mooie reis vond en dat ik niet snapte waarom mijn moeder zo huilde.
Ik begreep ook niet waarom ik niet in die kist mocht kijken. Wat er ook in lag, het moest vast erg interessant zijn. Het irriteerde mij, die bedroefde gezichten, dat gesnik en gesnotter, en niemand die naar mij wilde luisteren. Mijn protest daartegen werd ruw afgestraft, ik kreeg een ferme tik voor mijn billen.
Toen mijn oma een paar jaar later stierf - ik was een jaar of zeven - begreep ik al iets meer. "Oma is bij opa en bij de Lieve Heer en ze komt niet meer terug, nooit meer", vertelde mijn moeder die keer, opnieuw geheel overstuur.
Wat mijn vader daarna zei, maakte een nog veel diepere indruk op mij, hij had het over oma die ingeslapen was. Lange tijd daarna durfde ik niet te gaan slapen uit angst dat ik niet meer wakker zou worden en was mijn opluchting bij het ontwaken onbeschrijflijk.
Uit die periode herinner ik mij eveneens dat ik overdag verschillende keren heel bewust ademhaalde en mijn hand op mijn borstkas legde, om te voelen of mijn hart nog klopte. In het begin vaak op de verkeerde plek, maar daarna ging mijn hart zo vreselijk te keer dat het niet mis te verstaan was: ik leefde nog, godzijdank! Vreselijke tijden waren dat.

Ik werd ouder en beleefde nog enkele begrafenissen, waaronder ook een paar crematies. Ik stelde allang geen vragen meer, want ik was van alles op de hoogte.
Ik weet niet meer precies wanneer het opnieuw begon, maar wel dat het een overblijfsel was van wat ik toen oppikte bij de begrafenis van mijn grootouders.
Waarover ik het heb? Over mijn angst voor mijn eigen begrafenis, of crematie, of... ja, wat eigenlijk, want ik wil namelijk geen van beide. Ik wil ook niet dood, maar helaas, ook voor mij is het eeuwige leven niet weggelegd, dus sterven zal ik, dat is een onontkoombaar feit.

Het is typisch iets van deze tijd: alles tot in de puntjes willen regelen, tot en met je sterfdag en alles wat daarna komt. Wil je de volledige regie over je eigen begrafenis, moet je tijdens je leven al allerlei beslissingen nemen, bijvoorbeeld over wat er na je dood met je lichaam moet gebeuren.
Tegenwoordig mag bijna alles, van spectaculaire grafkisten tot bijzondere diensten, van rockmuziek op het kerkhof - want daar hield je zo van - tot verplicht vrolijke gezichten en heel veel bloemen, want ook dat zag je zo graag.
Meestal kiest men echter voor "gewoon". Voor mij hoeft die poespas ook niet. Waar het mij om gaat, is, dat ik helemaal niet begraven wìl worden en ook niet gecremeerd. Sterker nog, ik wil ook geen beslissing nemen: begraven of cremeren, ik vind beide opties doodeng.

Want stel nou, hè, stel dat zo'n jong, onervaren doktertje zich nu vergist, dat ik helemaal niet dood ben, maar in diepe coma ben geraakt, dat hij zijn stethoscoop op de verkeerde plaats legt en mijn zwakke hartslag niet hoort, dat hij dat spiegeltje voor mijn mond houdt en dat piepkleine beetje wasem niet opmerkt, kippig als hij wellicht ook nog is. Nou, reken maar dat niemand je hoort in je hermetisch afgesloten kist en al helemaal niet op het kerkhof met je favoriete rockmuziek op de achtergrond. Lig je eenmaal onder de zoden, is het zéker te laat en heb je spijt dat je dáárvoor gekozen hebt.
Een crematie is zo mogelijk nog erger. Ooit had ik daar een nachtmerrie over. Medewerkers van het crematorium die naast mijn grafkist shagjes stonden te draaien, daarna het vuur in de oven extra hoog opporden en daarbij keihard praatten en lachten, zo hard dat mijn hulpgeroep totaal overstemd werd. Ik schrok wakker op het moment dat mijn kist in de oven werd geschoven en het plotseling heel erg warm bij mijn voeten werd. Lag die verdomde rothond van mij op het voeteneind van mijn bed. Het arme beest heeft nooit geweten wat hem overkwam.
Ja, ik weet het, je kunt je lichaam ook afstaan ten behoeve van de medische wetenschap, voor onderzoek of orgaandonatie. Maar dan weet je dat ze in je gaan snijden en dan komt dat verhaal van die snertdokter weer in beeld. De gedachte alleen al is ijzingwekkend, bij kennis komen en dan... nou ja, laat maar.

Sinds kort is er nog een andere mogelijkheid. Ik zou mijn lichaam beschikbaar kunnen stellen, aan dr. Bill Bass bijvoorbeeld. Dr. Bass is een forensisch patholoog en werkzaam in Amerika, in Tennessee, om precies te zijn. Op zijn "bodyfarm" experimenteert hij met tientallen doden ten behoeve van de misdaadwetenschap.
De lijken liggen daar gewoon in het gras, tussen de bosjes of onder een boom en het enige wat dr. Bill doet is onder andere met behulp van de insectenleer het ontbindingsproces volgen.
Heb je de serie CSI (Crime Scene Investigation) wel eens gezien, begrijp je dat zoiets veel bruikbare informatie oplevert, zeker met betrekking tot de postmortale interval (de tijd die na overlijden is verstreken) en het ophelderen van misdaden.

Het lijkt mij heerlijk om daar te mogen liggen, zonder poespas of polonaise aan mijn lijf, om daar heel rustig te mogen ontbinden, op zo'n heerlijk zacht, fris geurend bloembed.
Maar wacht even, wat die bloemen betreft, dat moeten natuurlijk wel afrikaantjes zijn, vanwege de mieren, doodeng vind ik die beesten...

Film: The Bourne Supremacy

The Bourne Supremacy is het (logische) vervolg op The Bourne Identity (2002). Matt Damon speelt met verve de spion met geheugenverlies. Wie hij was, weet hij nog steeds niet. En waarom zijn vroegere werkgevers hem achterna zitten is hem ook een raadsel. Ruim twee uur lang mogen we meepuzzelen met Bourne in een spannende en vooral actierijke thriller.

The Bourne Supremacy draait donderdag 9 september in de Nederlandse bioscoop.

Pedofiele misbruiker meestal bekende

Kindermisbruikers bevinden zich voornamelijk in de directe kring van hun slachtoffer. Ze zijn in 75% van de gevallen familie of zelfs een gezinslid. In 15% van de gevallen betreft het een bekende en maar 10% is een volstrekt vreemde van het slachtoffer. Deze cijfers blijken uit het rapport 'Pedoseksuele delinquentie' van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie.

Het WODC constateert overduidelijk dat vaders of vaderfiguren de grootste categorie ontuchtplegers vormen. De plegers van pedoseksuele delicten zijn vrijwel uitsluitend mannen en gemiddeld ouder dan daders van andere misdrijven. Het aantal bij justitie geregistreerde pedofielen is de afgelopen jaren afgenomen van bijna 1.800 in 1996 tot een kleine 1.400 in 2002.

Camouflage car

Tegenwoordig worden vele mensen geteisterd door autodiefstallen.
Zij het een junk die geld wilt of iemand die auto's steelt om ze later te vervoeren naar de Oostbloklanden.

De meeste kennen het befaamde "vuur onder de auto" inbraakalarm wel.
Kom je te dicht, ga dan maar snel uit de voeten voor het te heet wordt.

Nu hebben ze iets nieuws, ze zorgen ervoor dat je geen directe contact met de auto kan hebben.
Een eerdere versie was al te bewonderen.
Toch een leuke truc om je auto te beschermen, maar de echte professionals laten zich door zoiets niet stoppen.

Is er dan geen enkele auto veilig?
Toch wel, rij in een rammelbak dat niemand wilt hebben, zelfs niet als er geld werd toegestopt.
De roestplekken tel je per tientallen, afgebladerd lak op de grond.
Maar dit is geen manier om je te vertonen op straat.

Hoe kan je dan EN een mooie auto hebben EN geen angst te hebben van een mogelijke diefstal?
Deze meneer weet het wel.

Camgoo, de eyetoy voor de PC

De eyetoy voor de PlayStation 2 mag een daverend (hoewel voor mij onverklaarbaar) succes worden genoemd. De mensen bij Camgoo zagen een gat in de PC markt en besloten een soortgelijk systeem voor de PC te ontwikkelen.

De bedoeling is dat je games bestuurt door middel van bewegingen die je zélf maakt terwijl je voor een webcam staat. De games equivalent van Karaoke, zeg maar.

Het pakket, met zes games, wordt in twee versies geleverd. Een mét en een zonder webcam.

Op De website van Camgoo vind je meer informatie en een 'actievideo'.

Nota moskeebeleid R'dam van tafel geveegd

Icoon Binnenlands nieuws De Rotterdamse wethouder Pastors van Leefbaar Rotterdam heeft bekend gemaakt de nota ruimtelijk moskeebeleid 2004 te hebben ingetrokken. Hij doet dit na kritiek van diverse moslimorganisaties in Rotterdam en de raadscommissie Fysieke Infrastructuur.

De in juni gepresenteerde nota spitste zich voornamelijk toe op he vastleggen van de architectuur van nieuw te bouwen moskeeën in de havenstad. Met de nota wilde het college van burgemeester en wethouders zorgen dat de nieuwe gebedshuizen passen in de buurt waarin ze komen te staan. Daarbij werd onder meer gedacht aan het schrappen van een bepaling in het bestemmingsplan, zodat minaretten niet hoger dan 35 meter mogen zijn. Daarnaast wilde het college ervoor zorgen dat in de moskeeën behalve gebedsdiensten ook activiteiten plaats gaan vinden ter verbetering van de relatie met omwonenden.

De kritieken van oppositie en coalitiepartijen waren eensgezind. Zo betreurden ze dat bij het opstellen van de nota geen overleg is gevoerd met onder meer moskeebesturen. Ook vond het meerendeel van de fracties dat de nota te veel ging over wat er in de gebouwen zou moeten gebeuren en te weinig over ruimtelijk beleid, hetgeen de eigenlijke taak van deze commissie is.

Wethouder Pastors ergerde zich aan de commissie, die volgens hem te weinig inging op de inhoud van de nota. Volgens de wethouder werd het vooral een discussie op basis van sentiment. "Jammer, want we hebben gekeken wat er bij de Essalam Moskee gebeurde en proberen herhaling te voorkomen." Het college poogde tevergeefs het moskeebestuur vorig jaar de nieuwe Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid een moderne aanblik te geven.

Pastors reageerde geïrriteerd op verwijten hoe hij erbij komt dat er weerstand is tegen de bouw van een moskee, aangezien dat nooit is onderzocht. "Er wordt wel heel erg makkelijk gedaan of ik de enige ben die gek is geworden. Ik heb veel aanwijzingen dat het speelt. De inzet van deze nota was te zorgen dat uiteindelijk meer mensen zeggen dat ze het gebouw dat er komt te staan, mooi vinden. Ik weet zeker dat als we zo door gaan als met de Essalam Moskee de weerstand in de samenleving alleen maar groter wordt."

Websites Jak 3 en Ratchet & Clank: Up Your Arsenal online

Vandaag openden de websites van zowel Jak 3 als de jongste Ratchet & Clank (die de geweldige subtitel 'up your arsenal' draagt ) hun virtuele deuren.

Op de site van Jak 3 vinde je onder meer video's en wat screenshots.
Ook op de site van Ratchet & Clank 3 vind je veel gameinfo en screens terug.

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal zal op 2 november verschijnen in de VS. Jak 3 staat voor 9 november op het programma.

Nieuwe aanhouding in Hilvarenbeekse viervoudige moordzaak

Een 'cold case-team' van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda heeft op basis van nieuw DNA-onderzoek een nieuwe verdachte aangehouden voor de viervoudige moord in Hilvarenbeek. In het Brabantse dorp werden op 17 juli 1998 twee broers van de familie Taminiau en twee Limburgse drugscriminelen doodgeschoten.

De verdachte is een 27-jarige man uit Den Bosch. Momenteel worden met nieuwe technieken ook andere DNA-sporen onderzocht, laat het OM weten. De kans dat er nog meer verdachten worden aangehouden is dan ook aanwezig.

Nieuwe trailer Pacific Storm raast het net op

Vandaag is een nieuwe trailer voor de RTS 'Pacific Storm' vrijgegeven. Het filmpje bevat 2,5 minuten aan in-game footage van deze bij Lesta Studio in productie zijnde game.

Het spel speelt zich af in de Pacific ten tijde van de tweede wereldoorlog en belooft een mix te zijn van een RTS, een wargame en een simulator.

Het filmpje vind je hier (33.8Mb).

Tijdens de E3 eerder dit jaar werd ook al een filmpje vrijgegeven. Deze kun je hier terug vinden (14.3Mb).

'Pokémon games leerzaam'

Uit een onderzoek onder bijna 2100 Amerikaanse ouders blijkt dat men vindt dat Pokémon games kinderen helpen bij het leren van belangrijke normen en vaardigheden. Het onderzoeksbureau Impulse Research Corp. ondervroeg in opdracht van Nintendo ouders over de invloed van Pokémongames op hun kinderen. 77 Procent van hen denkt dat Pokémon strategisch denken bevordert, 76 procent vindt dat de games de kinderen positieve normen en waarden aanleren. Achtenzestig procent zegt dat Pokémon spellen het geheugen verbeteren en samenwerking bevorderen en meer dan 60 procent gelooft dat ze de snelheid van het brein en de alertheid vergroten.

"We zijn trots dat we deel uit maken van een video game franchise waarvan ouders geloven dat ze helpen bij het verbeteren van belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken en het geheugen, wat kan leiden tot betere prestaties op school," zei George Harrison, senior vice president van de afdeling markteting en corporate communications van Nintendo of America. "En, met de nieuwe Game Boy Advance Wireless Adapter die bij de Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen verkrijgbaar is, kunnen spelers kun vaardigheden nog verder uitbouwen door hun hersencapaciteiten te testen tegen een hoop andere spelers tegelijk."

Het is niet toevallig dat de resultaten juist vandaag bekend gemaakt worden, vandaag liggen namelijk ook de Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen games in de winkel in de Verenigde Staten. Ze bevatten uitgebreide landen die spelers kunnen ontdekken. Ze kunnen kiezen of ze een mannelijke of een vrouwelijke Trainer willen zijn en karakters van eerdere games tegenkomen of importeren. De nieuwe-en-verbeterde Pokédex is kleurrijker en makkelijker te gebruiken dan voorheen. De spellen zijn de eerste GBAspellen die gebruik maken van de Wireless Adapter. Hiermee kunnen tot veertig spelers in een Union Room in het spel samenkomen om te chatten of Pokémon uit te wisselen zonder via kabels verbonden te zijn.

Zelfmoordacademie Iran werft opnieuw

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Tijdens een speciale ceremonie heeft een Iraanse groepering aangekondigd wederom nieuwe vrijwilligers te gaan werven om zelfmoordaanslagen te plegen. Aanstaande donderdag zal de bijeenkomst door het zogeheten Comité voor Zelfmoordoperaties van Iran (eveneens bekend als het Comité ter herdenking van martelaars van de Wereldwijde Islamitische Campagne) worden gehouden.

Naar eigen zeggen meldden in juni dan 15.000 Iraniërs zich aan voor zelfmoordacties in de sjiitische heilige steden Najaf en Karbala in Irak. Ook zouden "Israëlische bezettingstroepen in Palestina en Salman Rushdie" doelwitten zijn voor aanslagen. Aanvallen van coalitietroepen onder leiding van de Verenigde Staten in die twee steden wekten de woede van sjiitische moslims, de grootste geloofsgemeenschap in Iran.

De vorige wervingscampagne leverde deelnemers uit alle lagen van de samenleving op. Zo was de jongste vrijwilliger slechts zeven jaren oud. Twintig procent van de aanmeldingen bestond uit personen onder de achttien jaar. Ook verschillende Iraanse overheidsfunctionarissen schreven zich in.

Bankmedewerker voorkomt miljoenenstrop

dj-eyeball had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen oplettende bankmedewerker heeft een miljoenenstrop voorkomen voor de gemeente Nijmegen. Het zou gaan om een bedrag van 7,8 miljoen euro.

De bankmedewerker kreeg een opdracht om het miljoenenbedrag over te boeken van de rekening van de gemeente naar een particuliere bankrekening. De medewerker kreeg argwaan en vroeg de gemeente om een bevestiging van de transactie. Toen bleek dat de gemeente nooit zo'n opdracht had verstrekt, is direct aangifte gedaan. Hoe de dader er in geslaagd is de opdracht bij de bank te krijgen, is nog onderwerp van onderzoek.

De zaak was al eind juli ontdekt, maar tot nu toe stilgehouden wegens het onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Cyber-step opent kantoor in de V.S.

Cyber-step, een gamesdeveloper uit Tokyo, heeft een kantoor geopend in Californië. In Azië claimen ze de grootste "online action game provider te zijn, met meer dan 10 miljoen (al dan niet betalende) gebruikers.

Cyber-Step hoopt dat het hier net zo succesvol is als in het Verre Oosten, en ze verwachten dan ook dat ze voor mei 2006 een miljoen gebruikers hebben. De eerste stap in deze richting is het localiseren van "Get Amped". Dit is een online 3d vechtspel voor maximaal 8 personen, waarbij de speler de karakters zelf kan aanpassen.

Om hiervan een impressie te krijgen, kun je hier een filmpje van Get Amped downloaden. Mocht je een aardig woordje Chinees, Koreaans, of Japans spreken dan is www.getamped.org misschien wel een kijkje waard.

Van Dijk langer uitgeschakeld

Het herstel van doelman Rob van Dijk loopt niet geheel voorspoedig, en daarom moet hij zijn rentree onder de lat bij De Graafschap uitstellen.

De keeper speelde afgelopen vrijdag, voor het eerst na zijn meniscusoperatie, weer mee in een oefenduel tegen Rot Weiss Oberhausen en zondag trainde hij weer mee met het tweede elftal. Daarna kreeg hij toch weer last van zijn knie en bleek die weer geheel volgelopen te zijn met vocht.

"Ik ga me nu weer laten onderzoeken door een dokter uit Winterswijk. Ik hoop maar dat hij er achter kan komen wat er mis is," aldus van Dijk die afgelopen zomer overkwam van PSV .

Recordzomer voor filmindustrie Hollywood

ShrekHollywood heeft deze zomer haar eigen record verbroken. Dé filmstad bij uitstek wist met alle zomerfilms bijna 3,5 miljard euro om te zetten. De films die de kassa het meest lieten rinkelen waren 'Shrek 2', 'Spider Man 2', 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' en 'The Day After Tomorrow'.

De veelbesproken documentaire van Micheal Moore, 'Fahrenheit 9/11', heeft ook zeker geholpen met het verbreken van het record uit 2003. De film over Bush en Bin Laden bracht 84 miljoen euro op. De grootste verrassing deze zomer was de komedie 'Dodgeball', met Ben Stiller en Vince Vaughn, die met meer dan 100 miljoen dollar een onverwachte blockbuster werd.

Toch was er niet alleen succes deze zomer. Onder meer 'Catwoman', 'Troy', 'The Terminal', 'King Arthur' en 'The Village' brachten niet het geld op waar men op hoopte. Toch kan Hollywood terugkijken op een succesvolle zomer en maakt het zich nu op voor het herfstseizoen en de kerst.

Pro Evolution Soccer 4 op Xbox Live bevestigd

Konami heeft eindelijk bevestigd waar velen al op hoopten: Pro Evolution Soccer 4 voor de Xbox zal gebruik maken van Xbox Live waardoor gamers online kunnen voetballen tegen gamers aan de andere kant van de wereld.

Pro Evolution Soccer 4 wordt door velen gezien als de beste voetbal simulatie die er op dit moment is. In dit nieuwe deel van de serie kan gebruik worden gemaakt van de nieuwste moves en trucs uit de voetbalwereld. Gamers hebben meer invloed gekregen op de bewegingen van hun spelers en ook de bekende voetballers zijn snel herkenbaar door hun snelheid en de manier waarop zij lopen. Er is ook een nieuw systeem voor vrije trappen bedacht om het spel nog beter te maken. De vorige Pro Evolution delen voor de PlayStation, PlayStation 2 en PC waren al een groot succes, maar verwacht wordt dat de Xbox versie een nog groter succes zal gaan worden.

Pro Evolution Soccer 4 zal het eerste deel in de serie worden dat online gespeeld kan worden. Niet alleen kan men tegen elkaar voetballen maar ook wordt er gebruik gemaakt van een rating systeem waardoor gamers mini competities kunnen vormen.

In het spel zal ook met de bekende clubs van Nederland gespeeld kunnen worden, die zo natuurgetrouw als mogelijk is, zijn nagemaakt. Met het 'Master League' systeem kan een eigen dream team worden samengesteld en in de trainingsmodus kan getraind worden op vrije trappen en andere bewegingen.

Michel Cassius, senior director Xbox platform en marketing had hier over te zeggen:
We're very excited that Pro Evolution Soccer 4 will include Xbox Live functionality. Xbox Live will bring a whole new level of football excitement to Pro Evolution Soccer 4 fans and we welcome its debut on Xbox as it joins the ever-growing lineup of Xbox Live titles coming to Xbox this Christmas.

Pro Evolution Soccer 4 zal rond 21 november in de winkels te koop zijn.

NIPO peilt Wilders op 9 zetels

Maurice De Hond peilde gisteren nog 4 zetels voor het afvallige VVD-Kamerlid Geert Wilders, het NIPO komt in een peiling echter op maar liefst 9 zetels. Vooral op het punt van de toetreding van Turkije tot de EU, het breekpunt van Wilders en de VVD, lijkt de politicus goed te scoren. Daar waar alle grote partijen voorstander zijn, is Wilders tegen; En met hem 41% van de Nederlandse bevolking. Slechts 21% is voor toetreding.

In de NIPO-peiling duikelt de VVD van 28 naar 20 zetels. De LPF zakt van 8 naar 2 en het CDA zakt ineen van 44 naar 31 zetels. Alleen D66 blijft stabiel op 6.

Aan de linkerzijde winnen PvdA (van 42 naar 51) en de SP (van 9 naar 16 zetels) fors.

Mols niet naar NEC

NEC heeft toenadering gezocht naar Michael Mols over een eventuele overgang naar De Goffert maar Mols heeft dit van de hand gewezen.

Afgelopen zomer vertrok Mols bij de Glasgow Rangers maar hij wil voorlopig nog in het buitenland blijven spelen en heeft een terugkeer naar de Nederlandse velden van de hand gewezen. Wel traint hij op het moment mee met de selectie van ADO Den Haag om zijn conditie op peil te houden.

Man bedolven onder 1700 liter gier

Phenomenom, Bas028, Beasjtie, DonnyDee en een anonieme FOK!-ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 34-jarige automobilist heeft maandagavond samen met zijn auto 1700 liter gier over zich heen gehad. De Emmenaar stond voor het stoplicht achter een vrachtwagen te wachten, toen de mest uit het voertuig ontsnapte, aldus de politie in Drenthe.

Volgens de politiewoordvoerder had de man vanwege de warme avond de ramen open gezet. Vermoedelijk is het kijkglas dat aan de achterkant van de vrachtwagen zit, door de hoge druk kapot gesprongen, waardoor de vloeibare mest naar buiten kon stromen.

De Emmenaar kon niet voorkomen dat hijzelf en zijn auto werden overspoeld door 1700 liter gier. De man kon zijn auto weliswaar met een nat en stinkend pak, zonder problemen verlaten, zo meldt de politie. Met behulp van een sleepwagen werd de besmeurde auto weggesleept. De brandweer werd ingeschakeld om het wegdek schoon te spuiten.

Bolkestein ziet met Turkije EU veranderen

Oud-Europees commissaris en voormalig VVD-leider Frits Bolkestein denkt dat de toetreding tot de de Europese Unie van Turkije diezelfde EU sterk zal veranderen. Volgens Bolkestein moet wie Turkije toelaat, ook de Oekraïne en Wit-Rusland aanvaarden: ''Deze landen zijn immers Europeser dan Turkije.'' De VVD'er sprak gisteren in Leiden tijdens de opening van het academisch jaar. Hij wordt hoogleraar aan twee universiteiten.

De oud politicus meent dat de EU als een multi-etnische constructie zwakker is dan een homogene grote mogendheid. Hij ziet Europa ook geen grote mogendheid worden, omdat het geen echte eenheid is. De VS is een natie. Amerika heeft macht, Europa heeft alleen invloed.'' Net zoals islamdeskundige Bernard Lewis meent Bolkestein dat Europa meer en meer islamitisch zal worden. Doordat de autochtone Europese bevolking vergrijst en afneemt zal Europa op den duur islamitiseren. De VS daarentegen blijft jong en dynamisch en zal de enige supermogendheid blijven. China zal een economische reus worden.

Wat Turkije betreft zei Bolkestein dat er in dat land nog veel moet veranderen. ''Op het moment van toetreding zal het een totaal andere identiteit moeten hebben.'' Gisteren pleitte een groep vooraanstaande Europese politici voor de Turkse toetreding, omdat dit volgens hen politiek en economisch veel voordelen biedt.

Call of Duty: United Offensive kampt met ernstige bug

In het nieuwe Call of Duty spel United Offensive is een bug in het multiplayer gedeelte gevonden. Deze bug in de multiplayer server maakt het mogelijk dat het spel op afstand wordt uitgezet. Als een query of reply meer dan 1024 karakters bevat zal de anit-buffer-overflow het spel afsluiten. Dezelfde bug is al een aantal maanden bekend bij Medal of Honor en werkt hier exact hetzelfde als bij dit spel.


"The game uses some anti-buffer-overflow checks that automatically shutdown the game if they find a too big input. The result is that a query or a reply containing over 1024 chars is able to exploit this protection causing the immediate stop of the game.

Both servers and clients are vulnerables and the major problem is just for clients because a single malicious server is able to passively stop any client in the world so nobody can play online.

An interesting note is that this security bug was already known by some people since the release of my recent Medal of Honor buffer-overflow (17 July 2004), in fact the same proof-of-concept works perfectly with Call of Duty too."

De patch voor Linux is er al, deze is hier te vinden. De windows patch wordt eind september verwacht.

Tot eind september kan je gebruik maken van een onofficiele patch gemaakt voor de 1.4 Win32 versie van de game en deze fixt de client en de server.

Poetin woedend op westerse kritiek

De Russische president Poetin heeft woedend gereageerd op alle buitenlandse kritiek op de aanpak van de Tsjetsjeense kwestie en de gijzeling in Beslan. Tegen journalisten zei Poetin: ''Ik wil niet praten met kindermoordenaars. Jullie in het westen moeten Osama bin Laden maar uitnodigen voor een gesprek in Brussel of het Witte Huis.''

Poetin wil ook niet dat er een openbaar onderzoek komt naar de gebeurtenissen omdat dit niet productief zou zijn. Wel komt er een intern onderzoek ''om de verantwoordelijken te kunnen straffen.''

Volgens Poetin zullen er gerust Russische militairen zijn die de mensenrechten hebben geschonden in Tsjetsjenië, maar ''dat is net als de foltering van gevangenen in Irak door Amerikaanse militairen, niet met toestemming van de top gebeurd.'' Er is, zo zei Poetin, ook geen verband tussen het Russische beleid in Tsjetsjenië en de gebeurtenissen in Beslan. ''Denk je eens in dat mensen die kinderen in de rug schieten ergens op onze planeet aan de macht komen. Dan heb je geen vragen meer over ons beleid in Tsjetsjenië.''

Getuigen van het gijzelingsdrama hebben gemeld dat de gijzelnemers hun gewelddadigheden probeerden te rechtvaardigen als een daad van wraak voor het doden van Tsjetsjeense kinderen door Russische troepen.

Fileleed veroorzaakt door ministers

junkieXXXL en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsMinister Veerman van Landbouw heeft afgelopen dinsdag voor een behoorlijke chaos gezorgd tijdens de ochtendspits rondom Den Haag en Rotterdam. Samen met zijn Europese collega-ministers gingen ze op weg om een boottochtje door de Rotterdamse haven te maken.

Totaal werd de groep Europese ministers vervoerd in maar liefst zes bussen die vanaf acht uur bezit namen van de Hollandse wegen. Andere weggebruikers moesten hun voertuig aan de kant zetten op bevel van de motoragenten die massaal meereden met de stoet. Op de A44 werd het verkeer zelfs een kwartier stilgelegd, zodat de bussen via de vluchtstrook de enorm lange file gemakkelijk konden passeren en een vrije doortocht hadden richting Den Haag. Door alle files kwamen zelfs de ambtenaren van het ministerie van Landbouw te laat op hun werk.

Rode stoplichten werden genegeerd en op de drukke A13 naar Rotterdam werd zelfs de gehele linkerrijstrook voor de groep leeggemaakt. Ook waren de trajectcontrole en de maximumsnelheid niet heilig, waarna over de Maasboulevard zelfs de snel afgesloten linkerrijstrook werd gebruikt om een file voorbij te gaan. "Ik denk dat ik onderweg zeker drie of vier keer geflitst ben", aldus een van de buschauffeurs die de agenten volgde.

De ministers waren door deze voorspoedige rit ruim op tijd voor een lekkere bak koffie bij de Rotterdamse haven.

Bruidegom trouwt met 'valse' wenkbrauwen

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Engelsman Steve Simpson heeft op een wel heel aparte manier zijn bruiloft mee moeten maken. Zijn vrienden hadden namelijk tijdens zijn vrijgezellenfeest zijn wenkbrauwen afgeschoren, waardoor hij met behulp van zelfklevend plakband en een paar oude zwarte sokken zelf valse wenkbrauwen had gemaakt.

Toen hij 's morgens twee uur voor de ceremonie met een kater wakker werd, zonder wenkbrauwen, moest Steve snel een oplossing verzinnen.

De 27-jarige Steve zei: "Toen ik erachter kwam wat mijn vrienden hadden gedaan, was mijn eerste gedachte, "Ze vermoordt me als ze erachter komt." Ik wist dat ik ergens een paar wenkbrauwen vandaan moest toveren. Ik heb geen idee hoe ik op het idee ben gekomen van dubbelzijdig plakband en draadjes van een sok. Het leek me toen een goed idee, maar als ik nu terugkijk, vraag ik me hoe ik heb kunnen denken dat ik er mee weg kon komen.

De 25-jarige verloofde Alison was niet blij toen ze bij het altaar stond. Ze zei: "Ik herkende hem helemaal niet en ik dacht dat ik op de verkeerde bruiloft was en dat het een grapje was. In het begin durfde hij me helemaal niet in mijn ogen te kijken toen ik naar het altaar liep. Het ergste was dat ik tijdens de plechtigheid naar Steve moest kijken. Elke keer als hij sprak dan bewogen zijn wenkbrauwen op en neer. Maar zodra ik uitbarstte van het lachen, dacht ik "Wat maakt het uit", ik hou van Steve en ik trouw met hem of hij nu valse wenkbrauwen heeft of niet. We hebben in ieder geval iets leuks om naar terug te kijken."

Japanse releasedate voor Xbox Video Chat bekend

Microsoft heeft de Japanse releasedatum voor het Xbox Video Chat pakket bekend gemaakt. Het pakket, dat een headset en een camera zal bevatten, zal de mogelijkheid bieden om maximaal vijf mensen met Xbox Live te verbinden en een soort videofoon gesprek te houden.

Japanse Xbox-eigenaren zullen het Xbox Video Chat pakket vanaf 25 november in de winkels kunnen halen, voor 7140 yen, wat neerkomt op zo'n 54 euro.

De software van dit alles zal een aantal leuke effecten bevatten zoals mozaieken, achtergrondmuziek en een scala aan achtergronden die je kunt gebruiken tijdens de chat sessies.

Er zijn nog geen mededelingen gedaan over een eventuele release van het Xbox Video Chat pakket buiten Japan.

Digitale radio verder uitgebreid

Naast de publieke omroep moeten ook commerciële radiostations volgend jaar digitaal kunnen uitzenden. Minister Brinkhorst van Economsiche Zaken gaat begin volgend jaar de vergunningen uitgeven die daar voor nodig zijn. Hoe hij dit gaat doen is niet bekend. Het zal echter niet om een veiling gaan.

De uitzendingen op via de zogenaamde DAB-zenders begonnen dit voorjaar al voor de publieke omroep. Eind dit jaar moet 70 procent van de bevolking die kunnen ontvangen. Digitale radio heeft een betere ontvangst en is geschikt voor allerlei andere informatiediensten als verkeersinformatie en weerberichten. Luisteraars zullen voor ontvangst van digitale radio een nieuw toestel moeten aanschaffen.

Fable 1.5 in ontwikkeling?

Na 4 jaar lang wachten zal het op 8 oktober eindelijk zover zijn: Fable zal vanaf die dag in de Europese winkels liggen. De verwachtingen rond dit spel zijn hooggespannen, mede door de slim opgezette hype. Wat misschien ook een onderdeel van de hype is, is het volgende gerucht: volgens de medewerkers van Big Blue Box zijn ze sinds het goud gaan van Fable bezig met het ontwikkelen van Fable 1.5. De PR-medewerkers van Lionhead zeggen echter dat dit nieuws nog niet bevestigd is. Fable 1.5 zal waarschijnlijk een uitbreiding worden op het dus nog uit te komen eerste deel, als Xbox-live update. Er zijn ook geruchten dat het de PC-versie van het spel betreft. Echter nog niks is bevestigd dus dit blijven voorlopig nog geruchten die de hype rond het spel zullen versterken.

Blub

Goudvisjes, guppy's of clownvisjes
Dat zijn de leuke visjes, de vrolijke.
Als je naar ze kijkt ben je zelf ook blij, je wordt rustig.
Ze zwemmen heen en weer in hun serene omgeving.
Maar je vergeet dat de oceaan veel meer herbergt dan leuke visjes.

De oceaan is 1 grote mysterie, ik dacht rond de 90% ervan is nog onbekend gebied.
Het is een ondoordringbaar gebied, wij kunnen niet op de diepste plaatsen komen, de woeligste zeeën lukt ook al niet.
Dit betekent ook, nieuwe onbekende vissoorten die in zo'n gebieden leven.
Die zich zo hebben aangepast aan hun omgeving dat ze nergens anders voorkomen.
En af en toe komt er toch eentje boven, dood of levend...

Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren.
En je hebt ook vissen die je niet zou willen aaien (als je vissen kon aaien tenminste).

En tjah, hier heb je er een paar.

Star Trek MMO-game aangekondigd

Perpetual Entertainment, Inc. heeft zojuist bekend gemaakt de exclusieve wereldwijde rechten te hebben verkregen voor het ontwikkelen en uitgeven van een massively multiplayer online Star Trek spel. Zij hebben deze rechten gekocht van Viacom Consumer Products.

Star Trek is een van de meest populaire en langstlopende sci-fi series. De licentie omvat alle series en films, van Star Trek tot Deep Space Nine, Voyager en Enterprise. "De licentie biedt ons de gelegenheid om fans en spelers in het ongelofelijk rijke, gevarieerde en opwindende Star Trek universum onder te dompelen," zei Joe Keene, CEO van Perpetual Entertainment.

Het spel zal gevuld worden met actie, avontuur en gevechtstechnieken en daardoor uniek zijn binnen de persistent world games. Duizenden spelers tegelijk zullen de ruimte verkennen en stoutmoedig gaan waar nog geen mens is geweest. Het ontwerp omvat een lange rij solo en multiplayer missies in de ruimte, op planeten en 'starbases' in het hele universum. Aanvankelijk zal het spel zich afspelen gedurende de 24e eeuw (dus vanaf The Next Generation, Deep Space Nine en Voyager), maar andere aspecten uit de Star Trek wereld zullen in het verhaal verweven worden en later toegevoegd worden.

"Spelers zullen karakters, plaatsen en situaties uit hun favoriete Star Trek films en tv-serie tegenkome; zullen ongelofelijke nieuwe werelden verkennen en samenwerken of vechten met vriendelijke en vijandige rassen in het spel," aldus Chris McKibbin, directeur van Perpetual Entertainment.

Verwacht wordt, dat in 2006 de eerste publieke betatests plaats zullen vinden, en het spel vanaf 2007 verkrijgbaar zal zijn.

In de FAQ van het spel worden alvast enkele vragen beantwoord. Zo zal er een maandelijkse contributie moeten worden betaald en verwacht men door updates en uitbreiding het spel langdurig interessant te kunnen houden. Het is nog niet bekend als welke rassen je zult kunnen spelen.

Jade Empire mogelijk ook naar PC

Dr. Ray Muzyka (Bioware CEO) heeft tijdens de European Games Network in Londen gezegd dat overwogen wordt om Jade Empire ook op de PC te ontwikkelen.

"It's exclusive currently on Xbox, but we are exploring the idea of a PC version. It would be after the Xbox. Nothing's announced yet, nothing's for sure, but certainly we're interested in the idea. We own the IP and we're interested in developing it on PC, and Microsoft's interested in it too, but until it's announced officially it's not really something I can confirm or deny."

Bovendien is er aangekondigd dat Bioware, naast Jade Empire (Xbox) en Dragon Age (PC), nóg een titel in ontwikkeling heeft: "We have another IP we haven't announced anything on yet".

Op de vraag wat voor game het was: "We make RPGs. But for us it's a broad definition like the RPG, the story, character interaction, exploration, character progression, and then anything else, so it can be strategy, action, a variety of things."

Warnsveld heeft meeste schennisplegingen

De Gelderse gemeente Warnsveld heeft in verhouding de meeste openbare schennisdelicten van Nederland, namelijk 18,79 per tienduizend inwoners. Op zich niet vreemd, alleen hebben ze deze positie te danken aan één man, aldus het Algemeen Dagblad.

Een potloodventer in Warnsveld liet zijn geslachtsdeel maar liefst zestien keer zien en was daarmee bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor het aantal van zeventien meldingen in de gemeente in 2003. In de grote steden als Amsterdam en Rotterdam werden er natuurlijk veel meer meldingen gedaan van schennisplegers, maar in verhouding tot het aantal inwoners in Warnsveld, ligt het gemiddelde beduidend hoger dan in de rest van ons land.

De potloodventer in Warnsveld is een blanke man die zich verplaatst per fiets. De man is echter nooit aangehouden en daardoor heeft de politie weinig informatie over hem. Wat de poltie wel weet is dat de man in de winter een wollen muts draagt.

Dromen over buiten

Zoals ik al in mijn eerste stukje aankondigde; perfectionisme is mijn doel, maar ik schijn het nooit te bereiken omdat ik altijd op mijn bek ga.
Maar misschien is dat niet helemaal juist verwoord. Het grenst meer aan een soort 'zelfhaat'.
Haat ik mezelf? Nee, dat ook niet, maar wat ik op 'papier' zet is altijd hetzelfde, verhaalt over één onderwerp. En ik ben dat onderwerp zat.

De stapels onafgemaakte verhalen zouden allemaal hetzelfde kunnen eindigen; had ik maar de moed, de durf, het lef, neem die stap, dan komt alles goed. Waarom kan ik niet zeggen wat mijn hart schreeuwt en wat mijn ziel mist? De woorden zijn er wel, woorden die al honderden, duizenden jaren over de hele wereld worden gedroomd en gezegd. Universeel. Maar ik wil mijn woorden, een eigen inbreng en insteek in het geheel. Misschien, eens, voor één keer laten zien waar ik voor sta.

Het onderwerp zat zijn, dat kan eigenlijk helemaal niet. Dat zijn geen zaken die je zat wordt. Maar de confrontatie ermee komt telkens weer zo hard aan, dat ik er liever van wegloop. Dit lukt dan ook altijd. Ik ben een superster in het weglopen. Daar zou ik eens een prijs voor moeten krijgen, weglopen voor de niet te verwoorden zaken van je emoties. Zelfs tekstueel, op papier, op een pc, in mijn dromen ontken ik het, draai het de rug toe, haal diep adem en loop er vandaan. In mijn rug voel ik de ogen branden en het schreeuwen om aandacht. Een schreeuw die ik niet kan beantwoorden.

Mijn woorden laten uitspreken door anderen. Dat werkt wel. En is het verleden al vaker een zeer verdienstelijke uitkomst gebleken. Jullie zullen Anna en Leo nog wel ontmoeten, vandaag nog niet, want ik heb eerst mijn eigen verhaal te vertellen.

Acceptatie van mijn eigen verwoording is wel eens voorgekomen, maar dan, dan stel je jezelf wel zeer kwetsbaar op. Helemaal als jouw verwoording, zo zoet, zo poëtisch, zo kweeïg, zo uit het hart, voor de leeuwen op internet gegooid word. Drempelvrees is hier misschien het beste op zijn plaats. Of gewoon jezelf te durven accepteren. Perfect zal je toch nooit zijn als je je eigen tekortkomingen niet onder ogen wilt zien. En mijn tekortkoming op dit moment het is niet kunnen accepteren, uiten en loslaten van emoties die weergeven wat ik wil.

Het is niet eens zoveel wat ik wil. Allemaal vrij normaal, realistisch en haalbaar. Dan heb ik het alleen over de materiele zaken en het vinden van een passende baan. Emotionele zaken zijn te eng en daarmee zijn altijd andere mensen gemoeid. Want actie levert reactie, ook al is het voor mijn eigen bestwil, wat ik wil, anderen zullen er altijd in verwikkeld raken.

Wat maakt het uit wat anderen vinden? Het gaat toch om jezelf! Ja, helemaal gelijk. In de meeste gevallen leef ik daar ook naar, hier en daar met moeite en een vleug van schuldgevoel, maar ik doe het toch. Alleen de grote zaken, emoties, dat ligt anders. Ook daar kan ik de woorden niet in vinden, om de (in mijn ogen) verantwoording naar anderen over mijn keuze(s) te verwoorden. Als ik wacht tot jij iets zegt, dan blijft het stil, en komt er niets terecht van wat ik wil .... De 'jij' kan ik dit geval om mijzelf gaan (tegen mezelf praten, een geliefde bezigheid) of om anderen. Zaken waarvan ik vind dat ik duidelijk ben, maar blijkbaar nooit geregistreerd worden door derden.

Derden. De mensen in mijn leven. Er zijn altijd mensen in je leven, zeer ongewild en ongevraagd 98 procent van de tijd. Teveel mensen, altijd en overal. Zelfs, of juist helemaal, naar de mensen met wie ik niets heb, wil ik 'perfect' zijn. Maar naar die mensen hoef ik me niet te verantwoorden en uit te leggen en wordt perfect zijn wel erg simpel. De mensen om wie ik echt geef zijn schaars en moet ik me ook altijd bij verantwoorden. Niet van hen, maar wel van mezelf. Ik kan het mezelf niet vergeven als ik, richting iemand die me aan het hart gaat, niet alles, maar dan ook alles, heb gegeven.

En zo ren ik mezelf voorbij. Alles wat ik doe moet goed zijn, de mensen in mijn leven moet ik gelukkig maken en bij iedere poging die gedoemd is te falen, begin ik steeds meer aan mezelf te twijfelen. De twijfel aan wat ik doe, twijfel over wat ik wil, twijfel over wat ik kan. Door mijn eigen onmacht in mijn zelf verbeelde perfectionisme, komt het besluit dat ik mensen niet meer kan geven wat ik ze wil geven en neem afscheid. Mijn deuren blijven gesloten en ik zit zelf opgesloten, kijkend door een klein raampje naar buiten, dromend over hoe het daar buiten zou zijn.

Belastingdienst vraagt 3-jarige om aangifte

De 3-jarige Romy Brouwers uit het Brabantse Engelen heeft van de belastingdienst een uitnodiging ontvangen. De dienst wil haar behulpzaam zijn met aangeven van omzet en inkomsten. Bovendien wil de belastingdienst dat de 'jonge onderneemster' vanaf 1 januari 2005 haar inkomsten als ondernemer elektronisch aangeeft.

''Om u te helpen bij uw voorbereidingen, ontvangt u bij deze brief een brochure over elektronisch aangeven. U kunt daarnaast natuurlijk uw belastingadviseur en softwareleverancier raadplegen'', zo las de moeder van Romy in een brief die aan haar dochter gericht was. Eerst dacht ze aan een foutje, haar man is namelijk wél ondernemer, maar bij controle van het sofinummer bleek dat de brief wel degelijk voor de peuter bestemd was.

De Belastingdienst laat bij monde van woordvoerder Marcel Homans weten ''het grappig te vinden dat de kleine Romy al zo vroeg geïnformeerd is''. De standaardbrief is naar bijna twee miljoen ondernemingen gestuurd. ''Het zou raar zijn als het allemaal goed zou zijn gegaan'', aldus Homans.


Of Romy voortaan digitaal aangifte wil doen

Zweedse sneeuwmobiel krijgt Britse boete

Sjaak-Banaan en JunkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Zweed Krister Nylander moet een verkeersboete betalen omdat hij zijn sneeuwmobiel fout zou hebben geparkeerd in de Engelse plaats Warwick. Het bericht kreeg hij van het bedrijf Euro Parking Collection, gespecialiseerd in het innen van boetes in het buitenland. De Zweed is overigens niet de enige met zo'n boete.

"Het klopt niet. Ik ben voor het laatst zestien jaar geleden in Groot-Brittannië geweest en toen waren de weersomstandigheden voor sneeuwmobielen niet zo best. De mijne heeft trouwens de hele zomer in de schuur gestaan", aldus de verbaasde Zweed. En hij is niet de enige die een soortgelijke boete heeft gehad. In heel Europa zijn er veertig gevallen bekend, waaronder nog een over een bekeuring voor een fout geparkeerde sneeuwmobiel.

Andere boetes zijn er voor het fout neerzetten van een tractor en het rijden op een Londense busbaan. De 38-jarige Patrik Andersson uit Ursviken vertelde aan een krant dat hij een boete moest betalen omdat hij op 16 maart van dit jaar met zijn auto op een Londense busbaan had gereden. "Ik zou er niets op tegen hebben om eens naar Londen te gaan. Maar op die dag was ik hier aan het werk en mijn vriendin was ziek".

Dat er meer van dit soort gevallen zijn, blijkt wel uit het verhaal over een 23-jarige Duitser. Hij moest 156 euro betalen wegens het rijden op een busbaan in Londen. Als hij meteen de boete zou betalen, zou het hem slechts 76 euro kosten. Bij aankomst op het politiebureau werd hem verteld dat er al 160.000 euro op de betreffende rekening is gestort.

Brabantse flitspalen te vaak vernield

Het veelvuldig vernielen van flitspalen in de Brabantse gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden lijkt succesvol verlopen voor dat wat de vernielers beoogden: De gemeenten hebben besloten de flitspalen niet langer in te zetten om hardrijders te bekeuren. De palen zijn namelijk zo vaak vernield, dat ze niet meer verzekerd kunnen worden.

De gemeenten moeten zelf opdraaien voor de reparatiekosten, terwijl het geld van de boetes naar het Rijk vloeit. De betrokken gemeenten hebben wel laten weten dat de snelheidscontroles vanuit verdekt opgestelde politieauto's zal worden geïntensiveerd.


Niet meer te verzekeren

Dertien doden bij aanval op Gaza-stad

Icoon Israel / PalestinaBij een Israëlische luchtaanval op een open grasveld in Gaza-stad zijn vannacht zeker dertien Palestijnen om het leven gekomen, ook raakten er 25 mensen gewond. Ooggetuigen melden dat alle doden lid of sympathisant waren van de radicale Hamas-beweging.

Het grasveld was volgens de Israëliërs een trainingsveld van de Hamas, er zouden de laatste tijd onder andere een grote bom en bomvesten zijn gemaakt. De aanval zou ook een vergelding kunnen zijn van de twee zelfmoordaanslagen van vorige week. Overigens ontkende een woordvoerder van de Hamas dat het grasveld zou worden gebruikt voor terroristische doeleinden, hij zegt dat Palestijnse jongeren het veld zouden gebruiken voor zomerkampen.

Boek: Michael Flocker - Metroseksueel

In de loop van de geschiedenis is het hele concept van mannelijkheid al talloze malen herzien. Waren het vroeger vooral de getooide farao’s, koningen en tsaren die de blits maakten, is het mannelijke schoonheidsideaal in de eenentwintigste eeuw eerder gerelateerd aan die van een meisje. Jongens deinzen niet meer terug voor een uurtje manicure, laat staan voor een uitgebreide facial scrub. Nee, de hedendaagse man moet zichzelf goed verzorgen, de juiste kleding dragen, verstand hebben van wijn, kunst en cultuur, en bovenal een attente minnaar zijn.

Michael Flocker


Met andere woorden: van de moderne man wordt verwacht dat hij metroseksueel is. Voor de nog niet zo ingewijde persoon in het gebeuren zijn er genoeg rolmodellen die je precies laten zien hoe het moet. Heb je er geen in je naaste omgeving, of wordt bij jou de kijkbuis elke avond veroverd door je moeder? Wees niet bang. David Flocker maakt je met zijn nieuwste boek ‘Metroseksueel, het handboek voor de moderne man’, graag wegwijs in deze nieuwe wereld.

Henman en Federer bij de laatste acht

Roger Federer heeft zich, zonder te spelen, geplaatst bij de laatste acht op de US Open.

Door de afmelding van zijn Roemeense tegenstander Andrei Pavel, wegens een blessure, haalde de Zwitserse nummer 1 van de wereld, voor het eerst in zijn loopbaan de laatste acht bij de US Open.

Ook Tim Henman schaarde zich bij de laatste acht. De Brit versloeg de Duitser Nicolas Kiefer na een marathonpartij van 3 uur en 41 minuten, 6-7 6-3 6-1 6-7 3-0.

Williams en Henin uitgeschakeld

Titelverdedigster Justine Henin is in de vierde ronde van de US Open uitgeschakeld.

De Belgische verloor in twee sets van de Russische Nadia Petrova, 3-6 en 2-6. De backhand liet Henin in de steek, en op de cruciale momenten miste ze de precisie om het Petrova lastig te maken.

Tot het einde knokte Henin tot wat ze waard was, ze werkte drie matchpoints weg, maar het vierde matchpoint was wel raak.

Mede door het verlies zal ze vanaf aankomende maandag ook niet meer de nummer 1 van de wereld zijn, deze koppositie gaat naar Mauresmo of Davenport.

Ook Venus Williams wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinales. Landgenote Lindsay Davenport was in twee sets te sterk, 7-5 en 6-4.

Vooral in de tweede set stapelden de fouten zich op bij Williams. Het lukte haar ook niet om de service te breken van Davenport. Na negen keer deuce en een paar prachtige rally`s greep Davenport toch naar de winst.

Tientallen doden door drinken giftige likeur

Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

Minstens 32 mensen zijn in de centraal-Pakistaanse provincie Punjab omgekomen na het drinken van giftige zelfstookte likeur. Een betrokken medische functionaris meldde dat het goedje een alcoholpercentage had van zo'n zestig procent, waar vier tot zes procent gebruikelijk is.

De likeur werd voor ca. 30 eurocent per liter verkocht aan de liefhebbers van een glaasje alcohol. De illegaal gestookte alcohol, in het islamitische Pakistan zijn alcoholische dranken een taboe, wordt daar vaak onder zeer slechte hygiënische omstandigheden gestookt, waarbij men soms gevaarlijke ingrediënten gebruikt om het gistingsproces te doen slagen.

Grote kritiek richt zich nu ook op de politie en de lokale overheid, als zouden zij deze illegale praktijken te lang op hun beloop laten gaan. Zij zouden het stoken van alcohol vaak oogluikend toestaan. Tot nu toe zijn er drie mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij deze handel.

Tiger Woods van de kop af

Tiger Woods vindt zijn naam deze week voor het eerst sinds lange lange tijd niet meer bovenaan de wereldranglijst. Vijay Singh van Fiji is hem gepasseerd en 's werelds nieuwe nummer één.

Woods stond 264 weken achtereen op de eerste plaats, vanaf 8 augustus 1999. De laatste paar maanden kon hij echter geen wereldvorm tonen. Singh liep op de Amerikaan in en heeft na het behalen van de titel op het Deutsche Bank Open in Boston (VS) hem nu ingehaald. Woods werd op het toernooi 'slechts' gedeeld tweede met drie slagen achterstand. Wel weer goed, maar niet goed genoeg.

Woods werd in 1996 professioneel golfer. In amper drie jaar tijd stormde hij naar de top. Hij won tot op heden 55 toernooien. Dit jaar verdiende hij tot op heden al 4,1 miljoen dollar aan prijzengeld.

Nieuwe wapens in demo MOH Pacific Assault

Met de release van de Medal of Honor: Pacific Assault demo heeft EA een tipje van de sluier opgelicht van haar nieuwste WOII-combatgame. Dat er mensen zijn die ongeduldig op de game zitten te wachten toont de website juistgamers.de aan, waar een 'tweak' staat beschreven waarmee een aantal nieuwe wapens aan de demo toegevoegd kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan een Japans machinegeweer, een Colt-revolver, landmijnen en een verrekijker. Bekijk hier hoe je het precies moet instellen.


Bang bang, my baby shot me down

Zelfkritiek moslims na wandaden in Beslan

In het Midden-Oosten is een zeldzame golf van zelfkritiek losgekomen na de beelden van dode, gewonde en getraumatiseerde schoolkinderen bij de bloedige ontknoping van het gijzelingsdrama in Beslan. Arabische leiders, moslimgeestelijken en gewone ouders veroordeelden de terreuractie. Jihad-strijders uit het Midden-Oosten steunen al lange tijd hun geloofsgenoten in Tsjetsjenië. Volgens de Russische autoriteiten zaten er onder de gijzelnemers van de school in Beslan negen of tien Arabieren.

Een vooraanstaande Arabische journalist schreef dit weekend dat moslims het pijnlijke feit onder ogen moeten zien dat moslims de voornaamste plegers van terrorisme zijn: ''Alle Wereldterroristen zijn moslims. Onze terroristische zonen zijn een eindproduct van onze gecorrumpeerde cultuur'', aldus Abdulrahman al-Rashed, algemeen directeur van de televisiezender Al-Arabiya in een dagelijkse krantencolumn. Al-Rashed noemde een hele waslijst aan recente terreuraanslagen in Rusland, Irak, Sudan, Saudi-Arabië en Jemen op, gepleegd door extremistische islamitische groepen, die zich veelal laten inspireren door de ideologie van Osama bin Laden. Volgens al-Rashed kunnen moslims het beeld dat van hen is ontstaan alleen zuiveren als ''wij de schandalige feiten toegeven, in plaats van ze te veroordelen of te rechtvaardigen. Het beeld is vernederend, pijnlijk en schrijnend voor ons allemaal.''

Ahmed Bahgat, een Egyptische islamist, schreef in een vooraanstaande krant dat de beelden uit Rusland ''moslims tonen als monsters die zich voeden met het bloed van kinderen en de pijn van hun gezinnen. Alle vijanden van de islam bij elkaar hadden het beeld niet zo kunnen beschadigen als de zonen van de islam hebben gedaan met hun stommiteit, misrekeningen en onbegrip van de aard van dit tijdperk.''

Andere geluiden
Er waren ook andere geluiden te horen. Ali Abdullah, een ultraconservatieve salafiet uit Bahrein, noemde de gijzeling wel ''onislamitisch'' maar gaf meteen de joden de schuld: ''Ik twijfel er niet aan dat dit het werk is van de Israëliërs, die het beeld van moslims willen bezoedelen en samenwerken met de Russen, die hun eigen agenda hebben tegen de moslims in Tsjetsjenië''.

In het tv-programma NOVA reageerde vanuit Londen Anjem Choudary. Hij is leider van de Al Muhajiroun, een radicale groep die ijvert voor de invoering van het kalifaat in Europa; Een islamitische staat met aan het hoofd een geestelijke. Zijn beweging kende ook de daders van de gijzeling van Beslan. Volgens Choudary verdraaien de Russische media de feiten en omvatte het gegijzelde complex behalve een school ook een militair gedeelte. ''Maar'' vijf tot tien procent was kinderen volgens hem. Hij benadrukte dat kinderen volgens de islam niets aangedaan mag worden, maar gaf aan dat volgens hem Rusland in Tsjetsjenië 42.000 kinderen heeft vermoord, en dat de westerse media dat niet laten zien. Bloed van moslims lijkt minder belangrijk dan westers bloed, aldus Choudary. Volgens hem zullen de moslims over de hele wereld tegen de ongelovigen komen te staan als de islam onder vuur blijft liggen.

(Herhaling NOVA 01:00 - 01:50 Nederland 3)

Chrono Resurrection gecancelled

Het prestigieuze project om de legendarische SNES RPG "Chrono Trigger" opnieuw te maken is stopgezet.

Een aantal fans van de game was bezig om Chrono Trigger helemaal opnieuw op te bouwen in een 3D-engine. Helaas heeft Square-Enix nu dus gezegd dat ze er niet mee door mogen gaan...

De reden is niet bekend, maar het zou kunnen zijn dat Square-Enix plannen heeft om zelf een remake of vervolg van de serie te maken.

Op de site vind je naast meer screenshots ook een trailer.

Rutte wil "best brains" uit buitenland lokken

Staatsecretaris Rutte (Onderwijs) wil de "best brains" aantrekken. Buitenlandse studenten en docenten zijn volgens hem welkom als ze heel goed zijn. Voor de bekostiging van onderwijs voor veel studenten van buiten de Europese Unie is geen geld meer. Dit zei Rutte bij de opening van het academisch jaar van de Universiteit van Amsterdam.

Het imago van tolerantie en internationale oriëntatie zou voor buitenlanders reden moeten zijn om voor Nederland te kiezen. De staatsecretaris meent dat de "best brains" een positieve invloed kunnen hebben op het Nederlandse academisch leven. Nederland zal vooral profijt hebben van afgestudeerden die na de studie even aan de universiteiten blijven. Vooral als het gaat om afgestudeerden in de exacte vakken, waaraan momenteel tekorten bestaan. Rutte wil in de vorm van een beurzenstelsel alleen nog de beste studenten van buiten de EU helpen. Daarvoor heeft hij gezegd vanaf 2006 10 miljoen euro per jaar te willen investeren.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.