Fileleed veroorzaakt door ministers

junkieXXXL en FSF-Moses hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsMinister Veerman van Landbouw heeft afgelopen dinsdag voor een behoorlijke chaos gezorgd tijdens de ochtendspits rondom Den Haag en Rotterdam. Samen met zijn Europese collega-ministers gingen ze op weg om een boottochtje door de Rotterdamse haven te maken.

Totaal werd de groep Europese ministers vervoerd in maar liefst zes bussen die vanaf acht uur bezit namen van de Hollandse wegen. Andere weggebruikers moesten hun voertuig aan de kant zetten op bevel van de motoragenten die massaal meereden met de stoet. Op de A44 werd het verkeer zelfs een kwartier stilgelegd, zodat de bussen via de vluchtstrook de enorm lange file gemakkelijk konden passeren en een vrije doortocht hadden richting Den Haag. Door alle files kwamen zelfs de ambtenaren van het ministerie van Landbouw te laat op hun werk.

Rode stoplichten werden genegeerd en op de drukke A13 naar Rotterdam werd zelfs de gehele linkerrijstrook voor de groep leeggemaakt. Ook waren de trajectcontrole en de maximumsnelheid niet heilig, waarna over de Maasboulevard zelfs de snel afgesloten linkerrijstrook werd gebruikt om een file voorbij te gaan. "Ik denk dat ik onderweg zeker drie of vier keer geflitst ben", aldus een van de buschauffeurs die de agenten volgde.

De ministers waren door deze voorspoedige rit ruim op tijd voor een lekkere bak koffie bij de Rotterdamse haven.