Star Trek MMO-game aangekondigd

Perpetual Entertainment, Inc. heeft zojuist bekend gemaakt de exclusieve wereldwijde rechten te hebben verkregen voor het ontwikkelen en uitgeven van een massively multiplayer online Star Trek spel. Zij hebben deze rechten gekocht van Viacom Consumer Products.

Star Trek is een van de meest populaire en langstlopende sci-fi series. De licentie omvat alle series en films, van Star Trek tot Deep Space Nine, Voyager en Enterprise. "De licentie biedt ons de gelegenheid om fans en spelers in het ongelofelijk rijke, gevarieerde en opwindende Star Trek universum onder te dompelen," zei Joe Keene, CEO van Perpetual Entertainment.

Het spel zal gevuld worden met actie, avontuur en gevechtstechnieken en daardoor uniek zijn binnen de persistent world games. Duizenden spelers tegelijk zullen de ruimte verkennen en stoutmoedig gaan waar nog geen mens is geweest. Het ontwerp omvat een lange rij solo en multiplayer missies in de ruimte, op planeten en 'starbases' in het hele universum. Aanvankelijk zal het spel zich afspelen gedurende de 24e eeuw (dus vanaf The Next Generation, Deep Space Nine en Voyager), maar andere aspecten uit de Star Trek wereld zullen in het verhaal verweven worden en later toegevoegd worden.

"Spelers zullen karakters, plaatsen en situaties uit hun favoriete Star Trek films en tv-serie tegenkome; zullen ongelofelijke nieuwe werelden verkennen en samenwerken of vechten met vriendelijke en vijandige rassen in het spel," aldus Chris McKibbin, directeur van Perpetual Entertainment.

Verwacht wordt, dat in 2006 de eerste publieke betatests plaats zullen vinden, en het spel vanaf 2007 verkrijgbaar zal zijn.

In de FAQ van het spel worden alvast enkele vragen beantwoord. Zo zal er een maandelijkse contributie moeten worden betaald en verwacht men door updates en uitbreiding het spel langdurig interessant te kunnen houden. Het is nog niet bekend als welke rassen je zult kunnen spelen.