'Pokémon games leerzaam'

Astrid (lizardtattoo)
Uit een onderzoek onder bijna 2100 Amerikaanse ouders blijkt dat men vindt dat Pokémon games kinderen helpen bij het leren van belangrijke normen en vaardigheden. Het onderzoeksbureau Impulse Research Corp. ondervroeg in opdracht van Nintendo ouders over de invloed van Pokémongames op hun kinderen. 77 Procent van hen denkt dat Pokémon strategisch denken bevordert, 76 procent vindt dat de games de kinderen positieve normen en waarden aanleren. Achtenzestig procent zegt dat Pokémon spellen het geheugen verbeteren en samenwerking bevorderen en meer dan 60 procent gelooft dat ze de snelheid van het brein en de alertheid vergroten.

"We zijn trots dat we deel uit maken van een video game franchise waarvan ouders geloven dat ze helpen bij het verbeteren van belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken en het geheugen, wat kan leiden tot betere prestaties op school," zei George Harrison, senior vice president van de afdeling markteting en corporate communications van Nintendo of America. "En, met de nieuwe Game Boy Advance Wireless Adapter die bij de Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen verkrijgbaar is, kunnen spelers kun vaardigheden nog verder uitbouwen door hun hersencapaciteiten te testen tegen een hoop andere spelers tegelijk."

Het is niet toevallig dat de resultaten juist vandaag bekend gemaakt worden, vandaag liggen namelijk ook de Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen games in de winkel in de Verenigde Staten. Ze bevatten uitgebreide landen die spelers kunnen ontdekken. Ze kunnen kiezen of ze een mannelijke of een vrouwelijke Trainer willen zijn en karakters van eerdere games tegenkomen of importeren. De nieuwe-en-verbeterde Pokédex is kleurrijker en makkelijker te gebruiken dan voorheen. De spellen zijn de eerste GBAspellen die gebruik maken van de Wireless Adapter. Hiermee kunnen tot veertig spelers in een Union Room in het spel samenkomen om te chatten of Pokémon uit te wisselen zonder via kabels verbonden te zijn.