Pro Evolution Soccer 4 op Xbox Live bevestigd

Konami heeft eindelijk bevestigd waar velen al op hoopten: Pro Evolution Soccer 4 voor de Xbox zal gebruik maken van Xbox Live waardoor gamers online kunnen voetballen tegen gamers aan de andere kant van de wereld.

Pro Evolution Soccer 4 wordt door velen gezien als de beste voetbal simulatie die er op dit moment is. In dit nieuwe deel van de serie kan gebruik worden gemaakt van de nieuwste moves en trucs uit de voetbalwereld. Gamers hebben meer invloed gekregen op de bewegingen van hun spelers en ook de bekende voetballers zijn snel herkenbaar door hun snelheid en de manier waarop zij lopen. Er is ook een nieuw systeem voor vrije trappen bedacht om het spel nog beter te maken. De vorige Pro Evolution delen voor de PlayStation, PlayStation 2 en PC waren al een groot succes, maar verwacht wordt dat de Xbox versie een nog groter succes zal gaan worden.

Pro Evolution Soccer 4 zal het eerste deel in de serie worden dat online gespeeld kan worden. Niet alleen kan men tegen elkaar voetballen maar ook wordt er gebruik gemaakt van een rating systeem waardoor gamers mini competities kunnen vormen.

In het spel zal ook met de bekende clubs van Nederland gespeeld kunnen worden, die zo natuurgetrouw als mogelijk is, zijn nagemaakt. Met het 'Master League' systeem kan een eigen dream team worden samengesteld en in de trainingsmodus kan getraind worden op vrije trappen en andere bewegingen.

Michel Cassius, senior director Xbox platform en marketing had hier over te zeggen:
We're very excited that Pro Evolution Soccer 4 will include Xbox Live functionality. Xbox Live will bring a whole new level of football excitement to Pro Evolution Soccer 4 fans and we welcome its debut on Xbox as it joins the ever-growing lineup of Xbox Live titles coming to Xbox this Christmas.

Pro Evolution Soccer 4 zal rond 21 november in de winkels te koop zijn.