Zweedse sneeuwmobiel krijgt Britse boete

Sjaak-Banaan en JunkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Zweed Krister Nylander moet een verkeersboete betalen omdat hij zijn sneeuwmobiel fout zou hebben geparkeerd in de Engelse plaats Warwick. Het bericht kreeg hij van het bedrijf Euro Parking Collection, gespecialiseerd in het innen van boetes in het buitenland. De Zweed is overigens niet de enige met zo'n boete.

"Het klopt niet. Ik ben voor het laatst zestien jaar geleden in Groot-Brittannië geweest en toen waren de weersomstandigheden voor sneeuwmobielen niet zo best. De mijne heeft trouwens de hele zomer in de schuur gestaan", aldus de verbaasde Zweed. En hij is niet de enige die een soortgelijke boete heeft gehad. In heel Europa zijn er veertig gevallen bekend, waaronder nog een over een bekeuring voor een fout geparkeerde sneeuwmobiel.

Andere boetes zijn er voor het fout neerzetten van een tractor en het rijden op een Londense busbaan. De 38-jarige Patrik Andersson uit Ursviken vertelde aan een krant dat hij een boete moest betalen omdat hij op 16 maart van dit jaar met zijn auto op een Londense busbaan had gereden. "Ik zou er niets op tegen hebben om eens naar Londen te gaan. Maar op die dag was ik hier aan het werk en mijn vriendin was ziek".

Dat er meer van dit soort gevallen zijn, blijkt wel uit het verhaal over een 23-jarige Duitser. Hij moest 156 euro betalen wegens het rijden op een busbaan in Londen. Als hij meteen de boete zou betalen, zou het hem slechts 76 euro kosten. Bij aankomst op het politiebureau werd hem verteld dat er al 160.000 euro op de betreffende rekening is gestort.