Nieuws
Tientallen doden door drinken giftige likeur
Minstens 32 mensen zijn in de centraal-Pakistaanse provincie Punjab omgekomen na het drinken van giftige zelfstookte likeur. Een betrokken medische functionaris meldde dat het goedje een alcoholpercentage had van zo'n zestig procent, waar vier tot zes procent gebruikelijk is.
De likeur werd voor ca. 30 eurocent per liter verkocht aan de liefhebbers van een glaasje alcohol. De illegaal gestookte alcohol, in het islamitische Pakistan zijn alcoholische dranken een taboe, wordt daar vaak onder zeer slechte hygiënische omstandigheden gestookt, waarbij men soms gevaarlijke ingrediënten gebruikt om het gistingsproces te doen slagen.
Grote kritiek richt zich nu ook op de politie en de lokale overheid, als zouden zij deze illegale praktijken te lang op hun beloop laten gaan. Zij zouden het stoken van alcohol vaak oogluikend toestaan. Tot nu toe zijn er drie mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij deze handel.
Niet erg handige actie foto
fotofoto
Je stuurt ze erheen door te zeggen dat je 600 ml pure alchohol voor 0.30 krijgt, en dan gaan ze allemaal dood...weer wat probleemgevallen minder!
------------------- vrouwtje grootheidswaanzin foto -----------------------------
On-topic:
Is het niet gewoon handiger om gewoon de consumptie van drank toe te staan? Als je kijkt naar de locatie's waar alcahol verboden is, dan zie je ook, dat er een hoop mensen zijn die het dan illegaal gaan verkrijgen.
En als dit dan de gevolgen zijn...
Beter een dronken pakistaan dan een dode lijkt me foto
Jij komt ook uit een sociaal nest geloof ik ofniet foto ?
nuts... foto
Stroh-rum is er zelfs tot 80%. Branden doet het wel, overigens.
Ik weet wel zeker dat het destillatieproces niet goed was, waardoor er een hoog percentage methanol (methaan-alcohol) is de drank heeft gezeten, in plaats van het gebruikelijke ethanol. Methanolvergiftiging kan bij lage doses al tot blindheid leiden en bij hoge(re) deses tot de dood.
Bovendien is dit hele verhaal uiterst ongeloofwaardig:
Laag alcoholische dranken ontstaan door fermentage (gisting). Om alcoholpercentages van boven de ca. 15% te krijgen, moet je wel destilleren. Omdat het hier om een likeur gaat, kan het normale percentage nooit zo laag hebben gelegen. Likeuren hebben doorgaans percentages van tussen de 22 en 40.
Dat die parasiteert op de samenleving in zijn geheel, moet natuurlijk verzwegen worden.
Er staat niet dat ze van het hoge percentage dood gingen, maar van de giftige stoffen die erin verwerkt waren om het gistingsproces te doen slagen
Wat je ook gebruikt om het te laten gisten, een percentage van 60 is onmogelijk zonder te destilleren!
Ik houd het dus gewoon op een methanolvergiftiging foto
Dat die parasiteert op de samenleving in zijn geheel, moet natuurlijk verzwegen worden.
Dan gaan mensen illegaal en gevaarlijk stoken wat nergers voor nodig is.
God heeft toch deze wereld gemaakt (zeggen ze), dus ook de produkten om alcohol te maken, lijkt me sterk dat hij het dan gaat verbieden foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken