FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 november 2003

Vechtpartij na aanhouding bromfietser

Bij de aanhouding van een 19 jaar oude bromfietser is dinsdagavond een massale vechtpartij tussen politie en voornamelijk Marokkaanse jongeren ontstaan. De gemeente Den Bosch praat vanavond met onder andere de Marokkaanse gemeenschap en de politie over de toedracht van het voorval.

De jongen werd aangehouden door de politie, omdat hij zich verleden week schuldig zou hebben gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag. Hij werd herkend door een agent, die gaf hem daarop een stopteken. De jongen probeerde toen de politie te ontvluchten en gaf vol gas. Hij raakte daarbij de agent, verloor de macht over het stuur en kwam enkele tientallen meters verderop terecht tegen een lantaarnpaal.

Hierop werden de twee politie agenten door ongeveer 40 vrienden van de bromfietsers belaagd. De politie wist met peperspray en de wapenstok weer de orde te herstellen. De bromfietser bleek aan het ongeval een beenbreuk over te hebben gehouden.

De brommer zelf bleek na onderzoek gestolen te zijn.

Uitslagen CL (26/11/03)

Vanavond werden de vijfde poulewedstrijden in de Champions League afgewerkt. Ajax verloor in eigen huis met 0-1 van AC Milan. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Champions League (26/11/03)
Groep E
VfB Stuttgart - Glasgow Ranger (1-0)
Panathinaikos - Manchester United (0-1)
Van Nistelrooij gehele wedstrijd reserve

Groep F
Olympique Marseille - Real Madrid (1-2)
FC Porto - Partizan Belgrado (2-1)

Groep G
Chelsea - Sparta Praag (0-0)
Lazio Roma - Besiktas (1-1)

Groep H
Ajax - AC Milan (0-1)
Celta de Vigo - Club Brugge (1-1)

Tussenstanden Champions League (na 25/11/03)
Groep E

Pos.ClubAPV-T
1. VfB Stuttgart * 5129-4
2. Manchester United * 51211-2
3. Glasgow Ranger 543-7
4. Panathinaikos 512-12

Groep F
Pos.ClubAPV-T
1. Real Madrid * 51310-4
2. FC Porto * 5108-7
3. Olympique Marseille 538-10
4. Partizan Belgrado522-7

Groep G
Pos.ClubAPV-T
1. Chelsea * 5107-3
2. Besiktas 575-5
3. Sparta Praag 554-5
4. Lazio Roma556-9

Groep H
Pos.ClubAPV-T
1. AC Milan * 5103-1
2. Ajax 565-5
3. Celta de Vigo 565-5
4. Club Brugge 553-5

* naar achtste finales

Uitslag Ajax - AC Milan

Ajax speelde vandaag de één na laatste poulewedstrijd in deze aflevering van de Championsleague.

In de Amsterdam ArenA had Ajax de mogelijkheid om de koppositie in poule H over te nemen van tegenstander AC Milan. De huidige bezitter van Europa's grootste voetbalbeker wist echter te winnen in Amsterdam. Het werd 0-1.

Ajax - AC Milan (0-1)
52' Shevchenko 0-1

Geel: Yakubu (Ajax, 35'), Galásek (Ajax, 42'), Inzaghi (AC Milan, 32')

Ajax: Lobont, Escudé, Galásek, Ibrahimovic(38' Litmanen), Heitinga, Maxwell, De Jong, Sneijder, Yakubu, Obodai (54' Wamberto) en Mitea

AC Milan: Dida, Cafu, Maldini, Shevchenko, Gattuso, Inzaghi (71' Ambrosini), Costacurta, Seedorf, Pirlo, Kaka en Laursen (46' Pancaro)

Door het gelijke spel van Club Brugge heeft Ajax het nog in eigen hand. Ze staan momenteel tweede met evenveel punten als Celta de Vigo, maar op basis van onderling resultaat hoger. Een gelijkspel in Brugge volstaat indien Milan niet van Celta verliest.

Uitslagen Champions League (26/11/03)

Vanavond werden de resterende vijfde poulewedstrijden in de Champions League afgewerkt. Ajax speelde thuis tegen AC Milan, wederom werd er minimaal verloren (0-1). Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Champions League (22/11/03)
Groep E
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers (1-0)
Panathinaikos - Manchester United (0-1)

Groep F
Olympique Marseille - Real Madrid (1-2)
FC Porto - Partizan Belgrado (2-1)

Groep G
Chelsea - Sparta Praag (0-0)
Lazio - Roma Besiktas (1-1)

Groep H
Ajax - AC Milan (0-1)
Celta de Vigo - Club Brugge (1-1)


Tussenstanden Champions League (na 22/11/03)
Groep E
Pos.ClubAPV-T
1. Manchester United * 51211-2
2. VfB Stuttgart * 5129-4
3. Glasgow Rangers 543-7
4. Panathinaikos 512-12

Groep F
Pos.ClubAPV-T
1. Real Madrid * 51310-4
2. FC Porto * 5108-7
3. Olympique Marseille 538-10
4. Partizan Belgrado522-7

Groep G
Pos.ClubAPV-T
1. Chelsea * 5107-3
2. Besiktas 575-5
3. Sparta Praag 554-5
4.Lazio Roma556-9

Groep H
Pos.ClubAPV-T
1. AC Milan * 5103-1
2. Ajax 565-5
3. Celta de Vigo 565-5
4. Club Brugge 553-5

* naar achtste finales

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Song op positie Swerts

Chong Gug Song zal donderdag op de positie van Swerts in de basis starten in het UEFA Cup duel tegen FK Teplice. Gill Swerts kreeg in het eerste treffen met de Tsjechen al na twee minuten rood en is geschorst.

Feyenoord trainer Bert van Marwijk heeft Chong Gug Song aangewezen als vervanger voor Gill Swerts. Chris Gyan, die ook op de rechtsachter positie kan spelen, is daarmee gepasseerd.

Song stond wel vaker in de basis, maar verspeelde die positie door zijn slechte prestaties. Hierdoor zag Van Marwijk zich dit seizoen genoodzaakt Swerts over te laten komen van Excelsior.

Tekort aan displays belemmert Siemens

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doordat leveranciers van telefoondisplays de vraag niet aan kunnen, loopt Siemens een flinke omzet mis. "Nu al hadden wij al meer dan een miljoen GSM's kunnen verkopen en in Nederland al dik 100.000. Dit doet veel pijn", aldus Siemens-directeur Kees Smaling van de divisie mobiele telefoons in het Algemeen Dagblad.

De mobiele telefoons vliegen met de kerst- en sinterklaasdrukte als warme broodjes over de toonbank. "Er is een waanzinnige kerstvraag", verklaart het Duitse telecomconcern. De totale jaarproductie van Siemens-mobieltjes bedraagt 55 miljoen stuks per jaar. "We zitten op de maximale capaciteit en dat begint zich te wreken", verklaart Smaling.

Dolle stier neemt politieauto op de hoorns

geertp en drannel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een politieauto is vanmorgen op de hoorns genomen door een dolle stier in Roermond. De wagen was op een melding afgekomen dat er een stier was losgebroken uit een weiland bij een tennispark. Het beest was daarop naar het centrum gelopen. De agenten probeerden het beest te vangen. De stier zette daarop zijn hoorns onder de bumper en begon de auto heftig te schudden. De agenten hebben "zich vervolgens tactisch terugtrokken".

Toen de agenten probeerden weg te rijden, rende de stier hen achterna. Vier te hulp geroepen gemeentewerkers probeerden de stier op te vangen, maar ook dit lukte niet. De stier werd zo wild dat de gemeentewerkers zich achter bomen moesten verstoppen. Vervolgens verscheen de eigenaar met een tractor ten tonele. Maar ook in dat voertuig zette de stier zijn hoorns.

Met een riek in de hand is het de eigenaar uiteindelijk gelukt om de stier in de aanhangwagen te krijgen.

Henny Huisman zoekt God bij de EO

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Henny Huisman gaat rond de kerst een programma maken bij de Evangelische Omroep (EO). 'Henny zoekt God' is een zesdelige reeks die op Nederland 1 zal worden uitgezonden.

Het programma is een vervolg op de serie 'Catherine zoekt God', dat Catherine Keyl vorig jaar presenteerde. In de uitzending onderneemt Henny Huisman een zoektocht naar God. Hij duikt in het leven van een aantal bevlogen gelovigen. Henny gaat ook van zichzelf een andere kant laten zien. "Mensen krijgen een kijkje in mijn ziel, maar worden ook uitgedaagd eens bij zichzelf naar binnen te kijken."

Tijdens de opnames is Henny naar eigen zeggen veranderd. "Ik praat nu elke dag met God. Misschien zijn er mensen die nu zeggen: die Henny is gestoord geworden, maar dat kan me niets schelen."

Vrouw pleegt zelfmoord uit angst voor PBC

Niek en HekManiac hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Huis van Bewaring in Breda heeft een 41-jarige vrouw vanochtend zelfmoord gepleegd, enkele uren voordat ze bij de rechtbank in Den Haag terecht zou staan op verdenking van brandstichting. De vrouw hing zich volgens haar advocaat op in haar cel. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

De vrouw, uit Leidschendam afkomstig, had al eerder een zelfmoordpoging gedaan. Toen sprong zij voor de ogen van haar dochtertje van een flat. De vrouw was vanuit Nieuwersluis overgeplaatst naar Breda, aangezien daar een psychiatrische afdeling is.

Deze zelfmoordpoging zou zijn gedaan omdat de vrouw bang was naar het Pieter Baan Centrum (PBC) te worden overgeplaatst, waardoor zij TBS opgelegd zou kunnen krijgen. Inmiddels was er voor gezorgd dat de vrouw in de Haagse kliniek Parnassia kon worden opgenomen, maar mogelijk heeft deze informatie de vrouw niet bereikt, aangezien zij de afgelopen dagen in een isoleercel heeft doorgebracht. Vanochtend bevond zij zich echter weer in een normale cel.

Vanwege de dood van de verdachte heeft de rechtbank het OM niet ontvankelijk verklaard. De vrouw werd ervan verdacht brand te hebben gesticht in het huis van haar vriend in Zoetermeer.

Regelzucht kost supermarkten miljoenen

Door de enorme bureaucratie van gemeentes dreigen supermarkten naar de buitengebieden te verhuizen. TNO heeft na onderzoek beraamd dat de regelzucht supermarkten jaarlijks meer dan honderd miljoen euro kost. Het onderzoek werd op verzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) uitgevoerd.

De meeste gemeentelijke procedures belemmeren bijvoorbeeld een snelle en effciënte bevoorrading van de winkels. Zo zijn er in veel steden zogenoemde venstertijden. Dit houdt in dat vrachtwagens slechts enkele uren per dag de winkels mogen bevoorraden. Meestal is het zo dat deze tijden 's ochtends zijn, waardoor vrachtwagens noodgedwongen in de file staan, aldus het CBL.

"Middeleeuwse toestanden. Vroeger ging de stadspoort ook maar heel even open en daarna kwam je de stad niet meer in",zo zei de brancheorganisatie in een reactie op de uitkomsten van het onderzoek.

Daarnaast maken de gemeenten steeds meer regels omtrent de eisen aan vrachtwagens, zoals de afmetingen of asdruk. Hierdoor moeten supermarkten volgens het CBL met verschillende trucks de weg op om alle winkels te kunnen bevoorraden. Wanneer de overheid deze bureaucratie niet snel de kop in drukt, dan worden supermarkten gedwongen weg te trekken uit de binnensteden, stelt het CBL. Volgens de organisatie dreigt dan leegstand en verpaupering.

Nieuwe nieuwsposters gezocht

We willen graag wat meer nieuws op de Voetbalmanager en dus zijn we op zoek naar nieuwe nieuwsposters.

We zijn op zoek naar mensen die zin hebben om ons gezellige team te versterken en dan vooral overdag. Heb jij affiniteit voor sport, in het bijzonder voor voetbal, en denk jij wel 20 berichten per maand voor de Fok!Voetbalmanager kan leveren, mail ons dan.

Vermeld in je mailtje sowieso je nick, je verwachte online-tijden, in wat voor sport je, naast voetbal, geïnteresseerd bent en verder een beetje over wie je bent en wat je doet.

Mocht je tot de (gelukkige) nieuwe nieuwsposters behoren, dan krijg je daarvoor in ruil een Fok! e-mailadres en een status-tag achter je naam op het forum als je bewezen hebt dat je het kan. Verder levert het een leuke vrijtijdsbesteding, een stukje waardering vanuit de medeusers, een leuke ervaring, een hoop lol, etc op.

Lijkt het je wat? Mail dan voor 3 december even naar dagobert@fok.nl

Groeten,

De Managercrew

Dodelijk ongeval bij aanleg betuwelijn

Bij de aanleg van de Betuwelijn is woensdagmiddag een bouwvakker om het leven gekomen. Tijdens werkzaamheden in een tunnelbak werd hij overreden door een kraanwagen. Afgelopen maandag raakte er al een Duitse bouwvakker ernstig gewond toen de stelling die hij aan het plaatsen omviel en op hem terecht kwam.

Volgens een politiewoordvoerster was de man die vanmiddag om het leven kwam op slag dood. Naar de toedracht van het dodelijke ongeval wordt een onderzoek ingesteld. Er zijn verder geen mededelingen gedaan over de identiteit van de man.

Met dank aan Werik die het bericht geheel herschreven in de newssubmit zette. Ook Bardo submitte dit bericht.

Nieuwe frisdranksmaak: kalkoen met jus

Christmuz en jeshum hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Amerikaanse Seattle en omgeving is de nieuwste hit op frisdrankgebied een drankje met de smaak 'kalkoen met jus'. Hoewel het goedje precies zo smaakt als de naam doet vermoeden vliegen de flesjes de winkel uit.

Zelfs de producenten van het speciale Thanksgiving-drankje, waarbij traditioneel kalkoen wordt gegeten, zijn verbaasd over het succes. Directeur Peter van Stolk bekende dat hij het goedje zelf niet wegkrijgt. Hoewel de eerste slokjes een mix van zoete caramel en smakelijk spekvet brengen, gaat het daarna bergafwaarts.

Inmiddels is de eerste lading van 6.000 flesjes bijna helemaal uitverkocht. Op veilingsite eBay was de hoogst geboden prijs voor twee flesjes gisteren al 63 dollar. De winkelprijs bedraagt 99 cent per flesje.

Grenzen NL langer dicht voor Oosteuropeanen

De grenzen gaan toch nog twee jaar dicht voor werknemers uit Midden- en Oost-Europa. Dat besluit het kabinet waarschijnlijk vrijdag, op voorstel van staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken.

Rutte heeft het kabinet twee mogelijke opties voorgelegd. Één daarvan houdt in dat de grenzen dicht zullen blijven. Echter, wanneer er voor bepaalde beroepen en werkzaamheden geen Nederlanders gevonden kunnen worden, krijgen de Oost-Europeanen de mogelijkheid om een werkvergunning aan te vragen. De andere optie houdt in dat de grenzen dichtgaan, met uitzondering van enkele sectoren. Zo zou bijvoorbeeld de agrarische sector nieuwe EU-werknemers kunnen inhuren, zolang hen het minimumloon betaald wordt.

Een Kamermeerderheid, bestaande uit het CDA, VVD en LPF, stelde eerder al voor om de komende twee jaar de grenzen te sluiten voor werknemers uit de tien nieuwe EU-landen. In de tussenliggende periode moet dan de werkloosheid in Nederland aangepakt zijn. Wanneer de grenzen meteen opengaan, vrezen de partijen dat Nederland overspoeld wordt door veel goedkopere arbeidskrachten uit Polen en Letland. Doordat deze Oosteuropeanen voor tarieven ver onder het minimumloon bereid zijn te werken, zouden Nederlandse werklozen nog moeilijker aan werk kunnen komen.

Markt inburgeringscursussen nog niet open

De markt voor inburgeringscursussen zal voorlopig niet opengegooid worden. Dat blijkt na een overleg van de Tweede Kamer met staatssecretaris Nijs van Onderwijs. Zo zijn de regeringspartijen CDA en VVD bang dat het liberaliseren van deze markt zal leiden tot de ondergang van de Regionale Opleidingscentra (ROC's).

Volgens de PvdA zou dit een regelrechte kapitaalvernietiging betekenen, gezien de vele jaren ervaring die de ROC's hebben met het geven van inburgeringscursussen. Bovendien zou het opengooien van de markt voor inburgeringscursussen ten koste gaan van de omzet van ROC's, waardoor de kwaliteit van de cursussen achteruit gaat. De aangekondigde bezuiniging van 57 miljoen op inburgering en opheffing van het monopolie van ROC's op de cursussen zou hen zoveel omzet schelen, dat investeringen in huisvesting en personeel erbij in schieten.

Vorige week luidden de ROC's van de vier grote steden de alarmklok. De centra willen niet de dupe worden van een maatregel bij een andere departement (Justitite). Nijs heeft inmiddels toegezegd in goed overleg met minister Verdonk van Integratie garant te staan voor een "ordentelijk" verloop van de invoering van de marktwerking. Verdonk voegde er aan toe dat de inburgeringscursussen slechts vijf procent van de omzet van de vier opleidingscentra in de grote steden genereren.

Klien gooit hoge ogen

Christian Klien had vandaag een zeer sterk optreden tijdens de testsessie van Jaguar in Valencia.

Klien maakte vandaag een goede indruk op het team van Jaguar. Nav Sidhu, woordvoerder van het Jaguar team, wist vandaag te melden dat er deze week wordt beslist over de driver line-up. Sidhu zegt,"Een beslissing wel, maar een aankondiging nog niet". Volgens Sidhu had het niet rijden van de Amerikaan Townsend Bell te maken met de weinige ervaring van Klien. Sidhu zegt hierover:"Christian reed gisteren voor het eerst in de Formule 1, terwijl Townsend al ervaring heeft in een Formule 1-auto. Om een goede vergelijking te kunnen maken hebben we Christian een tweede testdag gegeven".

Uiteindelijk was Christian Klien zeven tienden langzamer dan Mark Webber. Klien reed wel met andere banden en met veel minder benzine aan boord. Aan het einde van de sessie blies Klien wel nog de motor op op het rechte stuk.

Justin Wilson liep teleurgesteld rond in de pits. De lange Brit reed nog geen meter in de Jaguar. Doordat Wilson weinig geld heeft zal hij waarschijnlijk ook niet meer in aanmerking komen voor het tweede zitje bij Jaguar.

Flessen in anus komen geregeld voor

Op verjaardagen hoor je ze wel eens, de verhalen over mensen die in het ziekenhuis zouden belanden met allerlei voorwerpen in hun lichaam, die werden ingebracht tijdens het seksuele spel. Dat blijken zeker geen broodje aap verhalen te zijn, schrijft de Telegraaf vandaag. Ziekenhuizen in ons land worden namelijk regelmatig ''verrast'' door vastzittende voorwerpen in de mannenanus.

Artsen van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben onlangs onderzoek gedaan naar dit wat vreemde maar vaak voorkomende fenomeen. En wat blijkt: blikjes, flessen, gloeilampen, en zelfs complete stofzuigerslangen worden in de anus gepropt, en komen soms onwrikbaar vast te zitten.

De meeste anaalproppers die in het ziekenhuis belanden zijn mannen tussen de 40- en 60 jaar oud. Maar onlangs kwam er ook een 14-jarige jongen bij de EHBO-afdeling van het ziekenhuis. Hij zei al twee dagen met een blikje fris in zijn anus rond te lopen. ''Ik zit in een experimentele fase'', zo zei de knaap. Uit schaamte durven veel anusproppers overigens niet te zeggen dat ze zelf het voorwerp naar binnen hebben gewurmd. Een veelgehoorde smoes is dat ze op de voorwerpen zijn gevallen. ''Nog niet zo lang geleden kwam hier een man binnen. De man had een fles scheerschuim in zijn anus zitten. Hij was uitgegleden in de badkamer en met zijn achterste op de fles terechtgekomen'', zo zegt een arts.

De meest gevonden voorwerpen in de mannenanus zijn: fruit, groente, flessen, biljartballen, gloeilampen, presse-papiers en schroevendraaiers .


Wordt niet alleen gegeten

Onderwijs moet waarschuwen voor loverboys

Het voortgezet onderwijs wordt verplicht om voorlichting te geven over de gevaren van loverboys* en de prostitutie. Het voorstel werd ingediend door de ChristenUnie (CU) en kreeg een Kamermeerderheid dankzij steun van onder meer PvdA, CDA en VVD. Ook komt er een landelijke campagne waarin prostituees erop worden gewezen hoe zij voor een ander beroep kunnen kiezen.

Kamerlid Rouvoet van de CU wilde ook dat prostituees zich voortaan verplicht moeten laten registreren, maar dat voorstel haalde geen Kamermeerderheid.

-
* Loverboys zijn jongens die jonge meisjes de prostitutie in proberen te lokken. De loverboy zorgt er eerst voor dat het meisje verliefd op hem wordt. Bijvoorbeeld door het meisje te verwennen met veel cadeaus en aandacht. Veel meiden die gebrek hebben aan liefde en acceptatie vinden dat te gek en zijn bereid alles voor hun vriend te doen. Op een slinkse manier luist hij haar vervolgens de prostitutie in. De meisjes zijn emotioneel, en vaak ook financieel, van hun "vriendje" afhankelijk.

FOK! Interview: Stel vragen aan Jack Spijkerman!



Voordat Jack de televisiewereld in ging was hij leraar aan een basisschool en daarna leraar Nederlands op een MAVO. In 1981 richtte hij de cabaretgroep 'Dubbel en dwars' op. Vier jaar later kreeg hij zijn eigen radioprogramma op Radio 3: 'De steen-en beenshow', dat hij afwisselend met Dolf Jansen presenteerde.

Vanaf 1988 presenteerde hij iedere zaterdag live 'Spijkers met koppen', dat op radio 2 wordt uitgezonden. Sinds begin jaren negentig verschijnt hij ook op televisie op Nederland 3, met het zaterdagse amusementsprogramma 'Kopspijkers', dat van hem een bekende Nederlander heeft gemaakt. In 2002 won 'Kopspijkers' de Gouden Televizierring voor: 'Beste programma van het jaar'

De komende week hebben jullie, de FOK! lezers, kans om vragen te stellen aan Jack Spijkerman!. De leukste, origineelste, interessantste vragen zullen door Jack beantwoord worden. Plaats je vragen in het betreffende SHO topic, of als je ze liever niet plaatst mag je ze ook mailen naar angel@fok.nl

Stel je vragen dus niet hier, maar in het betreffende topic op het forum, of per mail.

Ik zie... wat bleekjes

Vroeger, toen was ziek zijn nog leuk. Niet naar school, lekker lang in bed blijven liggen en dan tegen de tijd dat je je ging vervelen met een dekentje en wat knuffels naar beneden om gezellig bij de kachel te zitten spelen. Niks om je druk over te maken, lekkere sinaasappel aspirientjes. Lekker ziek zijn dus. Als je geluk had kreeg je dan een lepel honing in je thee of 's avonds lekker eten om je wat op te beuren, vooral niet te gezond en erg lekker.

Maar kleine mensjes worden groot en grote mensjes worden helaas ook wel ziek. Lekker onder de dekens op mijn studentenkamertje, te lui om aspirine te halen, te lui en te duur om lekker te eten. En dan mis je nog de motivatie voor school ook. Gelukkig heb ik dan nu tentamenweek zodat ik lekker uit kan slapen en lekker luieren heel de dag, al moet er ook zo nu en dan geleerd.

Brrrr.... snotter de snotter.... vroeg je bed uit, flinke mok koffie achterover slaan, broodje eten, paar keer goed hoesten, neus driedubbel snuiten, sjaal om en dan vijf minuten de kou in richting het sportcentrum. En dan een tentamen maken

Kom ik vervolgens weer thuis, staat er geen beker warme melk klaar, is er geen kachel, dus toen werd het maar een bed. Beetje slapen, weer wakker worden, beetje drinken, weer slapen, wiskunde boek open, wiskunde boek weer dicht. Te lui om thee te zetten, geen honing in huis, geen appelmoes, niks, bleh!

Nee, vandaag even niet. Gelukkig wordt er gekookt thuis dus hoef ik ook niet helemaal door de kou naar de Mensa. Hopelijk gaat het morgen wat beter en valt er dan wel wat te leren

Busje Spinvis slaat over de kop in België

SpinvisIn België is gisteren de tourbus van de Nederlandse formatie Spinvis over de kop geslagen. De band, gevormd rondom zanger en liedjesschrijver Erik de Jong, was op weg naar een optreden in Gent. Dit optreden kon niet doorgaan en zal worden uitgesteld naar een later tijdstip.

Bij het ongeluk liep gitarist Walter de Jong ernstige verwondingen op aan zijn arm.Het omgeslagen busje Hij zal een huidtransplantatie moeten ondergaan. Pianist Han Reiziger brak een rib en zanger Erik de Jong kneusde een rib. De rest van de inzittenden kwam er met wat schrammen van af.

Het optreden vanavond in een uitverkochte schouwburg in Leuven zal ondanks het ongeluk gewoon doorgaan.

Albertsen Jr traint bij ADO

Jurgen Albertsen, de zoon van oud FC Den Haag vedette Roger Albertsen, traint vanaf donderdag op proef bij ADO Den Haag.

De 19-jarige middenvelder, die beschikt over een Noors en een Nederlands paspoort, is onder de aandacht van Den Haag gebracht door een andere "zoon-van".

Ruud Mansveld, wiens vader Aad Mansveld bij menig Hagenees nog in het geheugen staat, haalde de jonge Albertsen naar de residentie.

Aad Mansveld en Roger Albertsen zijn helaas niet meer in leven. Mansveld overleed op 5 december 1991, Albertsen op 2 maart van dit jaar. Beide oud-sportmannen dolven het onderspit tegen een ernstige ziekte.

Henry, Zidane of Ronaldo?

De FIFA heeft Arsenal aanvaller Thierry Henry en de Real Madrid spelers Zinedine Zidane en Ronaldo genomineerd voor de titel World Player of the Year.

Ronaldo en Zidane zullen er niet warm of koud meer van worden. De Braziliaan won al in '96, '97 en 2002 en Zidane in '98 en 2000. Thierry Henry heeft nog niet eerder de prijs in de wacht gesleept.

De uitreiking van de award, die in 1992 door Marco van Basten werd gewonnen, vindt plaats op 15 december in Basel.

De top drie wordt samengesteld op basis van de gegeven punten door de 142 bondscoaches van de aan de FIFA verbonden landen.

Mogelijk Nederlandse commando's naar Irak

Irak Het kabinet overweegt commando's naar Irak te sturen om daar de veiligheid van de Nederlandse militairen te vergroten. Het zou om zeventig of tachtig commando's gaan die vooral verkenningen moeten uitvoeren.

De commandant van de 1100 Nederlanders in het zuiden van Irak, voornamelijk mariniers, heeft om die steun gevraagd. De commando's vertrekken mogelijk nog deze week.

Aanstaande vrijdag zal het kabinet naar verwachting ook beslissen of de Nederlandse missie in Irak met zes maanden verlengd zal worden. Gisteren gaf minister Kamp met de chef-defensiestaf en andere hoge militairen voor een aantal leden van het kabinet een presentatie ter voorbereiding op die beslissing. De ministerraad liet vorige week vrijdag nog weten het besluit over Irak met een week uit te stellen. Dit vanwege het feit dat de ministerraad eerst nog meer informatie wilde over de veiligheidssituatie inhet gebied waar de Nederlandse militairen operationeel zijn.

VVD-Tweede-Kamerlid Wilders is desondanks niet helemaal tevreden met het sturen van commando's. "Het is een stap in de goede richting, maar het allerbelangrijkste blijft voor ons de luchtverkenning van de lange grens met Saudi-Arabië. Als de Amerikanen en Britten ons niet voldoende informatie leveren, moeten we die verkenning zelf doen met Orion-patrouillevliegtuigen."

FC Utrecht is vernielingen zat

FC Utrecht laat bij monde van interim directeur Martin Sturkenboom en Ben ten Boden, voorzitter van de supportersvereniging, duidelijk blijken het gedrag van bepaalde aanhangers van de club helemaal zat te zijn.

Zij vragen in een paginagrote advertentie in het Utrechts Nieuwsblad en het lokale Stadsblad aan alle supporters zich niet meer schuldig te maken aan vernielingen, beledigende spreekkoren, het gooien met vuurwerk en ander ongewenst gedrag. Seizoenkaarthouders ontvangen een brief met gelijke boodschap thuis.

Aanleiding voor de oproep zijn de misdragingen van het publiek tijdens de recente thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen en RKC Waalwijk, waarbij vuurwerk op het veld werd geworpen en er schade werd toegebracht aan stadion De Galgenwaard.

Het verzoek tot normaal gedrag gaat vergezeld van verscherpte controles tijdens de komende thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Massale belangstelling bij uitvaart Maja

MajaOnder grote belangstelling is vanmiddag de vermoorde Nijmeegse scholiere Maja Bradaric begeleid naar haar laatste rustplaats. Naar schatting achthonderd tot duizend mensen waren aanwezig bij een besloten rouwdienst. Daarna is het meisje begraven op de begraafplaats Jonkerbosch in Nijmegen.

Veel docenten en leerlingen van het Dominicus College, de school waarop Maja zaten, woonden de rouwdienst bij. De belangstelling was zo groot dat mensen in gangen rondom of buiten de aula de dienst bijwoonden. Het Dominicus College was woensdagmiddag gesloten om de docenten en leerlingen in de gelegenheid te stellen de rouwdienst bij de te wonen. Afgelopen zondag vond op de school al een herdenkingsbijeenkomst plaats, die door ongeveer zeshonderd medescholieren, ouders en docenten werd bijgewoond.

Verdachten
Maja werd vorige week vermoord, waarna haar lichaam in brand werd gestoken. Er zitten drie jongens uit Nijmegen en Beuningen van 16, 18 en 18 jaar vast. Hun inbewaringstelling werd maandag met tien dagen verlengd. Over twee andere verdachten, waarvan de identiteit onbekend is, wordt later een beslissing genomen. Voor alle verdachten geldt dat contact met de buitenwereld is verboden.

Marokkaanse buurtvaders 'bewaken' eigen jeugd in bios

Het is voor Marokkaanse jongeren een traditie geworden om het suikerfeest met een film te vieren, net zoals veel Nederlanders met de kerst met het hele gezin naar de film gaan. Daarom gingen ook gisteren een groep jongeren naar de bioscoop de Munt in Amsterdam, Kill Bill "Iets met samoeraizwaarden". Maar wel onder begeleiding van o.a. 15 Marokkaanse buurtvaders.

Mustafa K. (18) en K. F. (18) uit Haarlem vinden het jammer dat het nodig is dat er zoveel begeleiding is. Maar ze snappen wel dat het nodig. "Anders gaan die kinderen toch weer lopen klieren", aldus Mustafa.

In de zomer waren ze al begonnen om het voor te bereiden om te voorkomen dat er weer een kleine groep jongeren overlast zou veroorzaken, zoals dat ook gebeurde tijdens slachtfeest in februari. Manager Martje Statema vond de berichtgeving over dat incident wat "opgeblazen". "In februari moesten we met het slachtfeest een zaal ontruimen. Dat was erg, maar slechts een klein groepje zorgde voor moeilijkheden. We hebben nu veel beveiliging omdat we het beste willen voor onze gasten."

Die beveiliging is, op de buurtvaders na, niet veel anders dan op een zaterdag. "We hebben nu ook 4000 bezoekers op een dinsdag. Je moet een bioscoop midden in de grote stad sowieso beveiligen. Waar het eindigt? Detectie poortjes zou voor mij wel de grens zijn."

De buurtvaders vallen wel op met hun gele jassen. "We staan op iedere verdieping", zegt Abderrahim Arrihani uit Slotervaart/ Overtoomse Veld. "Die jongens zien zoveel gele jassen met bekende gezichten daarboven, dat ze wel tien keer nadenken voor ze iets doen." De avond verloopt dan ook "rustig"; niemand hoeft in te grijpen.

Ook één van de buurtvaders vind dat sommige problemen wat overschat worden en meent dat de jongeren het niet kwaad bedoelen "Ik zit nu ook te gebaren. Velen ervaren dat als agressief, maar dat is niet zo. Er komt een tijd dat we elkaar begrijpen. Dan kan het weer zonder beveiliging."

Drie zwaargewonden na ongeval door spookrijdster

-peet- en Arno hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Koningstunnel in Den Haag heeft een spookrijdster vanochtend rond 11.30 een ongeval veroorzaakt waardoor drie mensen, waaronder zijzelf, ernstig gewond raakten. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De spookrijdster en haar vrouwelijke passagier reden tegen het verkeer in en botsten in de tunnel frontaal op een andere auto. De tunnel is voorlopig nog afgesloten voor verkeer.

Voorzitter Tuf Tuf Club weg door ANP

EmmO en BlackBokz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank Jacobs, de voorzitter van de Tuf Tuf Club (TTC) gooit het bijltje er bij neer. Reden is niet zijn veroordeling gisteren voor het beledigen van verkeersofficier Koos Spee en diverse verkeersagenten, maar onjuiste berichtgeving van het ANP. Die beweerde dat hij mede veroordeeld was voor het verspreiden van een affiche, waarop Koos Spee als Hitler stond afgebeeld.

Op de site van de TTC schrijft Jacobs onder meer: ''Het zal weinigen zijn ontgaan dat ik gisteren ben veroordeeld door de politierechter. Wáár ik echter voor moet boeten, weten slechts weinigen. Dat komt doordat verslaggeefster van het ANP Cindy Deumers, uit sensatiezucht of gewoon uit onnozelheid, een cruciaal feit verkeerd opschreef. Volgens haar berichtje zou ik een affiche van verkeersofficier van justitie Koos Spee als Hitler vermomd op onze site hebben geplaatst. Echter, daar ging het juist níet om. Dat gewraakte affiche is door een onbekende naar het privé-adres van Spee gestuurd en om een duistere reden in mijn dossier terecht gekomen. De officier van justitie kon deze fout niet verklaren en gaf meteen toe geen enkele aanleiding te hebben mij ervan te verdenken ook maar iets met dat affiche te maken te hebben, maar op dat moment zat de dame van het ANP waarschijnlijk net haar nagels te vijlen''.

''Toen Deumers weer oplette, werd een heel ander affiche behandeld. Dat had wél op onze site gestaan, maar daarop stond Spee als 'gezocht' gemeld, verdacht van leidinggeven aan struikrovers die automobilisten bestelen. Dát affiche was mij ooit door iemand toegestuurd en ik had het geplaatst, omdat ik daar de satire wel van inzag. Deumers plaatste het Hitler-affiche in de context van het tweede verhaal en omdat ANP-berichten vaak klakkeloos worden overgeschreven, werd ik gisteren en vandaag overal neergezet als iemand die Hitler-affiches rondstrooit; van Radio 1 tot RTL4 tot De Telegraaf tot NU.nl''.

Volgens Jacobs wordt hij door de blunder van het ANP nu ''begrijpelijk'' - wat vreemd aangekeken. Dit zal hem in de uitoefening van zijn dagelijks werk zwaar hinderen. Om die reden heeft hij in samenspraak met zijn werkgever besloten volledig afstand te nemen van de TTC.

Jacobs bereidt inmiddels juridische stappen voor tegen Deumers en het ANP. De leiding van de TTC heeft hij overgedragen aan Harald Kolijn.

Duitse kannibaal betuigt spijt

Foxx2k3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitser die wordt beschuldigd van het vermoorden en opeten van een man die hij ontmoette via internet heeft zijn spijt betuigd voor zijn daad. Armin Meiwes vertelde tegen een Duitse krant dat hij wil voorkomen dat andere mensen hem na zullen doen.

Meiwes, een computerexpert, ontmoette zijn slachtoffer begin 2001. Hij had een advertentie op internet geplaatst, waarin hij op zoek was naar "een jonge, goed gebouwde man in de leeftijd 18 tot 30 om geslacht te worden". Meiwes vertelde de onderzoekers dat hij het slachtoffer mee naar zijn huis had genomen, alwaar hij samen met het slachtoffer de penis van de man opat. Pas daarna zou Meiwes hem hebben doodgestoken. Volgens Meiwes liet het slachtoffer zich vrijwillig opeten. Hij zette het twee uur durende gebeuren op video.

De aanklagers proberen Meiwes te vervolgen voor "moord voor seksuele bevrediging". Kannibalisme is volgens de Duitse wet niet illegaal.

Twintig kilo coke bij 100% controle

Gisteren hebben douane en marechaussee op Schiphol een zogenoemde 100%-controle uitgevoerd op twee vluchten uit de Antillen. Alle 500 passagiers werden gefouilleerd en alle bagage werd doorzocht. Ook de vliegtuigen werden van onder tot boven onderzocht.

Resultaat van de 100%-controle: 19 mensen werden aangehouden, uit hun bagage kwam 20 kilo cocaïne. Bovendien zijn 16 mensen vastgezet op verdenking van bolletjesslikken.

Persofficier Ed Hartjes van het OM in Haarlem, noemt de opbrengst 'niet schokkend'. Doel van de actie was volgens Hartjes om een schatting te kunnen maken van de hoeveelheid drugs die via Schiphol binnenkomt, ook was het bedoeld om te kijken hoe de logistiek van dit soort grootscheepse controles uitpakt. Volgens Hartjes worden jaarlijks gemiddeld 4.000 bolletjesslikkers opgepakt.

Iran hard veroordeeld voor kernwapen activiteiten

Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) heeft Iran in een resolutie veroordeeld voor zijn nucleaire programma. Tegelijkertijd besloot het IAEA Iran niet aan te geven bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en voorkwam het daarmee mogelijk sancties tegen Iran.

Vandaag ging de IAEA met een resolutie akkoord die was opgesteld door de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. De resolutie houd in dat de IAEA Iran scherp veroordeelt voor zijn nucleaire programma.

Echter, omdat Iran sinds oktober weer inzage van het programma geeft aan de inspecteurs van het atoomagentschap, besloot de IAEA Teheran niet aan te geven bij de VN-Veiligheidsraad. Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland hadden aangedrongen op enige compensatie voor Iran's bereidwilligheid.

In de tekst wordt niet specifiek verwezen naar de VN-Veiligheidsraad. Wel wordt gesteld dat als Iran in de toekomst het verdrag weer schendt, het IAEA opnieuw zal optreden. In de IAEA-statuten staat dat het agentschap de Veiligheidsraad kan inschakelen, die op zijn beurt sancties kan opleggen.

De veroordeling is voor de Verenigde Staten niet voldoende. Het land was al op voorhand gebrand op een veroordeling. Volgens Washington schendt de regering in Teheran systematisch het non-proliferatieverdrag.

Teheran heeft de afgelopen jaren steevast volgehouden dat het nucleaire programma alleen vreedzame doelen nastreeft. Iran heeft zich dan ook steeds verzet tegen een beoordeling door de Veiligheidsraad.

Slimme kat krijgt straatverbod van gemeente

calvobbes en Pim van Dongen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Abessijnse kater uit Mijdrecht heeft een straatverbod gekregen van de gemeente, omdat het beest te veel overlast zou veroorzaken. De kat, Zino, mag alleen nog maar naar buiten in een kooi of aangelijnd en onder begeleiding, zo heeft de gemeente bepaald aan de hand van artikel 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Er is een aantal klachten uit de buurt gekomen over de kater, waarna de gemeente het beest tot "hinderlijk dier" bestempelde. Henk Hoeven, eigenaar van de kat, denkt dat vooral zijn buren veel hebben geklaagd bij de gemeente. Ondanks prikkeldraadversperringen, watersproeiers, sensoren, extra gaas en zelfs scheermesjes op de schutting, zag de kat steeds toch nog kans om in de tuin van de buren met vogels en vissen te komen. Enkele jonge vogels zouden zich daardoor dood hebben gevlogen.

De eigenaar van Zino heeft aangekondigd te gaan verhuizen, maar aangezien hij in de gemeente blijft wonen blijft de verordening gewoon van kracht. Ook dan zal Zino dus alleen nog in een kooi of aangelijnd en onder begeleiding naar buiten mogen.

UEFA Cup op het Kasteel

AirRaid wist ons vandaag het volgende te melden:

Op 11 december zal het Kasteel in Rotterdam het toneel zijn voor de UEFA Cup ontmoeting tussen het Israelische Maccabi Haifa en het Spaanse Valencia.

Reden voor de tweede ronde wedstrijd op neutraal terrein is de dreiging van mogelijke aanslagen in Israel. Eerder al speelde het Israelische Hapoel tel Aviv de voorronde en een eerste ronde in de UEFA Cup eveneens om veiligheidsredenen in het Sparta stadion.

Het duel tegen Valencia stond aanvankelijk voor aanstaande donderdag in het Turkse Izmir op het programma, maar in verband met de aanslagen in Istanbul van afgelopen week zijn alle wedstrijden op Turks grondgebied uitgesteld. Maccabi Haifa koos als alternatief voor Rotterdam.

De eerste wedstrijd in Spanje tussen Valencia en Maccabi Haifa eindigde zoals hij begon: 0-0.

Booy:"Roiha mag vertrekken"

Paulus Roiha heeft van trainer Foeke Booy te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een andere club.

De Finse spits kwam in november 2001 over van HJK Helsinki, maar de hooggespannen verwachtingen in Utrecht werden niet waargemaakt. De tegenvallende prestaties zijn nu aanleiding om de speler te laten vertrekken.

Roiha startte slechts zeven competitieduels in de basis. In totaal kwam hij in 39 wedstrijden uit voor FC Utrecht en scoorde hij zes maal.

Game Review: Top Spin

Publisher:Microsoft Game Studios
Developer:PAM Development
Website:Top Spin
Platform:XBox


Sorry! Eigenlijk had ik deze review al iets eerder willen plaatsen, maar er kwam iets tussen. Ik moest namelijk nog een beetje werken aan m'n backhand. Een goede backhand is dodelijk weet je. En tja, toen ik toch bezig was wilde ik ook nog even werken aan m'n forehand. Uiteindelijk wilde ik nog één toernooitje spelen, gewoon om te zien hoe het nou zat met m'n skills. Vooruit, daarna nog een toernooi dan... en nog één...

Ehm, goed, Top Spin voor de Xbox dus!

Zes maanden cel voor koffiedrinker

calvobbes, eyerocku, tolgashakur en Drannel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24 jaar oude inwoner van Dongen is tot zes maanden cel veroordeeld. De man dreef de werknemers van een Konmar supermarkt tot wanhoop. De man was al in mei veroordeeld tot tbs met dwangverpleging, maar ging in beroep.

De man ging vrijwel elke dag langs de lokale supermarkt om er een kopje koffie te drinken. Hij bezocht ook delen van de winkel die niet voor het publiek toegankelijk zijn. Ook vernielde hij een koffiebekerhouder en stal hij een amandelbroodje.

Toen 'normale' klanten de winkel begonnen te mijden, greep de winkel in en legde de man een toegangsverbod op. Daar trok hij zich echter niets van aan. Uit een psychiatrisch rapport bleek dat de man vrijwel zeker door zou gaan met het bezoeken van de winkel, daar hij het als normaal gedrag beschouwt.

Zes directieleden al 48 uur gegijzeld

calvobbes en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds maandag worden er in een Belgische fabriek 6 directieleden gegijzeld door het personeel. Gisteravond is een zevende directielid vrijgelaten. Het personeel van de fabriek is al een week in staking nadat bekend was geworden dat het bedrijf zou gaan reorganiseren. Maandagochtend sloeg de vlam in de pan toen bekend werd dat ongeveer 150 werknemers van het bedrijf hun baan zullen verliezen.

In mei zouden er al 73 man worden ontslagen. De ontslagen werden echter uitgesteld omdat er een redding voor het bedrijf in zicht leek. Dit is niet gelukt en nu moeten er misschien wel 159 mensen ontslagen worden. Het personeel is bang dat binnenkort het hele bedrijf op de fles gaat.

Het bedrijf is inmiddels naar de rechter gegaan. Die besliste dat de actie moest worden beëindigd op straffe van een dwangsom. Maar een deurwaarder was niet in staat het bevelschrift af te geven omdat die niet de namen had van de betrokken vakbondsmensen die hij daarvoor aansprakelijk kon stellen.

De vakbonden zijn van mening dat het personeel door de directie aan het lijntje is gehouden en zijn niet van plan de actie snel op te geven. Ze hebben de politie dan ook gewaarschuwd dat er wel eens een milieuramp zou kunnen plaatsvinden als de politie harde maatregelen neemt om de directie te bevrijden. "Dit is een bedrijf met gevaarlijke stoffen", aldus een vakbondsleider. "We kunnen niet helemaal instaan voor het personeel als het komt tot een gewelddadig treffen." De burgemeester heeft al toegezegd dat hij de politie voorlopig niet zal laten ingrijpen.

EK kaarten alleen voor leden

Kaarten voor EK wedstrijden kunnen alleen worden gekocht door leden van de Supportersclub Oranje.

De KNVB verstrekt aan de leden van de Supportersclub voor 15 december nadere informatie over de bestelprocedure. Tot 15 januari kunnen toegangskaarten aangevraagd worden.

Zodra bekend wordt hoeveel kaarten voor iedere wedstrijd aan Nederland ter beschikking worden gesteld zullen de tickets onder de aanvragers worden verdeeld.

Wanneer de vraag naar kaarten het aanbod overstijgt, wat zeer te verwachten is, zal een gewogen loting uitkomst bieden. Bepalend in de weging zijn de bezoeksfrequentie van het lid van de Supportersclub Oranje en de duur van het lidmaatschap.

Emissie levert Ahold 3 miljard euro op

Supermarktconcern Ahold zal met de eerder deze maand aangekondigde emissie van nieuwe aandelen ongeveer 3 miljard euro ophalen. Het gehele uitgiftebedrag is door banken gegarandeerd, maakte Ahold vanmorgen bekend.

De uitgifte betreft een claimemissie, waardoor de huidige aandeelhouders van aandelen in het bedrijf voorrang krijgen. Zij krijgen voor drie aandelen twee nieuwe stukken aangeboden. Ahold en de banken vragen voor een gewoon aandeel 4,83 euro, wat een flinke korting is vergeleken met de openingskoers van 8 euro van vamorgen.

In totaal geeft Ahold 621 miljoen gewone aandelen en 172,9 miljoen zogenaamde cumulatief preferente financieringsaandelen uit. Houders van de laatstgenoemde aandelen hebben recht op een vast percentage dividend. Men gaat er vanuit dat de aandeelhouders, die vandaag voor de derde keer in dit jaar bijeen zijn, met de nieuwe emissie zullen instemmen.

Beloning topman Moberg
Op de bijeenkomst van vandaag zal ook worden gesproken over de beloningen van topman Anders Moberg. Voorgesteld wordt om hem dit jaar een basissalaris van 980.000 euro en een prestatiegerelateerde bonus van 2,5 miljoen euro toe te kennen. Ook hierover zullen de aandeelhouders stemmen. Eerder zorgde de beloningsstructuur van Moberg voor een nationale discussie. Uiteindelijk paste hij zijn salaris aan.

Derde-kwartaalcijfers
Vanmorgen heeft Ahold de cijfers over het derde kwartaal bekendgemaakt. Het concern boekte een verlies van 122 miljoen euro. Dit verlies wordt veroorzaakt door een buitengewoon verlies van 130 miljoen euro op de verkoop van diverse activiteiten, waaronder enkele Chileense. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening bedroeg 180 miljoen euro winst, wat lager was dan waarop analisten hadden gerekend. De totale omzet over het derde kwartaal van dit jaar bedroeg 13 miljard euro, een daling van 7,1 procent ten opzicht van vorig jaar.

Winnaars FOK! Prijsvragen week 47

De afgelopen week liep het weer storm met de inzendingen. Je maakte kans op een Kill Bill longsleeve en 2 kaartjes voor de film Kill Bill en we hadden 10 GSM bonnen om weg te geven. Voor de Kill Bill prijsvraag kwamen bijna 1000 inzendingen binnen! Als goede antwoord kon je drie van de volgende films opgeven: From dusk till Dawn, Pulp Fiction, Four Rooms, Reservoir Dogs en My best friend's birthday. In Jacky Brown was alleen zijn stem te horen, maar we willen niet lullig doen en hebben dit antwoord dus ook goed gerekend. De winnaars zijn geworden:
qltel
Icefire
revy


Gefeliciteerd! De prijzen komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Het goede antwoord op de vraag: "Hoeveel (polyfone) beltonen, gsm logo's, sms afbeeldingen, screensavers en kleuren wallpapers kun je versturen met 1 GSM Bon?" is acht. De winnaars van een GSM Bon zijn geworden:
CyberD
Wexy
kloosterboy
wivd
anne19
Puck1984
Teonanacatl
Mr_Rammstein
De_Warme_bakker
LadyGoth


Jullie ook van harte gefeliciteerd! De bon wordt zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden.

Dodental brand studentenhuis Moskou hoger

Het dodental van de brand die afgelopen maandag in een studentenhuis in Moskou plaatsvond, loopt op. Een 18-jarige jongeman uit Peru is het 37ste dodelijke slachtoffer van de brand.

Er liggen nog 167 gewonden in diverse ziekenhuizen, van wie nog negen in levensgevaar verkeren. De toestand van 33 anderen wordt als ernstig omschreven.

De brand, die uitbrak op de tweede en derde verdieping van het gebouw, woedde in een studentenhuis op het terrein van de Patrice Lumumba universiteit. Er woonden veel studenten uit ontwikkelingslanden. De slachtoffers komen vooral uit China, Vietnam, Bangladesh en Afrikaanse landen.

Amerikaanse beren lijden onder fastfood

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat veel fastfood eten zorgt voor overgewicht bij volwassenen en kinderen is bekend. Maar ook beren in de buurt van bewoonde gebieden krijgen overgewicht door de vette, snelle hap.

De dieren struinen de vuilnisbakken af op zoek naar eten en vinden veel restanten van fastfood. Onderzoek in Nevada heeft aangetoond dat de dieren er luier en dikker van worden, aldus The New York Times.

The Wildlife Conservation Society constateert dat de dieren hierdoor geen tijd meer aan de jacht besteden en afhankelijk worden van de restanten die de mens achterlaat. De dieren blijven in de buurt van de vuilnisbakken omdat het eten telkens op dezelfde plaats is te vinden en steeds weer wordt aangevuld.

De onderzoekers hebben bijna zestig beren een halsband om gedaan en zo konden ze wekenlang de beren volgen. De wilde beren besteedden het grootste deel van hun tijd in ongerepte gebieden, terwijl de stadsberen vlakbij mensen in bewoonde gebieden verbleven. Sommige beren sliepen onder de vloerdelen van huizen of in achtertuinen. Veel stadsberen maakten tochten van de ene parkeerplaats naar de andere parkeerplaats op zoek naar eten.

Agent lost waarschuwingsschot bij vechtpartij

Vanochtend heeft een agent aan de Coolsingel in Rotterdam een waarschuwingsschot gelost. De politie wilde vechtende mensen uit elkaar halen, maar dezen keerden zich daarop echter tegen hen. Twee agenten raakten gewond.

Een man werd door een politiehond gebeten, er werden drie aanhoudingen verricht. Rond half vijf vanochtend kreeg de politie een oproep voor een vechtpartij waarbij twintig mensen betrokken zouden zijn. De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk.

Een aantal van de vechtersbazen keerden zich tegen de politie nadat de vechtende groep uit elkaar was gehaald. De politie zette honden in om collega's te ontzetten. Een hond beet iemand die zich daarop uit de voeten maakte. Een in het nauw gedreven agent loste een waarschuwingsschot.

Twee mannen, een 29 jaar oude Schiedammer en een 22 jaar oude Rotterdammer, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen politie mensen. Even later is nog een 22 jaar oude man uit Rotterdam opgepakt, hij zou een vrouw hebben geslagen.

Turkse rozen voor patiënten

mbn submitte dit geheel herschreven bericht:

Om het eind van de ramadan te vieren en het begin van de suikerfeesten in te luiden had de Turkse Moskee een leuk initiatief. Voorzitter Salih Günes en vrijwilligers gingen met 500 rozen naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Daar werden de rozen deels zelf aan de patiënten uitgedeeld, deels aan het personeel van het ziekenhuis gegeven zodat deze ze verder konden verspreiden.

De actie was een idee van de Roosendaalse imam Hakke Erdem. "Voor ons moslims is het einde van de vastenmaand ramadan en het begin van het Suikerfeest een groot feest. Wij willen daar iedereen van laten meegenieten. Een roos brengen naar alle Roosendalers ging niet. Naar iedereen in het ziekenhuis wel."

Uiteraard was vooraf de actie zorgvuldig met het ziekenhuis besproken. "Logisch, want je laat niet zomaar iedereen de kamers van de patiënten binnen wandelen", zegt geestelijk verzorger Johan Bruning van het Franciscus.

De actie werd door patiënten van het ziekenhuis erg gewaardeerd. Ze mochten de rozen weigeren, maar voor zover bekend heeft niemand dat gedaan.

Geen naaktfoto's van Cameron Diaz

Quartz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Topless foto's van Cameron Diaz mogen niet geplaatst worden. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald. Fotograaf John Rutter maakte in 1992 een serie naaktfoto's van de toen 20-jarige Diaz. Toen was ze nog geen actrice. Rutter dreigde de foto's aan tijdschriften te verkopen, tenzij Diaz hem 2,6 miljoen euro betaalde om deze terug te kopen.

Rutter zegt dat hij Diaz niet wilde afpersen en dat hij "een beperkt recht had" om de foto's te publiceren. Volgens de fotograaf had hij Diaz een zakelijk voorstel gedaan. Hij is nu aangeklaagd wegens afpersing. Op acht december moet hij voor de rechter verschijnen waar hij tot zes jaar cel kan krijgen.

Van der Gouw te duur voor RKC

RKC Waalwijk twijfelt nog over het aantrekken van keeper Raimond van der Gouw.

Reden tot de terughoudendheid is het kostenplaatje dat aan de doelman hangt. De financiële situatie in Waalwijk is niet erg ruim en dat maakt een nieuwe aankoop lastig.

Over de kwaliteiten van Van der Gouw wordt niet getwijfeld. Vorige week was de 40-jarige keeper op proef, wat tot genoegen van speler en club verliep.

Een mogelijke oplossing die RKC Waalwijk noemt is het wachten met het contracteren van Van der Gouw, totdat een eventuele blessure van eerste keeper Sinouh dat alsnog noodzakelijk zou maken.

Rellen in Brussel na bioscoopbrand

PeterdeVeter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groepje jongeren heeft gisteren brand proberen te stichten in een filmzaal bij het Atomium in Brussel. Het bioscoopcomplex moest voor een deel worden ontruimd.

De jongeren verplaatsten zich daarna naar het stadscentrum. Daar kwam het tot rellen met de politie. Deze hield in totaal dertig hoofdzakelijk Marokkaanse jongeren aan. Een deel is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

"Saddam had al contact met aliens in 1989"

Eind maart deed het gerucht zich voor dat Britten poogden Saddams Area-51 te veroveren, en menen sommigen dat Saddam contact met aliens heeft. Ook werd Saddam volgens bronnen gered door aliens tijdens het bombardement op Bagdad.

Een Oekraïnse contactee lijkt deze beweringen te bevestigen. De Oekrainse contactee/paragnost Lenura A. Azizova beweert dat de Irakese dictator Saddam Hussein voor het eerst een alien ontmoette in 1989, toen een cilindervormige UFO in de bergen ten zuidoosten van Kirkuk crashte. Dit schrijft UFO Plaza.

"In 1989 vond in het bergachtige gebied dat zich enkele 10-tallen kilometers ten oosten of zuidoosten van Kirkuk bevindt een UFO crash plaats; het gebied werd snel afgezet door Saddams leger," vertelde Azizova, volgend op een aantal remote-viewing sessies in haar eigen land. "Het toestel werd in beslag genomen, geevalueerd, en geheim gehouden in uiterste geheimhouding. De crash van dit alien ruimteschip maakte een lange geul in de grond. Het schip was cilindervormig, of meer precies, kogelvormig, 12 meter lang en 2,4 meter in diameter, zilver van kleur."

"Het lichaam van een dode alien werd binnenin gevonden," ging ze verder, "De alien zag er Aziatisch uit, ongeveer 1,5 meter groot, met een groot hoofd, grote ogen, en 4-vingerige handen. Het tweede lid van de crew verliet de capsule door de opening aan de achterkant van het schip. Enkele dagen later namen Irakese soldaten deze alien gevangen nabij bergen ten noorden van Taqtaq. Het wezen was duidelijk bang en maakte piepende geluiden."

"Saddam was bang dat andere aliens zouden arriveren om de crew te redden dus werd de recovery actie zeer snel uitgevoerd," beweerde ze. "Het irakese leger transporteerde het toestel 's nachts in uiterste geheimhouding naar de Irbil provincie, waar een speciale ondergrondse tunnel met hangaren was geconstrueerd om het ruimteschip te verstoppen en te bestuderen. Natuurlijke grotten die in de regio bestaan werden voor dit doel gebruikt. Het lichaam van de (dode alien) piloot werd daar opgeslagen in een speciale cryogeen container." De ondergrondse faciliteit bevindt zich "in de bergen ten zuidoosten van Irbil, ongeveer tussen Girdasur en Mirza Agha."

Deze contactee houdt vol dat dit Saddam's eerste ontmoeting met de aliens was en niet de vermoedelijke incidenten tijdens de eerste golfoorlog in 1991 of Operation Desert Storm in 1998. "De entiteit die overleefde, leefde voor minstens 2 weken in irakese hechtenis in Saddam's ondergrondse basis. Daarna stierf het. Helaas voor Saddam en in tegenstelling met alle geruchten en sprookjes op de markt in Baghdad, werd er geen informatie door de alien verstrekt, ondanks aanhoudende irakese pogingen om hem te ondervragen."

Daar hij "een onvermijdelijke Amerikaanse aanval vreesde, gaf hij de opdracht om de ingang van de grot op te blazen en om het ruimteschip te begraven, het lichaam van de alien en al het bewijs, om de inbeslagneming van de Amerikanen te voorkomen."

Azizova beweerde dat de 2 aliens "uit de dubbelster HD-62323 in de constellatie Canis Minoris kwamen, die 172 lichtjaren van de aarde is verwijderd."

Vermoed wordt dat Bush weet dat Saddam contact met aliens heeft, en is daarom bang dat hij ontvoerd wordt. Zo meldde CNN donderdag dat het Witte Huis vorige week donderdag geëvacueerd werd omdat er een UFO op de radar verscheen. Het was zo ernstig, dat er straaljagers heenvlogen, maar toen ze er arriveerden was het object verdwenen. Toch bleven ze er enkele uren rondcirkelen. De North American Defence weigerde te zeggen wat het valse alarm veroorzaakte, maar de VS Secret Service deed het incident af als een fout op de radar.

Telefoonstoring Zuid-Nederland voorbij

De grote storing die gisteren een groot deel van het vaste en mobiele telefoon- en internetverkeer in Zuid-Nederland platlegde, is voorbij. Rond 5.00 uur vanmorgen zouden de problemen helemaal zijn verholpen.

De oorzaak van de storing was een computerstoring in een verdeelstation in Eindhoven. Daardoor waren hulpdiensten, bedrijven en particulieren urenlang via het vaste telefoonnet niet of slechts heel beperkt bereikbaar. Ook het internetverkeer ondervond hiervan hinder.

Hoewel de storing voor veel overlast zorgde, heeft die nergens tot grote problemen geleid. Wel was het alarmnummer 112 op sommige plaatsen urenlang niet bereikbaar. De politie stationeerde op verschillende plaatsen in Zuidoost-Brabant verbindingswagens om toch bereikbaar te zijn. Ook bleven politiebureaus en brandweerkazernes dinsdagavond open om verzoeken om noodhulp snel te kunnen doorgeven.

Tegelijk met de telefoonstoring deden zich in het hele land problemen bij een aantal internetproviders voor. Planet Internet had problemen met DNS-servers, waardoor het dataverkeer trager was dan normaal. @Home had te kampen met problemen als gevolg van een kabelbreuk in Engeland. Beide zaken zouden niet het gevolg van de telefoonstoring zijn geweest.

Viertal roept racistische leuzen in trein

Arno, Neftizz en NeoGenic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren zijn in Weert op het station vier jongeren opgepakt die via de intercom racistische en beledigende teksten rondbazuinden. De knapen (15, 17, 18 en 19 jaar) wensten in eerste instantie alle moslims een fijn suikerfeest. Daarna volgden beledigende kreten naar vrouwelijke passagiers en racistische leuzen richting joden.

De spoorwegpolitie arresteerde het viertal, dat zich stiekem toegang had verschaft tot het compartiment van de machinist. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt wegens onder meer discriminatie en ordeverstoring.

Meer zelfdoding onder militairen

Legolas_Greenleaf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zelfdoding komt veel vaker voor onder militairen, dat blijkt uit een onderzoek van het Veteraneninstituut. Het aantal zelfdodingen onder militairen in actieve dienst ligt maar liefst 65% hoger dan onder een vergelijkbare groep burgers.

In de afgelopen zeven jaar pleegden zo'n 15 militairen die in actieve dienst waren zelfmoord. De meeste van deze militairen waren jonge militairen met een contract voor bepaalde tijd. Het instituut wil nu ook zo'n 45.000 ex-militairen onderzoeken, omdat psychische problemen vaak op latere leeftijd ontstaan.

Liquidatie officier van justitie voorkomen

Justitie heeft met de arrestatie van een 59-jarige man plannen weten te dwarsbomen die moesten leiden tot de liquidatie van een Eindhovense politieman en de Roermondse officier van justitie Paul van Hilten. De verdachte, een Nederlander die in Duitsland woont, is ingesloten op het politiebureau in Eindhoven, waar rechercheurs hem sinds gisteren ondervragen.

De verdachte zocht contact met huurmoordenaars die voor hem de liquidaties wilden uitvoeren. De Eindhovense politieman die gedood moest worden is rechercheur bij het politiekorps Brabant Zuid-Oost en werkte in het verleden voor de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). Officier van justitie Van Hilten is in het arrondissement Roermond belast met de bestrijding van zware criminaliteit.

Justitie wil verder nog geen mededelingen doen over de zaak.

Bekentenis in moordzaak scholiere

In de zaak van de vermoorde en daarna in brand gestoken 16-jarige scholiere Maja Bradaric is door één van de verdachten een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, zo meldt de Telegraaf. Het gaat om de 16-jarige Goran P., Maja's ex-vriendje. Hij heeft enkele maanden verkering met haar gehad. De van oorsprong uit Bosnië afkomstige Maja had het onlangs uitgemaakt omdat hij haar seksueel geïntimideerd zou hebben.

De uit voormalig Joegoslavië afkomstige Goran P. blijkt ook de laatste persoon te zijn geweest waarmee Maja contact heeft gehad via een chatbox. Volgens buurtbewoners was Goran een lastige puber die het vooral na de scheiding van zijn ouders heel moeilijk had. ''Goran was soms erg onhandelbaar. Zijn stemmingen wisselden voortdurend. Ze hadden bijna met niemand contact in de buurt. Goran, de jongste van drie zonen, was opvliegend. Hij schopte regelmatig zijn moeder of schold haar uit. Ongeveer acht jaar geleden zijn ze uit Joegoslavië naar Nederland gevlucht. Later werd hij wat rustiger toen hij ging voetballen bij voetbalclub Millingen a/d Rijn'', zo verklaren buurtbewoners tegenover de Telegraaf. P. kon redelijk goed voetballen zo blijkt verder uit onderzoek, hij wist de jeugdselectie van de amateurs van de profclub NEC uit Nijmegen te bereiken.

Justitie wil nog geen details over de afgelegde verklaringen prijsgeven. Maja wordt vandaag op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen ter aarde besteld.

Officiële Sinterklaasnorm uitgebracht

PCF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinterklaas op alle vervoermiddelen behalve z'n schimmel Amerigo, Pieten in alle kleuren van de regenboog, het lijkt er soms op dat we het hoe en waarom van het Sinterklaasfeest een beetje zijn verleerd.

Het Nederlands Normalisatie Instituut te Delft, de normalisatie-instelling die in Nederland de NEN normen opstelt voor ondermeer techniek en industrie, heeft nu de Sinterklaasnorm uitgebracht. In deze NEN norm zijn alle aspecten omtrent de viering van het Sinterklaasfeest vastgelegd. Deze NEN norm is hier te lezen in pdf-formaat.

Beveiliging muziek iTunes gekraakt

FritsFlits0 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De muziek die via Apple's muziekwinkel iTunes wordt aangeboden, is beveiligd tegen (door)kopiëren door middel van de door hen geclaimde "onkraakbare" AAC-encoding. Maar zoals eigenlijk wel te verwachten viel, is ook deze beveiliging gekraakt.

De Noor Jon Lech Johansen, een programmeur die eerder al de beveiliging van dvd's wist te omzeilen, heeft eind vorige week een programma genaamd QTFairUse op z'n site gezet, waarmee iTunes-gebruikers hun muziekstreams kunnen afvangen en opslaan op de harde schijf. Overigens meldde de Noor wel dat de decryptie nog niet perfect werkt.

Mac-site Mac Rumors betwijfelde de kwaliteit van de hack, maar uit eigen tests bleek dat iTunes-streams inderdaad kunnen worden afgevangen en opgeslagen. Wel bleek een DRM-vrij AAC-bestand bijna op geen enkele algemene muziekspeelprogramma af te draaien.

De Noor heeft ook de broncode van zijn software vrijgegeven ter verbetering, waardoor verdere doorontwikkeling van de software een kwestie van tijd zal zijn.

De Noor zelf wacht nu op z'n eerste dagvaarding; hij daagt Apple uit, door zijn programma online aan te bieden onder de noemer "So sue me". Ook op dit gebied mag Johansen beslist een "expert" worden genoemd; nadat hij enkele jaren geleden de CSS-decryptie ontwikkelde om de beveiliging op DVD's te omzeilen, werd hij in eigen land door de Amerikaanse filmindustrie aangeklaagd, maar in hoger beroep vrijgesproken.

Uitslag AS Monaco-PSV

PSV speelde gisteravond in de vijfde poulewedstrijd van de Champions League tegen AS Monaco. Een nuttig punt werd behaald, 1-1.

AS Monaco - PSV (1-1)
34' Morientes 1-0
85' Vennegoor of Hesselink 1-1

Geel: Robben, Bøgelund, Kezman (allen PSV)
Rood: Zikos (Mon, slaan, 84'), Giuli (Mon, 2x geel, 88'), Lucius (PSV, 2x geel, 50')

Bijzonderheid: scheidsrechter Siric (Kro) zond Lucius met zijn tweede gele kaart van het veld wegens het te snel nemen van een vrije trap, waar voordeel geven PSV een goede doelkans geboden had.
PSV in ieder geval zeker van UEFA Cup voetbal.

AS Monaco: Roma, Givet, Squillaci, Evra (Ibarra/75), Rodriguez, Giuly, Bernardi,
Zikos, Rothen, Morientes (Adebayor/81), Prso (Cissé/59)

PSV: Waterreus, Bøgelund (Colin/72), Faber, Bouma, Lee (De Jong/78), Park, Lucius, Vogel, Robben, Vonlanthen (Vennegoor/64), Kezman


Uitgangssituatie laatste speelronde poule C:

Indien PSV niet wint:
AS Monaco en Deportivo la Coruna door naar tweede ronde

Indien PSV wint:
Bij een winst van meer dan 2-0 of een verschil van drie doelpunten gaan PSV en AS Monaco naar de tweede ronde

Bij een winst met 2-0 gaat PSV verder als AS Monaco niet verliest van AEK Athene.
Dan staan immers alledrie de ploegen op tien punten. Monaco en Deportivo verdeelden naast een enkele zege op PSV de zes onderlinge punten gebroederlijk, waardoor PSV met slechts vier punten uit de topduels het onderspit delft.

Bij een kleinere zege van PSV gaan Deportivo la Coruna en AS Monaco naar de tweede ronde.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.