Massale belangstelling bij uitvaart Maja

MajaOnder grote belangstelling is vanmiddag de vermoorde Nijmeegse scholiere Maja Bradaric begeleid naar haar laatste rustplaats. Naar schatting achthonderd tot duizend mensen waren aanwezig bij een besloten rouwdienst. Daarna is het meisje begraven op de begraafplaats Jonkerbosch in Nijmegen.

Veel docenten en leerlingen van het Dominicus College, de school waarop Maja zaten, woonden de rouwdienst bij. De belangstelling was zo groot dat mensen in gangen rondom of buiten de aula de dienst bijwoonden. Het Dominicus College was woensdagmiddag gesloten om de docenten en leerlingen in de gelegenheid te stellen de rouwdienst bij de te wonen. Afgelopen zondag vond op de school al een herdenkingsbijeenkomst plaats, die door ongeveer zeshonderd medescholieren, ouders en docenten werd bijgewoond.

Verdachten
Maja werd vorige week vermoord, waarna haar lichaam in brand werd gestoken. Er zitten drie jongens uit Nijmegen en Beuningen van 16, 18 en 18 jaar vast. Hun inbewaringstelling werd maandag met tien dagen verlengd. Over twee andere verdachten, waarvan de identiteit onbekend is, wordt later een beslissing genomen. Voor alle verdachten geldt dat contact met de buitenwereld is verboden.