Slimme kat krijgt straatverbod van gemeente

Ferry (Veerboot)
calvobbes en Pim van Dongen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Abessijnse kater uit Mijdrecht heeft een straatverbod gekregen van de gemeente, omdat het beest te veel overlast zou veroorzaken. De kat, Zino, mag alleen nog maar naar buiten in een kooi of aangelijnd en onder begeleiding, zo heeft de gemeente bepaald aan de hand van artikel 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Er is een aantal klachten uit de buurt gekomen over de kater, waarna de gemeente het beest tot "hinderlijk dier" bestempelde. Henk Hoeven, eigenaar van de kat, denkt dat vooral zijn buren veel hebben geklaagd bij de gemeente. Ondanks prikkeldraadversperringen, watersproeiers, sensoren, extra gaas en zelfs scheermesjes op de schutting, zag de kat steeds toch nog kans om in de tuin van de buren met vogels en vissen te komen. Enkele jonge vogels zouden zich daardoor dood hebben gevlogen.

De eigenaar van Zino heeft aangekondigd te gaan verhuizen, maar aangezien hij in de gemeente blijft wonen blijft de verordening gewoon van kracht. Ook dan zal Zino dus alleen nog in een kooi of aangelijnd en onder begeleiding naar buiten mogen.