Voorzitter Tuf Tuf Club weg door ANP

EmmO en BlackBokz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank Jacobs, de voorzitter van de Tuf Tuf Club (TTC) gooit het bijltje er bij neer. Reden is niet zijn veroordeling gisteren voor het beledigen van verkeersofficier Koos Spee en diverse verkeersagenten, maar onjuiste berichtgeving van het ANP. Die beweerde dat hij mede veroordeeld was voor het verspreiden van een affiche, waarop Koos Spee als Hitler stond afgebeeld.

Op de site van de TTC schrijft Jacobs onder meer: ''Het zal weinigen zijn ontgaan dat ik gisteren ben veroordeeld door de politierechter. Wáár ik echter voor moet boeten, weten slechts weinigen. Dat komt doordat verslaggeefster van het ANP Cindy Deumers, uit sensatiezucht of gewoon uit onnozelheid, een cruciaal feit verkeerd opschreef. Volgens haar berichtje zou ik een affiche van verkeersofficier van justitie Koos Spee als Hitler vermomd op onze site hebben geplaatst. Echter, daar ging het juist níet om. Dat gewraakte affiche is door een onbekende naar het privé-adres van Spee gestuurd en om een duistere reden in mijn dossier terecht gekomen. De officier van justitie kon deze fout niet verklaren en gaf meteen toe geen enkele aanleiding te hebben mij ervan te verdenken ook maar iets met dat affiche te maken te hebben, maar op dat moment zat de dame van het ANP waarschijnlijk net haar nagels te vijlen''.

''Toen Deumers weer oplette, werd een heel ander affiche behandeld. Dat had wél op onze site gestaan, maar daarop stond Spee als 'gezocht' gemeld, verdacht van leidinggeven aan struikrovers die automobilisten bestelen. Dát affiche was mij ooit door iemand toegestuurd en ik had het geplaatst, omdat ik daar de satire wel van inzag. Deumers plaatste het Hitler-affiche in de context van het tweede verhaal en omdat ANP-berichten vaak klakkeloos worden overgeschreven, werd ik gisteren en vandaag overal neergezet als iemand die Hitler-affiches rondstrooit; van Radio 1 tot RTL4 tot De Telegraaf tot NU.nl''.

Volgens Jacobs wordt hij door de blunder van het ANP nu ''begrijpelijk'' - wat vreemd aangekeken. Dit zal hem in de uitoefening van zijn dagelijks werk zwaar hinderen. Om die reden heeft hij in samenspraak met zijn werkgever besloten volledig afstand te nemen van de TTC.

Jacobs bereidt inmiddels juridische stappen voor tegen Deumers en het ANP. De leiding van de TTC heeft hij overgedragen aan Harald Kolijn.