Onderwijs moet waarschuwen voor loverboys

Het voortgezet onderwijs wordt verplicht om voorlichting te geven over de gevaren van loverboys* en de prostitutie. Het voorstel werd ingediend door de ChristenUnie (CU) en kreeg een Kamermeerderheid dankzij steun van onder meer PvdA, CDA en VVD. Ook komt er een landelijke campagne waarin prostituees erop worden gewezen hoe zij voor een ander beroep kunnen kiezen.

Kamerlid Rouvoet van de CU wilde ook dat prostituees zich voortaan verplicht moeten laten registreren, maar dat voorstel haalde geen Kamermeerderheid.

-
* Loverboys zijn jongens die jonge meisjes de prostitutie in proberen te lokken. De loverboy zorgt er eerst voor dat het meisje verliefd op hem wordt. Bijvoorbeeld door het meisje te verwennen met veel cadeaus en aandacht. Veel meiden die gebrek hebben aan liefde en acceptatie vinden dat te gek en zijn bereid alles voor hun vriend te doen. Op een slinkse manier luist hij haar vervolgens de prostitutie in. De meisjes zijn emotioneel, en vaak ook financieel, van hun "vriendje" afhankelijk.