CD Review: Qlimax 6 mixed by Deepack

Claudia Angenent

Qlimax

Het begint redelijk standaard te worden dat er van elk mega dance evenement een CD uitkomt. Zo dus ook van Qlimax. Dit evenement werd vorige week zaterdag gehouden in het Gelredome in Arnhem en was een groot succes. De foto hierboven laat je even zien hoe gaaf dit feest wel niet geweest moet zijn. De vorige Qlimax CD was gemixed door TheProphet en deze keer was het de beurt aan Deepack. Deepack is sinds "Here's Johnny" pas echt aan het doorbreken en dat lukt ze goed. Deepack bereikten verscheidene nr 1 posities met de release van "Here's Johnny" waarvan onlangs ook een CD-single is verschenen.

Op de hoes van de CD staat het Qlimaxlogo wat voor dit thema gebruikt was en gezien de tracklist hebben ze alle populaire nummers van dit moment op de CD gezet. Zelf vind ik de CD nogal rustig beginnen maar wel met één van de populairdere nummers van dit moment "Sex Machine". Maar al snel heb ik door dat de CD goed opgebouwd is, omdat hij met het nummer steeds harder wordt. Tegen de tijd dat ik bij nummer 3 op de CD aankom met het nummer "Who's Fiction" begint het aardig door te stampen en komt eindelijk het vertrouwde Deepack gevoel bij mij naar boven. Helaas bij "Power 2 Da People" neemt het zogenaamde stampniveau in de CD iets af. Gelukkig dat wordt al snel weer goed gemaakt door het begin in "Sky High". En tegen de tijd dat je aankomt bij "Kick This Mutha" herken je het Deepackgevoel weer. Zoals ik al eerder in deze review zei; het is een verzamel-CD met daarop alle populaire nummers van dit moment, dat betekent natuurlijk ook dat je "Dirty" niet kan missen op deze CD. Als er een nummer nu veel wordt gedraaid door verschillende DJ's dan is het deze wel. Om deze CD af te sluiten hebben ze gekozen voor nummers zoals "Rock Da Place", "Hardstyle Instructor" en natuurlijk is er geen betere manier om helemaal af te sluiten met "The Prophecy"

Conclusie:
Het is altijd vrij moeilijk om een goede review te schrijven over een hardstyle verzamel-CD. Er komen veel dezelfde nummers voor op zulke CD's die je al eerder hebt moeten reviewen. Deze CD was dan ook weer een verzamel-CD. Wel eentje die de meeste gedraaide nummers van dit moment bevat. Eentje die wel goed aan elkaar is gemixed door Deepack maar liefst. Hij bevat zeker weten de eigen Deepack-stijl die we best van ze gewend zijn, al had het van mij wat harder allemaal gemogen. Er zijn veel breakpunten in de CD die mij het gevoel geven dat de CD wat meer aan de hardstyle kant zit dan aan de hardcore kant. Maar niets is minder waar, het is een leuke verzamel-CD die eigenlijk niet in je verzameling kan ontbreken als je hier van houdt. Door de vele breaks en downtempo's in deze CD geef ik hem een 6. Persoonlijk had ik hem wat harder willen horen, wat meer Qlimax-stijl van zaterdag.