Turkse rozen voor patiënten

mbn submitte dit geheel herschreven bericht:

Om het eind van de ramadan te vieren en het begin van de suikerfeesten in te luiden had de Turkse Moskee een leuk initiatief. Voorzitter Salih Günes en vrijwilligers gingen met 500 rozen naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Daar werden de rozen deels zelf aan de patiënten uitgedeeld, deels aan het personeel van het ziekenhuis gegeven zodat deze ze verder konden verspreiden.

De actie was een idee van de Roosendaalse imam Hakke Erdem. "Voor ons moslims is het einde van de vastenmaand ramadan en het begin van het Suikerfeest een groot feest. Wij willen daar iedereen van laten meegenieten. Een roos brengen naar alle Roosendalers ging niet. Naar iedereen in het ziekenhuis wel."

Uiteraard was vooraf de actie zorgvuldig met het ziekenhuis besproken. "Logisch, want je laat niet zomaar iedereen de kamers van de patiënten binnen wandelen", zegt geestelijk verzorger Johan Bruning van het Franciscus.

De actie werd door patiënten van het ziekenhuis erg gewaardeerd. Ze mochten de rozen weigeren, maar voor zover bekend heeft niemand dat gedaan.