Bekentenis in moordzaak scholiere

In de zaak van de vermoorde en daarna in brand gestoken 16-jarige scholiere Maja Bradaric is door één van de verdachten een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, zo meldt de Telegraaf. Het gaat om de 16-jarige Goran P., Maja's ex-vriendje. Hij heeft enkele maanden verkering met haar gehad. De van oorsprong uit Bosnië afkomstige Maja had het onlangs uitgemaakt omdat hij haar seksueel geïntimideerd zou hebben.

De uit voormalig Joegoslavië afkomstige Goran P. blijkt ook de laatste persoon te zijn geweest waarmee Maja contact heeft gehad via een chatbox. Volgens buurtbewoners was Goran een lastige puber die het vooral na de scheiding van zijn ouders heel moeilijk had. ''Goran was soms erg onhandelbaar. Zijn stemmingen wisselden voortdurend. Ze hadden bijna met niemand contact in de buurt. Goran, de jongste van drie zonen, was opvliegend. Hij schopte regelmatig zijn moeder of schold haar uit. Ongeveer acht jaar geleden zijn ze uit Joegoslavië naar Nederland gevlucht. Later werd hij wat rustiger toen hij ging voetballen bij voetbalclub Millingen a/d Rijn'', zo verklaren buurtbewoners tegenover de Telegraaf. P. kon redelijk goed voetballen zo blijkt verder uit onderzoek, hij wist de jeugdselectie van de amateurs van de profclub NEC uit Nijmegen te bereiken.

Justitie wil nog geen details over de afgelegde verklaringen prijsgeven. Maja wordt vandaag op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen ter aarde besteld.