Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam

De meeste bezoekers komen naar DreamHack Rotterdam om esportwedstrijden te kijken. Er is daarnaast ongelofelijk veel te doen. Alles opnoemen wordt al snel onoverzichtelijk. Daarom is er hieronder een verkort overzicht van de grote en opmerkelijke activiteiten in Rotterdam Ahoy tijdens Omen by HP presents DreamHack Rotterdam 2019. Het volledige programma kun je hier nalezen.

De plattegrond geeft je meteen een indruk hoe groot DreamHack Rotterdam is. Er worden maar liefst zes hallen ingezet om alles te herbergen.

DreamHack Rotterdam
Plattegrond

Deze pagina toont alle grote toernooien:

 • Trust Lan Party
 • DreamHack Open Rotterdam CSGO 2019
 • Super Smash Bros. Ultimate en Tekken 7
 • Super Smash Bros. Melee Championship
 • Brawlhalla
 • DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League
 • NK Indoor Drone Racing
 • EK SpeedQB Airsoft
 • Sportbedrijf Rotterdam: Obstacle Run
 • DreamHack Rotterdam 2019 Cosplay Championships

Alle activiteiten die op alle dagen zijn, staan op de tweede pagina:

 • Stream studio
 • House of Esports + Game Gym Wall
 • Next Level Esports
 • Ministerie van Defensie: Gamen voor je CV
 • mCon esports
 • Hogeschool Rotterdam
 • Meet & Greet en Gamen met Influencers
 • Gaming Expo
 • DJ Leroy Styles

Ten slotte de speciale conferenties, competities en activiteiten die op één dag worden georganiseerd:

 • EsportsX
 • Education Day
 • Esoccer Championship Rotterdam FIFA 2020
 • KNAF Road to Rome - GT Sport Finals

Trust LAN Party: 48 uur lang gamen
Vanaf vrijdagavond 18:00 begint het meest authentieke onderdeel van DreamHack: de LAN. Gedurende 48 uur zitten honderden gamers bij elkaar te genieten van hun games en te spelen in competities. Er zijn honderden plekken voor fans die mee willen doen.

Om iedereen een kans te geven, zijn er drie verschillende niveaus van competities: A - master, B – advanced en C - fun. De serie A is het zwaarst en heeft natuurlijk de leukste prijzen. Series A en B hebben hun finales op zondag. In Serie C speel je tegen anderen op je eigen tempo. De uiteindelijke winnaar is de speler die aan het eind van de competitie de meeste potjes heeft gewonnen.

In Serie A zijn er Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Rainbow Six: Siege, Rocket League en Hearthstone competities. Hieronder kun je de prijzenpotten bekijken.

DreamHack Rotterdam
Prijzenpot Serie A 

Serie B - advanced heeft Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Fortnite, Rocket League, FIFA en Overwatch -toernooien. De Fun-competitie ten slotte heeft League of Legends (ARAM), Rocket League, Brawlstars en Brawlhalla-toernooien.

Corsair DreamLeague Season 12 Dota 2 Tournament
De grootste prijzenpot op DreamHack Rotterdam is $250.000,-. Deze wordt verdeeld tussen de zes teams Team Liquid, Ninjas in Pyjamas, Demon Slayers, FlyToMoon, Alliance en J.Storm. Op vrijdag zijn de groepswedstrijden. De wedstrijden van zaterdag bepalen welke vier teams er zondag knokken om een prijs. 

DreamHack Rotterdam
Dota 2: deelnemende teams 

In esport veranderen spelers vaak van team. Dat maakt de competitie af en toe een beetje verwarrend. Let maar op: De leden van Team Liquid zijn midden september een andere organisatie begonnen. Het team van Alliance wilde wat anders en mocht eind september vertrekken. Team Liquid heeft vervolgens het complete voormalige team Alliance getekend. Alliance heeft sinds begin oktober een nieuw team met twee voormalige spelers van Ninjas in Pyjamas. Vier van de vijf leden van het huidige Ninjas in Pyjamas team zijn pas eind september bij de organisatie gekomen. Niemand zei dat het makkelijk was om een esportfan te zijn.

De Nederlandse CEO van Team Liquid, Victor Goosens stelt zijn nieuwe team voor :


De wereldberoemde Nederlandse caster Jorien "Sheever" van der Heijden levert met haar collega’s commentaar bij de wedstrijden. Eén van die collega’s is haar huidige vriend Owen "ODPixel" Davies.

DreamHack Rotterdam

DreamHack Open Rotterdam Counter-Strike: Global Offensive 2019
Acht Counter-Strike: Global Offensive teams hebben het podium gehaald, waaronder het Nederlandse team Asterion. Voor een uitgebreid overzicht van alle teams kun je hier even kijken. De prijzenpot is in totaal $100.000,-. De uiteindelijke winnaar krijgt daar de helft van ($50.000,-), terwijl de nummer twee als troost $20.000,- ontvangt. 

Vrijdag en zaterdag zijn de groepswedstrijden. Zondag worden beide halve finales en de Grand Final gespeeld.

DreamHack Rotterdam 

AFK Esports: Super Smash Bros. Ultimate en Tekken 7
Vechtgame-fans hebben bij deze stand meer dan 50 plekken om te gamen. Als je een vrije plek ziet, kun je meteen aanschuiven. Op zaterdag staat een Super Smash Bros. Ultimate toernooi gepland. Tommy "Thompson" de Wilde gaat vast en zeker zijn kunsten met Ridley laten zien, maar is het goede genoeg voor een finaleplaats? Zondag krijgen we een Tekken 7 toernooi. Arman “ArtofAce” Rafimanesh doet mee en is een goede kanshebber op de titel.

 DreamHack Rotterdam

Super Smash Bros. Melee Championship
Voor de fans van Super Smash Bros. Melee zijn er een hoop competities. Vrijdag zijn de 3v3 City Crews, Rishi's Jungle Jam en het Melee Secret Event. Zaterdag worden de wedstrijden voor duo’s en solo-spelers afgewerkt. Zondag zijn de finales en de prijsuitreiking. De prijzenpot is €3500 voor singles en €1500 voor duo’s. Gelukkig zijn er 60 consoles om je warm te spelen. Neem wel een eigen controller mee!

Het deelnemersveld is behoorlijk heftig. Zain "Zain" Naghmi (organisatie Panda Global), Johnny "S2J" Kim (organisatie Halcocline Gaming) en Aaron "Professor Pro" Thomas doen namelijk mee. De beste speler uit Nederland, Amsah "Amsah" Augustuszoon, heeft een thuisvoordeel en we hopen natuurlijk dat hij voor een verrassing kan zorgen.

Brawlhalla
Brawlhalla heeft overeenkomsten met Fortnite: het is een gratis uitvoering van een populair game-concept, er wordt esport mee gedaan en er zijn grote prijzen te winnen. In het Brawlhalla – toernooi is er een prijzenpot van maar liefst $20.000,- met een hoofdprijs van $4.000,-!

Brawlhalla kan ook crossplay gespeeld worden. Dat betekent dat je met een Nintendo Switch tegen pc-, Xbox- of PlayStation-gamers kunt spelen. De Finse wereldkampioen van 2018, Aleksi "Addymestic" Sillanpää, is ook van de partij. Neemt hij zondag de hoofdprijs mee, of blijft deze in Nederland?

DreamHack Rotterdam

DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League
Je hebt vast weleens van virtual reality gehoord: compleet in een andere wereld de meest bijzondere avonturen beleven, terwijl je vast zit met een draadje. Met de HP VR Backpack kun je vrij rondlopen in VR. In samenwerking met VR Arcade en Vicon kun je zelf meemaken hoe vrij je je voelt… terwijl zombies uit de grond komen. Je hebt 100 m2 tot je beschikking, dus ren gerust rond.

Elke dag zijn er virtual reality-competities in het kader van de DreamHack Rotterdam Virtual Reality Champions League. Teams van vier spelers proberen 12 golven van zombies af te slaan. Het beste team wint de dagprijs. Ook de speler met de het hoogste aantal omgelegde ondoden wordt beloond voor de moeite.

NK Indoor Drone Racing
Gedurende de drie dagen wordt het Dutch Championship Indoor Drone Race gehouden. Zoals je op de plattegrond kunt zien is hier veel ruimte voor vrijgemaakt. Je kan hieronder het parcours zien dat de drones moeten afleggen. Ze schieten met meer dan 100 km/uur voorbij, dus even knipperen met je ogen en je hebt ze gemist. Op vrijdag is het opwarmen, zaterdag zijn de kwalificaties en de finale is op zondag.

DreamHack Rotterdam

European Championship SpeedQB Airsoft
Airsoft is een actiesport waarbij met luchtdrukwapens wordt geschoten. In een arena moeten twee teams van ieder vijf personen een vlag proberen te veroveren. Hier hebben ze twee rondes van maximaal vier minuten de kans voor. Een team kan punten verdienen door onder andere het uitschakelen van tegenstanders, het pakken van de vlag en het plaatsen van de vlag op hun eigen terrein. De ronde is meteen voorbij zodra de vlag op je eigen terrein is geplaatst.

De Nederlandse airsoft sportbond (NABV) en SpeedQB organiseren samen het kampioenschap. 23 teams uit heel Europa en een Amerikaans team proberen elkaar uit het toernooi te schieten. Vrijdag gaan de teams opwarmen in showmatches. Zaterdag zijn de groepswedstrijden. De acht beste teams gaan door naar de eindstrijd op zondag. De grote finalewedstrijd duurt drie rondes.

Tussendoor krijgen de bezoekers ook de gelegenheid airsoft te spelen. Het is verstandig je hier zo snel mogelijk voor op te geven, want airsoft is behoorlijk populair.

Sportbedrijf Rotterdam: Obstacle Run
Het doel van Sportbedrijf Rotterdam is heel Rotterdam in beweging krijgen en daar hoort DreamHack ook bij. Er is een behoorlijke hindernisbaan aangelegd om je bloed te laten stromen. Na het afleggen van het parcours kun je aanschuiven bij games als ‘Crash Team Racing-island’ of ‘Make It Happen precision-wall’.

DreamHack Rotterdam
Obstacle Run

Degenen die hier het beste in scoren, mogen het opnemen tegen een straatvoetbalheld. Op vrijdag en zaterdag is dat de wereldkampioen Panna: Rotterdammer Jeand “Easy Man” Doest. Vrijdag en zondag staat tweevoudig wereldkampioen groundmoves en freestyler Nasser el Jackson uit Tilburg voor je klaar. Het supertalent van de Rotterdammer Anass el Jackson kun je bewonderen op vrijdag en zondag.

DreamHack Rotterdam 2019 Cosplay Championships
Zaterdag en zondag is er een cosplay-competitie. De deelnemers presenteren zichzelf op beide dagen aan het publiek en de jury. Op zaterdag word je met name beoordeeld op je kostuum. Op zondag heb je de gelegenheid helemaal in de huid van je personage te kruipen. De deelnemers doen dan een mini-sketch of laten iets typisch van hun personage zien. De jury bestaat uit MMMC Mirai, Wayne’s Workshop en Liza van Team Paraluna. Alle drie juryleden hebben veel ervaring met cosplay in binnen- en buitenland.  

DreamHack Rotterdam

DreamHack Rotterdam