Smite 2 Aangekondigd

De bekende third person MOBA (Multiplayer online battle arena) Smite krijgt een tweede deel. Dit is door Hi-Rez Studios aangekondigd tijdens het wereldkampioenschap Smite.

In Smite nemen tien spelers in teams van vijf tegen vijf het tegen elkaar op. Iedereen kiest een personage om te besturen. In Smite zijn de speelbare personages allemaal goden met allemaal hun eigen krachten. In tegenstelling tot de meeste andere MOBA-games is Smite een third person game en daardoor dus prima met een controller op consoles te spelen.

De eerste Smite kwam in 2014 uit en draait op de Unreal 3 engine. Smite 2 wordt gebouwd op de Unreal 5 engine. Er wordt dus een flinke upgrade gedaan aan de graphics, effecten en animaties van het spel. Er zijn nieuwe speelbare goden aangekondigd en ook zullen er nieuwe vaardigheden worden toegevoegd aan verschillende personages die al in Smite speelbaar waren. Verder is er een volledig nieuw matchmaking systeem en nieuwe gebruikersinterface gecreëerd. De eerste Alpha playtest voor Smite 2 staat gepland in de lente van 2024. Smite 2 zal er niet voor zorgen dat de originele Smite verdwijnt, deze blijft beschikbaar als op zichzelf staand spel.