Overzicht CSGO-teams op DreamHack Rotterdam

Het DreamHack Rotterdam Counter-Strike: Global Offensive toernooi heeft acht deelnemende teams. Hieronder volgt een kort overzicht van alle teams. Van ieder team wordt ook een opmerkelijke speler besproken.

Welke speler?
De reden waarom wij een bepaalde speler extra aandacht boven een andere speler heeft vaak niet met zijn of haar vaardigheden te maken. Dat hangt af van hoe bijzonder de speler is en in hoeverre de speler naar voren wordt geschoven voor mediacontact. Vaak zijn het namelijk steeds dezelfde spelers die worden gevraagd voor interviews. Introverte spelers geven doorgaans weinig interviews en komen dan ook weinig in het voetlicht.

Tabel
De tabellen geven de spelers van een team weer, hun leeftijd en nationaliteit, welke rol zij spelen, hoe lang ze al serieus aan grote toernooien meedoen en sinds welk jaar zij bij hun huidige organisatie spelen. Uitleg over de verschillende rollen en vaktermen kun je vinden in onze Globale uitleg van CSGO. Een speler met jarenlange toernooiervaring heeft vaak een voordeel tegenover een nieuwkomer. Maar een toernooiveteraan kan ook erg moeten wennen aan de speelstijl van een nieuw team.

In CSGO kan ieder team voor een verrassing zorgen en een topteam eruit knikkeren.Deze statistieken zijn dus interessant, maar niet zaligmakend.

Asterion – Nederland

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

Asterion* sinds

Bernardus "Bernard" Stornebrink

23

Nederland

[IGL] rifler

2016

2019

Nino "NiNo" Roos

21

Nederland

AWP

2017

2019

Mark “NexFox” Breetveld

24

Nederland

rifler

2017

2019

Thomas “Thomas” Utting

21

Verenigd Koninkrijk

entry

2016

2019

Joseph “Luzuh” Loose

21

Verenigd Koninkrijk

AWP

2015

2019

* Asterion heeft sinds dit jaar weer een CSGO team.

Asterion DreamHack

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Gekwalificeerd via Benelux Qualifier.

Leuk weetje
Het team van Asterion is dit jaar opgericht en nam, in overleg, de spelers van AVENUE Esports over. Na een paar maanden verving Bernardus "Bernard" Stornebrink de Belg Benn "cadzor" Proost. Door persoonlijke omstandigheden konden twee van de vaste leden van Asterion, Patrick “Pat” van der Bijl en Steven “blackie” Groeneveld, niet bij de kwalificatie zijn. In allerijl zijn er twee vervangers gezocht en de Britten Thomas “Thomas” Utting en Joseph “Luzuh” Loose sloten zich aan. Zonder ook maar een ronde te kunnen oefenen met deze gelegenheidsformatie neemt Asterion deel aan de kwalificatie en wint!

Uitgelicht: Nino Roos
Nino "NiNo" Roos stapte van Call of Duty 4 over naar CSGO. Zijn esportcarrière begon bij Get Gaming. Via hun leerde hij de CSGO Benelux scene kennen. Get Gaming voelt aan als een hechte familie, maar NiNo’s ambities dwongen hem, een lastige keuze te maken. Hij stapte over naar Trust Gaming, waar hij de volgende stap kon zetten. 2019 was een turbulent jaar voor NiNo. Hij studeerde af als filmmaker en staat aan het begin van een nieuwe fase in zijn leven. De doorbraak die hij dit jaar maakte met Asterion schuift zijn verse diploma (tijdelijk) naar de achtergrond. NiNo draait al jaren mee, maar is nog nooit in zijn leven naar een groot Counter-Strike event geweest. Nu mag hij meteen op het hoofdpodium spelen! Zijn doelstelling na DreamHack Rotterdam is duidelijk: Nog beter worden!

Nino Roos

Citaat: “Ik denk dat de mentaliteit van de Benelux-spelers heel erg moet veranderen. Er is echt een haat in de Benelux. Als er één ding fout gaat, dan geeft iedereen meteen op. Ook worden binnen het team spelers te kakken gezet. Dat vind ik een zwakke mentaliteit om dingen te bereiken. Het voelt heel misgunnend om zo tegen elkaar te doen.”

Lees het interview voor meer informatie over NiNo.

Opinie van Nino Roos: “DreamHack Rotterdam winnen is te doen, maar wel met veel geluk en moeite. We moeten echt zo goed spelen als we kunnen om op DreamHack teams te kunnen verslaan. Wat we echt nodig hebben, is dat alles op rolletjes loopt en dat iedereen individueel op z’n best is. We moeten alle duels winnen.

Fans kunnen ons helpen door erbij te zijn en zich te laten horen. Toon gewoon iets typisch Nederlands. Als ik zie dat mensen die in de arena zitten ons steunen, dan weet ik gewoon nu al dat het ons gaat helpen.”


AVANGAR – Kazakhstan

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

AVANGAR sinds

Dzhami "Jame" Ali

21

Rusland

[IGL] AWP

2017

2017

Alexey "qikert" Golubev

20

Kazachstan

entry / rifler

2016

2017

Dauren "AdreN" Kystaubayev

29

Kazachstan

support/ rifler

2012

2019

Timur "buster" Tulepov

19

Kazachstan

lurker/ AWP

2016

2017

Sanjar "SANJI" Kuliev

20

Oezbekistan

entry / rifler

2016

2019

 

 

 

 

 

 

Dastan "dastan" Akbayev

26

Kazachstan

Coach 

2011

2017

AVANGAR -Team
AVANGAR: qikert, Jame, AdreN, buster en SANJI

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Uitgenodigd.

Leuk weetje
AVANGAR werd 1e bij de BLAST Pro Series: Moscow 2019 in Rusland. Dit was mede te danken aan hun bijzondere en agressieve strategieën op Dust II. Bij de A-site gooiden ze bijvoorbeeld een rookbom op een kist. Omdat deze kist net wat hoger staat, komt de rook een stuk verder en geeft dus nog meer dekking.

Een week eerder was AVANGAR 2e bij de StarLadder Berlin Major in Duitsland. In de finale verloren ze van Astralis en dat is geen schande. Deze wapenfeiten en hun eerdere toernooiwinsten bij onder andere DreamHack Rio de Janeiro maken het Kazachstaanse team voor velen dé favoriet om DreamHack Rotterdam te winnen.

Uitgelicht: Alexey "qikert" Golubev
Toen de 17-jarige qikert nog als een amateur speelde, werd hij vaak beticht van valsspelen. Mensen konden gewoonweg niet geloven dat hij zo goed was. Als gevolg werd hij voor geen enkel team gevraagd en qikert raakte gedesillusioneerd. Hij was reeds bezig om CSGO te verwijderen van zijn pc, toen hij een bericht kreeg via Steam van Yongun Kim, een manager van esportteam LoG. Dit was een grote boost voor qikert. Toen Yongun Kim later overstapte naar AVANGAR gingen qikert, buster, dastan en meer spelers met hem mee.

AVANGAR -qikert

Er is een groot verschil tussen online en offline toernooien. Als je een online toernooi speelt, dan zit je doorgaans relaxed vanuit je eigen huis te spelen. Bij een offline toernooi zitten de spelers bij elkaar op een drukke LAN of in een kolkende arena. Volgens qikert is kalmte belangrijk voor AVANGAR in hun offline toernooien, zoals DreamHack Rotterdam. De teamleden schreeuwen dan niet naar elkaar, maar juichen dus ook minimaal. Online gaat het er wel anders aan toe en dan zijn ze een stuk expressiever. Tot voor kort was qikert de IGL, maar na de komst van Dzhami "Jame" Ali doen ze deze taak met z’n tweeën. Jame is 70% van de tijd IGL, voornamelijk in de beginrondes. De latere rondes neemt qikert voor zijn rekening. Hij geeft het stokje graag door aan iemand anders, zodat hij zich volledig op zijn eigen spel kan richten. Eerder dit jaar kreeg qikert een aanbod om bij Na’Vi (Natus Vincere) uit Oekraïne te gaan spelen. Hij weigerde vanwege zijn loyaliteit naar Yongun Kim en het rotsvaste geloof dat hij heeft in het kunnen van zijn teamleden.

Citaat: “Ik weet niet wat AVANGAR betekent. Voor mij is het gewoon een coole naam”

Opinie van Nino Roos: Dit is denk ik wel het sterkste team op DreamHack Rotterdam. Ik ken ze van de StarLadder Berlin Major waar ze heel goed speelden. Ik denk dat zij wel degenen zijn die het event gaan winnen.”

forZe – Rusland

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

forZe sinds

Andrey "Jerry" Mekhryakov

21

Rusland

[IGL] entry/ rifler

2017

2017

Bogdan "xsepower" Chernikov

21

Rusland

entry/ rifler

2018

2018

Evgeny "FL1T" Lebedev

18

Rusland

support/ rifler

2018

2018

Almaz "almazer" Assadulin

20

Rusland

rifler

2016

2017

Dmitriy "facecrack" Alekseyev

25

Rusland

entry/ lurker

2014

2017

 

 

 

 

 

 

Anatoliy "liTTle" Yashin

31

Rusland

Coach

2004

2019

forZe na de winst op Copenhagen Games 2019
forZe na de winst op Copenhagen Games 2019

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Uitgenodigd.

Leuk weetje
forZe imponeerde op de CIS Minor in Berlijn door geen enkele map te verliezen. Met de winst van dit toernooi kwalificeerden zij zich voor de BLAST Pro Series: Moscow 2019. Daar versloeg forZe hun rivaal AVANGAR in een ‘tweede ronde’-wedstrijd op de map Dust II. In de finale stonden AVANGAR en forZe wederom tegenover elkaar. De beslissende map was Dust II en AVANGAR wist forZe voornamelijk door hun sterke terroristen-spel uit te schakelen. forZE is uit op revanche en heeft reeds aangetoond AVANGAR op een goede dag te kunnen hebben.

Uitgelicht: Almaz "almazer" Assadulin
Veel esporters die meedoen aan DreamHack Rotterdam spelen het spel al vanaf hun kindertijd, zoals Andrey "Jerry" Mekhryakov. Almaz "almazer" Assadulin is een uitzondering. Hij begon pas vier jaar geleden met CSGO en zijn talent werd meteen herkend. De afgelopen jaren speelde almazer afwisselend voor 5FRAGS en forZe. Voor CSGO-begrippen zit het team van forZe al lange tijd bij elkaar. Jerry, facecrack en coach liTTle zaten samen in Spartak Esports voordat ze bij forZe aansloten. De laatste twee jaar maakt almazer ook deel uit van het team. Sinds xsepower en FL1T bij forZe zitten wint forZe heel regelmatig. Volgens almazer is hun geheim dat ze goed met elkaar kunnen communiceren. Er wordt onderling niet geschreeuwd, alleen overlegd.

forZe - qikert

Om zich voor de wedstrijd te kalmeren gebruikt almazer ‘snus’. Dat is een soort tabakpoeder dat je in je mond stopt. In de EU is snus officieel verboden ondanks het feit dat het minder schadelijk is dan roken. Dat kan nog een uitdaging worden voor almazer in Rotterdam tijdens DreamHack.

Citaat: "Als je een doel hebt – ga ervoor, maar onthoud: opleiding is altijd noodzakelijk. Een stom persoon zal geen hoogten bereiken. Een opleiding maakt jou tot een persoon.”

Opinie van Nino Roos: “Ze zijn heel verrassend. Ze kunnen heel goed bezig zijn en het volgende moment hebben ze moeite te winnen van een zwak team. Vaak komt het uiteindelijk wel goed.”


CR4ZY – Duitsland

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

CR4ZY* sinds

Luka "emi" Vuković

26

Servië

[IGL] support/ rifler

2012

2017

Nestor "LETN1" Tanić

26

Servië

rifler

2012

2017

Rokas "EspiranTo" Milasauskas

18

Litouwen

rifler

2016

2018

Otto "ottoNd" Sihvo

21

Finland

AWP

2016

2018

Georgi "SHiPZ" Grigorov

19

Bulgarije

lurker

2017

2019

 

 

 

 

 

 

Neil "NeiL_M" Murphy

29

Ierland

Coach

2008

2019

*CR4ZY is de nieuwe naam van het voormalige Valiance & Co. Voor de tijd bij de organisatie gaan we dus (indien nodig) uit van Valiance & Co.

CR4ZY

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Uitgenodigd.

Leuk weetje
Antonio Meic, de CEO van Valiance & Co leende €250.000,- om een CSGO-team op te zetten. Na zes maanden hadden ze nog bitter weinig bereikt. Meic ontsloeg de coach en een speler om het team wakker te schudden. Toen kreeg hij een aanbieding om het team te verkopen voor een miljoen dollar. Dat was een behoorlijke winst op een tegenvallende investering. Hij zag er op het laatste moment vanaf. Twee dagen later kwalificeerde Valiance & Co zich voor DreamHack Marseille 2018. Meic stortte zich daarna volledig in esports, veranderde dit jaar de naam in CR4ZY en wil nu zelfs een League of Legends-team opzetten.

CR4ZY

Uitgelicht: Rokas "EspiranTo" Milasauskas
Rokas "EspiranTo" Milasauskas is een heel getalenteerde speler, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Zijn vaardigheden met een AK47 en een M4 staan op hoog niveau, maar hij is ook licht ontvlambaar. Dit zorgde regelmatig voor problemen in de teams waar hij in speelde. Daarnaast is EspiranTo een goede speler, zolang hij genoeg vrijheid krijgt zijn eigen ding te doen. Als hij zich ondergeschikt maakt aan het team, dan lopen zijn scores meteen terug. Gelukkig voor ons houdt CR4ZY goed rekening met dit jonge talent en kunnen we ook op DreamHack Rotterdam genieten van dit soort acties:

CR4ZY speelt op DreamHack met hun nieuwe coach Neil "NeiL_M" Murphy, maar EspiranTo en Neil_M kennen elkaar al. In het verleden was Neil_M reeds zijn coach bij The Imperial.  

Citaat: “Ik denk dat het nu beter gaat met reageren op dingen. Ik probeer me niet op te winden, niet meteen uit mijn plaat te gaan, maar het gebeurt nog steeds en het is allemaal mijn eigen schuld.”

Opinie van Nino Roos: “Er zijn deze week twee spelers van CR4ZY naar G2 Esports gegaan: Nemanja "huNter-" Kovač en Nemanja "nexa" Isaković. Het wordt zien welke nieuwe spelers zij gaan krijgen.”  CR4ZY had 30 september een rotdag. Hun spelers Nemanja "huNter-" Kovač en Nemanja "nexa" Isaković stapten over naar G2 Esports. Met DreamHack Rotterdam voor de deur moest er iets drastisch volgen. Coach Luka "emi" Vuković speelt nu gewoon met de jongens mee en Neil "NeiL_M" Murphy is de nieuwe coach. De routinier Georgi "SHiPZ" Grigorov heeft de laatste open plek opgevuld.

Ex-DreamEaters – Rusland

Naam Leeftijd Land Rol  Grote toernooien sinds DreamEaters* sinds
Svyatoslav "svyat" Dovbakh 24 Rusland/ Oekraïne [IGL] rifler 2018 2018
Igor "Forester" Bezotecheskiy  19 Rusland rifler 2018 2018
Vladislav "Krad" Kravchenko 20 Rusland/ Oekraïne rifler 2018 2018
Anton "speed4k" Titov  23 Rusland AWP/ rifler 2018 2018
Semyon "kinqie" Lisitsyn 27 Rusland rifler 2011 2018
           
Alexander "zoneR" Bogatyrev  32 Rusland/ Wit-Rusland Coach 2014 2018

*Het hele team is opgestapt. Lees meer hieronder.

DreamEaters
De DreamEaters in betere tijden

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Uitgenodigd.

Leuk weetje
Er zijn behoorlijk wat spanningen bij de DreamEaters. De coach van DreamEaters, Alexander "zoneR" Bogatyrev, is een emotionele man met zijn hart op zijn tong. Toen hij bij de organisatie gepassioneerd klaagde over hun beleid, werd hij door de CEO Anton "Nagval" Vinogradov ontslagen. Collega-esporter Alexey "OverDrive" Birukov stelde hier vragen over op social media en toen ging de beerput open. CEO Nagval gaf toe, dat er wat problemen waren met betalingen, maar dat was grotendeels achter de rug. Hierop reageerde Svyatoslav "svyat" Dovbakh zeer uitgebreid met voorbeelden van respectloos gedrag van Nagval naar de spelers toe, loze beloftes en onreglementaire acties. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hele team op 7 oktober uit DreamEaters is gestapt. Volgens de laatste berichten gaan de spelers en hun coach allemaal naar de organisatie HardLegion van de Russische streamer Alexey "Hard" Baranov. Tijdens DreamHack Rotterdam spelen ze onder de naam ex- DreamEaters.

Uitgelicht: Svyatoslav "svyat" Dovbakh
Een handicap hoeft geen belemmering te zijn op op topniveau te kunnen presteren. Svyatoslav "svyat" Dovbakh is doof in zijn linkeroor, maar zijn schoten komen even hard aan. Hij zit langer in het CSGO-circuit, dan je zou denken. Hij heeft eerder bij forZe gespeeld, waar hij veel heeft geleerd over zichzelf. Vooral wat hij niet leuk vindt. De beginfase ging prima en svyat behaalde successen met zijn team. Toen ging coach en IGL Anatoliy "liTTle" Yashin weg. De taak van IGL werd svyat in de schoot geworpen. Helaas kon svyat zijn draai niet meer vinden en vertrok. Na omzwervingen belandde hij bij DreamEaters, waar hij zijn grootste successen behaalde. Helaas zijn svyat en het team in hun ogen onheus behandeld en ze zijn collectief weggegaan. In ieder geval kan svyat op DreamHack Rotterdam zijn maatje liTTle weer ontmoeten.

svyat

Citaat: "Onze positie is eenvoudig - de organisatie is haar verplichtingen uit het contract niet nagekomen, dus besloten we om de organisatie te verlaten. (...) Het totaal aan klachten dat we hebben:

  1. Contractuele verplichtingen zijn niet nagekomen (lange termijn vertragingen bij het betalen van salarissen + salarissen nog steeds niet betaald [van] 5 maanden geleden)
  2. Negatieve relatie tussen de organisatie en het team
  3. Ontslag van de coach tegen de wens van het team na succesvolle resultaten in belangrijke toernooien.

Na een lange en grondige discussie met het team hebben we besloten deze organisatie te verlaten en de contracten te beëindigen door schriftelijke kennisgeving per e-mail. En ondanks al het bovenstaande zijn we bereid om ons prijzengeld te weigeren, dat nog niet aan ons is uitgekeerd (minor, major, tricolor, Polish lan) ten gunste van de CEO (...). Deze beslissing werd genomen om één eenvoudige reden - we willen elke verdere relatie met deze organisatie beëindigen."

Opinie van Nino Roos: “DreamEaters is een team dat eigenlijk uit het niets is gekomen. Daar hebben wij tegen gespeeld met de Nederlandse bezetting, dus met Pat en blackie. We hebben in de overtime (verlenging) nipt verloren.”

Heroic – Denemarken

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

Heroic sinds

Marco "Snappi" Pfeiffer

29

Denemarken

[IGL] rifler

2008

2019

Martin "stavn" Lund

17

Denemarken

rifler

2016

2019

Johannes "b0RUP" Borup

20

Denemarken

rifler

2015

2019

Patrick "es3tag" Hansen

23

Denemarken

lurker/ AWP

2015

2018

???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederik "LOMME" Nielsen

26

Denemarken

Coach

2013

2019

Heroic
Heroic in actie

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Uitgenodigd.

Leuk weetje
Heroic is in 2016 opgericht door oud-spelers van Team X. Op het moment komt Heroic een speler te kort. Eind september stapte hun in-game leader Benjamin "blameF" Bremer over naar Complexity Gaming. Snappi werd gepromoveerd tot in-game leader, maar er is dus nog steeds een vacature.

Uitgelicht: Martin "stavn" Lund
Martin "stavn" Lund is pas 17 jaar oud, maar al een bekende naam in Denemarken. Hij is het jongere broertje van esporter Jacob "dragoNfly" Lund en nu al financieel succesvoller. Ze schelen zes jaar, maar begonnen beiden in 2016 mee te draaien in de grotere toernooien. Toen hij 15 was is er een 15-delige documentaire met afleveringen van rond de 5 minuten over hem gemaakt. De documentaire richt zich op de keuze waar hij toen voor stond: kiezen voor een carrière in CSGO of kiezen voor school. Gezien het feit dat hij op DreamHack Rotterdam staat, is het wel duidelijk wat stavn heeft gekozen. De Deense documentaire is hier te zien, maar er is helaas geen ondertiteling.

Heroic

Citaat: “Ik vind het spijtig dat Benja [Benjamin "blameF" Bremer; red] weggaat. Ik vond het echt fijn om hem als IGL te hebben. Hij is ook een goede vriend en teammaat. Anderzijds is het een grote mogelijkheid voor hem en ik respecteer zijn beslissing. Snappi was sinds hij bij ons team kwam al co-IGL, met veel goede ideeën en strats, dus ik denk dat de overgang voor 100% soepel gaat verlopen. Ik heb echt zin in dit seizoen!”

Opinie van Nino Roos: Ze hebben laatst hun team veranderd en ze zitten nu nog steeds zonder vijfde speler. Het is afwachten met welke invaller ze gaan spelen. Daardoor zijn ze ook moeilijk te lezen, want je weet niet welke speelstijl ze gaan hanteren. Het wordt lastig, maar ze zijn te verslaan.”  

HAVU Gaming – Finland

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

HAVU Gaming sinds

Eetu "sAw" Saha

27

Finland

[IGL] rifler

2014

2018

Olli "sLowi" Pitkänen

23

Finland

AWP

2014

2018

Joonas "doto" Forss

23

Finland

rifler

2019

2019

Lasse "ZOREE" Uronen

25

Finland

AWP

2015

2018

Aaro "hoody" Peltokangas

21

Finland

rifler

2017

2019

 

 

 

 

 

 

Taneli "diSTURBED" Veikkola

 

Finland

 Coach

2010

2017

HAVU
HAVU Gaming: doto, ZOREE, sAw, sLowi en hoody

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Gekwalificeerd via European Qualifier.

Leuk weetje
Sinds 19 september wordt HAVU Gaming gecoacht door Taneli "diSTURBED" Veikkola. Hij was in 2017 nog speler, maar is tegenwoordig opgeklommen tot mede-eigenaar en dus ook coach van HAVU Gaming. 

Uitgelicht: Olli "sLowi" Pitkänen

Olli "sLowi" Pitkänen is, net als vele andere CSGO-spelers, geïnspireerd door zijn oudere broer. Zodra zijn broer even stopte met spelen, nam sLowi het over. De jongens zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder. Op zijn 18e speelde sLowi voor het eerst mee met de ‘grote jongens’, in veel verschillende teams en gelegenheidsformaties. In deze periode speelde hij reeds vaak samen met zijn huidige teammaten ZOREE en doto.

HAVU

De meeste successen heeft sLowi behaald met HAVU Gaming. In 2018 wonnen ze de Nordic Championship en het IeSF (International Esports Federation) World Championship. Dit werd HAVU Gaming tweede bij het prestigieuze Assembly Winter, waar ze in de finale verloren van ENCE. Tussendoor heeft sLowi ook in militaire dienst gezeten. Hier leerde hij schieten met verschillende kalibers vuurwapens en hij kent dan ook de terugslag van de Desert Eagle en een MP5 uit eerste hand.

Citaat: “Als esport niet opeens zo groot was geworden, dan was ik verkoper geworden.”

Opinie van Nino Roos: “Ik heb gezien dat ze de Europese qualifier hebben gewonnen, maar ik weet echt niet wat ik van ze kan verwachten. Ik ken ze eigenlijk alleen van naam. We hebben nooit tegen ze gespeeld of hen in een event ontmoet. Daarnaast doen ze niet veel internationale wedstrijden. Dit maakt hen moeilijk in te schatten. We gaan nog research naar ze doen.” 

Beşiktaş Esports – Turkije

Naam

Leeftijd

Land

Rol

Grote toernooien sinds

Beşiktaş Esports* sinds

Julia "juliano" Kiran

25

Zweden

[IGL] rifler

2012

2018

Petra "Petra" Stoker

26

Nederland

AWP/ rifler

2015

2018

Zainab "zAAz" Turkie

28

Zweden/ Libanon

rifler

2005

2018

Anastasia "kr4sylya" Khlobystina

17

Rusland

support/ lurker

2018

2018

Meyssa "Missa" Bellouati

24

Frankrijk

entry/ rifler

2014

2019

*Beşiktaş Esports nam in 2018 RES Gaming over, dat weer een voortzetting was van Dynasty. Voor de tijd bij de organisatie gaan we dus (indien nodig) uit van RES Gaming of Dynasty.

Beşiktaş Esports
Beşiktaş na het winnen van DreamHack Showdown Valencia

Hoe kwamen ze op DreamHack Rotterdam?
Winnaars van DreamHack Showdown Valencia 2019.

Leuk weetje
Dit is het enige damesteam dat meedoet aan DreamHack Rotterdam. Ze hebben zich gekwalificeerd via het damestoernooi DreamHack Showdown Valencia. De meeste dames kennen elkaar al jaren en dat merk je in hun spel. Natuurlijk richten we onze aandacht voornamelijk op onze eigen Nederlandse Petra “Petra” Stoker.

Uitgelicht: Petra "Petra" Stoker
Onze Hollandse tulp Petra "Petra" Stoker is al jaren een van de beste vrouwelijke CSGO-spelers. Ze begon met FPS-spellen dankzij haar vader die verslingerd was aan Unreal. Ze kreeg voor kerst Call of Duty 2 van haar vader. Dat betekende dat zij met haar zusje en vader LAN-wedstrijdjes konden opzetten. Na Call of Duty 4 gaat Petra op zoek naar een nieuwe uitdaging en pakte in 2014 CSGO op.

Petra Stoker

Het kostte haar jaren oefenen, maar ze kreeg haar doorbraak. Toen Petra in 2017 getekend werd door Dynasty Gaming Female leek alles voor de wind te gaan. Een paar maanden later wordt Dynasty overgenomen en krijgt een nieuwe naam: RES Gaming. Petra moet het veld ruimen voor Christine “potter” Chi en zit dus zonder team. Ze verzamelt een stel sterke spelers om zich heen, vindt een welwillende organisatie en schrijft het nieuwe Singularity Female in voor Copenhagen Games 2018. Het lijkt wel een film. In de finale staat Petra met Singularity Female tegenover RES Gaming! Petra maakt zich geen zorgen, want ze heeft haar gelukssokken aan. Het wonder geschiedt en Singularity Female wint Copenhagen Games 2018 – Female. RES Gaming ziet in dat ze misschien toch een verkeerde inschatting hebben gemaakt. Een paar maanden na Copenhagen Games mag Petra terugkomen in de plaats van… potter. Het kan raar lopen.


Interview met Petra voor en na de finale van Copenhagen Games 2018

De Turkse voetbalclub Beşiktaş is onder de indruk van de prestaties van RES Gaming en neemt het hele team over. Onder de naam Beşiktaş Esports reizen de meiden rond in Europa en pakken met wisselend succes prijzen. Bij hun winst van DreamHack Showdown Valencia werd Petra uitgeroepen tot MVP van het toernooi. Op DreamHack Rotterdam kunnen we onze eigen Petra van dichtbij bekijken. Haar voormalige rivale Christine “potter” Chi is nu analist bij DreamHack Rotterdam en zij gaat ongetwijfeld de acties van Petra onder de loep leggen.

Citaat:"Sommigen hebben gelukssokken, geluksonderbroeken, weet je wel. Ik heb ook gelukssokken aan. Of het werkt weet ik niet, maar.." Petra won vervolgens met haar team Copenhagen Games 2018 – Female.

Opinie van Nino Roos: Beşiktaş Esports doet het op het moment niet zo goed . Ze zijn zonder twijfel het beste vrouwelijke team en ze verdienen het om op DreamHack Rotterdam te zijn. Ze gaan het wel zwaar hebben tegen de andere teams.

Petra ken ik. We hebben allebei Call of Duty 4 gespeeld en nu zijn we allebei in de Benelux met CSGO bezig. Ik ken haar niet heel goed persoonlijk, maar we komen van hetzelfde spel af. Ik heb er echt geen problemen mee om met e en meisje in het team te spelen, maar dan moet ze wel goed genoeg zijn. Petra is goed genoeg, daar zou ik best in een team mee willen spelen.

DreamHack Rotterdam CSGO