Fotoverslag GameForce 2019 + Interview

GameForce in Mechelen, België was wederom een succes. Nee, het ging niet foutloos, maar tjonge jonge het was geweldig. Alle goede zaken van vorig jaar zijn behouden en het was toch net even anders. GameForce zorgt steeds weer voor een ontspannen sfeer en genoeg ruimte, terwijl er een bombardement op de zintuigen plaatsvindt. 

GameForce 2019
De Nekkerhal in Mechelen

GameForce

GameForce

GameForce

Heel breed
Een doorsnee gaming evenement heeft natuurlijk veel games, maar GameForce is een geweldig breed opgezet evenement. Er zijn videogames van alle tijden, bordspellen, kaartspellen, virtual reality, maar ook airsoft. Dit maakt het een leuk evenement voor veel verschillende doelgroepen. Je ziet dus ook meer vrouwen en kinderen bij GameForce dan bij enig ander gaming evenement.

GameForce

GameForce

Cosplay
GameForce is gek op cosplay en dat moesten we weten! Deze foto’s komen in een eigen special voorbij, want dat verdienen ze.

GameForce
Cosplay op GameForce

Eten en drinken
Alle consumpties konden worden afgerekend met een GameForce-kaart. Bij speciale stands kon je deze aanschaffen en er geld op zetten. Na afloop kan je via internet je geld terugkrijgen op je bankrekening. Voor het terugbrengen van glazen naar de bar kreeg je maar liefst €2,- statiegeld terug! Helaas was dat niet bekend bij ons of bij de meeste bezoekers. 

GameForce
De foodtrucks

GameForce

Kosten
GameForce is relatief goedkoop, maar er zijn wel wat verborgen kosten. Zo kostte het parkeren €8,- en moest je €0,50 betalen voor het toilet. Het toilet was rolstoelvriendelijk, altijd leuk om te zien. Anderzijds liet de beveiliging je gewoon water mee naar binnen brengen. Buiten stonden foodtrucks met festivalprijzen, maar binnen waren er cup noodles voor slechts €1,50.

GameForce 


Gratis bier
Ja, je leest het goed. Gratis. Bier. Vorig jaar was er een actie van Jupiler, waardoor wij slechts €2,- voor een Jupiler Blond hoefde te betalen. Nu waren er alleen gewone Jupiler van €2,30, nog steeds zeer schappelijk. Duvel had een stand opgezet waar je leerde een Duvel in te schenken. Vervolgens kon je dit zelf doen en je mocht je Duvel houden! Om een of andere bizarre reden was er vaak geen rij, waardoor je meteen je Duvel kon schenken en proeven. Jullie begrijpen: GameForce kon voor mij al niet meer stuk.

GameForce

Vette pc's
Deze kasten zijn om op te kwijlen. Het is bijna zonde erop te gamen.

GameForce

GameForce

Winkeltjes
Overal verspreid over de Nekkerhal waren er stands waar je merchandise, hardware, bordspellen en nog veel meer kon kopen. Er waren genoeg originele producten om kennis mee te maken.

GameForce

GameForce

Theater
Het theater was de plek voor presentaties, cosplay-wedstrijden en workshops. Dianne Weller had een fantastisch kijkje in de wereld van stemacteurs.

GameForce
PoeHao en Dianne Weller

GameForce-app
In plaats van een papieren programma was er een GameForce-app. Alle onderdelen die je leuk vond kon je aanmerken. Je kreeg dan een melding zodra het begon.

GameForce

GameForce
GameGym Wall van House of Esports en Court Performance

GameForce