Geen PvE Hero mode voor Overwatch 2

Blizzard heeft de PvE Hero modus voor Overwatch 2 geannuleerd. De ontwikkelaar geeft wel aan dat PvE nog steeds deel uitmaakt van het spel. Maar de originele Hero modus er niet meer komt.

Tijdens een Twitch-stream die over de roadmap van Overwatch 2 ging, heeft Jared Neuss uitgelegd waarom de PvE-content niet meer wordt gemaakt.

"De ontwikkeling voor de PvE-ervaring heeft niet de voortgang gemaakt waar we op hoopten", zo zei Neuss. "Het team heeft geweldige content gemaakt en er zijn fantastische missies die heel leuk zijn. Er zijn nieuwe vijanden om tegen te vechten en bizarre talents voor de heroes. Helaas is het momenteel niet mogelijk om al deze content Blizzard-waardig in de game te verwerken. Op dit moment is het nog niet duidelijk of dit gaat gebeuren."

"Daarom staan we voor een moeilijke keuze. Stoppen we nog meer energie in de PvE, in de hoop dat het ooit in de toekomst wel toegevoegd kan worden of focussen we op de live game die in dienst van de speler staat? Met alles wat we nodig hebben om de game draaiende te houden is het duidelijk dat we niet de PvE-ervaring die we in 2019 toonden kunnen uitbrengen. Dat betekent dat we geen hero mode met talent trees gaan uitbrengen. Die mode zit niet meer in onze toekomstplannen. We weten dat veel spelers teleurgesteld zullen zijn en daarom willen we dit meedelen voordat we over de toekomst van de game praten. Eerlijk gezegd is het voor veel van ons en het team een enorm moeilijke beslissing omdat we onze hart en ziel hier in hebben gestopt."

Bij de release van Overwatch 2 was er nog geen PvE-modus te spelen in het spel. Dit moest een belangrijk stuk content worden voor Overwatch 2, aangezien het eerste deel alleen maar PvP content had. Blizzard heeft beloofd dat er PvE content voor het spel Overwatch 2 uit zou komen in 2023. Er is inmiddels al wat PvE content uitgebracht als seizoensgebonden content. In het onderstaande overzicht kun je zien wat Blizzard uit gaat brengen in de aankomende seizoenen.