15 Pixarfilms: wat leverde het op?

5. De toekomst van Pixar

De nieuwe creatie is inmiddels uitgekomen in Amerika en Pete Docter lijkt zich opnieuw overtroffen te hebben. Zou er weer een gouden tijdperk voor de deur staan?

Na Inside Out zal er later dit jaar eerst nog een original uitkomen, getiteld The Good Dinosaur. De eerste teaser-trailer zei, zoals we inmiddels gewend zijn van Pixar, vrijwel niets over het verhaal of de personages in de film, maar dat het een grappige, opgewekte film kan worden, kan misschien al langzaamaan geconcludeerd worden. Echter, na The Good Dinosaur lijkt er opnieuw een tijdperk aan te breken van sequels, sequels en nog eens sequels. Zo staan onder meer een vervolg op Finding Nemo op de planning, met ditmaal de focus op Dory, de ietwat stuntelige vriendin van Marlin. Een onwaarschijnlijker vervolg is Toy Story 4, dat in 2017 uit moet gaan komen. Met Toy Story 3 leek de kous toch wel af voor onze speelgoedvrienden? The Incredibles zullen ook opnieuw op het witte doek te zien zijn, een releasedatum moet daarvoor nog voor worden bekendgemaakt. Pixar lijkt jammer genoeg niet geleerd te hebben van Cars 2 en gaat binnen die franchise voor het grote geld. Cars 3 komt in 2019-2020 in de bioscoop.

En zo is het weer afwachten geblazen wat dit tijdperk mag gaan brengen; nieuwe klassiekers of nieuwe zwarte bladzijden. Uiteraard is er de grootste hoop op de eerste optie, maar er moet een ding niet vergeten worden: sinds de volledige inlijving van Pixar bij Disney zijn er steeds meer verschillende mensen betrokken bij een project. De kans is dan gewoon kleiner dat een lijn van succes 100% doorgezet kan worden, mede omdat iedereen nou eenmaal anders denkt over hoe er succes gegenereerd kan worden. Wel zal John Lasseter, 'Mister Pixar', aanblijven als directeur. Dit kan nog heel veel goeds betekenen voor de toekomst, want hij weet nou eenmaal welke kant hij op wil met Pixar om kwaliteit af te blijven leveren,.

Pixar zal nog steeds de herinneringen blijven creeëren die ze al bijna 30 jaar weten te maken. Of dat nou in de vorm van vervolgen, prequels of originals is, maakt misschien nog geen eens uit. In deze special is elke film tot nu toe langsgekomen en zal er vast een persoonlijk oordeel en eigen herinneringen zijn over elke Pixar-film. Laat het vooral achter in de comment-sectie, en deel samen de liefde die veel mensen hebben voor de animatiestudio uit Emeryville, Californië.