FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 5

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want:
Omdat ik nog steeds geen grond heb gevonden om hem niet te verdenken eigenlijk. De regie is inmiddels erg bezig om Tania verdacht te maken en dat werkt toch ook wel op me merk ik. The big five noemen op dat geld...
Maar goed, Kees. Tijdens het weerwolven was het feit dat Paulien haar zenuwachtigheid zat uit te vergroten geen reden om op haar te stemmen. Sterker, het was bijna een argument tegen. Maar bij het invullen van de test was het toch wel een goed punt.  Het feit dat Tim in de auto iets zegt over Kees waaruit blijkt dat hij hem echt niet serieus neemt. En Tim die er vervolgens uit moet....
Kees met een muts in zijn bagage, samen met korte broeken. Ja, ik blijf nog een weekje op Kees. Beetje jammer dat Kees de tweede verdachte is op het WIDM-forum. Dat maakt de kans dat hij het echt is wel heel klein. Helemaal omdat Tim daar de nummer 1 was tot nu.

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
WantGoed, ik ga switchen. Mijn molverdachte tot nu toe, Daniël, vind ik nog steeds wel verdacht maar zorgt er ook wel voor dat de pot gespekt wordt. Vorige week begon ik ook na te denken over Paulien. Ze zit er vaak maar een beetje bij en en doet vreemde dingen die er niet toe doen: zo draait ze het raampje van de auto dicht tijdens de safari met de 'boze olifant' . Tja dat zijn acties die echt het verschil maken. Bovendien zorgt ze er ook wel voor dat er aardig wat geld niet in de pot komt: vandaag gedroeg zich raar tijdens het goudzoeken en is in het kampvuurspel nota bene de mol geweest. Genoeg reden om over te stappen dus.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Zarayda Groenhart
Want: Tim eruit, jammer, want hoewel hij niet meer echt mijn mol was was hij voor mij wel één van de smaakmakers van het programma. De opdrachten vielen wat tegen deze aflevering en het weerwolven was ronduit saai. Zarayda was weer lekker bezig ook, samen met Paulien was ze enorm aan het klooien bij het schatzoeken. Wel slim om dan zelf maar te roepen dat haar falen haast wel op het gedrag van een mol moest lijken.  Op die manier heeft ze wat geld uit de pot gespeeld, maar ze ging wel voor het openen van de kluis. Een mol zou weten dat er veel geld in lag, dan zou het gedrag van Carolien verdachter zijn. Bij het weerwolven voerde Zarayda flink de boventoon en maakte ze een hoop kandidaten verdacht.  Ze ging vrij makkelijk met Paulien mee in de verdenking tegen Kees. Niet heel overtuigend allemaal, maar iemand moet toch de mol zijn.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Tim is er weer eens uit, dit keer definitief. En daar schieten we helemaal niets mee op, want het was wel duidelijk dat hij de Mol niet was. Daniël, Carolien en Kees zijn te goed met het spel en de pot bezig, dus die zijn de Mol zeker niet. Dan blijven er nog steeds drie mogelijke mollen over. Maar dan blijf ik bij Paulien, want die was de mol bij het kampvuurspel en het zou zomaar een hint kunnen zijn: de Mol heeft zich al bekendgemaakt bij het kampvuur. Bovendien haalde ze daarmee 1500 euro uit de pot. En bij het goudzoeken kiepte ze de halve inhoud van haar pan in het water… dat kostte weer een paar honderd euro uit de pot. Dus hoewel Zarayda, maar vooral Tania ook verdacht zijn, blijf ik bij Paulien als mol.

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Zarayda Groenhart
Want: Gebeurt het echt? Stap ik uit mijn Carolientunnel? Ja. Maar slechts met een onzekere voet. Bange Zarayda, maar ondertussen haantje de voorste bij het openen van dingen. Nou pakte dat bij de kluis gunstig uit, al was de winst niet zo groot dankzij haar geweldige goudzoekkunsten. Bij het kampvuur switchte ze van Paulien naar Kees, en daardoor won de mol. Geen 1500 euro. De bangheid kan gespeeld zijn, het doet me denken aan de gespeelde domheid/naiviteit van Milouska jaren terug. 
Carolien is nog niet vergeten. En Zarayda speelt het nogal op de voorgrond, wat vrij a-typisch is voor een mol. Dus met een oog kijk ik in de Zaraydatunnel en met het andere in die van Carolien.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: En we zijn weer een aflevering verder. Omdat het een soort van traditie wordt dat ik m'n stukje begin met kritiek over de aflevering, zal ik dat deze keer weer doen: wat een dieptepunt weer. Een nietszeggende kaartleesopdracht gevolgd door een spelletje Weerwolven van Wakkerdam. Is dit nou Wie is de Mol? Karel en Pieter-Jan zouden zich omdraaien in hun spreekwoordelijke graf. Goed, ik verdenk nog altijd Paulien. Geen tunnelvisie, maar ik heb er ook niet echt goede redenen voor. Ze heeft nog maar weinig opgebracht, ook deze opdracht weer geen enkele cent, maar voor de rest is ze net zo verdacht als alle andere kandidaten. Door het gebrek aan goede opdrachten is het heel moeilijk om een Mol aan te wijzen. Na ja, Paulien dus. Jij bent mijn Mol. Want ze ging vandaag weer voor de jokers, liep constant door de porto heen te wauwelen en liet de stukjes metaal terig het water in vallen. Daarom. 

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 5

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot het begin van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Wederom een nieuwe Mol voor de FOK!kers en ditmaal is het Volendammer Kees Tol met ruim een kwart van de stemmen. Op de tweede plaats staat Zarayda met ruim 20 procent van de stemmen.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.