Overzicht dopingzaak van Alberto Contador

27 april 2011
Uitspraak in Contador-zaak voor Tour
Alberto Contador zal nog voor de Tour de France weten wat de uitspraak in zijn beroepszaak is, zo meldde het internationale sporttribunaal CAS.

20 mei 2011
CAS behandelt zaak Contador begin juni
De dopingzaak van Alberto Contador dient begin juni bij het internationaal sporttribunaal CAS. De drievoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk is vrijgesproken van dopinggebruik, maar de internationale wielerunie UCI en de mondiale dopingwaakhond WADA gingen daar niet mee akkoord.

26 mei 2011
'Uitspraak Contadorzaak half juli'
Het lijkt er op dat de uitspraak in de dopingzaak rond Alberto Contador niet voor half juli te verwachten is. De vertraging bij het internationale sporttribunaal CAS zou veroorzaakt worden doordat de verdediging met extra documentatie op de proppen komt.

29 mei 2011
[Giro] Tweede eindzege Contador
Alberto Contador heeft de 94e editie van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De eindzege van de Spanjaard van Saxo Bank kwam in de slottijdrit rond Milaan niet meer in gevaar.

Contador Giro

Contador in de roze leiderstrui van de giro (foto: Pro Shots)

31 mei 2011
Contador mag aan Tour de France deelnemen
Het Internationale Sporttribunaal (CAS) heeft de hoorzittingen rondom het vermeende dopinggebruik van Alberto Contador naar begin augustus verplaatst. Hierdoor kan de Spanjaard in juli aan de Tour de France deelnemen.

1 juni 2011
UCI wil Contador eindzeges Tour en Giro afnemen
Mocht Alberto Contador door het internationaal sporttribunaal (CAS) worden geschorst voor het gebruik van clenbuterol dan zal de UCI het CAS verzoeken hem zijn zeges sinds zijn positieve controle af te nemen. De Internationale Wielerunie zei dit tegen Velonews.

6 juni 2011
WADA-baas raadt Contador Tourdeelname af
De voorzitter van de internationale dopingwaakhond WADA, David Howman, heeft Alberto Contador afgeraden om deel te nemen aan de komende Tour de France.

11 juni 2011
Contador doet mee aan Tour de France
Alberto Contador doet komende maand definitief mee aan de Ronde van Frankrijk. De Spaanse wielrenner gaf enige tijd geleden nog aan te kiezen tussen de Tour en de Vuelta, maar zaterdag nam zijn zegsman Jacinto Vidarte de twijfel weg. "Ja, hij zal meedoen aan de Ronde van Frankrijk", zei hij.

26 juli 2011
Contador pas in november voor CAS
Het international sporttribunaal CAS buigt zich pas in november over de zaken die het wereldantidopingbureau WADA en het UCI hebben aangespannen tegen Alberto Contador.

28 juli 2011
Contador niet blij met uitstel in dopingzaak
Alberto Contador is niet blij dat zijn beroepszaak bij het internationale sporttribunaal CAS uitgesteld is. De Spanjaard moet voor het tribunaal verschijnen omdat hij wordt beschuldigd van het gebruik van clenbuterol.

27 augustus 2011
Zaak Contador dient in november bij CAS
Het CAS, het hoogste sporttribunaal, zal van 21 tot en met 24 november de zaak rond Alberto Contador behandelen. Dit maakte het CAS bekend.

3 november 2011
Contador nog steeds positief over clenbuterolzaak
Alberto Contador is nog steeds positief over de komende uitspraak in zijn clenbuterolzaak. Deze maand wordt er eindelijk uitspraak verwacht in de zaak die al ruim een jaar speelt. De Spanjaard verwacht dat het internationaal sporttribunaal hem vrij zal spreken.

14 november 2011
CAS: uitspraak zaak-Contador in januari
Wielrenner Alberto Contador krijgt waarschijnlijk in januari te horen of hij wordt geschorst voor het gebruik van clenbuterol. Het internationaal sporttribunaal CAS start nu pas met de hoorzitting. De uitspraak laat daarna nog zes tot acht weken op zich wachten, liet secretaris-generaal Matthieu Reeb van het CAS weten.

21 november 2011
Hoorzittingen clenbuterolzaak Contador begonnen
Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is de hoorzitting rond de clenbuterolzaak van Alberto Contador begonnen. De komende vier dagen zal het internationaal sporttribunaal CAS alle betrokkenen horen.

23 november 2011
CAS: Zaak Contador op tijd klaar
De hoorzittingen bij het sporttribunaal CAS in de dopingzaak rond de Spaanse wielrenner Alberto Contador worden zoals gepland donderdag 24 november afgesloten. Daarmee weerlegde het CAS speculaties in de Spaanse media dat de vooraf gestelde termijn van vier dagen zou worden overschreden.

24 november 2011
Contador in wachtkamer na afronden hoorzitting
De hoorzitting in de dopingzaak rond wielrenner Alberto Contador is na vier dagen afgerond. Donderdag werden voor het internationaal sporttribunaal CAS in het Zwitserse Lausanne de laatste pleidooien gehouden. De Spanjaard moet nu waarschijnlijk tot januari op de uitspraak wachten. Tegen de renner is een schorsing van twee jaar geëist.

21 december 2011
Uitspraak Contador midden januari
Het internationaal sporttribunaal CAS doet "tussen 15 en 20 januari" uitspraak in de dopingzaak rond drievoudig Tour-winnaar Alberto Contador. Dat zei secretaris-generaal Matthieu Reeb tegen de Franse sportzender RMC.

16 januari 2011
CAS komt later met uitspraak Contador
Het internationaal sporttribunaal CAS doet niet eerder dan begin volgende maand uitspraak in de dopingzaak rond de Spaanse wielrenner Alberto Contador. Dat heeft de instantie in Lausanne laten weten. "De uitspraak wordt verwacht in de week van 31 januari", meldt het CAS op haar website.