FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Zo! Maarten eruit, die zag ik niet aankomen! En helaas Liesbeth er nog steeds in en nog steeds even verdacht. Toch blijf ik bij Tim al heeft hij natuurlijk niet enorm lopen mollen. Maar ik kon deze aflevering sowieso weinig mollenstreken ontdekken. Toch een paar kleine dingetjes. Als Mol zou je natuurlijk nooit de enveloppe pakken maar misschien is het daarom juist wel slim. Ook zijn tactiek om met iedereen vrienden te zijn is wel slim. Maar het opvallendste vond ik toch wel zijn gedrag in de opdracht met de toren. Het leek even of hij de info voor zichzelf te houden, hoezo had hij trouwens de telefoon? Maar Marit liet het hem herhalen tegen de groep toen ze nog aan de lijn was. Ik had erg het gevoel dat het niet precies liep zoals hij wilde. Maar hij probeerde het nog recht te trekken, als er iemand bezig was de groep over te halen het toch te doen dan was het wel Tim. Dat hij de joker weigerde was ook vreemd natuurlijk, In het dagboek van de mol zegt de mol dat hij de jokers niet nodig heeft. Ook zegt de mol daar dat hij de jokers gemist heeft. Dan denk ik dat de mol een enveloppe gepakt. Dus ik blijf nog even hangen bij Tim.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Ik merk dat ik er nog niet echt lekker inzit dit jaar. Er is nauwelijks tijd om me echt te verdiepen en alle theorieen door te pluizen. Ik ben na deze aflevering nog steeds bij Liesbeth als mol. Al heeft ze deze aflevering nou juist weinig gedaan om echt te mollen. Waarom zou de mol 2 enthousiaste spelers als Marit en Maarten op de toren zetten? En haar bord had wel wat slechter geschreven kunnen worden. Mijn hoop dat ik goed zat ging echter weer de goede kant op door het pakken van een joker. Opvallend is dat ze bij veel opdrachten als eerste begint of iets zegt of als voiceover wordt gebruikt. Ik ben na de aflevering wel verder gaan twijfelen. Frits deed namelijk wel zijn uiterste best om verdacht te worden door weggeven van zijn jokers en zijn prachtige bord. Hadewich deed ook goed haar best deze aflevering om te mollen, maar net als Frits nog niet goed genoeg om Liesbeth van haar troon te stoten. Nog wel opvallend bij Hadewych; ze beantwoorde vraag 15 bij de test, een getal die al heel veel terug is gekomen dit jaar..

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Aflevering 3 zit er op en mijn mol blijft maar op de achtergrond. Ondertussen heb ik wel andere mensen afgeschreven als mol. Dit dankzij opdracht 2. Naar mijn mening is zo’n opdracht perfect voor de mol om onopvallend en onverdacht niet voor het geld te gaan. Daardoor kan je de conclusie trekken dat Tim, William en Marit geen mol zijn. Mooi, want ik verdacht ze toch al niet. Verder kijk ik deze aflevering naar de plekken van invloed. Bij opdracht 1 is dat voornamelijk het voorlezen, aangezien daar uiteindelijk over het geld beslist wordt. Wie stonden daar? Hadewych en Marit. Marit heb ik al afgeschreven dus dan blijft Hadewych over, bovendien kwam ze vooral bij de eerste ronde niet op een aantal namen. In de laatste opdracht was de plek van macht duidelijk op de toren, maar beide kandidaten zijn geen mol. Tim deed verdacht met zijn “ik lette niet goed op” (hallo! Je speelt WIDM!), maar is niet verdacht door het pakken van geld. Hier kon de mol niet zo veel doen. Harde bewijzen heb ik niet, maar zo lang het kan is Hadewych mijn mol. Het zou niet de eerste keer zijn dat de minst verdacht uitziende mensen op TV uiteindelijk de mol zijn.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Mijn hoofdverdachte blijft ook na deze aflevering Hadewych, al verdenk ik Liesbeth en ook Tim nog steeds. Ik kan dan ook niet uitsluiten dat Hadewych niet de mol is, maar voor nu is ze dat dus wel. In de eerste plaats blijf ik de eerdere verwijzingen naar 'min' verdacht vinden. Dat kan dus een hint zijn naar de achternaam van Hadewych. Daarnaast houdt ze zich een beetje op de achtergrond, wat een mol natuurlijk ook graag doet. En deze aflevering heb ik haar dan toch echt eens zien mollen. Bij de speedbootopdracht las ze een aantal woorden verkeerd, en ging ze gemakkelijk mee in de verwarring die Marit veroorzaakte. En in de opdracht met de jokers, koos ze, zoals een mol zou doen, niet voor het geld. Maar het meest nog zie ik de test als hint naar Hadewych. De getallen 15 en 6 lijken een belangrijke rol te spelen dit seizoen, en Hadewych beantwoordde vraag 15… en gaf als antwoord 6.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Mijn Mol is nog steeds Liesbeth. Bij de rivercraftopdracht stond ze daar maar gewoon en ze deed geen enkele moeite om de aandacht van de boot te trekken door te schreeuwen of te springen of zo. Daarna bij de jokeropdracht koos ze "uiteraard" voor de jokers en niet voor het geld. En als laatste nog de opdracht in de hoofdstad, waar ze weliswaar niet heel Mollerig bezig was maar ook niet echt heel aanwezig. Een beetje op de achtergrond de boel verstieren is ook een tactiek voor de Mol. Dus, Liesbeth Staats, je bent de Mol!

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Wat een lastig seizoen dit jaar. In plaats van duidelijk aan kunnen wijzen wie de mol is, blijf ik hangen in het afstrepen van kandidaten die de mol duidelijk niet zijn. Tim, William en Marit zijn geen mol. Liesbeth ging hendig sjiek als eerste waardoor ze een lage standaard neerzette voor de rest. Frits zit te rommelen met jokers die hij blijkbaar niet nodig heeft, Hadewich kende Phelps niet en kon de stad Mosk niet herkennen als Moskou. Anne-Marie is dankzij de vorige aflevering al afgevallen als potentiële mol. Hadewich heeft deze aflevering duidelijk het meest zitten mollen, maar toch blijf ik bij Liesbeth. Als schrijver niemand met een Q kennen is een beetje vreemd! Net als om schrijvers met een Q vragen overigens.

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Marit van Bohemen
Want: Ik blijf lekker bij Marit. Ze zat samen met Tim op cruciale plaatsen waar besloten wordt over het succes van de opdrachten. Ik denk dat de Mol nu nog niet al te duidelijk in beeld gebracht wordt, zodat je als kijker goed moet letten op de personen die nog niet zo opvallen. Daarom is mijn tweede Mol ook Tim. Maar ik ben niet van het wisselen van hoofdverdachte, dat is eigenlijk al een molactie te noemen. Reden genoeg om ook deze week op Marit te blijven, een ware femme fatale.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 3

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Vorige week was Liesbeth Staats nog jullie hoofdverdachte, maar deze week is zij ingehaald door Marit van Bohemen. Zij kreeg maar liefst een kwart procent van de stemmen, gevolgd door 22 procent voor Liesbeth. Anne-Marie kreeg slechts 1 stem.

 

Klik op het plaatje om een vergrote versie te zien.