[90s] Jaren '90 filmtop 5 volgens FOK!

4) Fight Club (1999)
De volgende bekende, populaire jaren '90-film is Fight Club. De door David Fincher geregisseerde film heeft een cast met Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter, verborgen in een ondergronds circuit.

De naamloze hoofdpersoon is een verzekeringsinspecteur die lijdt aan insomnia. Hij wordt onder valse redenen lid van een praatgroep van overlevenden van zaadbalkanker om zo een uitlaatklep te hebben voor zijn aandoening. Toch zoekt de hoofdpersoon meer. Spanning. Na een vliegtuigvlucht ontmoet hij Tyler Durden, een zeepverkoper die gelooft dat zelfverbetering alleen voor zwakke mensen is. Zelfvernieling, dat is het woord. Samen met Tyler organiseert de hoofdpersoon een ondergronde club genaamd 'Fight Club'. Blotevuistgevechten en geweldsuitspattingen in de ring worden normaal in de ring. Toch is het testosterongehalte steeds hoger en hoger, mensen worden agressiever en de ring wordt gevaarlijker met de avond.

Fight Club

Gorro: "Fantastische regie van David Fincher maakt van deze maatschappij-kritisch coming-of-age film voor dertigers een onvergetelijke film. De observaties die gemaakt worden worden door velen herkend. Daarnaast geeft de donkere, verontrustende sfeer samen met de twist een blijvende ervaring. Ook het acteerwerk van Brad Pitt, Edward Norton en Meat Loaf is erg sterk."