7: Games die wij graag zouden zien

header

Iedereen heeft wel van die geniale ideeën die helaas niet bij de developers terecht blijken te komen. De gamescrew heeft de koppen bij elkaar gestoken en zeven games gevonden die wij heel graag uitgebracht zien worden.

Killer Instinct 3
Fulgore, Sabrewulf en natuurlijk B.Orchid. Wie deze namen kent weet welk spel hierbij hoort. V
ergeet Mortal Kombat, Street Fighter en al die andere beat'm ups. Killer Instinct van Rare was voor die tijd erg gedetailleerd en zat vol met grafische hoogstandjes. Het was ook het eerste succesvolle spel met een uitgebreid combosysteem. Twee hitcombo? Ha, eet die 70+hit ultracombo van B.Orchid! Helaas hebben we naast flink wat toespelingen nooit meer wat gehoord over een nieuw deel. Wat zou erin moeten zitten? Natuurlijk alle grafische pracht in het kwadraat. Glacius met letterlijk schitterende ijseffecten en Cinder in vuur en vlam. Meer personages is natuurlijk meegenomen, maar dan wel zo divers als de eerdere delen. Dus laat die klonen zoals in Street Fighter maar lekker weg. Met alle online multiplayer-opties die er in andere spellen al zijn, zouden we al tevreden zijn. Kom Rare, zo moeilijk is het niet. Geef ons Killer Instinct 3 en we zullen nooit meer zeuren om GoldenEye 007 HD. Alhoewel...

Tom Clancy’s Rainbow Six: Paris
Er zijn weinig steden met zo veel charme als Parijs. De combinatie van oud en nieuw met daarnaast een flinke verzameling zeer bekende bouwwerken biedt een mooie basis voor een tactische shooter. Een gijzeling in de Notre Dame, snipen vanaf de top van de Sacre Coeur en de terroristen die de Eiffeltoren op willen blazen stoppen door op tijd de explosieven onschadelijk te maken. Parijs biedt enorm veel mogelijkheden door de karakteristieke straten, smoezelige metrostations en grote parken. Geen stad die zo makkelijk herkenbaar is als Parijs! Natuurlijk hoeft, net als in Rainbow Six: Vegas, niet alles waarheidgetrouw te zijn. Fictieve metrostations, boven- of ondergronds, zijn zo na te bouwen natuurlijk, net als de ondergrondse riolen wat perfecte verstopplaatsen zijn voor terroristen, of een willekeurig kunstzinnig museum.  Kunnen ze nog een leuke prijsvraag aan hangen ook, dat je een tekening in kunt sturen die dan in het museum wordt gehangen! Rainbow Six: Paris zou een must buy worden, zowel voor alle liefhebbers van eerdere Rainbow Six-games als voor alle inwoners van Parijs!

SingStar Kindern voor Kinderen

SingStar: Kinderen voor Kinderen
Elke morgen wakker met een wijsje in mn hoofd, op een onbewoond eiland, hahaha je vader... Bijna iedereen kent de Gooise R van het Hilversumse kinderkoor Kinderen voor Kinderen. Oók wij zijn opgegroeid in de hoogtijdagen van Kinderen voor Kinderen, en met ons heel wat vrienden en vriendinnen die ook nog steeds alle liedjes mee kunnen zingen. Hoe kun je deze zangkunsten beter gebruiken dan in een spelletje SingStar? Klassiekers als ´Waanzinnig gedroomd´, ´stuntelkampioen´ en ´Met één been op de stoep´ zouden natuurlijk niet mogen ontbreken in deze game. Kinderen voor Kinderen is daarentegen nog steeds bekend bij ook de huidige generatie kinderen en pubers, waardoor er een grote markt van potentiële kopers is. Weg met de Engelse muziek uit het Junior Songfestival en terug naar de Nederlandse roots met SingStar: Kinderen voor Kinderen!

SSX4
Veel gamers zullen nu een 'owja!'-momentje beleven. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Electronic Arts met SSX3 kwam. Hierna verscheen het tegenvallende SSX: On Tour en het zeer degelijke SSX: Blur op de Nintendo Wii. Een deel op de krachtpatsers van deze generatie, de Xbox 360 en PlayStation 3, heeft echter nog altijd het licht niet gezien. Voor ons was SSX3 het laatste briljante deel in de serie. Elke mannelijke gamer die SSX3 heeft geprobeerd kan beamen dat Elise op haar plaat laten gaan terwijl ze enkel een bikinitopje, hotpants en konijnenoortjes aan heeft een must is in deze game. De snowboarders in SSX3 en de voorgaande delen hadden elk hun eigen karakter en ieder had zo zijn favoriet. Wat willen we zien in SSX4? De terugkeer van deze personages met uiteraard enkele nieuwkomers, meer pistes, meer Monster Tricks en uiteraard een schitterende remake van Metro City, inclusief de teleports. Waarom we deze game nog niet hebben is onbegrijpelijk.

Syndicate reboot
Move along, citizen! Hoe vaak ik dit niet gehoord heb in het spel Syndicate en Syndicate Wars van ontwikkelaar Bullfrog. Jouw syndicaat ging de bestaande macht en andere syndicaten te lijf met futuristische wapens die je zelf moest ontwikkelen. Je soldaten waren cybernetisch uitgerust met versterkte armen, benen en andere lichaamsdelen. Ook deze kon je verbeteren door te investeren in je onderzoekslab. Hoe ongelooflijk mooi zou een nieuwe Syndicate zijn op de huidige krachtige consoles en PC? Dit keer met gedetailleerde omgevingen, natuurlijk in first person view om zo de controle over een van je soldaten te nemen en co-op multiplayer. Je soldaten zou je dan volledig moeten kunnen customizen tot haardracht en teennagels toe. En een online competitie tussen syndicaten onderling. Wie is het beste team? Electronic Arts heeft misschien al door dat ze hier iets mee moeten. In augustus werd er al een glimp van leven gezien. Hopelijk gaat het hier niet om een goedkope conversie naar XBLA en PSN.

Pokemon MMORPG

Pokémon MMORPG
Vreemd genoeg is er nog nooit een toffe Pokémon game voor de consoles verschenen. Ja, het met je magikarp naar de bel springen in Pokémon Stadium op de Nintendo 64 was best leuk, maar een echte losstaande adventure of MMO zou zo veel toffer zijn! Gewoon een soort Pokémon voor de GameBoy en Nintendo DS, maar dan in semi-3D en met toffe graphics. Train je eigen Pokémon en vecht ermee tegen Pokémon van andere trainers, of tegen AI. Pokémon als MMORPG heeft gezien het succes van de totale Pokemon-franchise de mogelijkheid om World of Warcraft van de MMO-troon te stoten, in ieder geval in Japan. Daarnaast ben je dan niet gelimiteerd tot één karakter om uit te bouwen, maar kun je tig Pokémon steeds sterker maken, en eens in de zo veel tijd kan Nintendo er een uitbreiding in gooien waarbij er weer honderd nieuwe Pokémon aan de wereld worden toegevoegd. Verzamelen, vechten en verkennen. Pokémon biedt alles wat een MMO nodig heeft!

Beyond Good & Evil 2
Er rust een zware last op de schouders van Ubisoft. Niet alleen moet er heel snel een nieuwe Rainbow Six-game komen, maar het is ook hoog tijd voor de nieuwe Beyond Good & Evil 2 om nu eindelijk eens te gaan verschijnen. Het eerste deel was geliefd bij vele gamers maar vanwege de tegenvallende verkopen bleef een vervolg uit. Enkele jaren terug liet Ubisoft eindelijk een teaser zien van het tweede deel, waarin Jayde en Peys midden in de woestijn autopech hebben. Een Beyond Good & Evil die zijn grenzen verlegt en meerdere planeten kent om te bezoeken zou zeer welkom zijn. Graag zien wij ook de stealth-gameplay weer terug en ondanks kritiek van sommigen willen wij ook maar al te graag weer met onze camera's op pad gaan om de lokale flora en fauna te fotograferen. Ubisoft heeft meerdere malen laten weten dat er nog altijd gewerkt wordt aan het tweede deel. Opschieten Ubisoft, ons geduld begint op te raken!

Zou jij ook naar de winkel rennen om één van deze games te halen als dat mogelijk is, of zie je liever een andere game verschijnen?