Blu-ray: Paul Blart: Mall Cop 2

Wacht, er is een vervolg op die film? Dat kan misschien al gelijk de eerste vraag zijn die in het hoofd schiet als er gekeken wordt naar de titel die boven deze recensie staat. Paul Blart: Mall Cop maakte in 2009 een zeer succesvolle ronde langs de bioscopen en ook vandaag de dag is de film nog regelmatig op televisie te zien. Gelachen werd er vooral om Kevin James, die een redelijk frisse rol wist neer te zetten in de vorm van de klunzige winkelcentrumbeveiliger. Nu is het tijd voor de sequel, die zich voornamelijk afspeelt in Vegas. Zagen we dat niet eerder in comedysequels?

Blart mag op een welverdiende vakantie na al zijn harde werk van de afgelopen jaren. Echter gaat zijn dochter studeren in de gokhoofdstad Las Vegas en dus is de vakantiebestemming snel uitgekozen. Dat daar zich een nieuw plot zal afspelen waarin de ietwat gezette beveiliger de stad moet gaan redden van de zogenaamde ondergang, is uiteraard een understatement. Dat het weer een aantal hilarische scènes oplevert, is een bijzonderheid in het geheel.

James werkt al een aantal jaren samen met zijn compaan Adam Sandler en ook deze film is een gedachte van het productiehuis van Sandler, Happy Madison Pictures. De toon is dus al gauw gezet en de kijker kan zich weer schrap gaan zetten voor een flinke dosis onderbroekenlol en flauwe oneliners. Dat als gezicht daar Kevin James aan wordt gekoppeld, is tegenwoordig ook geen bijzonderheid meer, zie Grown Ups en Pixels. Hij weet echter wel meer comedy in zijn rollen te brengen dan dat Sandler de laatste jaren voor elkaar heeft weten te krijgen. De rol van Paul Blart is hem op het lijf geschreven en hij lijkt zich er dan ook erg thuis in te voelen. Dat James het moet doen met een tenenkrommend script is erg jammer, zeker omdat het van de hand is van Nick Bakay en... Kevin James! De keuze voor het maken van de sequel wordt steeds logischer, aangezien het eerste deel het vooral goed wist te doen in de Amerikaanse bioscopen en de Amerikanen nou eenmaal gek blijken te zijn op comedysequels. Iedereen vaart dus wel bij het vervolg, zowel het creatieve team als de cast zelf. 

Het verhaal is cliché, de grapjes zijn ook niet meer wat ze geweest zijn, misschien bieden de extra's nog redding? Die bestaan uit het bekende recept van bloopers, verwijderde scènes en een aantal featurettes waarin vooral James zichzelf erg grappig vindt en de makers de keuze voor de sequel proberen te rechtvaardigen. Ook de mastering in 4K biedt weinig, aangezien er simpelweg nog weinig mensen zijn met een 4K-televisie. Mall Cop 2 is een goede keuze als zondagmiddagfilm, wanneer de kijker te brak is om de aandacht bij een kwaliteitsfilm te houden. Want dat mist er vooral aan dit vervolg: kwaliteit.