Blu-ray: 22 Jump Street

Toen in 2012 de film 21 Jump Street werd uitgebracht, werden kijkers aangenaam verrast door de verfrissende remake van de destijds zo succesvolle Amerikaanse tv-serie waarin we onder meer een nog erg jonge Johnny Depp zagen schitteren als politieagent die wegens zijn jonge uiterlijk undercoverwerk moest doen op een lokale high school. Toen zo'n 21 jaar na de laatste aflevering van de serie de film 21 Jump Street op het witte doek te zien was, bleek het grote publiek de serie van weleer nog niet vergeten te zijn. Na het grote succes kon een vervolg niet uitblijven en zo kunnen we nu vanaf blu-ray en dvd genieten van de spetterende actiekomedie 22 Jump Street.

22 Jump Street 1

In 22 Jump Street zien we de stoere agent Jenko (Channing Tatum) en zijn trouwe maar eveneens sukkelige partner Schmidt (Jonah Hill) terugkeren in een explosief nieuw avontuur. Captain Dickson (Ice Cube) heeft weer een mooie klus voor de mannen in petto. Ditmaal mogen ze undercover aan de slag op een universiteit waar een nieuwe soort drugs wordt verkocht. Om de leverancier van de dodelijke troep te pakken te krijgen, zullen de mannen moeten infiltreren in een netwerk van drugsdealers en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

22 Jump Street is wederom een heerlijke film uit de koker van Chris Lord en Phil Miller, het duo dat we ook kennen van pareltjes zoals Cloudy With a Chance of Meatballs en meer recentelijk The LEGO Movie. Wat wel meteen opvalt bij het bekijken van deze film is dat er zo mogelijk nog meer humor in is gestopt dan in het vorige deel uit deze reeks. De makers van 22 Jump Street nemen zichzelf vooral niet serieus en zo moet deze film dan eigenlijk ook bekeken worden. De film is uiteraard gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren tachtig maar kan evenwel ook gezien worden als een parodie op al die series uit die tijd die in de afgelopen jaren een remake in de vorm van een bioscoopfilm kregen. 22 Jump Street werd gemaakt met een budget van 65 miljoen dollar en zou in totaal meer dan 330 miljoen dollar binnenslepen.

22 Jump Street 2

22 Jump Street slaagt erin om op alle vlakken het vorige deel te overtreffen. Naast het vlijmscherpe HD-beeld, horen we op de blu-ray ook een zeer indrukwekkend surround-geluid waarbij de kogels en granaatscherven je letterlijk om de oren lijken te vliegen. Een genot voor zowel oog als oor van eenieder die wel kan genieten van een explosieve actiefilm boordevol spanning en vermaak.

Extra's:
22 extra verwijderde & uitgebreide scènes (39.52 min)
Een aantal fragmenten die zouden sneuvelen op de montagetafel. Op de dvd-versie van de film treffen we slechts 5 van deze fragmenten aan.
5 extra line-o-rama's (9.37 min)
Een vijftal geïmproviseerde fragmenten uit de film op een rijtje.
Featurette: Alles is beter op de uni (7.49 min)
Een blik achter de schermen bij filmopnames op een universiteit.
De dramatische interpretatie van 22 Jump Street (9.54 min)
Een versie van de film maar dan zonder de grappen!
De perfecte zin: improviseren op de set (7.09 min)
Een overzicht van alle grappen en grollen in de film.
Grappen-palooza (5.53 min)
Een aantal outtakes van de film.
Het perfecte stel regisseurs (9.34 min)
Phil Lord en Chris Miller hebben een discussie over het filmvak.
Janning en Chonah (7.32 min)
Een collage van de beste grappen en one-liners van het olijke duo.
Jenko split video (0.43 min)
Een prachtige parodie van de commercial met Jean-Claude van Damme.
Nieuwe recruiten (9.45 min)
Het casten van nieuwe personages voor de film 22 Jump Street
Nog niet weggooien: De mr Walters gevangenisscène (8.25 min)
Een fragment dat niet snel gaat vervelen.
Uitgebreide Zook & McQuaid footballvideoclip (2.16 min)
De complete clip.
Audiocommentaar van de regisseurs Phil Lord en Chris Miller en acteurs Jonah Hill en Channing Tatum

22 Jump Street 3

Conclusie: Met 22 Jump Street hebben de makers weer een erg fijn stuk vermaak uitgebracht en we kunnen nu al niet wachten totdat het vervolg 23 Jump Street in de bioscoop zal verschijnen. Tot die tijd kunnen we ons in elk geval prima vermaken met deze release, waarbij we vooral de blu-ray aan kunnen raden vanwege de enorme hoeveelheid bonusmateriaal. 22 Jump Street is een film die vermoedelijk bij veel liefhebbers van de betere actiekomedies in het eindejaarslijstje zal opduiken.