Colin McRae DiRT

Colin McRae DiRT is de eerste next-gen game van de serie, en dat merk je niet alleen aan de mooie graphics. De omgeving en de interactie met de weg zijn erg knap gedaan. Opspattend water, omhoogkomend stof en opspringend gravel; je komt het allemaal tegen. Ook is de \\\'onzichtbare muur\\\' weggehaald. In eerdere delen van Colin McRae kon je niet ver naast de baan of je reed al tegen een onzichtbare muur aan. Knal je nu de wildernis of een ravijn in, zal je daar ook echt neervallen.

<\/center>

Maar next-gen draait natuurlijk niet alleen maar om opspattend water en mooie graphics. Er komt meer bij kijken, en wel bij de gameplay. Colin McRae DiRT zit vol met content met meer dan 200 races en 46 voertuigen. Dat is het hoogste aantal voertuigen ooit in een rallygame. De wagens zijn ook goed uitgewerkt, want elke rijdt anders. Denk aan de grip, snelheid en acceleratie. Elke wagen is dus ook weer wennen en dit geeft je toch wel de nodige afwisseling in een racegame als deze.

Erg leuk aan de game is zoals gezegd de afwisseling wat betreft voertuigen. In Colin McRae DiRT zijn onder andere buggy\\\'s, jeeps, Dakar-achtige vrachtwagens en natuurlijk rallyauto\\\'s te vinden. Voornamelijk zal je natuurlijk met de laatstgenoemde rallywagens rijden, maar net op dat moment dat je gek van de Subaru of Mitsubishi word krijg je een vrachtwagen of buggy onder je kont waardoor je weer zin krijgt om dit spel te spelen.

<\/center>

Het geluid is ook meer dan goed te noemen, elke auto klinkt weer anders, en bij een crash is er ook een flinke klap te horen. Ook is de stem van je bijrijder weer in radio-stijl te horen, maar deze is tegelijkertijd wél duidelijk te verstaan. Als je je auto dwars door een reclamebord manoeuvreert is er veel gekraak te horen en als je met een vrachtwagen van de baan af raakt en tegen een boom aan knalt is een flinke klap het gevolg.

Ook Colin McRae DiRT heeft multiplayer mogelijkheden, en dit keer zelfs wel met honderd man tegelijk! Natuurlijk kan je niet met z\\\'n honderden tegelijk op een track gaan racen, daarom rijden alle honderd spelers dezelfde track tegelijkertijd, maar zal alles om de tijd draaien. Je rijdt dus precies op de split (tussentijd) van je tegenstanders. En zeg nou zelf: hoe cool is het dan om jou naam boven die 99 andere te zien? Wat wel érg jammer is, is dat er geen enkele offline multiplayer mogelijkheid in het spel te vinden is. Even je jongere broertje van de baan af drukken zit er dus niet in.

<\/center>