FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 juli 2007

Stalker jat gegevens zanger Linkin Park

Icoon InternetEen vrouw heeft bekend dat ze de zanger van de Amerikaanse band Linkin Park heeft gestalkt. De vrouw was zo 'slim' om het computersysteem van de Amerikaanse regering daarvoor te gebruiken om gegevens van haar idool te bemachtigen. Onderzoekers zeiden dit voor de rechtbank in Albuquerque, de woonplaats van de stalker.

Devon Townsend, die in dienst was bij de organisatie van de regering, kon op deze manier het mail-adres achterhalen van de zanger Chester Bennington. Ook wist zij op deze slinkse manier de voicemailtjes van het mobieltje van de zanger te bemachtigen. Ook belde ze de echtgenote van de zanger en bedreigde haar.

Daarnaast zei ze dat ze minstens één keer naar locaties waar Bennington verbleef afreisde. Als Townsend schuldig wordt bevonden, krijgt ze een gevangenisstraf of een pittige boete aan haar broek.

Tweede Kamer wil niet bezuinigen op zichzelf

Icoon FinancieelDe Tweede Kamer wil niet op zichzelf bezuinigen. Een Kamermeerderheid is tegen het voorstel om bijna anderhalf miljoen euro te korten op de voorzieningen in het parlement. Een CDA-Kamerlid noemde de maatregel 'slechts kruimelwerk'.

VVD-Kamerlid De Krom weigert zijn Senseokoffiezetapparaat in te leveren om energie te sparen. Ook andere maatregelen zoals een eigen mobieltje betalen, zelf koffie schenken tijdens commissievergaderingen en zelf de post uit een postvakje halen redden het niet. Veel Kamerleden willen hun koffiezetapparaten en waterkokers niet inleveren. De Krom vindt automatenkoffie te waterig. Het debat over interne bezuinigingen ging de hele dag door.

Met dank aan Knight876 voor de submit.

F1: Niki Lauda wil rijverbod voor Albers

Icoon Formule 1Als het aan voormalig wereldkampioen Niki Lauda ligt, wordt het F1-rijbewijs van Christijan Albers ingetrokken na diens actie op het circuit van Magny Cours gisteren. De Nederlander vergat tijdens de pitstop dat de brandstofslang nog niet ontkoppeld was en reed weg. Het gevolg was dat hij met een flink stuk slang over de baan reed en gedwongen de wedstrijd moest staken.

De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Frankrijk legde Albers een boete op van 6000 euro wegens het vervuilen van de pitstraat met benzine. Albers gaf na afloop toe dat hij fout zat.

Dat gaat Lauda echter niet ver genoeg. "Albers moet langs de kant blijven", aldus de oud-wereldkampioen. "Ik zou hem in de volgende race niet laten starten of zijn rijbewijs zelfs helemaal intrekken. Dit is zonder twijfel de domste actie die ik ooit in de Formule 1 heb gezien."


Verslag van het incident op RTL

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Crysis toont pracht en praal in nieuwe video

Zojuist is er een nieuw filmpje van Crysis uitgekomen. In dit filmpje zijn een aantal wapens, voertuigen en levels te zien. Het filmpje is in-game dus de graphics die we hier te zien krijgen zullen ook in het echte spel zitten.

Crysis is een FPS van de makers van Far Cry, en zal de eerste PC-game zijn die gebruik gaat maken van DirectX 10. Crysis staat nog steeds gepland voor 4 september 2007, en zal uitkomen op de PC.

TrackMania United verliest sterrekracht

Via een klein doch blij bericht op Steampowered komen we er achter dat in een update voor TrackMania United de Starforce beveiliging eruit is gesloopt. We laten het bericht voor zichzelf spreken:
quote
TrackMania United received an update today that removes the Starforce software. The next time you start Trackmania: United the update will be downloaded and applied automatically.

Allemaal online dus om vaarwel te zeggen tegen Starforce!


Online springt men een gat in de lucht wegens dit nieuws!

Broer Gordon Ramsay riskeert lange celstraf

Icoon ShowbizzDe broer van de populaire Engelse tv-kok Gordon Ramsay, Ronald Watson, is gepakt met 10 gram heroïne en dat is op een eiland als Bali niet echt een 'handige move'

De 39-jarige broer van de topkok werd februari al gearresteerd en moet nu voorkomen. De zaak dient bij de rechtbank van Denpassar.

De afgelopen maanden heeft hij tevergeefs meerdere smeekbedes om hulp aan Gordon gericht. Ronald Watson was vrachtwagenchauffeur in Engeland, maar verhuisde naar Bali om daar Engels les te geven. In eerste instantie zei Ronald dat hij de heroïne om medische redenen nodig had. Hij riskeert tien jaar cel.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Punten ronde acht

De Grand Prix van de Frankrijk was een overwinning voor Kimi Räikkönen. Wat dat voor de F1manager betekent, lees je hieronder

Er waren twee deelnemers die deze ronde de meeste punten hebben gehaald: lordteddybeer en Wiggie scoorden beiden 279 punten. 26 deelnemers eindigden met 278 punten op een gedeelde derde plaats.

In het totaalklassement is Almighty met 2201 punten de nieuwe nummer 1. niwi80 staat tweede met 2197 punten, en MaGNeT is naar de derde plaats grzakt en heeft nu 2193 punten.

Van de subleagues was Etten-Leur F1 de topscorer: zij scoorden 257 punten. De tweede plaats was voor Offroad met 251 punten.

Team holland staat nog steeds eerste in het algemeen klassement met 2089 punten. Racing Team X-fi achtervolgt met 2059 punten en ! ! ! Cloudbusters ! ! ! is naar de derde plaats gestegen en heeft 1926 punten.

De volgende race is de Grand Prix van Engeland. Wisselen voor deze ronde kan tot 6 juli 00.01u.

Krajicek naar kwartfinale Wimbledon

Icoon WimbledonMichaëlla Krajicek is er in geslaagd om de laatste acht op Wimbledon te bereiken. De Nederlandse boekte een fraaie en eenvoudige zege op haar tegenstandster, de Amerikaanse Laura Granville. De setstanden waren 6-2 en 6-4.

Krajicek zette Granville vanaf het begin al onder druk door haar regelmatig met diepe groundstrokes naar achter te dirigeren. Dit leverde uiteindelijk een break op bij een stand van 3-2. Een game later kwam de Nederlandse even in de problemen door een subtiel dropshot van haar Amerikaanse opponente, maar dankzij een goede service werkte de Nederlandse drie breakpoints weg. Bij 5-2 wist Granville een setpunt weg te werken, maar een game later sloeg haar tegenstandster toch toe met de hulp van een ace.

In het vervolg van de partij voerde Krajicek de druk steeds verder op. Granville kon niet volgen en keek al snel tegen een achterstand aan. Bij een stand van 4-1 leek alles erop te wijzen dat de Nederlandse met de winst aan de haal ging, maar de regen gooide roet in het eten. Een uurtje later werd de partij weer hervat. De Amerikaanse leek er op gebrand om de wedstrijd te keren, maar slaagde hier niet meer in. Ze wist nog wel een break terug te pakken en wist bij 5-4 ook nog drie matchpoints weg te werken, maar Krajicek wist de partij te beslissen voordat de volgende regenbui Wimbledon aan deed.

Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Man krijgt 1000 jaar oud familielid terug

Icoon OpmerkelijkHet gebeurt niet vaak dat je onbekende familie ontdekt in je stamboom, simpelweg omdat de meeste mensen er niet de tijd voor nemen om dat te onderzoeken. Toch is een man uit Vlaardingen nu een familielid rijker. Niet zo maar eentje, het ontdekte familielid leefde zo'n 1000 jaar geleden in Vlaardingen.

Vorig jaar startte de gemeente Vlaardingen de zoektocht naar de Oer-Vlaardinger. Hiervoor werd bij 88 mannen die ervoor in aanmerking kwamen, wangslijm afgenomen. Alleen mannen kwamen in aanmerking voor het onderzoek, dit omdat het enige stukje DNA dat ongewijzigd wordt doorgegeven van ouder op kind, het Y-chromosoom, dat het man-zijn bepaalt, is. Ook omdat de stamboomgegevens doorgaans via de achternaam van de vader wordt doorgegeven, is de mannelijke lijn van de stamboom makkelijker te volgen.

De trotse burgermeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma, verklaart: "Het is nu voor het eerst in Nederland gelukt om met behulp van DNA-onderzoek een periode van duizend jaar te overbruggen".

De Vlaardinger krijgt er dan wel een familielid bij, het is wel een gehavend familielid. Er zijn namelijk meerdere botbreuken aan zowel de linker als de rechterzijde van de schedel van zijn familielid ontdekt. Deze zouden veroorzaakt zijn door een stomp voorwerp. Toch heeft de man de klappen overleefd, want alle breuken schenen mooi geheeld te zijn. De schedel van de 'oer-Vlaardinger' zal getoond worden op de avond waarop ook de match tussen de 45-jarige middeleeuwer en zijn afstammeling bekend gemaakt zal worden.

De zoektocht naar de 'Oer-Vlaardinger' begon in 2002, toen archeologen in het Vlaardingse stadshart de resten van Vlaardingers ontdekten die daar tussen 1000 en 1050 waren begraven. Om te achterhalen of er nog verwanten rond wandelden van de duizend jaar geleden begraven Vlaardingers, startte de gemeente het project en, naar nu blijkt, met succes.

Het hele project is een samenwerkingsproject van de sectie Stadsarchief en Archeologie van de gemeente Vlaardingen en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Krajicek in kwartfinale Wimbledon

Michaëlla Krajicek is er in geslaagd om de laatste acht op Wimbledon te bereiken. De Nederlandse boekte een fraaie en eenvoudige zege op haar tegenstandster, de Amerikaanse Laura Granville. De setstanden waren 6-2 en 6-4.

Krajicek zette Granville vanaf het begin al onder druk door haar regelmatig met diepe groundstrokes naar achter te dirigeren. Dit leverde uiteindelijk een break op bij een stand van 3-2. Een game later kwam de Nederlandse even in de problemen door een subtiel dropshot van haar Amerikaanse opponente, maar dankzij een goede service werkte de Nederlandse drie breakpoints weg. Bij 5-2 wist Granville een setpunt weg te werken, maar een game later sloeg haar tegenstandster toch toe met de hulp van een ace.

In het vervolg van de partij voerde Krajicek de druk steeds verder op. Granville kon niet volgen en keek al snel tegen een achterstand aan. Bij een stand van 4-1 leek alles erop te wijzen dat de Nederlandse met de winst aan de haal ging, maar de regen gooide roet in het eten. Een uurtje later werd de partij weer hervat. De Amerikaanse leek er op gebrand om de wedstrijd te keren, maar slaagde hier niet meer in. Ze wist nog wel een break terug te pakken en wist bij 5-4 ook nog drie matchpoints weg te werken, maar Krajicek wist de partij te beslissen voordat de volgende regenbui Wimbledon aan deed.

Koffiezetten doet inbreker das om

Een 19-jarige man uit Middelharnis was tijdens zijn inbraakpoging blijkbaar bang om in slaap te vallen. Zaterdagochtend om kwart over vijf wilde hij om de slaap te verdrijven een kop koffie zetten, maar werd gestoord door de bewoner die zijn koffiezetapparaat hoorde.

Toen de bewoner eerst maar eens van de trap naar beneden riep om te vragen wie daar aan zijn koffiezetter zat, hoorde deze een naam roepen. Toen hij naar beneden ging om te kijken of hij geen spoken hoorde, zag hij een vreemde snuiter die doodleuk in de keuken aan het koffiezetten was.

De kleding van de boef was drijfnat. Ook had de man duidelijk te diep in het glaasje gekeken. Hij wist niet eens meer hoe hij in de keuken binnenkwam.

Plots ontdekte de man des huizes dat hij enkele kleren kwijt was. Ook zijn mobieltje was nergens te bekennen. Men vermoedt dat de koffieleut via een niet afgesloten keukendeur wist binnen te komen.

J-Lo is niet meer

Wees gerust, Jennifer Lopez is nog steeds onder ons. Ze wil alleen van haar bijnaam J-Lo af, omdat deze haar niet de juiste uitstraling geeft.

De zangeres annex actrice met de dikke kont is bang dat mensen bij de naam J-Lo aan een diva moeten denken. En aangezien Miss Lopez tegenwoordig serieus wil worden genomen, wil ze af van het sexy imago van haar alter ego. Daarom neemt Jennifer tegenwoordig alleen nog maar stijlvolle filmrollen en muziekprojecten aan.

Lopez meent eindelijk het licht te hebben gezien. "Van geld word je alleen maar leeg en oppervlakkig en dat wil ik niet", zo verklaart ze.


Gelukkig is ze altijd gewoon gebleven

Knokploeg slaat staking uiteen in China

Icoon OpmerkelijkIn de Chinese provincie Guangdong is vorige week vrijdag een door een energiebedrijf ingehuurde knokploeg stakende werknemers van een waterkrachtcentrale te lijf gegaan met bijlen, metalen staven en messen.

Bij deze 'matpartij' kwam één werknemer om het leven en raakten er zes ernstig gewond. Nadat de politie was gearriveerd stopten de gevechten niet, wat betekent dat de plaatselijke autoriteiten mogelijk aan de kant van het energiebedrijf stonden. Een zegsman van de politie zei niets over de zaak te weten.

De ongeveer tweehonderd stakende werknemers waren arbeidsmigranten. Ze staakten omdat het energiebedrijf volgens hen achterloopt met de uitbetaling van hun lonen.

In China zijn zo'n tweehonderd miljoen veelal onopgeleide en straatarme arbeidsmigranten die veelal uitgebuit worden door werkgevers.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

'Stoned' hert verraadt wietplantage

Icoon OpmerkelijkIn het Zwitserse plaatsje Trient is op een hele aparte wijze een illegale wietplantage ontdekt. De melders waren weliswaar mensen, maar die kwamen erachter doordat er een hert 'stoned' door het dorp zou lopen.

Volgens meerdere media had het dier verschillende wandelaars aangevallen. Ook zou 'Bambi' op de weg geslapen hebben en had het dier meerdere huizen en winkels belaagd. Naar aanleiding van deze klachten stelden de plaatselijke boswachters een onderzoek in.

Bij het nadere onderzoek troffen de boswachters de illegale plantage aan. De eigenaren waren twee dorpsbewoners. Op het moment dat zij hun oogst wilden ophalen bij de plantage konden zij worden ingerekend.

FOK!radio: veelbesproken MediaDebat, gebande crew en meet

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

NU op de radio: Er is al veel te doen geweest over een MediaDebat dat vanavond wordt gehouden over anoniem reageren op internet en de gevolgen daarvan voor de journalistiek. Vooral rondom GeenStijl.nl was een hoop gedoe. Deze weblog had geen zin om naar een debat onder leiding van Fransico van Jole te gaan. Daarop ontstond veel kritiek, omdat GeenStijl.nl de discussie uit de weg zou gaan. FOK! is er in ieder geval wel. In de uitzending bellen we even met admin Yvonne, die bij het debat in Rotterdam aanwezig is. Het is allemaal te horen vanaf 20:00 uur, live!

Afgelopen vrijdag was er een meet waar veel FOK!kers bij elkaar kwamen. In een karaoke-bar in Den Haag was het gezellig. Maar ook de camera's van FOK!tv waren daar. En dat vond niet iedereen even leuk. Er ontstond naderhand dus een relletje over. We hebben het er over met SunChaser, die de camera van FOK!tv vast hield. Natuurlijk willen we ook even alle roddels van die meet horen.

Verder kwam MissHobje met verrekte enkelbanden en flink wat kneuzingen van de meet af. Wat is er gebeurd? En hoe is het nu met haar? We horen het allemaal vanavond van haar zelf.

En er was wat opschudding in het Feedback-forum en in de crew. Pubersforum-moderator Dark_Angelus kreeg een ban van 48 uur aan zijn broek. Wat was er allemaal aan de hand? We vragen het aan hem zelf.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA shmoopy neemt de week op het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Drie spelers op stage bij Ajax

Op de eerste training van het seizoen heeft Ajax-trainer Henk ten Cate vanmiddag twee testspelers mogen begroeten. Een derde komt deze week richting Amsterdam. De drie hopen de komende periode een contract bij Ajax af te dwingen.

Het gaat om de Zuid-Afrikaanse aanvallers Thembinkosi Fanteni en Sameegh Doutie. Beide spelers komen uit voor Ajax Cape Town, de club in Zuid-Afrika waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. De jongste van het stel, Doutie, is 18. Zijn 23-jarige landgenoot Fanteni werd vorig seizoen met elf treffers clubtopscorer.

De andere tester is een bekendere naam, namelijk Jurgen Colin. De voormalig jeugdinternational en PSV'er komt al twee jaar uit voor het Engelse Norwich City. De komende drie weken mag hij Ten Cate, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij NAC Breda, overtuigen van zijn kunnen. Colin komt donderdag naar Amsterdam voor zijn stage. Ajax ziet in hem een extra rechtsbenige verdediger.

Hobby: Knietje hangen...

Heerlijk, er lopen nog genoeg gekken op deze wereld rond. En heel veel van hen willen graag hun gekte met ons delen. Is er iemand die mij uit kan leggen waarom het leuk is om jezelf aan je knieën op te hangen? Blijkbaar zijn er genoeg mensen die dat leuk/spannend en/of geil vinden. Ik raak gelukkig niet opgewonden van zulk filmpjes (filmpje 1, filmpje 2) of plaatjes (pics 1, pics 2).

Dat je zo iets als volwassen doet, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar om je 10 jarige zoontje er mee lastig te vallen...?!? Waar gaat het heen met deze wereld... ;)

Nugent niet naar Sunderland

Sunderland is niet langer geïnteresseerd in de diensten van David Nugent. Dat maakte een statment op de website van Preston North End, de club waar de Engelsman speelt, duidelijk.

De Engelse promovendus is al enkele weken op jacht naar de onder-21 international, die op het EK in Nederland nog actief was. PNE gaf Sunderland en nog een andere onbekende Premier League-club toestemming om te onderhandelen met Nugent. The Black Cats hebben nu echter een bod van naar verluidt ¤11 miljoen teruggetrokken, en zien af van de spits.

Verschillende bronnen in Engeland melden belangstelling van jeudgrivaal Everton, terwijl ook Portsmouth belangstelling zou hebben. Sunderland leek op weg de spits te strikken, maar na gesprekken met trainer Roy Keane gaat de deal dus niet door. Nugent komt sinds 2005 uit voor Preston, waar hij 33 keer scoorde. In maart debuteerde hij voor de A-selectie van Engeland, en scoorde direct.

Microsoft brengt de E3 naar je huis

Microsoft heeft aangekondigd dat ze wederom met veel extra content op de marketplace zullen komen tijdens de E3 onder de noemer 'Bringing it Home'. Vorig jaar was dit ook het geval en toe kwamen er een flink aantal demo's en trailers online te staan.

De E3 begint voor Microsoft op 10 juli met een persconferentie en de E3 is 13 juli afgelopen. De persconferentie zal later ook terug te vinden zijn op de Xbox Live Marketplace. Naast deze conferentie zullen er ook verschillende trailers en video's verschijnen, evenals een aantal demo's. Microsoft heeft ook nog een aantal verrassingen in petto voor ons, maar daar moeten we dus op wachten tot 10 juli.

Van in ieder geval de volgende games zal een trailer en/of demo verschijnen, maar de verwachting is dat meer games hun opwachting zullen maken.

Ace Combat 6: Fires of Liberation
Assassin's Creed
BioShock
Blue Dragon
Burnout Paradise
CALL OF DUTY® 4: MODERN WARFARE
FIFA Soccer 08
Guitar Hero III
Lost Odyssey
Madden NFL 08
NCAA Football 08
Need for Speed: ProStreet
Project Gotham Racing® 4
The Simpsons Game
Tiger Woods PGA Tour 08
WWE® SmackDown® vs. Raw® 2008

'Schuster regelt al zaken'

Ondanks het feit dat Bernd Schuster nog altijd trainer is van Getafe, regelt hij al bepaalde zaken met de directie van Real Madrid. De Duitser gaat naar naar alle waarschijnlijkheid Fabio Capello opvolgen.

Capello werd vorige week ontslagen bij de club uit Madrid. Schuster werd al maanden genoemd als opvolger, maar is nog altijd niet officieel gepresenteerd. Volgens de Madrileense sportkrant MARCA is Schuster al betrokken bij Real Madrid, en vertelt hij de directie wat wel en niet te doen op de transfermarkt.

Zo zou de Duitse coach te kennen hebben gegeven onder geen voorwaarde Fabio Cannavaro of Robinho te verkopen. Volgens hem wordt Robinho dé ster van het nieuwe seizoen. Ook is hij tevreden met de komst van Christoph Metzelder, die transfervrij overkomt. Bovendien meldde de oud-speler dat hij Javier Saviola ook graag aan de selectie toegevoegd ziet, aangezien ook hij niets kost. Tot slot hoopt Schuster dat voorzitter Ramón Calderón zijn belofte nakomt en Arjen Robben naar Spanje haalt.

[Upd] Rigters tekent bij Blackburn Rovers

Celtic start komende week met de besprekingen omtrent het contract wat Maceo Rigters zou kunnen tekenen. Zijn zaakwaarnemer, Tom Smit, reist maandag of dinsdag af naar Schotland en denkt dat de kans groot is dat de speler van NAC Breda vanaf volgend seizoen in Glasgow speelt.

De geruchten gaan inmiddels dat Rigters ongeveer 750.000 euro op moet gaan brengen. Naast Celtic zou ook Norwich City hengelen naar de diensten van de 23-jarige speler. De aanvaller heeft echter laten weten dat hij liever bij de Schotse club speelt. "Celtic heeft een grote voorsprong in de race om Maceo", liet Smit weten. "Ik heb goede hoop dat we er snel uitkomen."

Mocht het inderdaad zo zijn dat de twee partijen er op korte termijn uitkomen, dan zal Rigters naar verwachting aan het einde van deze week zijn handtekening zetten.

Update:

Maceo Rigters verruilt NAC Breda voor Blackburn Rovers. De 23-jarige spits heeft een vierjarig contract getekend bij de club uit de Engelse Premier League. Bij Blackburn Rovers treft Rigters landgenoot André Ooijer.

Vrouw snijdt in neus ex met botermes

Icoon MisdaadEen 18-jarige vrouw moet vrijdag voor de rechtbank verschijnen in Green Bay in de Amerikaanse staat Wisconsin omdat ze haar ex-vriend verwondde met een botermes. Ze kan een celstraf van maximaal veertig jaar krijgen en een boete van 73.000 euro.

Het slachtoffer vertelde de politie dat zijn ex-vriendin hem met het botermesje in zijn neus en in zijn borst had gesneden. Ook dreigde ze hem te vermoorden. De man werd na het incident drie uur lang geopereerd. Hij kreeg 32 hechtingen in zijn neus en vier in zijn borst.

Seedorf wil naar EK en de Spelen

Een aantal maanden geleden liet Clarence Seedorf al weten graag naar de Olympische Spelen in Peking te willen, maar inmiddels weet de middenvelder het zeker. Naar eigen zeggen droomt hij daar al zijn hele leven van en is het zijn enige kans om op dat toernooi in actie te komen.

Alle ploegen die tijdens de Olympische Spelen in actie komen krijgen de kans om drie dispensatiespelers in de selectie op te nemen. Pas geleden liet Mark van Bommel weten wel oren te hebben naar dit buitenkansje. Ook Ruud van Nistelrooy meldde zich aan, maar zag hier vanaf nadat hij en bondscoach Marco van Basten zich weer hadden verzoend. Sindsdien richt de spits van Real Madrid zich volledig op het Nederlands Elftal.

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, liet doorschemeren dat hij volgend jaar pas gaat bekijken of hij dispensatiespelers aan de selectie voor de Spelen wil toevoegen. "Ik hoop dat hij aan me denkt. Het toernooi, de olympische gedachte, de ambassadeursrol die je als Nederlandse afvaardiging op zo’n evenement hebt; het spreekt me allemaal erg aan", aldus Seedorf.

Fatal Inertia vanaf 11 september op de Xbox 360

Koei Software heeft aangekondigd dat de game Fatal Inertia vanaf 11 september in de Amerikaanse winkels zal liggen. In het persbericht hebben ze het alleen over de Xbox 360-versie, dus het lijkt erop dat de PS3-versie uitgesteld is of misschien helemaal geschrapt is.

Fatal Inertia is een futuristische hoge snelheid combat-racer en Koei wil het plezier en de spanning weer in dit genre terug brengen.By designing Fatal Inertia 's gameplay around a physics engine it not only allowed us to create a truly different driving model, but it also helped us create a set of dynamic weapons with multiple tactical applications. De physics zijn dus erg belangrijk en zorgen ervoor dat je ook echt je eigen tactiek kunt bepalen.

De levensloop van Fatal Inertia is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want bijna twee jaar geleden werd de game voor de PS3 aangekondigd. Iets minder dan een jaar geleden werd bekend gemaakt dat het spel ook naar de Xbox 360 zou komen en vandaag is dus bekend geworden dat de game (voorlopig?) alleen op de Xbox 360 zal verschijnen. We houden jullie op de hoogte in deze soap.

Lingeriemerk dumpt Kate Moss

Icoon ShowbizzLingeriemerk Agent Provocateur heeft Kate Moss gedumpt. Het model is vanaf eind augustus niet langer het gezicht van de kledinglijn. Tegelijkertijd lijkt het ook niet goed te gaan met Kates relatie met Pete Doherty. Haar vriend werd namelijk kussend gesignaleerd met een Zuid-Afrikaanse vrouw.

Serena Rees, eigenaresse van Agent Provocateur bevestigt dat het contract ter waarde van 750.000 euro met de 33-jarige Kate niet is verlengd. De huidige campagne met Kate komt eind augustus ten einde. Haar opvolgster wordt Daisy Lowe. Er wordt gefluisterd dat de vriendschap tussen Moss en Rees onder druk is komen te staan en dat Kate daarom weg moest.

Rees, ook wel de lingeriekoningin genoemd, verliet onlangs haar man voor de voormalige bassist van The Clash. De vrouw van de bassist is de beste vriendin van Moss. Serena ontsloeg Kate, omdat werken nu ‘te ingewikkeld’ werd. Ondertussen kampt Kate ook nog met relatieproblemen met haar 28-jarige vriend Pete Doherty. Donderdag zou hij de nacht hebben doorgebracht met een onbekende Zuid-Afrikaanse schone. De vrouw zou veel op Kate hebben geleken.


Kate Moss is gedumpt door een lingeriemerk

Dekker haalt uit naar UCI

Thomas Dekker heeft maandag, tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France, hard uitgehaald naar de internationale wielrenunie (UCI). Toen het onderwerp doping werd aangesneden, schoot de renner van Rabobank uit zijn slof.

"We hebben het natuurlijk allemaal aan onszelf te danken, de renners, de begeleiders. Maar tegenwoordig ben je al schuldig als je verdacht bent", aldus Dekker. "In elke sport waar heel veel geld wordt verdiend, worden kunstgrepen toegepast. Dan kun je niet van de ene dag op de andere veranderen."

Dekker ergert zich zichtbaar aan de UCI. "Ze doen maar wat. Ze zijn alleen maar bezig met noodgrepen, het is niet structureel. Het is vooral om hun eigen huid te redden. Ik ben juridisch niet geschoold, maar iedereen ziet dat die verklaring die we moesten tekenen niet deugt", vervolgde hij.

Toch leek de jonge renner ook nog positieve punten te zien, namelijk de toename van het aantal dopingcontroles in de wielersport. "Er zijn heel veel controles. Het wielrennen heeft in de afgelopen jaren op dat gebied echt vooruitgang geboekt."

Heavy Rain PS3 exclusive?

Sony Computer Entertainment Europe heeft een persbericht de deur uit gedaan waarin staat dat de Franse ontwikkelaar Quantic Dream, bekend van Fahrenheit en The Nomad Soul: Omikron, bezig is met een retail game voor de PlayStation 3. Naar alle waarschijnlijkheid zal het hier gaan om Heavy Rain, een adventure die vorig jaar al in demovorm werd getoond op de E3. Deze game moet een cinematische ervaring worden en zich richten op het weergeven van menselijke emoties. De E3 trailer van de game vind je hier.

Een andere mogelijkheid is dat het vervolg op The Nomad Soul: Omikron, Omikron: Karma exclusief wordt voor de PS3. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk omdat Quantic Dream niet erg groot is en men volop bezig is met de ontwikkeling van Heavy Rain. Om dezelfde reden lijkt een volledig nieuwe game ook onwaarschijnlijk.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we meer over deze samenwerking horen op de E3 beurs later deze maand. Michael Denny, vice president van SCE Worldwide Studios Europe had alvast het volgende te zeggen:
"We are very excited by the prospect of working for the first time with Quantic Dream and to have an opportunity to improve yet again the interactivity of our games and to bring to gamers sensatons that they have never experienced before. We hope we'll be able to tell you more about this title very soon this year."


Only on PS3?

Perth Glory ziet af van Mols

Perth Glory gaat niet in zee met Michael Mols. Half juni vertrok de routinier naar Australië om met de club om de tafel te gaan zitten. Het leek er zelfs op dat de voormalig speler van FC Utrecht , ADO Den Haag en Glasgow Rangers een contract zou tekenen.

Uiteindelijk gebeurde dit toch niet. Perth Glory zag namelijk van de transfer af, omdat Mols te lang na moest denken. Hierdoor was de deadline verstreken."Aangezien de transferdeadline (eind juli, red.) afloopt, nemen onze opties af en we konden simpelweg niet oneindig wachten op Michael", liet Ron Smith, coach van de Australische ploeg, in een reactie weten. "Er zijn veel andere spelers waar ik contact mee heb gehad die dit seizoen fantastische aanwinsten voor Perth Glory zouden zijn. We moeten zo snel mogelijk optreden."

Mols beweert dat de overgang niet door kon gaan, vanwege het 'verkeerde gevoel' wat de speler bij de club zou hebben. "Het is zuiver een gevoelskwestie. Ik heb er laatst rondgekeken, ze wilden het me erg naar de zin maken, maar ik zag het uiteindelijk toch niet zitten. Het is gewoon te ver weg. Ik wacht nu rustig af of er iets anders op m’n pad komt, anders vraag ik overschrijving aan naar Sloterdijk 5 (Amsterdamse amateurclub red.)."

Huwelijk Frans Bauer mogelijk in mei

Icoon MuziekFrans Bauer gaat volgend jaar mei trouwen. Dat maakte hij tijdens de Grootste Bingo Show Ooit bekend tegenover presentatrice Mies Bouman. Zijn woordvoerder Nikki Konings twijfelde aan de woorden van de zanger. Volgens hem is er nog niets duidelijk. "Er is nog helemaal geen datum bekend", aldus Konings.

Konings denkt dat Frans en Mariska zich al wel aan het voorbereiden zijn op het huwelijk. "Ik heb Frans net gebeld en gevraagd waarom hij dit tegen Mies zei. Daarop grapte hij en lachte: 'In mei legt iedere vogel een ei'. Dus neem het allemaal maar met een korrel zout", aldus Konings. De aflevering van de Grootste Bingo Show Ooit vanuit Ahoy trok gisteravond 1,3 miljoen kijkers. Het evenement werd gehouden naar aanleiding van de gelijknamige campagne van de Sponsorloterij. Het opgehaalde geld gaat naar een nieuwe polikliniek van de VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daar kan sneller een diagnose van kanker worden vastgesteld.

Frans Bauer
Huwelijk Frans en Mariska mogelijk in mei

Top of Flop: Bring The Boys Back Home

De Top of Flop van vorige week sprak jullie niet zo aan: 1234 van Feist was een flop,  dus. Jordy-B wist jullie mening het best te verwoorden: "Ontzettend leuke clip, maar nogal 'n suf nummer".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Harry Loco, een zanger uit Nederland. Harry komt regelmatig voor optredens in Londen. Hij ontmoette daar jaren geleden al eens vredesactivist Brian Haw. Brian protesteert al zes jaar onafgebroken tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hij bivakkeert dag en nacht op Parliament Square. Om zijn vriend Brian te ondersteunen in zijn strijd schrijft Harry songs en geeft hij optredens. Twee weken geleden gaf Harry een peace concert op Parliament Square. Eén van de nummers die hij ten gehore bracht, was 'Bring the boys back home'.

Christelijke zender vervangt Radio 10 Gold

Icoon RadioEen christelijke radiozender zal over drie weken op de middengolffrequentie van Radio 10 Gold te horen zijn. Talpa, eigenaar van het radiostation, heeft de 1008 AM vanochtend verkocht aan GrootNieuws Radio.

De zender is bij vol vermogen tot ver buiten Nederland te ontvangen. Talpa kondigde eerder al aan er vanwege bezuinigingen vanaf te willen. "Zo verwachten we de continuïteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen", zo liet het bedrijf weten aan de website RadioFreak.nl. Aanleiding voor de ingrepen is de verliezen die Radio 10 Gold al enige tijd maakt.

GrootNieuws Radio is eigendom van een uitgever uit Ermelo. Die wil op de frequentie een christelijk radiostation starten met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. "Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, zakelijk nieuws met een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma's", laat het bedrijf weten.

Jong-a-Pin langer bij Heerenveen

SC Heerenveen en Calvin Jong-a-Pin hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging. De 20-jarige linkervleugelverdediger verlengde zijn contract bij de Friezen tot medio 2011.

Jong-a-Pin kreeg het nieuwe contract als beloning voor zijn sterke seizoen, vooral na de winterstop. De verdediger speelde negen duels in de hoofdmacht van de Friezen. Daarnaast werd hij vorige maand met Jong Oranje Europees kampioen.

Guild Wars: Eye of the North komt in augustus

De ontwikkelaar van Guild Wars: Eye of the North heeft bekend gemaakt dat deze derde uitbreiding zal verschijnen in augustus dit jaar. De expansie is volledig compatible met de eerder vrijgegeven campaigns van het spel en je kunt nieuwe content verwachten zoals 18 multi-level kerkers, 150 nieuwe skills, 10 nieuwe helden, 40 nieuwe armour sets en nog tig nieuwe items, wapens en titels. De verhaallijn van de uitbreiding gaat verder waar die van de originele Guild Wars stopte en brengt je in het continent van Tyria.

Zelda: Phantom Hourglass krijgt Amerikaanse datum

Importeurs opgelet! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass is al twee weken uit in Japan en zal op 1 oktober ook in de Amerikaanse winkels komen te liggen. Helaas is er nog niets bekend over een Europese datum. Dit kan komen door de vele vertalingen die moeten worden doorgevoerd voor het spel in elk Europees land kan verschijnen. Nintendo heeft echter gezegd dat het spel voor Kerstmis in de Europese winkels zal zijn te vinden.SEGA: 'Prijs PS3 moet naar beneden'

SEGA's corporate director Masanao Maeda heeft tegen Reuters gezegd dat Sony mogelijk de prijs van de PlayStation 3 naar beneden bij moet stellen tegen het einde van het jaar om de vraag naar het apparaat te laten doen stijgen.
"[...]
Name brand, price and software are what count. Since it's getting difficult to make software availability a differentiating factor, superior marketing and pricing strategy will be the key for Sony.
[...]"


Maeda verwacht ook dat Mario & Sonic at the Olympic Games een grote concurrent zal zijn voor titels als Halo 3. Hij denkt dat omdat het de eerste keer is dat Mario en Sonic tegelijkertijd in een spel zullen verschijnen en hij verwacht dat veel mensen zo'n spel willen hebben.

'AZ beste Nederlandse club'

De International Federation of Football History and Statistics heeft de nieuwe wereldranglijst voor clubs bekend gemaakt. De lijst wordt aangevoerd door het Spaanse Sevilla. Beste Nederlandse club is AZ, de Alkmaarders staan negentiende.

Dankzij het behalen van de UEFA cup, weet Sevilla Chelsea net voor te blijven. De top 5 bestaat verder uit Champions League-winnaar AC Milan, Copa Libertadores-winnaar Boca Juniors en Manchester United.

Ajax staat 21e terwijl landskampioen PSV pas 50e staat. De lijst wordt samengesteld aan de hand van behaalde resultaten op nationaal en internationaal niveau. Het verschil tussen de Ajax, AZ en PSV wordt vooral veroorzaakt door de behaalde punten in het UEFA Cup-toernooi en de betere resultaten van de Noord-Hollandse clubs in het nationale bekertoernooi.

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 screenshots

Bandai heeft een paar nieuwe screenshots van Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 vrijgegeven. Dit is alweer het derde deel van de Tenkaichi-reeks. Dit keer worden ons nog meer speelbare personages en moves voorgeschoteld. Verder worden er vooral kleine verbeteringen verwacht ten opzichte van het vorige deel. De game verschijnt eind dit jaar op de PlayStation 2 en de Wii.

AG2R met kopman Moreau naar de Tour

Christophe Moreau is tijdens de aankomende Tour de France kopman van AG2R. De 36-jarige Fransman is bezig aan een sterk seizoen. Hij won de Dauphiné Libéré en afgelopen weekend werd hij kampioen van Frankrijk.

AG2R maakte vandaag de selectie voor de Tour bekend en daarin is geen plaats voor de Franse sprinter Jean-Patrick Nazon.

Tourploeg AG2R
Christophe Moreau (Fra), Cyril Dessel (Fra), John Gadret (Fra), Jose Luis Arrieta (Spa), Stéphane Goubert (Fra), Martin Elmiger (Zwi), Ludovic Turpin (Fra), Sylvain Calzati (Fra) en Simon Gerrans (Aus).

Harrison: 'console niet beoordelen op basis van launch line-up'

Phil Harrison van Sony heeft gezegd dat niemand een console moet beoordelen door de beschikbare line-up bij de lancering van een console. Hiermee reageert hij op de kritiek over de beschikbaarheid van het aantal kwaliteitstitels voor de PlayStation 3. Hoewel Motorstorm een uitzondering is krijgt het beschikbare aanbod voor de PS3 het zwaar te verduren. Maar Harrison zegt dat de situatie rondom de PS3 helemaal niet anders is dan eerder bij de PS1 en PS2. Hij geeft namelijk toe dat bij de eerdere twee consoles de line-up bij de lancering ook niet enkel uit kwaliteit bestond:
"[...]
You only have to go back to the games that launched PlayStation 1 and PlayStation. If you took those few dozen titles and analysed them, you would never have imagined that either of those formats would have gone on to sell over 100 million units each.
[...]"


Met dank aan Nebo voor het melden van dit nieuws.

Top 10 beste games volgens EDGE-lezers

EDGE, een van de meest kritische gamesmagazines ter wereld, heeft een top 10 samengesteld van games waarvan hun lezers vinden dat deze 10 de beste games allertijden zijn.

1) The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64)
2) Resident Evil 4 (GameCube, PlayStation 2)
3) Super Mario 64 (Nintendo 64)
4) Half-Life 2 (PC)
5) Super Mario World (Super Nintendo)
6) The Legend of Zelda: A Link to the Past (Super Nintendo)
7) Halo: Combat Evolved (Xbox)
8) Final Fantasy XII (PlayStation 2)
9) Tetris (Various)
10) Super Metroid (Super Nintendo)


Beste game allertijden

Ben je het met de lijst eens? Zo niet, wat is jouw top 10?

Lampre rekent op zijn sprinters

Het Italiaanse Lampre heeft vandaag zijn selectie bekend gemaakt voor de Tour de France. De ploeg rekent vooral op zijn sprinters, de Italianen Daniele Bennati en Danilo Napolitano.

De selectie van Lampre

Alessandro Ballan (Ita), Daniele Bennati (Ita), Paolo Bossoni (Ita), Marzio Bruseghin (Ita), Claudio Corioni (Ita), Danilo Napolitano (Ita), Daniele Righi (Ita), Tadej Valjavec (Slo), Patxi Vila (Spa).

Miljoenste bezoeker voor Knut

Icoon OpmerkelijkDe Berlijnse dierentuin verwacht komende week de miljoenste bezoeker voor het ijsbeertje Knut te mogen verwelkomen. Dat maakte de commercieel directeur van het instituut vandaag bekend.

"De toestroom van bezoekers sinds de première van 23 maart heeft werkelijk al onze verwachtingen en hoop overtroffen", aldus Gerald Uhlich. Overleg wordt nog gevoerd over hoe de miljoenste bezoeker in het zonnetje zal worden gezet.

Mede dankzij het door zijn moeder verstoten ijsbeerjong Knut komen er naar verwachting dit jaar meer dan 3 miljoen en misschien zelfs meer dan 3,5 miljoen bezoekers naar de Berlijnse dierentuin.


De grote aandachtstrekker

Valverde, Pereiro Sio kopmannen Caisse d'Epargne

De Spanjaarden Oscar Pereiro Sio en Alejandro Valverde zijn de kopmannen in de Tour de France voor Caisse d'Epargne. Dat maakte de ploeg vandaag bekend.

Vorig jaar eindigde Pereiro als tweede in de Tour, maar door de dopingzaak rond de Amerikaan Floyd Landis zal hij vermoedelijk tot winnaar worden uitgeroepen. Valverde won in 2006 de ProTour.

Naast Pereiro en Valverde neemt de Spaanse ploeg ook de Spanjaarden Vicente Garcia Acosta, David Arroyo, Fran Perez, Xavier Zandio en Ivan Gutierrez, de Fransman Nicolas Portal en de Rus Vladmir Karpets mee. Karpets won dit jaar de Ronde van Zwitserland.

DVD: Snow Cake

Snow Cake uit 2006 van regisseur Marc Evans is een typisch product van de Britse school, en dan met name het kleine televisiewerk dat vaak bij de BBC wordt vertoond. Subtiel drama met een (donkere) komische insteek, klassiek geschoolde acteurs die juist underacten, en vele trage shot begeleid door indiemuziek. Snow Cake bevat al deze elementen en smeedt ze tot een lieflijk drama. De film, die zich afspeelt in het onder een witte laag bedekte Canada, blinkt vooral uit door de sublieme cast, met onder andere Alan Rickman, Sigourney Weaver en Carrie-Anne Moss.


Friend naar Borussia Mönchengladbach

Rob Friend verhuist van SC Heerenveen naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Beiden clubs hebben dit vandaag bevestigd.De Canadees speelde pas één jaar in Nederland. Vorig seizoen werd hij door de Friese club uitgeleend aan Heracles.

Afgelopen seizoen degradeerde Borussia Mönchengladbach uit de Bundesliga. De Canadees international moet er mede voor zorgen dat de club direct weer promoveert. Trainer Korell is blij met de komst van de lange spits. "Hij is het type aanvaller dat we nodig hadden. Groot, kopsterk en balvast." De Canadees zelf ziet de strijd voor promotie wel zitten. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik wil zo snel mogelijk in de Bundesliga voetballen."

Nintendo komt naar je toe deze zomer!

Ter promotie van de Wii en de Nintendo DS gaat Nintendo komende zomer een campingtour houden. Het complete rooster:

Maandag 16 juli - 19:00-21:00 - Camping De Katjeskelder in Oosterhout
Dinsdag 17 juli - 19:00-21:00 - Camping Bosbad Hoeven in Hoeven
Woensdag 18 juli - 19:00-21:00 - Camping Het Ronde Wijbos in Rockanje
Donderdag 29 juli - 19:00-21:00 - Camping De Schotsman in Kamperland
Vrijdag 20 juli - 19:00-21:00 - Camping De Klepperstee in Ouddorp
Zondag 22 juli - 19:00-21:00 - Camping Bakkum in Castricum
Maandag 23 juli - 19:00-21:00 - RCN Het Grote Bos in Doorn
Dinsdag 24 juli - 19:00-21:00 - RCN De Flaasboem in Chaam
Woensdag 25 juli - 19:00-21:00 - Camping De Hertewei in Lage Mierde
Vrijdag 27 juli - 19:00-21:00 - Camping De Beekse Bergen in Beekse Bergen
Zaterdag 28 juli - 19:00-21:00 - Camping Heezerenbosch in Heeze
Zondag 29 juli - 19:00-21:00 - Camping Vinkeloord in Vinkel
Maandag 30 juli - 19:00-21:00 - Camping Ter Spegelt in Eersel
Dinsdag 31 juli - 19:00-21:00 - Camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel
Woensdag 1 augustus - 19:00-21:00 - Camping De Achterste Hoef in Bladel
Vrijdag 3 augustus - 19:00-21:00 - Camping De Schatberg in Sevenem
Zondag 5 augustus - 19:00-21:00 - Camping de Heldense Bossen in Helden
Maandag 6 augsutus - 19:00-21:00 - Camping De Paalberg in Ermelo
Dinsdag 7 augustus - 19:00-21:00 - Camping De Bodgraaf in Beekbergen
Woensdag 8 augustus - 19:00-21:00 - Camping De Zanding in OtterloNintendo zal naast campings ook andere locaties bezoeken om te promoten:

Sensation White (Amsterdam Arena): 7 juli
Youth Friendship Games (Heemstade): 20 t/m 29 juli
Kids Adventure (Ahoy Rotterdam): 6 t/m 12 augustus
Mysteryland (Haarlemmermeer): 25 augustus

Splinter Cell: Conviction video-interview toont Sam in het wild

Op de website Gamersyde.com is een nieuw videointerview verschenen met de licentiemanager van de Splinter Cell franchise sinds het eerste deel. Dit interview gaat natuurlijk over het vijfde deel in de serie, Splinter Cell: Conviction. Dit deel neemt een hele andere koers, sluipert Sam Fisher is niet langer in dienst van de overheid maar is nu voortvluchtig. Hij zal moeten proberen uit de handen van de autoriteiten te blijven. Dit maal zal je dan ook niet door de schaduwen sluipen maar moet je vooral zorgen zo onopvallend door een omgeving heen te komen en moet je bijvoorbeeld bewakers afleiden. Op deze manier doet dit deel afstand van eerdere delen en komt het dichter tegen games als de populaire Hitman serie en de aankomende game Assassin's Creed die ook bij Ubisoft in ontwikkeling is.

Het interview laat tevens wat ingame beelden zien waarin onder andere getoond wordt dat je twee modussen hebt voor Sam. Zit je in de agressieve modus dan zal je bij interactie met bijvoorbeeld een tafel deze gooien of trappen richting een tegenstander. Zit je in de stealth modus dan zal je er onder kruipen. De mogelijkheden moeten erg groot zijn voor het uitspelen van een level, zoals ook de eerder genoemde Hitman en Assassin's Creed games dit (zullen) kennen. De mensen bij Gamersyde constateerden echter dat je in de demolevel nog aardig een vooropgezet pad had door het level heen en dat je vrij weinig keus hebt.

Het filmpje kun je op de volgende plaatsen downloaden:
640x360: download
1280x720: download

Splinter Cell: Conviction zal verschijnen voor PC en Xbox 360.

Het onrustige gevoel van Robbert

We meldden jullie vorige week al dat 'genverbrander' medium Robbert van den Broeke een nieuwe graancirkelformatie had ontdekt. Tijd voor een update!

Inmiddels heeft die formatie zich namelijk verder uitgebreid. Er was vorige week van alles loos daar in het Brabantse land.

Op maandag was Robbert op het bewuste perceel aanwezig toen spontaan een nieuwe formatie gevormd werd als gevolg van een elektro-magnetisch veld. En twee dagen later zag Robbert op dezelfde plek een flitsend licht, ter grootte van een tennisbal. Dit leidde opnieuw tot de vorming van een nieuwe graancirkel. In het midden van deze laatste cirkel lag ook nog een hoopje wit poeder. Bij beide gebeurtenissen waren afgezien van Robbert nog andere getuigen aanwezig. Het is dus echt geen hoax!

Robbert gaat dat witte poeder trouwens nog (laten) onderzoeken. We willen natuurlijk niet vooruit lopen op de resultaten van dat onderzoekje, maar het zou ons niks verbazen als het een zeer zuivere vorm van silicium zal blijken te zijn. "Zo zuiver zelfs dat het hier op aarde eigenlijk niet te maken zou zijn."

Geef EA feedback op Crysis website

Afgelopen vrijdag is de website van de shooter Crysis online gekomen. Er zijn onder andere (bekende) screenshots en trailers te bekijken en er staat een wallpaper van de game op de site. Ook kun je EA feedback geven of gewoon discussiëren met andere in spanning wachtende gamers op het Crysis-forum.

De website is nu nog wat karig, maar te verwachten valt dat er uitbreidingen komen en meer informatie geplaatst wordt naarmate de releasedatum dichterbij komt.

Klik hier voor de link.


Real Madrid meldt zich voor Drenthe

Peter Bosz heeft bevestigd dat Royston Drenthe in de belangstelling staat van Real Madrid zoals eerder al werd gemeld door de Spaanse kampioen. De aanvaller maakte tijdens het afgelopen EK onder 21 in eigen land grote indruk, ondermeer op Real Madrid en enkele andere clubs.

”Er hebben grote clubs concrete interesse voor hem, waaronder Real Madrid," aldus technisch manager Peter Bosz. "Maar wat er van al die interesse en geruchten overblijft, bekijken we als Royston terug van vakantie is. We willen hem graag houden." André Wasiman, de zaakwaarnemer van Drenthe, zegt tegen Sportweek te weten van de belangstelling. "Maar er zijn meerdere topclubs die hem willen. We zijn niet gedwongen om te handelen, want hij heeft nog een contract bij Feyenoord. Als Royston terug is, zetten we de zaken op een rij."

Gestolen portemonnee terug bij vader Madeleine

Icoon MisdaadDe vader van Madeleine McCann, het meisje dat begin mei in Portugal verdween, heeft zijn gestolen portemonnee met foto's van zijn dochter terug. Een anoniem persoon stuurde de beurs naar zijn oude adres in Groot-Brittannië, dat op een papiertje in de portemonnee stond, meldde The Sun.

Vader Gerrie McCann deed een oproep zijn portemonnee terug te geven, omdat er twee foto's van zijn verdwenen dochter in zaten. Volgens Brian Kennedy, de grootvader van Madeleine, is Gerry McCann erg blij. "Het is goed nieuws, wat we in tijden niet hebben gehad."

De portemonnee werd op 22 juni tijdens een kort verblijf in Londen gestolen door een zakkenroller. De McCanns voeren een internationale campagne om hun dochter te vinden, maar het meisje is nog niet terecht.


Gerrie McCann

Kinderen bezorgd over klimaatproblemen

Veel kinderen tussen de negen en dertien jaar oud maken zich zorgen over het klimaat. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Intomart in opdracht van het NOS Jeugdjournaal. 84 procent van de kinderen heeft die zorgen.

Van de kinderen geeft 59 procent aan vaak (vijf procent) of soms (54 procent) bang te zijn vanwege de klimaatproblemen. Een grote meerderheid van 67 procent, wil graag iets doen aan de klimaatproblemen, maar de kinderen weten niet precies hoe dat moet.

Zo wordt onnodig veel stroom gebruikt doordat 47 procent van de kinderen de televisie na het kijken niet uit zet. Van die 47 procent zet 29 procent de televisie in de stand-by positie. Ook de computer blijft na gebruik door 29 procent van de ondervraagde kinderen aanstaan. Slechts 14 procent zet de computer in de stand-by stand. Een grote meerderheid, 62 procent, doucht niet korter vanwege het milieu. Van de kinderen zegt 22 procent dat zij hier wel rekening mee houdt, 16 procent weet het niet.

Een positieve uitslag komt naar voren wanneer wordt gevraagd of de kinderen als het koud is eerder een trui aandoen of de kachel aanzetten. Maar liefst 74 procent kiest voor de warme trui, 15 procent zet de kachel wat hoger.

Door al het nieuws over het klimaat is 43 procent beter op het energiegebruik gaan letten. Voor 32 procent heeft de berichtgeving geen invloed. De kinderen verkrijgen informatie over het klimaat voornamelijk door de televisie (53 procent). Een goede tweede met 30 procent is de school. De krant of het tijdschrift (elf procent) en internet (vier procent) spelen als informatiebron een kleine rol.

Het NOS Jeugdjournaal besteedt deze week extra aandacht aan het klimaat in aanloop naar de wereldwijde klimaatactiedag (Live Earth) aanstaande zaterdag. Die dag wordt een concert gegeven in acht steden, op alle continenten ten behoeve van het klimaat. De organisatie ligt in handen van voormalige vice-president van de Verenigde Staten Al Gore en producer Kevin Wall.

Boek Harry Potter breekt voorverkooprecord

Icoon ShowbizzNog goed en wel voordat het laatste deel van Harry Potter in de winkel ligt, zijn er al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van verkocht.

Het zevende en laatste deel over de tovenaarsleerling, getiteld Harry Potter and the Deathly Hallows, is alleen al bij de internetboekwinkel Amazon 1,6 miljoen keer besteld.

Het boek heeft daarmee het vorige voorverkooprecord van 1,5 miljoen exemplaren overtroffen, aldus de firma. Het oude record staat eveneens op naam van de creatie van de schrijfster JK Rowling, met Harry Potter and the Half-Blood Prince.


Binneeeeeeeeen

Keniase onderministers vervelen zich dood

Icoon OpmerkelijkOngeveer dertig Keniase onderministers, of assistent-ministers zoals ze worden genoemd, hebben zich in een brief aan de president beklaagd dat ze niks te doen hebben.

"Ik ga naar kantoor om de kranten te lezen", aldus de Keniase onderminister van Visserij tegenover de BBC. Zijn collega van Toerisme en Wildbeheer beklaagt zich erover dat hij beleidswijzigingen op zijn departement via de krant moet vernemen.

Kenia telt vijftig onderministers die werken op 33 ministeries. De huidige president Mwai Kibaki beloofde enkele jaren geleden een slagvaardiger overheid, maar om alle coalitiepartners te vriend te houden werd de een na de andere overheidsbaan in het leven geroepen.

Borsten Jolie leveren hoge cijfers op

Angelina JolieEen Bulgaarse professor heeft zijn studenten hoge cijfers beloofd als ze een stuk zouden schrijven over de borsten van Angelina Jolie en als ze zijn nieuwe boek zouden kopen. Stefan Karastoyanov, zoals de professor heet, kwam tot zijn opmerkelijke aanbod omdat hij boos was over het feit dat hij al drie maanden geen salaris had gehad.

De professor, die doceert aan de afdeling Geologie en Geografie van de Universiteit van Sofia in Bulgarije, kreeg zijn geld niet omdat de universiteit niet voldoende geld in kas heeft zitten. Om druk op de ketel te zetten, kwam hij met deze actie op de proppen.

"Als ze schrijven over de borsten van Angelina Jolie en mijn boek kopen, krijgen ze een 'A'", aldus Karastoyanov. Inmiddels hebben 80 van zijn 120 studenten zijn boek inderdaad gekocht. Hoeveel er over de borsten van Angelina Jolie hebben geschreven is niet duidelijk.

Borsten Angelina Jolie
"Beste professor, dit zijn de borsten van Angelina Jolie."

Henin naar kwartfinales Wimbledon

Justine Henin heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales op Wimbledon. Binnen het uur won de Belgische van de als vijftiende geplaatste Patty Schnyder met tweemaal 6-2.

In de eerste set leek het even een wedstrijd te worden, toen de Zwitserse de service van Henin brak. De nummer één van de wereld stelde echter snel orde op zaken.

Door de regen van afgelopen zaterdag werden er vandaag ook nog enkele partijen uit de derde ronde gespeeld. De geplaatste speelsters Svetlana Kuznetsova (5) uit Rusland, Ana Ivanovic (6) uit Servië en Nicole Vaidisova (14) uit Tsjechië maakten geen fouten en plaatsten zich voor de volgende ronde.

Venus Williams had het tegen de Japanse Akiko Morigami een stuk moeilijker. In de derde en beslissende set stond de Amerikaanse met 5-3 achter, maar ze wist terug te breken en kon de partij toch nog naar zich toetrekken: 6-2, 3-6, 7-5.

Mario Party 8 snelst verkopende Mario Party ooit

Op 29 mei van dit jaar verscheen in de Verenigde Staten alweer het 8e deel in de Mario Party serie. Dit 8e deel, met de uiterst originele naam Mario Party 8, is het eerste dat Nintendo's Wii console aandoet. Dat er op de Wii ook vraag is naar dit virtuele bordspel blijkt wel, want in iets meer dan een maand tijd zijn er 550.000 exemplaren van verkocht alleen in de Verenigde Staten al. Dit maakt Mario Party 8 de snelst verkopende game in de serie tot nu toe.

Dit nieuwste deel is gedoopt in een kermis-thema en maakt natuurlijk gebruik van Nintendo's Wiimote voor de besturing. George Harrison, vice president of marketing and corporate communications by Nintendo of America, had er het volgende over te zeggen:
"The overwhelming response not only reminds us how much fans absolutely love the Mario Party franchise but also proves the unmatched ability of the Wii system to attract new players. Wii users are keeping the Mario Party going strong."

Alonso wil profiteren van problemen Hamilton

Niet Fernando Alonso maar Lewis Hamilton is momenteel de best presterende coureur van McLaren Mercedes. Wereldkampioen Alonso weet evenwel zeker dat Hamilton ooit problemen gaat krijgen, als dat gebeurt zal de Spanjaard de opgelopen achterstand verkleinen.

De voorsprong van Hamilton bedraagt momenteel veertien punten. ”Er komt een dag dat niet ik, maar Lewis te maken krijgt met tegenslag. Of dat nu komt door een versnellingsbak of een safetycar, het is dan aan mij om terug te slaan. Als de kans zich voordoet moet ik zes of acht punten in een race terugwinnen”, aldus Alonso tegenover een Spaanse journalist.

Alonso presteert tot op heden wisselvallig, in tegenstelling tot Hamilton die in Frankrijk zijn achtste podiumplek pakte. Ondertussen is ook Ferrari weer aan het terug komen. Alonso richt zich vooralsnog alleen op zijn teamgenoot. ”Ik moet alles op alles zetten om Lewis te achterhalen, daar moet ik boven alles voorrang aan geven. Als het aan mij ligt zet ik bij de volgende race in Silverstone meteen een stap in de goede richting,” zo liet de Spanjaard weten.

Nederland krijgt een Plopsa-pretpark

Icoon BinnenlandsDe wereldberoemde Kabouter Plop, Samson en Gert en Piet Piraat krijgen een themapark in Nederland. Dat heeft Studio 100 bekendgemaakt. Het pretpark komt naast Center Parcs De Huttenheugte nabij Coevorden. In België zijn al drie Plopsa-pretparken: één in De Panne, één aan de Watervallen van Coo en een overdekt pretpark in Hasselt.

Studio 100 is een productiestudio en maakt onder andere "Samson & Gert", "Kabouter Plop", "Piet Piraat", "Wizzy & Woppy" en "Big & Betsy".

Vorig jaar kregen de Belgische pretparken samen 1.250.000 bezoekers over de vloer. De televisieseries van Studio 100 zijn ook succesvol in Nederland.

Met dank aan thespotlessmind voor de submit.

Zestal mishandelde homo's in Amsterdam

PolitieDonderdagnacht zijn in Amsterdam twee homo's mishandeld door een groep van zes jongelui. De politie maakte vandaag bekend in verband hiermee zes jongens te hebben aangehouden in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Vier van de verdachten zijn van Marokkaanse afkomst, een van Surinaamse en een van Turkse.

De twee homofiele mannen werden in de Reguliersdwarsstraat - een bekende 'homostraat' - belaagd door het zestal. Ze werden beledigd en bedreigd. Ook werd een van hen in het gezicht gespuugd. Vervolgens kregen beide slachtoffers een harde stomp in het gezicht. Een getuige hoorde een van de verdachten zeggen: ''Ik maak je af, ik maak je af.''

De politie vermoedt dat de groep bij andere, soortgelijke incidenten betrokken is geweest. Eén van de zes is in voorarrest gezet wegens het slaan van de homo's. De anderen werden vrijdag al weer vrijgelaten.

Nog geen maand terug sloeg het COC alarm over de veiligheid van homo's in de hoofdstad.

Met dank aan PatoPato en Shelbourne voor de submit.

Halo 3 erg populair in Japan?

Halo 3 lijkt misschien wel een hit te gaan worden in Japan, althans als we Amazon.co.jp mogen geloven. Bovenaan de best verkopende items staat namelijk op dit moment Halo 3. Populaire producten zoals Dragon Quest en de prachtige roze DS lite delven allemaal het onderspit.


Het is natuurlijk nog maar de vraag of Microsoft echt een poot aan de grond krijgt met Halo 3 in Japan. Traditioneel gezien zijn First-Person shooters niet heel erg populair in het land van de rijzende zon en daarnaast moeten we ook de grootte van Amazon in Japan in de som meenemen. Er valt dus nog weinig zinnigs over de uiteindelijke populariteit van Halo 3 te zeggen, maar het is zeker een opsteker voor Microsoft dat het erg zwaar heeft in het Verre Oosten.

Eerste gameplay beelden Rock Band

Na al het nieuws over Rock Band bleef het natuurlijk de vraag hoe het beeldscherm ingericht zou worden. Inmiddels zijn er wat screenshots verschenen van de game die aangeven hoe het spel gespeeld zal worden. Het scherm is opgedeeld in vijf stukken. Bovenin verschijnt de tekst van elk nummer, voor de persoon met de mic, links verschijnt de notenbalk voor de gitarist, in het midden voor de drummer en rechts voor de basgitarist. Als achtergrond zie je wat cartooneske artiesten muziek spelen.

Een paar dingen blijven nog wat vaag. Zo kun je bij de drummer verschillende typen noten zien, maar wat voor effect ze hebben is nog onduidelijk. Dan is daar de multiplier van de zanger. Hoe dit in zijn werk zal gaan is ook nog niet gemeld.Fallout 3: de wereld is een nog grotere teringbende

Na een flinke atoomoorlog is de wereld nogal snel een teringbende en dat zien we dan ook goed terug op de nieuwe screens van Fallout 3. Als je goed kijkt herken je een aantal screens van de scans die we een paar dagen terug hebben gepost. Nu kun je ervan genieten in een hogere resolutie.
Fallout 3 is de nieuwste telg in de Fallout-serie en hij wordt ontwikkeld door Bethesda Softworks in plaats van Interplay. Dit is niet zonder controverse door de grote schare Falloutfans op het internet. Er is dan ook nogal wat veranderd sinds Fallout 2. Het spel zal in plaats van isometrisch first-person zijn en er zijn ook flinke wijzigingen aangebracht in de gameplay. Hoe dit allemaal precies gaat uitpakken in de uiteindelijke versie is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte!

Weer arrestaties in Glasgow

TerrorismeDe Britse politie heeft in Glasgow wederom twee mannen gearresteerd in verband met de mislukte aanslag op het vliegveld van die stad. De verdachten zijn 25 en 28 jaar oud.

In totaal zijn voor de mislukte aanslag en de bomauto's in Londen nu zes mannen en een vrouw aangehouden. Geen van de arrestanten zou een Britse onderdaan zijn. Eén van de arrestanten zou een chirurg zijn uit Jordanië. Zijn Palestijnse vrouw zou ook onder de aangehouden verdachten zijn.

De bestuurder van de auto van de mislukte aanslag in Glasgow ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Hij ramde een gevel toen hij de vertrekhal van het vliegveld wilde inrijden om een aanslag te plegen. De Britse autoriteiten denken overigens dat de twee mannen die zaterdag toesloegen op de luchthaven van Glasgow dezelfde mannen zijn die vrijdag de twee auto's vol explosief materieel parkeerden in het centrum van Londen.

Volgens de kersverse Britse premier Gordon Brown hebben de personen achter de mislukte aanslagen banden met het islamistische terreurnetwerk Al Qaida.


De gewonde aanslagpleger

Lauda eist rijverbod voor Albers

Als het aan Niki Lauda ligt wordt het F1-rijbewijs van Christijan Albers ingetrokken na diens actie op het circuit van Magny Cours zondag. De Nederlander vergat tijdens de pitstop dat de brandstofslang nog niet ontkoppeld was terwijl hij wegreed.

Het gevolg van de actie van Albers was dat hij met een flink stuk slang over de baan reed en gedwongen de wedstrijd moest staken. De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Frankrijk legde Albers een boete op van 6000 euro wegens ‘het vervuilen van de pitstraat met benzine’. Albers gaf na afloop toe dat hij fout zat. Dat gaat Lauda echter niet ver genoeg. ”Albers moet langs de kant blijven. Ik zou hem in de volgende race niet laten starten of zijn rijbewijs zelfs helemaal intrekken. Dit is zonder twijfel de domste actie die ik ooit in de Formule 1 heb gezien,” aldus de oud-wereldkampioen.


Albers met brandstofslang. Voor Lauda reden om het F1-rijbewijs van Albers in te vorderen

Blijdorp niet vervolgd na uitbraak Bokito

Icoon BinnenlandsDe Rotterdamse Diergaarde Blijdorp wordt niet vervolgd voor de uitbraak van de gorilla Bokito in mei. Een Rotterdams gezin had aangifte gedaan tegen de dierentuin, omdat die te weinig gedaan zou hebben om het uitbreken van gevaarlijke dieren te voorkomen.

Justitie vond dat onvoldoende aangetoond en wees daarom de aanklacht van het gezin af. De diergaarde werd wél aansprakelijk gesteld voor de verwondingen die een vrouw uit Zoetermeer opliep toen ze door de gorilla werd aangevallen. De vrouw kan een schadevergoeding tegemoet zien.

[CCWS] Bourdais haalt uit naar Doornbos

Na de Champ Car-race gisteren in Mont Tremblant heeft de Franse coureur Sebastien Bourdais Robert Doornbos beschuldigd van oneerlijk gedrag. Bourdais heeft gezegd dat de Nederlander hem tijdens een inhaalactie blokkeerde.

Het is in de Champ Car niet toegestaan om van je lijn af te wijken wanneer iemand een inhaalactie inzet. Bourdais zegt dat Doornbos zich daar gisteren tot drie keer toe schuldig aan maakte. "Hij weet wat hij gedaan heeft en dat het niet netjes is. Misschien komt het door zijn ervaring in de Formule 1, maar wij racen hier op een andere manier", aldus de Fransman na afloop van de race. "Doornbos heeft een goede race gereden en is een goede coureur. Daarom is het jammer dat hij besloot op deze manier de wedstrijd te winnen."

Doornbos, die in Mont Tremblant zijn eerste overwinning in de Champ Car boekte, is zich van geen kwaad bewust. "Ik reed met regenbanden op stukken waar het droog was en met normale banden op stukken waar het nat was. Je bent dan continu bezig met het zoeken naar de plek met de beste grip. Ik verdien deze overwinning en ben daarom ook blij voor het team en voor mijzelf. Ik weet dat de regels in de VS anders zijn dan in Europa maar uiteindelijk ben je aan het racen en dus aan het vechten voor je positie. Als Sebastien het gevoel had dat hij sneller was dan ik, dan had hij mij maar moeten inhalen," aldus de 25-jarige coureur.

Het Canadese publiek kon de klaagzang van Bourdais overigens niet waarderen. Toen hij het podium betrad, werd de Fransman uitgefloten door de toeschouwers. "Het is jammer dat dat gebeurde, maar wat kan ik er aan doen? Ik zeg de dingen nou eenmaal zoals ik ze zie", aldus de drievoudig kampioen.

Française des Jeux gokt op witte trui

Marc Madiot, de ploegleider van Française des Jeux, wil in de Ronde van Frankrijk de witte trui van het jongerenklassement veroveren. Dit zei hij gisteren.

Madiot reist met vier debutanten naar Londen voor de start van La Grande Boucle op 7 juli. Sandy Casar (Fra), Philippe Gilbert (Bel) en Thomas Lövkvist (Zwe) krijgen een beschermde status. Sébastien Chavanel, Mickaël Delage, Rémy Di Grégorio en Matthieu Ladagnous maken voor het eerst hun opwachting in de Tour. Lilian Jégou en de nieuwe Franse kampioen tijdrijden Benoît Vaugrenard maken de ploeg compleet.

Boze buurman wil niet op GeenStijl staan

Icoon InternetWeblog GeenStijl moet een filmpje van een inwoner uit Musselkanaal van haar website verwijderen. Dat heeft advocaat J. van Dijk van de man aan de site laten weten. Als er niet aan het verzoek wordt voldaan, dan volgt er een kort geding, zo dreigt de advocaat.

Het betreft een serie filmpjes die al een tijdje op GeenStijl staan. Op een ervan is te zien hoe een boze - schijnbaar dronken - man zijn buren met een stuk hout belaagt. Een ander toont hoe de vrouw van de agressieve man verhaal komt halen en haar buurman uitscheldt voor homo.

De filmpjes zijn door de belaagde buurman zelf opgenomen vanuit zijn woning. Hij speelde ze door naar GeenStijl.

De makers van het weblog zeggen er niet over te peinzen om de filmpjes weg te halen. ''Die meneer met zijn stuk hout had zich eerder moeten bedenken wat de mogelijke consequenties van zijn daden zouden kunnen zijn. Bovendien staat het de maker vrij om op zijn eigen terrein te filmen wat hij wil'', aldus een woordvoerder van GeenStijl.

Volgens de advocaat van de boze buurman wordt de privacy van zijn cliënt geschonden. De maker van het filmpje heeft inmiddels een brief ontvangen waarin de advocaat dreigt met juridische stappen als de gewraakte beelden niet van internet worden gehaald. Hij verwijst echter door naar Geenstijl.

Alle filmpjes staan hier

Limburgse scouts ziek na waterdrinken

Icoon BinnenlandsVeertig verkenners, welpen en gidsen uit het Limburgse Gronsveld zijn maandagochtend naar ziekenhuizen gebracht na het drinken van vervuild water op een kamp in de buurt van Luik. Dat heeft de leiding van de scoutsgroep vandaag laten weten.

De kinderen zijn naar vijf ziekenhuizen in de regio gebracht, waar ze vocht toegediend krijgen. Een deel van hen is weer op de terugweg. Volgens de Belgische autoriteiten is de gezondheid van de kinderen niet in gevaar.

De 105 scouts uit Gronsveld zijn op kamp bij een boer in Olne in de provincie Luik. Die zorgde voor het water voor de scouts, en dat is waarschijnlijk vervuild. Volgens de leiding is er geen sprake van voedselvergiftiging.

McLaren: "Ferrari niet zo goed als ze denken"

McLaren Mercedes maakt zich nog geen zorgen na de dominante overwinning van Scuderia Ferrari in Frankrijk. Volgens teambaas Ron Dennis leek het erger dan het in werkelijkheid was.

"We lieten Ferrari er beter uitzien dan ze eigenlijk waren. Ze hebben het goed gedaan en waarschijnlijk is hun auto wat verbeterd. Maar zo erg was het niet en hopelijk zullen we het beter doen op Silverstone", aldus de Engelsman. "Het was eigenlijk een kwestie van de schade beperkt houden. We zijn natuurlijk blij dat Kimi won en niet Felipe, waardoor hij niet zoveel inliep op ons. Als dit onze slechtste race was, dan teken ik ervoor. En als we hiervoor niet zulke goede races hadden, stonden we niet op deze plek in het kampioenschap. We kunnen niet altijd winnen en dit was er eentje die we moesten laten gaan."

Liefers ziet af van deelname WK

Gert-Jan Liefers heeft deelname aan het wereldkampioenschap atletiek uit zijn hoofd gezet. Door blessures heeft de 28-jarige middenafstandspecialist dit seizoen nog geen wedstrijd gelopen.

"Om een topprestatie neer te zetten in Osaka had mijn hele voorbereiding op rolletjes moeten lopen. Met de gatenkaas voorbereiding die ik nu heb, acht ik de kans op een verbetering van mijn beste WK-prestatie klein", aldus Liefers die in 2003 zevende werd op de 1.500 meter. Twee jaar daarvoor eindigde hij in het Canadese Edmonton als negende.

Caucchioli mist Tour de France

Pietro Caucchioli maakt geen deel uit van de selectie van Crédit Agricole voor de Ronde van Frankrijk. De Italiaan is
onvoldoende hersteld van een bronchitis die hem in de Giro parten speelde.

"Het gaat beter met Pietro, maar je moet 100 procent zijn om de Tour te rijden”, aldus ploegleider Legeay, die vijf Fransen in zijn ploeg heeft: William Bonnet, Anthony Charteau, Patrice Halgand, Sébastien Hinault en Christophe le Mevel. Verder rijden voor Crédit Agricole de Noor Thor Hushovd, de Rus Aleksandr Botsjarov, de Nieuw-Zeelander Julian Dean en de Kazak Dmitri Fofonov.

Geld voor verliezen vrouw aan andere man

OpmerkelijkDe Amerikaan German Blinov uit Illinois moet bijna 5.000 dollar betalen aan de ex-echtgenoot van de vrouw waarmee hij nu een relatie heeft. Die echtgenoot, Arthur Friedman, klaagde Blinov aan middels een relatief onbekende wet die mensen het recht geeft een schadevergoeding te eisen als ze hun geliefde verliezen. Illinois is één van de acht Amerikaanse staten waar zo'n wet van kracht is. De jury in het stadje Cook County stelde hem in het gelijk.

Friedman spoorde indertijd zijn vrouw Natalie aan om seks te hebben met andere mannen. Op die manier wilde hij het ingekakte huwelijk nieuw vuur inblazen. Natalie werd echter verliefd op een van de mannen waar ze seks mee had, en verliet haar man.

Natalie is zwaar teleurgesteld over de uitspraak: ''Deze wet liet mijn ex toe om een prijskaartje aan mij te hangen. Ik voel me diep vernederd.''


Het toen nog echtpaar (inzet German Blinov)

Afscheidsduel Makaay en Scholl tegen Barcelona

FC Barcelona komt deze zomer naar Duitsland. De ploeg van coach Frank Rijkaard is door Bayern München gestrikt als sparringpartner in de afscheidswedstrijd van Roy Makaay en Mehmet Scholl op 15 augustus.

Scholl, die sinds 1992 onafgebroken voor Bayern speelde, zette na afgelopen seizoen een punt achter zijn loopbaan. In totaal speelde hij 387 duels in de Bundesliga en werd hij met Bayern acht keer Duits kampioen. Bovendien won hij in 2001 de Champions League en werd hij in 1996 met de nationale ploeg van Duitsland Europees kampioen.

Makaay speelde sinds de zomer van 2003 voor Bayern München. Vorige week tekende hij een driejarig contract bij Feyenoord.

Tankink en De Jongh zeker van Tour

Bram Tankink en Steven de Jongh gaan zaterdag in Londen definitief van start in de Ronde van Frankrijk. Beide coureurs zijn opgenomen in de selectie van de Belgische ploeg Quick Step-Innergetic. Dat werd vandaag bekend gemaakt.

De andere zeven renners zijn de Belgen Tom Boonen, Sebastien Rosseler en Gert Steegmans, de Spanjaarden Carlos Barredo en Juan Manuel Garate, de Italiaan Matteo Tossato en de Fransman Cedric Vasseur.

Teixeira naar ADO Den Haag

Zoals al werd verwacht stapt Virgilio Teixeira over van RKC Waalwijk naar ADO Den Haag. De 33-jarige verdediger tekende een tweejarig contract bij de club uit de Hofstad.

Teixeira had nog een doorlopend contract in Waalwijk, het bestuur van RKC besloot desalniettemin mee te werken aan een transfer. "Hij heeft zich negen jaar een goede prof getoond voor RKC, heeft al die tijd op en neer gereden van Den Haag naar Waalwijk. Nu is het zijn droom om nog één keer voor ADO Den Haag te spelen en dan moeten wij hem dat niet in de weg staan", aldus de trainer van de Waalwijkers, Zeljko Petrovic.

Agritubel met Mercado naar Tour

Juan Miguel Mercado is de kopman van Agritubel voor de Tour de France. De Spaanse renner won twee Touretappes in zijn carrière. Gisteren maakte de Franse ploeg zijn definitieve lijst van negen renners bekend.

De negen renners van Agritubel
reddy Bichot (Fra), Moïse Duenas (Spa), Romain Feillu (Fra), Eduardo Gonzalo (Spa), Cédric Hervé (Fra), Nicolas Jalabert (Fra), Juan Miguel Mercado (Spa), Benoît Salmon (Fra), Nicolas Vogondy (Fra).

[CCWS] Doornbos: "Een fantastisch gevoel"

Robert Doornbos won gisteren op het Canadese Mont Tremblant zijn eerste Champ Car World Series race. In een direct gevecht versloeg de Minardi Team USA coureur Sebastien Bourdais en Will Power, die naast hem op het podium stonden. Door zijn overwinning leidt Robert Doornbos nu samen met Bourdais het kampioenschap met 145 punten voor Will Power.

Na afloop van de race was Doornbos uiteraard blij. "Een fantastisch gevoel! Na mijn vorige races hing een eerste overwinning al een beetje in de lucht, maar het voelt ongelooflijk goed om hier nu echt bovenop het podium te staan. Wat een race! Het was zeker niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er 100% zijn. Complimenten aan het team en zeker naar mijn engineer Michael Cannon. Ik denk dat Sebastien Bourdais, Will Power en ik ons kunnen opmaken voor een spannend seizoen. Er volgen nog veel races en als debutant in een nieuw team hebben we nog veel te leren, maar ik denk dat we met deze overwinning als team nog gemotiveerder raken om maximaal te scoren in de komende races!”

Klacht over vleespromo in Donald Duck

Icoon PolitiekDe Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) was er vorige week al boos over. De actie van het Vleesinformatiepunt van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) om kinderen te stimuleren vleesgerechten te maken. Daartoe stuurden het informatiepunt een mini-kookspecial mee met de Donald Duck.

PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, vindt nu ook dat oom Donald en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, niet mogen worden ingezet om kinderen over te halen meer vlees te eten.

PINK! heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Volgens de politieke jongerenorganisatie mogen jeugdidolen niet worden misbruikt om voeding aan te prijzen. Reclame voor jongeren mag ook niet de indruk wekken dat ze populairder worden bij vriendjes als ze een bepaald product zouden eten, aldus PINK!.

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels vragen gesteld aan de minister over ''deze vorm van beïnvloeding van kinderen om ze over te halen om meer te consumeren van een product waarvan de regering heeft aangegeven dat het ’t meest milieubelastende onderdeel van ons voedingspakket is''.

Baptista wil Robben bij Real

De Braziliaan Julio Baptista zou graag zien dat Real Madrid voor volgend seizoen Arjen Robben naar de Spaanse hoofdstad haalt. De Nederlander wordt al langer gelinkt aan Real Madrid.

Baptista, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor Arsenal uitkwam, zal komend jaar naar verwachting gewoon weer voor Real Madris spelen. In Londen is hem opgevallen hoe goed Robben is, en hij zou de international nu graag als teamgenoot hebben. Robben's huidige club Chelsea zou hem aanvankelijk niet willen verkopen, maar naar verluidt willen ze het geld gebruiken om Florent Malouda van Olympique Lyon over te nemen.

"De Nederlander is een grootse speler en geeft veel assists", meldde Baptista. "Als hij naar Real gaat, zal het team vaker kopgoals maken omdat hij zo'n goede voorzet in huis heeft. Hij lijkt wat dat betreft veel op (David) Beckham." Ook vertelde de Braziliaan dat hij voor Real wil spelen. "Ik wil slagen bij Real Madrid. Ik krijg volgend seizoen de kans om me te bewijzen, beginnend met de voorbereiding in Oostenrijk."

Toekomst Albers onzeker

De toekomst van Christijan Albers bij het Spyker F1-team is onduidelijk. Direct na de dramatisch verlopen Franse GP liet Colin Kolles, teambaas bij Spyker F1, niet veel meer los dan een raadselachtig: "Wait and see".

Tijdens de eerste pitstop liet Albers de auto in de eerste versnelling staan in plaats van terug te schakelen naar neutraal. Toen de wagen op de grond kwam ging deze er dan ook meteen vandoor, met de tankinstallatie nog in de vulopening. Albers viel enkele honderden meters verder uit.

De reactie van Mike Gasgoyne, technisch directeur, was rustig. Althans zo leek het voor de buitenwereld. "Wat ik gezegd heb blijft in de privésfeer. Met Adrian Sutil heb ik een klein onderhoud gehad en hem verteld dat hij op de pitborden moet letten als de radio niet werkt." Adrian Sutil, teamgenoot van Albers, kwam in de verkeerde ronde binnen voor banden en brandstof. Hierdoor hield hij Albers op, die achter hem stond te wachten.

"We zijn een professioneel team en dan begrijp je dat we niet blij zijn met dergelijke incidenten. En wat Christijan betreft? Ik zou niet weten wie ik anders zou moeten blameren," laat Gasgoyne geen twijfel bestaan bij wie de schuld ligt. Desondanks is hij wel van mening dat dergelijke fouten kunnen voorkomen.

Toch zal dit incident niet doorslaggevend zijn over de toekomst van de Nederlander in de koningsklasse van de autosport. Zijn slechte prestaties tot dusverre echter wel. "Chris kan niet jaren zo blijven doorgaan met langzamer te zijn dan zijn teamgenoot. Hij staat zeker onder druk, maar dat is al een tijdje zo. Hij zit niet lekker in zijn vel. We hebben niet het plan om hem nog in de loop van dit seizoen te vervangen. Maar zeg nooit nooit," laat ook teameigenaar Michiel Mol aan duidelijkheid niets te wensen over.

Ook Kolles liet zich niet positief uit over onze landgenoot: "Als ik woedend ben, lach ik altijd. Dus dan weet je wel hoe ik me voel." De Duitser is een groot fan van Adrian Sutil. Ook vind hij dat Albers geen waar voor zijn geld levert: "Kijk maar naar de rondetijden," verwijst hij naar de rondetijden gedurende de eerste 28 ronden van de race. In deze 28 ronden was Sutil maar liefst 20 keer de snellere van de twee.

Kroaat Da Silva naar Arsenal

Arsenal heeft zich versterkt met Eduardo da Silva. De international van Kroatië komt over van het Kroatische Dinamo Zagreb, waar de spits zeer doeltreffend was.

Da Silva, geboren in Brazilië, kwam bij Dinamo Zagreb tot 73 doelpunten in 104 competitieduels. Ondertussen kwam de spits ook nog een seizoen uit voor Inter Zapre¨ić, waar hij tien goals in vijftien duels maakte. Arsenal moest na het vertrek van Thierry Henry op zoek naar een vervanger, en Da Silva is nu de eerste spits die zich meldt in het Emirates Stadium. Hij tekent een contract van vier jaar bij de Londense club.

Da Silva kwam vorig seizoen nog uit tegen Arsenal, toen Dinamo ongelukkig tegen de Engelse club lootte in de derde voorronden van de Champions League. De Kroaten hadden geen schijn van kans, en gingen tweemaal met 0-3 en 2-1 onderuit.

Middel gevonden om geheugen te wissen

MedischAmerikaanse onderzoekers hebben een manier ontdekt om herinneringen uit ons geheugen te verwijderen, en dat op een wijze die de patiënt de keuze geeft herinneringen wel of niet te behouden. Psychiaters van de Canadese McGill en de Amerikaanse Harvard universiteit ontdekten dat wanneer een bepaald geheugenverlies medicijn wordt toegediend precies op het moment dat een specifieke herinnering wordt opgeroepen, ze de wijze waarop deze herinnering in het geheugen is opgeslagen kunnen veranderen en zelfs laten verdwijnen.

Op deze manier kunnen patiënten worden geholpen die lijden aan psychiatrische stoornissen zoals post-traumatisch stress.

Het onderzoek heeft onder parlementaire adviseurs geleid tot bezorgdheid. Ze dringen aan op nieuwe voorschriften om te voorkomen dat het medicijn wordt gebruikt door gezonde mensen die even 'in de knel' zitten en daar snel vanaf willen.

De onderzoekers gebruikten de bekende bètablokker propranolol. Het is een medicijn dat normaal gesproken wordt toegepast bij bepaalde hartproblemen maar ook bekend staat om geheugenproblemen op te lossen. Ze behandelden 19 verkrachting- en verkeersslachtoffers met het medicijn of met namaak pillen, terwijl zij vroegen hun herinneringen van een traumatische gebeurtenis te beschrijven van tien jaar daarvoor. Een week later bleek dat de met propranolol behandelde patiënten minder leden aan spanningen, zoals een verhoogde hartslag, wanneer het trauma werd teruggeroepen.

Concert at Sea eindigt in een puinhoop

Icoon MuziekConcert at Sea is afgelopen weekend uitgelopen op een puinhoop. Het festival op de Brouwersdam in Zeeland zelf verliep prima. Er kwamen 55.000 bezoekers op af. Maar na afloop begon het gedonder: er viel ineens een grote hoeveelheid regen. Veel bezoekers zochten dus snel de weg naar de uitgang. Zij moesten vaak lang wachten op de bussen naar de parkeerterreinen bij Renesse. De irritaties liepen soms hoog op. "Over een lengte van zeker een kilometer stonden bezoekers op de weg. Er was geen rij en deze werd ook nergens aangegeven. Traffic-controlers wisten niet wat te doen en gaven tegenstrijdige berichten", zo meldt FOK!ker Bas ons.

Uiteindelijk besloten duizenden mensen dan maar naar Renesse te lopen. Een 28-jarige man uit Papendrecht werd daarbij op de Helleweg geschept door een auto. Hij werd met hoofd-, buik- en armletsel naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Vervolgens kwamen in Renesse zo'n 500-600 auto's vast te zitten in de modder op een van de parkeerterreinen. Brandweer en andere vrijwilligers zijn de hele nacht in touw geweest om de wagens los te trekken. "Sommige daarvan waren om 5.30 uur in de ochtend nog niet weggetrokken", zegt Bas.

Op de website van het festival regende het gisteren klachten. De organisatie betreurt de problemen, maar bestrijdt dat er sprake was van een chaos. "De situatie is steeds onder controle geweest", zegt M. Hofman. "We hebben zelfs het calamiteitenplan niet hoeven te gebruiken."

Ook het wegslepen van auto's op parkeerterrein P6 was ingecalculeerd, zegt hij. "We hadden de trekkers klaar staan." Voor de gedupeerden waren dekens, broodjes en koffie beschikbaar. Uit gegevens van het KNMI blijkt dat zaterdag rond de Brouwersdam verreweg de meeste neerslag viel: 39 millimeter. Elders was dat veel minder.

Tijdens Concert at Sea traden VanVelzen, Trijntje Oosterhuis, De Dijk en mede-organisator Bløf op. De verrassingsact was zanger Tom Chaplin van Keane. Het festival wordt volgend jaar opnieuw gehouden, op zaterdag 28 juni.


Filmpje van een bezoeker die zondagochtend om 05.30 uur nog in de modder vast stond met de auto op parkeerterrein 6

Geen postbode meer in stegen Staphorst

Icoon BinnenlandsPostbodes hoeven in de honderden stegen in Staphorst en Rouveen geen post meer te bezorgen. De stegen zijn geen openbare weg, aldus de uitspraak gedaan door de rechtbank van Zwolle.

Staphorst en Rouveen zijn historische dorpen met lintbebouwing met daaraan allemaal kleine steegjes. De bewoners hebben jarenlang ervoor gevochten om hun post tóch bij huis afgeleverd te krijgen. TNT Post weigert dit te gaan doen omdat de stegen geen openbare weg zijn, en een rechtszaak volgde. De bewoners moeten in het vervolg naar de openbare weg lopen om hun rekeningen op te halen.

Plasterk wil meer aandacht slavernijverleden

Icoon BinnenlandsMinister Ronald Plasterk (OCW) vindt dat Nederland te weinig aandacht besteedt aan het eigen slavernijverleden. ''Ik heb op school nooit geleerd over de slavernij''. Hij wees op de vele boeken, films en musea over de Holocaust. ''Waar zijn de boeken en de films over de slavernij en de rol van Nederland daarin? Nederland heeft dat verleden niet verwerkt maar weggedrukt.''

Plasterk zei dat gistermiddag in een toespraak tijdens de nationale herdenking van het slaverijverleden. Enkele honderden belangstellenden herdachten 's middags in het Oosterpark in Amsterdam dat Nederland 144 jaar geleden de slavernij heeft afgeschaft. Plasterk, de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en vertegenwoordigers van de regeringen van de Nederlandse Antillen, Suriname, Aruba en Ghana legden kransen bij het Nationaal Monument Slavernijverleden.

De minister zei verder dat het nog te bouwen Nationaal Historisch Museum in Arnhem aandacht gaat besteden aan dit aspect van de Nederlandse geschiedenis. Hij riep afstammelingen van slaven op historisch materiaal beschikbaar te stellen. Tevens maakte hij bekend dat het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), de organisator van de herdenking, ook de komende jaren op geld van de overheid kan rekenen.

Ook burgemeester Cohen vroeg Nederlanders de historie onder ogen te zien. ''De geschiedenis van de slavernij verbindt ons met velen die van verre komen en die nu in ons midden zijn. Onze geschiedenis is hun geschiedenis en hun geschiedenis is onze geschiedenis'', aldus de burgemeester.

Onder de aanwezigen bij de herdenking waren veel afstammelingen van slaven, van wie een aantal traditionele kleding droeg. Nederland schafte op 1 juli 1863 na tweehonderd jaar de slavernij af in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Een aantal inwoners van Amsterdam-Zuidoost organiseert vandaag een tweede slavernijherdenking. Zij vinden dat de bijeenkomst in het Oosterpark te veel is gericht op onder meer de Surinaamse gemeenschap. Tijdens de Dag der Vrijheden herdenken ze ook de Nederlanse onderdrukking in bijvoorbeeld Indonesië.Slavernijmonument

CDA: functioneren Tweede Kamer doorlichten

Icoon BinnenlandsHet CDA wil dat een zware commissie uit de Tweede Kamer het functioneren van de Kamer doorlicht. De commissie zou moeten bestaan uit de fractieleiders onder leiding van de Kamervoorzitter.

CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek heeft dat gezegd in een debat over de zogeheten raming, de eigen begroting van de Kamer. Volgens Schinkelshoek is er nogal wat mis met het imago van de Kamer. Veel burgers zijn van mening dat ze te vaak achter incidenten aanholt en dat ze haar agenda laat bepalen door de media.

Schinkelshoek denkt dat dat beeld niet terecht is. "Ons land wordt zeer behoorlijk bestuurd." Toch kan het volgens hem geen kwaad als de Kamer eens kritisch naar zichzelf kijkt.

Melaka is toch geen vleermuizenvirus

Icoon OpmerkelijkDe Maleisische deelstaat Melaka mag niet geassocieerd worden met zieke vleermuizen. De regering van de deelstaat heeft met succes aangevochten dat een recent bij vleermuizen ontdekt virus het Melaka-virus heet.

De Maleisische minister van Volksgezondheid, Chua Soi Lek, heeft een andere naam beloofd. Dat melden plaatselijke media.

Het virus kreeg de naam Melaka omdat er een gezin korte tijd ziek was als gevolg van contact met de door het virus besmette vleermuis. De naam zou de deelstaat, vooral in de toerismesector, schade berokkenen. Chua Soi Lek heeft de klacht van Melaka ter harte genomen en beloofde een andere naam. Dat wordt mogelijk 'Bemban-virus', naar het dorpje waar de besmetting zich voordeed.


Drager van het MelakaBemban-virus

Need for Speed brult lekker weg

Iedere game heeft tegenwoordig naast geweldige graphics natuurlijk ook goede, passende geluiden nodig. Zeker voor racegames is het van belang dat de wagens goed klinken en dat iedere aanpassing aan de wagen ook te horen is. De meest populaire race-serie van dit moment is natuurlijk Need for Speed en ook voor het volgende deel heeft men veel moeite gestoken in het geluid van deze game.

Een paar weken geleden is er een filmpje van deze opnames op YouTube verschenen dat we nog zeker even aan jullie willen laten zien horen.Need for Speed Prostreet zal in november voor alle platformen in de winkels liggen.

Dubbele pech na een rijverbod

Icoon PolitieEen echte pechdag was het gisteren voor een stelletje uit Den Haag. Gistermorgen om vier uur werd de man op de Plesmanweg aangehouden. Na een blaastest waaruit bleek dat de man te veel gedronken had, kreeg hij een rijverbod. Omdat de man per se met zijn auto naar huis wilde zette hij zijn vriendin achter het stuur. Even later werd ook zij aangehouden en omdat zij weliswaar minder had gedronken dan haar vriend maar toch nog te veel, kreeg ook zij een rijverbod.

Hierop besloot het koppeltje dan maar een taxi te bestellen met een dubbele chauffeur om van die ‘vervelende’ agenten af te zijn. Heel verstandig, maar hun pech was nog niet voorbij: even later veroorzaakte de taxichauffeur die de auto van het koppel bestuurde een aanrijding. De auto van het stel kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Weer stonden de agenten voor hun neus, ditmaal om de aanrijding op te nemen.

Real Madrid wil Reyes goedkoop

Real Madrid hoopt dat Arsenal alsnog bereid is zijn speler José Antonio Reyes te verkopen, maar voor een lagere prijs. Eerder ketste een overeenkomst tussen de clubs af.

Reyes kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de Madrilenen. Hij kon niet overtuigen, en Real wilde de optie tot koop, waarbij men ¤18 miljoen zou moeten overmaken, niet lichten. Het optreden van de international in de laatste competitiewedstrijd deed de Koninklijke toch nadenken. Hierin scoorde Reyes na zijn invalbeurt tweemaal, en schonk zijn club hiermee de Spaanse titel.

Volgens technisch directeur Predrag Mijatovic wil de Spaanse topclub Reyes nog altijd hebben, maar dan voor minder geld dan eerder was afgesproken. Naar verluidt heeft Mijatovic reeds een bod van ¤ 9 miljoen gedaan voor de aanvallende middenvelder. "We onderhandelen opnieuw over Reyes", aldus Mijatovic tegenover News of the World. "We hopen de vraagprijs iets omlaag te schroeven." Spaanse bronnen melden reeds dat Arsenal het eerste bod van de hand heeft gedaan.

Terreur in London: De poorten naar de hell staan open

De release van Hellgate: London komt met rasse schreden dichterbij en het mediaoffensief wordt dan ook flink opgeschroefd. Vandaag hebben we voor jullie weer een aantal screenshots, waarin de actie van je scherm spettert.
Hellgate: London wordt ontwikkeld door Flagship Studios. De kopjes achter Flagship zijn in het verleden ook verantwoordelijk geweest voor toppers bij Blizzard zoals Diablo, Warcraft en Starcraft. De verwachtingen over dit spel zijn dan ook hooggespannen. Medio september moet het spel in de winkels liggen.

Hellgate vertelt het verhaal over een nabije toekomst, waarbij London onder aanval komt van allerlei duivelsgebroed met natuurlijk de bijbehorende snode plannetjes. Dit zorgt voor een duistere setting en een gameplay waarbij magie en technologie samen een grote rol spelen om hordes vijanden aan de lopende band te verslaan.

Ruim 800.000 kijkers concert voor Diana

Icoon ShowbizzDe rechtstreekse televisieuitzending van het zes uur durende verjaardagsconcert voor prinses Diana is zondagmiddag- en avond gevolgd door 810.000 mensen. Dat bleek maandag uit cijfers van stichting KijkOnderzoek.

Op het concert in het gerenoveerde Wembley-stadion op de dag dat Diana 46 jaar zou zijn geworden, kwamen 63.000 mensen af. De bijeenkomst, georganiseerd door zonen William en Harry, werd in meer dan 140 landen live uitgezonden. Artiesten als Elton John, Supertramp, Take That, Duran Duran, Kayne West en Joss Stone traden op.

Op 31 augustus, de dag dat het precies tien jaar geleden is dat Diana overleed, volgt een speciale kerkdienst ter nagedachtenis aan de prinses. Koningin Elizabeth en prins Charles zijn daarbij aanwezig.


Een bomvol Wembley

Agent aangereden, vier arrestaties

Icoon PolitieIn Den Helder is gistermorgen vroeg een politieman aangereden op het Willemsoord terrein. De agent deed samen met een collega dienst in een zogeheten bike-team. Op het terrein reed een zwarte wagen die op een gegeven moment zo hard remde dat zijn wielen blokkeerden en hij een stuk doorschoof over het natte wegdek terwijl er een dertigtal voetgangers liep.

Toen de wagen uiteindelijk stilstond, sprak een van de agenten de bestuurder aan. Hoewel hij de bestuurder ook vastpakte, was dat geen belemmering voor de man om extra gas te geven en ervandoor te gaan. Hierbij stond de andere agent echter in de weg. De vluchtende auto greep eerst de fiets van de agent en vervolgens de agent zelf die op de motorkap terecht kwam. De agent viel op de weg terwijl de wagen wegreed. Hij liep hierbij letsel aan zijn knie en diverse kneuzingen op.

De bestuurder zette even later zijn wagen aan de kant en de vier inzittenden probeerden te voet verder te vluchten. De drie mannen, van 21 en 22 jaar oud, en een meisje van 18 jaar oud, allen uit Den Helder afkomstig, konden echter worden achterhaald en zijn aangehouden. Het is niet bekend waarom het viertal ervandoor ging.

Peter Gabriel strandt op A27

Icoon ShowbizzPopmuzikant Peter Gabriel is zaterdag met zijn tourbus op de A27 ter hoogte van Lexmond gestrand toen de motor van het voertuig in brand vloog. Dat liet de politie weten.

De artiest was samen met zijn band met een rode Engelse dubbeldekker op weg naar een concert in België. De vlammen in de motor doofden vanzelf waarna het voertuig werd weggesleept. De regionale streekvervoerder zorgde voor een bus waarmee Gabriel zijn reis kon voortzetten.


Peter Gabriel

Kamer wil reclameboycot Gouden Kooi

Icoon ShowbizzRegeringspartijen CDA en ChristenUnie roepen bedrijven op geen spotjes te plaatsen rond reality-soap De Gouden Kooi. Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA noemt het tv-programma, waarin mensen elkaar het huis uit pesten, te walgelijk voor woorden.

"Ik kan het niet verbieden, maar wel hopen dat het door gebrek aan adverteerders een stille dood sterft", aldus Atsma. ChristenUnie-leider Arie Slob spreekt van een mensonwaardig programma, bevestigt een woordvoerder van de kleinste regeringspartij in een bericht in het Algemeen Dagblad. De oproep aan adverteerders zou ook de steun hebben van oppositiepartijen SP, GroenLinks en de SGP.


"Mensonwaardig"

CD: Mark Ronson - Version

Alternatieve versies en covers kunnen best leuk zijn, zo is 'Faith' (George Michael) in de Limp Bizkit versie een stuk lekkerder dan het origineel. En wat te denken van Pearl Jam met Neil Youngs 'Rockin' In The Free World' of de recentere ontwikkelingen van Green Day die een ode aan John Lennon brengen en de Buena Vista Social Club die een bergje nummers van een latin tintje voorziet?
Onder dezelfde paraplu houdt zich het album van Mark Ronson, Version schuil. Een plaat vol met alternatieve versies van en door gerenomeerde namen.

BC Amersfoort verliest finale

BC Amersfoort heeft de finale van het Europacup toernooi verloren van het Russische New League Primorje uit Vladivostok. De eindstand in Amersfoort was 4-2, alleen Yao Jie en Eric pang wisten hun wedstrijd te winnen.
BC Amersfoort wist de halve finale te bereiken met maar één verliespartij. In die halve finale wonnen ze met 4-2 van de Spaanse kampioen Rinconada. In het verleden behaalden Duinwijck twee maal, Velo en Van Zijderveld ook de finale maar nog nooit won een Nederlands team de titel.

Faubert naar West Ham United

Julien Faubert speelt de komende vijf jaar voor West Ham United. De club uit Oost-Londen moet ongeveer 8,5 miljoen euro betalen voor de speler.
Volgens eigenaar Eggert Magnusson is Faubert één van de beste jonge spelers in Europa en zaten er veel clubs achter de 23-jarige middenvelder aan. De Franse international ( één goal in één wedstrijd ) had eerder al een akkoord bereikt met de Glasgow Rangers maar zijn club, Girondins Bordeaux, vond het bod van 5,5 miljoen te weinig. Hierop ging de speler in staking en weigerde nog te trainen. Bordeaux heeft hem uiteindelijk de keuze gegeven naar West Ham te gaan of helemaal niet te vertrekken

Theater op het circuit

Er was eens een Franse coureur, zijn naam is Sebastien Bourdais en is in Amerika drievoudig kampioen in de Champcar (net zoiets als Formule 1). En in diezelfde klasse rijdt sinds dit jaar ook een Nederlander, Robert Doornbos.

En Robert pakte gisteren zijn eerste overwinning in de Champcar, iedereen blij behalve de zure Fransoos want volgens hem (en alleen volgens hem) had Robert niet geraced zoals het moet.

Dus wat doe je dan, dan ga je je gedragen als een kleine kleuter en weigert een handdruk op het podium en dat moet je niet doen bij een Rotterdammer. De twee zullen geen vrienden worden denk ik....

Jong geleerd is oud gedaan

Icoon BinnenlandsKinderen liegen veel jonger dan algemeen aangenomen. Niet op vierjarige leeftijd, maar al vanaf zes maanden bedriegen ze hun omgeving.

Baby's leren al heel vroeg dat ze hun zin kunnen krijgen door te doen alsof ze lachen of huilen, meldden Britse media over een onderzoek van de universiteit van Portsmouth. Ouders kunnen makkelijk vaststellen of ze worden misleid. Bij valse huilbuien stoppen baby's na de eerste snikken even om te zien of ze aandacht krijgen.

Met acht maanden proberen baby's de aandacht af te leiden als ze iets doen waarvan ze weten dat het verkeerd is. Rond twee jaar leren ze te bluffen door te doen alsof het ze niets kan schelen als een straf dreigt.

De universiteit onderzocht een vijftigtal kinderen en sprak met de ouders.

Jong geleerd is oud gedaan
jong geleerd is oud gedaan 

Brazilië herstelt zich tegen Chili

Na de pijnlijke nederlaag tegen Mexico heeft Brazilië zich bij de Copa América hersteld door in Maturín zijn tweede wedstrijd met 3-0 te winnen van Chili.

Na een half uur spelen opende Robinho de score vanaf de penaltystip. Na rust was Suazo twee keer dicht bij de 1-1, maar zijn vrije trap scheerde langs de lat en daarna aarzelde hij na een individuele actie wat te lang zodat de Braziliaanse verdediging kon ingrijpen. In de slotfase onderscheidde Robinho zich met twee goals in de laatste tien minuten waardoor hij de eindstand op 3-0 bracht.

Albers: "Ik was fout"

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk kreeg Christijan Albers bijna de lachers op z’n hand nadat hij bij zijn eerste pitstop te vroeg weg reed. De coureur van Spyker F1 sleepte de losgerukte tankslang met zich mee en moest zodoende opgeven.

Het was niet het enige probleem voor het team. Adrian Sutil moest vanwege een nog onbekend probleem voor de start in de reservewagen stappen. Die had een andere hoeveelheid benzine aan boord, iets wat de Duitser ook verteld was, maar hij vergeten was. Omdat er ook geen radiocontact mogelijk was besloot de Duitser op eigen houtje naar binnen te komen en dat bleek tegelijkertijd te zijn met Albers.

"Ik stond nog in eerste versnelling toen ik, nadat Adrian was weg gereden, mijn positie voor de pitstop innam. Voor ik mijn wagen in neutraal kon zetten, was ik al opgekrikt. Het enige waar ik op dat moment aan dacht waren de monteurs; die kunnen een vinger verliezen als een band opeens gaat draaien. Ik heb dus keihard de rem en de koppeling ingedrukt. Toen ze klaar waren met mijn stop, ging ik op de automatische piloot verder. Normaal sta je dan dus nog in neutraal en schakel je als ze de lollipop omdraaien naar eerste versnelling. Daar stond ik al in, dus reed ik eigenlijk op automatische piloot verder. Met die slang nog aan de auto was het game over. Jammer," aldus de Nederlander.

CDA wil blaastest voor kinderen

Icoon BinnenlandsTot op heden is het verboden om jongeren onder de zestien jaar een blaastest af te nemen om te controleren of zij alcohol hebben gedronken. Als het aan Mirjam Sterk (CDA) ligt, komt daar binnenkort verandering in. Volgens Sterk neemt in deze groep het alcoholgebruik schrikbarende vormen aan.

Zeker zeven procent van de kinderen in de groepen zeven en acht drinkt volgens Sterk al wekelijks alcohol. Deze kinderen zijn tussen de tien en twaalf jaar. "En nog erger, de gemiddelde leeftijd van kinderen die opgenomen worden met alcoholvergiftiging is 13,5 jaar", zo zegt Sterk.

Als na de test gebleken is dat een jongere inderdaad alcohol gedronken heeft, zou de politie dat moeten melden bij de Centra voor Jeugd en Gezin. Vanuit deze centra krijgen de ouders dan vrijwillige of verplichte ondersteuning bij het opvoeden van hun kind. Het idee is onderdeel van een actieplan om de overlast door hangjongeren te beperken.

Met dank aan DutchDreamTeam voor de submit.

Milram wil opheldering van Stanga

De ploegleider van Milram, Gianluigi Stanga, zal bij zijn bazen van het melkconcernopheldering moeten geven over de dopingverdenkingen die wielrenner Jörg Jaksche over hem heeft geuit.

In een interview met het Duitse blad der Spiegel noemt Jaksche Stanga de man die hem heeft laten kennismaken met doping. "We hebben kennis genomen van de uitlatingen van Jaksche. Nu moet Stanga uitleg geven, pas dan zullen we een beslissing nemen", aldus marketing-chef Martin Mischel van sponsor Milram.

In het interview verklaarde Jaksche dat Stanga hem in zijn tijd bij de Italiaanse ploeg Polti aan de verboden middelen had geholpen. In een eerste reactie heeft Stanga de uitlatingen van Jaksche "absurd" genoemd.

Milram zal de komende week een standpunt innemen over de zaak. Het wilde niets zeggen over een eventueel stoppen als sponsor.

Geen nieuwe WK-limieten op NK atletiek

Het Nederlands kampioenschap atletiek in Amsterdam van afgelopen weekeinde heeft geen nieuwe tickets voor het WK atletiek opgeleverd.

WK-gangers Guus Hoogmoed (100, 200 meter), Gregory Sedoc (110 meter horden), Rutger Smith (kogelstoten) en Karin Ruckstuhl (verspringen) voldeden wel aan de verwachting door de Nederlandse titel te grijpen.

Hoogmoed deed dat door met een tijd van 20,48 op de 200 meter opnieuw onder de WK-limie te duiken. Sedoc won gisteren in 13.67 de 110m horden, Smith pakte met een afstand van 20,38 meter de titel bij het kogelstoten en Ruckstuhl won met een hoogte van 1,82 goud bij het hoogspringen. Smith pakte zaterdag ook al de titel bij het discuswerpen.

Button blij met punt

Het team van Honda Racing F1 slaagde er tijdens de Grand Prix van Frankrijk dan eindelijk in om een punt voor het wereldkampioenschap te behalen. Jenson Button eindigde als achtste, terwijl teamgenoot Rubens Barrichello als elfde over de eindstreep kwam.

"Het was een vermakelijk race en we hebben laten zien dat de wagen erg vooruit is gegaan", aldus Button. "Het is een fijn gevoel om een auto te hebben die je het vertrouwen geeft om voluit te gaan. Maar we moeten nog wel werken aan de kwalificatie. Als we dat weten op te lossen, gaan we nog veel vaker in de punten eindigen. Het team deed het vandaag erg goed. Het was een foutloze race met goede pitstops. Ik kijk nu heel erg uit naar de Britse Grand Prix van volgende week."

'Wilders verziekt vakantiemarkt'

Icoon BinnenlandsDankzij Geert Wilders en zijn partij voor de Vrijheid (PVV) gaan er minder mensen op vakantie in Turkije. Ook de discussie over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU) is niet goed voor het toerisme. "Dan denken veel mensen dat Turkije een eng land is en boeken ze geen vakantie." Dat zegt de directeur van Turkije-specialist Corendon, Atilay Uslu.

Het aantal boekingen voor een reis naar Turkije liep bij Corendon met twintig tot dertig procent terug toen Wilders in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van november uithaalde naar de islam, moslims en hoofddoeken. Volgens Uslu heeft het weinig zin om in zo'n periode te adverteren voor reizen naar Turkije.

Ondanks Geert Wilders en de discussie over Turkije en de EU, blijf het land een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Turkije is een van de drie populairste vliegbestemmingen in Europa. Jaarlijks vervoert Corendon ongeveer 300 duizend Nederlanders naar Turkije.

Weinig spektakel en surprises in Intertoto Cup

De uitschakeling van NK Zagreb door het Albanese Vllaznia is de grootste verrassing in de eerste ronde van de Intertoto Cup. Middenvelder Arlind Norra bezegelde na 26 minuten het lot van Zagreb, de Kroatisch kampioen van 2002. De 1-0 volstond na de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd.

De wedstrijd tussen Llanelli (Wales) en FK Vetra (Litouwen) was senstaioneel. Vetra leek op rozen te zitten. De eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en de ploeg van trainer Tarkhanov leidde bij rust met 2-3 in Wales. Via een hattrick van Rhys Griffiths kwam Llanelli op 5-3, helaas een doelpunt te weinig voor de Britse ploeg.

Uitslagen 1e ronde returns (tussen haakjes uitslag heenwedstrijd):

Slavija Sarajevo (Bosnië) * - Sant Julia (Andorra) 3-2 (3-2)

Zestaponi (Georgië) - Tobol (Kazachstan) * 2-0 (0-3)

Cork City (Ierland) * - Valur Reykjavik (IJsland) 0-1 (2-0)

Vllaznia (Albanië) * - NK Zagreb (Kroatië) 1-0 (1-2)

Makedonija (Macedonië) * - Ethinikos Achnas (Cyprus) 2-0 (0-1)

Dacia (Moldavië) * - FK Baku (Azerbeidzjan) 1-1 (1-1) Dacia w.n.s

Slovan Bratislava (Slowakije) * - Differdange (Luxemburg) 3-0 (2-0)

Kí Klaksvík (Faeröer Eilanden) - Hammerby (Zweden) * 1-2 (0-1)

Dinaburg (Letland) - Cliftonville (Noord-Ierland) * 0-1 (1-1)

Ararat (Armenië) - Shakhtyor (Wit-Rusland) * 2-0 (1-4)

Grbalj (Montenegro) - Gloria (Roemenië) * 1-1 (1-2)

Maribor (Slovenië) * - Birkirkara (Malta) 2-1 (3-0)

Llanelli (Wales) - FK Vetra (Litouwen) * 5-3 (1-3)

TVMK Tallinn (Letland) - Honka (Finland) * 2-4 (0-0)

* = geplaatst voor 2e ronde.

Programma 2e ronde (7/8 en 14/15 juli):

Slavija Sarajevo - Otelul Galati (Roemenië)

Makedonija - Cherno More Varna (Bulgarije)

Maribor - Hajduk Kula (Servië)

Trabzonspor (Turkije) - Vllaznia

Maccabi Haifa (Israël) - Gloria

Dacia - St. Gallen (Zwitserland)

Zalaegerszegi (Hongarije) - Rubin Kazan (Rusland)

Rapid Wien (Oostenrijk) - Slovan Bratislava

Chernomorets (Oekraïne) - Shakhtyor

Tobol - Slovan Liberec (Tsjechië)

Honka - Aalborg (Denemarken)

FK Vetra - Legia Warschau (Polen)

AA Gent (België) - Cliftonville

Cork City - Hammerby

Twee doden bij ruzie over keukengeur

Icoon ShockingEen stinkende keuken is de aanleiding geweest tot een buren-ruzie met 2 doden als gevolg. Een vrouw uit de wijk Montparnasse (Parijs, Frankrijk) belde zaterdagavond aan bij haar buurman omdat ze de geur uit zijn keuken niet meer kon verdragen, aldus de Franse radiozender France-info.

De circa 20-jarige topkok opende de deur en stak de klaagster neer met een groot keukenmes. In het nauw gedreven door de echtgenoot van het slachtoffer en de aankomende hulpdiensten, vluchtte de dader het dak op. Daar zag hij geen andere uitweg dan van het dak te springen. Hij was op slag dood. De politie gaat ervan uit dat de chef-kok psychisch niet in orde was.Gedonder in de keuken

Met dank aan moniek2006 voor de herschreven submit.

Argentijnse first lady wil president worden

Icoon BuitenlandsCristina Fernandez, de vrouw van de huidige president van Argentinië, wil haar man opvolgen. Ze heeft gisteren bekend gemaakt mee te zullen doen aan de presidentsverkiezingen op 28 oktober 2007.

President Nestor Kirchner maakte eerder al bekend dat hij zich niet opnieuw kandidaat zal stellen voor een nieuwe termijn als president van Argentinië. Hij kiest voor een rol op de achtergrond, mogelijk dus als 'first man'.

In de media werd de afgelopen weken al druk gespeculeerd of de zeer populaire Cristina, die nu senator is, zich kandidaat zou stellen.

[WK-20] Spanje en Uruguay gelijk

Uruguay heeft op het WK onder 20 in de topper tegen Spanje de winst uit handen gegeven. Onder meer door een goal van Luis Suárez werd het 2-2 in Vancouver.

De Uruguayanen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar strandden via FC Groningen-aanvaller Suárez keer op keer op de uitstekend keepende Antonio Adán, doelman van Real Madrid Castilla. Vlak na rust was het dan toch raak, toen Edinson Cavani een voorzet van Suárez binnenwerkte. Even later vergrootte Suárez zelf de marge, met een knap schot. Spanje probeerde zich terug te knokken, en kwam door een kopbal van Adrián López ook op 2-1. Na de aansluitingstreffer werd Spanje veel beter, en in blessuretijd wist Sevilla-speler Diego Capel toch nog beslag te leggen op een punt.

Eerder speelden in dezelfde groep Jordanië en Zambia al tegen elkaar. De Afrikanen kregen na zes minuten al een strafschop cadeau, toen Al Jumah Tariq rood zag na een vermeende handsbal. Fwayo Tembo schoot vervolgens de openingstreffer binnen. Ondanks dat Zambia beter was, kwam Jordanië toch terug. Vlak voor rust kopte Salim Abdallah een slecht weggewerkte bal net onder de lat voor de gelijkmaker. Rodgers Kola kreeg voor rust ook een rode kaart, zodat de wedstrijd zou eindigen bij een stand van 1-1, met twintig man.

Japan ontmoette Schotland in Victoria, een wedstrijd uit Groep F. De Aziaten kwamen meermaals dichtbij een doelpunt, toch duurde het een dikke veertig minuten voor de eerste goal viel. Matig uitkomen van de Schotse doelman Andrew McNeil leverde Yasuhito Morishima een kans voor open goal op: 1-0. Na rust stelden Tsukasa Umesaki en Jun Aoyama de zege veilig, ondanks een late tegengoal van invaller Ross Campbell.

De andere twee landen in Groep F, Nigeria en Costa Rica, vochten het later op de avond uit. Nigeria, dat twee jaar terug in Nederland nog de tweede plaats opeiste, kon niet echt overtuigen tegen de Zuid-Amerikanen. Toch zou het Afrikaanse land door een late goal van Brown Ideye aan het langste eind trekken. Door de winst gaan Nigeria en Japan nu aan de leiding van Groep F.

Gastland Canada speelde ook vandaag haar eerste wedstrijd. 1 juli, 'Canada Day', is normaal gezien een feestdag, maar dat werd het niet voor de jeugdploeg van Dale Mitchell. In Toronto was Chili verreweg de betere, en liet dat voor rust al blijken. Nicolas Medina bracht de ruststand op 1-0, alvorens Carlos Carmona en Jaime Grondona na de thee de wedstrijd beslisten. Canada begint dus slecht aan dit toernooi, dat voetbal in het Noord-Amerikaanse land een duwtje in de rug moet geven.

Canada - Chili 0-3
25' Medina 0-1
54' Carmona 0-2
81' Grondona 0-3

Jordanië - Zambia 1-1
8' Tembo 0-1
41' Abdallah 1-1

Spanje - Uruguay 2-2
47' Cavani 0-1
56' Suárez 0-2
71' López 1-2
90+3 Capel 2-2

Japan - Schotland 3-1
43' Morishima 1-0
57' Umesaki 2-0
79' Aoyama 3-0
82' Ross 3-1

Nigeria - Costa Rica 1-0
75' Ideye 1-0

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.