Monster Hunter Freedom

Zodra je voor het eerst het kamp verlaat kan je even niks anders doen dan stil staan en je ogen uitkijken. De wereld waarin je rondloopt is namelijk schitterend en met schitterend bedoel ik ook echt: oogverblindend mooi. Deze game laat duidelijk zien waar de PSP toe in staat is. Het nadeel van deze grafische pracht is dat de wereld verdeeld is in kleine zones. Je reist dus continu van zone naar zone als je ergens moet zijn. Gelukkig zijn de laadtijden kort dus leidt dit tot weinig irritatie.

<\/center>

De eerste missie speelt zich af in de eerste zone. Je moet vlees verzamelen en gelukkig lopen er wat planteneters te grazen. Schijnbaar zijn die overigens niet bang van mensen, of van mensen die hun soortgenoten geweld aan doen, want als je er op één begint in te hakken doet de rest niets. Naja, houdt de game wel makkelijk, het is tenslotte pas de eerste missie.

Ook de opvolgende missies stellen eigenlijk nog niet al te veel voor. Ze zijn ook echt bedoeld om de mogelijkheden te tonen die je hebt als je je langere tijd in de wereld bevindt. Zo leer je hoe je moet koken, healing potions moet maken en hoe je je wapens scherp houdt. Allemaal zeer handige skills als je missies moet doen waar je toch lange tijd voor op jacht moet. Als je te lang niet eet bijvoorbeeld, gaat je stamina achteruit en kun je na verloop van tijd niet eens meer rennen.

Zodra je eenmaal bekend bent met deze simpele taken kan het echte werk beginnen. Je mag gaan jagen op een aantal kleine dino\\\'s die nog het meeste weg hebben van velociraptors. Aangezien dit vleeseters zijn zullen ze zich niet vriendelijk laten slachten, je zult echt moeten vechten. Dit werkt gelukkig heel simpel; er zijn wat knoppen waarmee je slaat en met de rechterschouderknop blok je. De eerste keer zijn het maar drie monsters, maar gelijk op je volgende missie zul je er al vijf tegen komen en dan wordt de game al snel een stuk pittiger.

<\/center>

Het mooie van Monster Hunter Freedom is dat je zo switcht tussen single- en multiplayer. Zo kun je, als het even niet lukt, via Wifi de lastige monsters te lijf gaan. Als je daar geen zin in hebt kun je ook met één ander persoon op schattenjacht. Dit zijn ook gewoon quests, alleen draait het hier om het vinden van de schat.