TimeSplitters: Future Perfect

Maar er kan nog veel meer aangepast worden: er wordt een heuse map-editor meegeleverd met het spel. En dit is echt een hele uitgebreide map-editor. Je hebt vijf verdieping om je eigen map in te maken en dat is meer dan genoeg. Er zijn standaard bebouwingen zoals bijvoorbeeld gangen, hoeken, open ruimtes, trappen, deuren, loopgraven. Elk onderdeel kun je draaien zodat je hem overal op aan kunt sluiten. Het gaat met de controller niet zo heel makkelijk als dat het met een muis zou gaan, maar er is goed over nagedacht. Met de knoppen kun je onderdelen snel kopiëren, plakken en deleten, waardoor je niet elke keer weer hetzelfde onderdeel hoeft te kiezen.

<\/center>

Je kunt verschillende soorten maps bouwen, zoals multiplayer-maps, storymode-maps of een combinatie van beide. Want je kunt namelijk de spawnpunten bepalen in de map, maar daar houdt het nog niet op. Het is ook mogelijk om verschillende wapens, ammunitie, power-ups, health-packs, teleports en de bags voor capture the bag te plaatsen in de map. Al deze items kun je overal plaatsen waar je wil en op deze manier kun je zelf het spel verloop bepalen.
Maar het houdt hier nog niet op. Je kunt dus zelf je eigen story-mode maken of je eigen challenges. Door middel van een simpele programmeertaal is het mogelijk om logische functies erin te zetten. Dit betekent dat een actie een reactie kan hebben; zo kan je bijvoorbeeld ‘programmeren’ dat wanneer je alle vijanden in een kamer hebt neergeschoten dat er dan ergens een deur open gaat. Een ander leuk voorbeeld dat laat zien wat je allemaal kunt: je kunt ook ‘programmeren’ dat een vijand dood neervalt zodra hij je ziet. Dit geeft wel een beetje aan dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

<\/center>

De vijanden die je in de map kan plaatsen kun je helemaal aan je eigen wensen aanpassen: zo kun je bepalen welk type vijand hij is, welk wapen hij draagt en of hij dit laat vallen als hij neergeschoten wordt, hoe hij zich moet gedragen (patrouilleren, wacht staan, enz). Zelfs de moeilijkheidsgraad van de vijanden kan je aanpassen: je geeft de vijand gewoon meer health.
Om maar een paar mogelijkheden te geven van de map-maker: een map met alleen maar auto’s om op deze manier een race te maken, een map met alleen maar zombies terwijl al het licht uit is, een map met heel veel deuren en om deze te openenen moet je bepaalde schakelaars bedienen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos met deze map-editor. Het mooie is dat je deze maps kunt delen met je vrienden (of met vreemden) via Xbox live. Zelf zul je ook maps van anderen kunnen downloaden en spelen. Dit is slim gedaan van Free Radical want op deze manier komt er elke dag wel gratis downloadable content.