F3-kampioenschap kent nieuwe leider na fraaie hoofdrace op Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring is de racezondag geopend door de jongelingen in de Formule 3. Zij werkten zondagochtend hun hoofdrace af op het Oostenrijkse circuit, waar tot in de laatste ronde geknokt werd om de podiumplekken.

Luke Browning had de poleposition veroverd en startte naast Arvid Lindblad. Tim Tramnitz en Gabriele Mini stonden op rij twee, voor Dino Beganovic, Oliver Goethe, Laurens van Hoepen, Sebastian Montoya, Alex Dunne, Nikola Tsolov, Christian Mansell en Martinius Stenshorne.

Browning greep in de openingsronde de leiding, Beganovic schoof met een sterke start op naar de tweede plek, voor Prema-teamgenoten Lindblad en Mini. Goethe volgde op plek vijf, voor Noel Leon, die vanaf de dertiende plek als een raket naar voren was geschoten.

Leon reed door naar een vierde plek, maar daar hield het op voor de Mexicaan: in duel met Goethe liep hij een lekke band op, waarmee hij het grind in ging. Lindblad zakte ondertussen de nodige posities terug, terwijl Dunne en Mansell juist opschoven naar de vijfde en zesde plek.

In de voorlaatste ronde nam Mini op fraaie wijze Beganovic te grazen, maar op Browning stond geen maat en met de zege pakte de Brit ook de leiding in het kampioenschap. Mini werd na een fraai duel tweede, voor Beganovic - Van Hoepen kwam als achtste over de meet.