Duitsland naar kwartfinale na overwinning tegen Denemarken op EK voetbal

Duitsland heeft zich via een 2-0 overwinning op Denemarken geplaatst voor de kwartfinales van het EK voetbal in eigen land. De wedstrijd in Dortmund werd tijdelijk gestaakt vanwege onweer.

Duitsland opende sterk tegen Denemarken. In de beginfase van het duel kregen de Duitsers meerdere kansen om op voorsprong te komen en na drie minuten leek het er ook op dat Duitsland wist te scoren. Nico Schlotterbeck kopte binnen, maar de openingstreffer werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Na het sterke begin van de Duitsers kwamen de Denen beter in de wedstrijd en werden ook gevaarlijk. Tien minuten voor de rust werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege onweer, maar na de hervatting was Denemarken het dichtst bij de openingstreffer. Na een geweldige counter stond Rasmus Hojlund alleen tegenover Manuel Neuer, maar kreeg de bal niet voorbij de Duitse doelman.

Na rust leek Denemarken wel te scoren. Direct in de tweede helft scoorde Joachim Andersen, maar na ingrijpen van de VAR wat enige tijd in beslag nam werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten daarna kreeg Duitsland een strafschop na lichtjes hands van Andersen. De penalty werd vervolgens benut door Kai Harvetz en Duitsland kwam op voorsprong.

Denemarken probeerde het wel en werd ook gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Met nog ruim twintig minuten te spelen besliste Jamal Musiala de wedstrijd. Het jonge talent werd diep gestuurd waarna hij het afmaakte. Even daarvoor was Harvatz nog dicht bij zijn tweede.

Duitsland wacht in de kwartfinale Spanje of Georgië. De beide landen spelen zondagavond hun achtste finale.