Looney Tunes: Acme Arsenal

Looney Tunes is een tekenfilm-serie die vooral bekeken wordt door kinderen. De game is ook vooral gericht op kinderen, maar volwassenen zullen deze game misschien ook wel willen uitproberen vanwege de nostalgie. Daarom is deze review opgedeeld in twee gedeeltes: een gedeelte voor kinderen en een gedeelte voor volwassenen.

Kinderen houden van felle kleuren, leuke muziekjes en herkenbare karakters. De platformer Looney Tunes op de 360 lukt dit prima, want de game lijkt aardig op de tekenfilm-serie. Veel bekende karakters (zoals Bugs Bunny) en vrolijke muziekjes die je ook tegenkomt in de tekenfilms. De game zelf begint met een simpele tutorial waar geen tekst te zien is, maar op het scherm aangegeven wordt welke knoppen je kunt gebruiken om bepaalde bewegingen uit te voeren. In de game kun je slaan met grote hamers, gitaren en kan je leuke combo\'s uitvoeren door in een bepaalde volgorde de knoppen in te drukken. Precies makkelijk genoeg voor de kinderen.

De game is simpel genoeg om in één keer te snappen voor de kinderen, alhoewel het soms niet heel duidelijk is waar je heen moet. De puzzels die aanwezig zijn in het spel zijn redelijk simpel: de speler moet op zoek naar hendels of knoppen om te zorgen dat je een stukje verder kan. Wanneer er op een knop gedrukt wordt dan gebeurt er iets in het level waardoor je weer verder kunt. Soms dan zul je erg goed moeten timen, want als je mis springt begint de hele puzzel weer opnieuw. Voor kinderen is dit meestal geen probleem en de ‘trial and error’ die in deze game zit is juist goed voor de meeste jongere kinderen.

Het is jammer dat de game alleen maar in het Engels is, waardoor de grappige zinnetjes voor de kinderen die geen Engels kunnen verloren zullen gaan. Maar de stemmen zijn prima herkenbaar, waardoor de beleving vaak al leuk genoeg is. De besturing van karakters is erg rechtlijnig en simpel onder de knie te krijgen. Zo af en toe valt de camera weg, of blokkeert een muur de camera. Dit kan zelfs voor een kind frustrerend zijn, en zal er voor zorgen dat sommige stukjes iets moeilijker zijn dan de bedoeling. De graphics in het spel zijn erg kleurig en zitten vol met beweging. De vijanden zijn erg divers en kinderen zullen niet heel snel dezelfde vijanden tegenkomen. Desondanks zitten er toch nog framedrops in het spel en ook pop-up komt regelmatig voor. Nu is dit voor kinderen geen hele grote ramp, maar het zal hen zeker wel opvallen.

Looney Tunes is voor kinderen een vermakelijke game, maar door problemen met de camera en de framedrops is het toch geen goede game. De gameplay is vooral gebaseerd op trial and error, wat prima is voor kinderen. Die kunnen namelijk bepaalde stukken eindeloos opnieuw proberen zonder zich te ergeren. Voor kinderen zou ik deze game een 6.5 geven.