Virtua Tennis 3

Nummer één worden van de wereld op de ATP-ranglijst is het doel van elke tennis-speler en dus ook jouw doel in het spel Virtua Tennis 3. Natuurlijk zul je dit niet zomaar bereiken en zul je hier enige moeite voor moeten doen. Het begint met het maken van je eigen karakter dat je flink kunt aanpassen aan je eigen wensen en ook een eigen manier van slaan meegeven.

Je begint als nummer 300 van de wereld en door middel van kleinere toernooien zul je jezelf omhoog moeten werken naar de hoogste positie. Om je een beetje wegwijs te maken heb je een mail-box en een coach die je tips geeft. Tijdens het spelen zul je beide echter niet gebruiken omdat het wel duidelijk is wat je wel en niet kan doen. Via een wereldbol kun je navigeren tussen de verschillende toernooien, oefenwedstrijden en trainingen. Zonder training zul je nooit de beste worden en daarom is er genoeg mogelijkheid om te trainen in Virtua Tennis 3.

Deze trainingen bestaan niet alleen maar uit het terugmeppen van de ballen, maar er zitten ook mini-games aan verbonden. Dit kan variëren van een tennis-variant van Space Invaders waarmee je met de bal de Aliens kapot kunt slaan, tot Curling op de tennisbaan. Deze mini-games zijn vaak heel erg leuk gedaan, en nodigen zeker uit om meer te trainen. Normaal zijn de trainingen in zulke games maar saai en heb je het idee dat het allemaal nutteloos is, maar in Virtua Tennis 3 hebben ze het toch leuk weten te maken. Mocht je toch zin hebben in saaie trainingen dan kun je de Tennis Academy opzoeken om op de normale manier te trainen. Op beide manieren zullen je skills gewoon omhoog gaan, en op die manier zul je kunnen winnen van de tegenstanders.

Natuurlijk is het niet mogelijk om binnen één seizoen de beste te worden, en daarom kun je er ook een paar jaar over doen. Regelmatig zijn er wedstrijden te spelen, maar let er wel op dat je niet al te vermoeid raakt. Wanneer dit het geval is ben je vatbaar voor blessures en voor je het weet ben je een aantal weken uitgeschakeld vanwege bijvoorbeeld een gebroken pols. Dit kun je voorkomen door een rustpauze te nemen van een bepaalde periode. Het is wel realistich dat dit er in zit, maar het is eigenlijk nutteloos voor de gameplay want je hoeft alleen twee keer op een knopje te drukken.

De toernooien vinden plaats op verschillende soorten ondergrond en tijdens het spelen zul je ook de afdruk van de bal blijven zien op die ondergrond. Dit is één van de vele details die in dit spel zitten en wat het ook zo leuk maakt. De spelers zien er prima uit tijdens het spelen, en ook de animaties zien er soepeltjes uit. De speler duikt misschien wat meer dan ze in het echt zullen doen, maar zorgt wel voor een spectaculair schouwspel. Helaas zien de spelers er tijdens de close-up een beetje vreemd uit, ze lijken wel op de echte tennissers maar toch zit er een heel groot verschil in. Spelers zoals Federer, Sharapova en Nadal hebben hun gezicht geleend aan dit spel, maar je kunt ze met moeite herkennen.