TimeSplitters: Future Perfect

Voordat de multiplayer en map-editor aan beurt komen zullen de challenges behandeld worden. Net als in deel twee heb je in het derde deel ook bizarre challenges. Zo is het mogelijk om te curlen met aapjes, maar ook basketballen met de gravity-gun behoort tot de mogelijkheden. Hieronder zullen de challenges kort besproken worden:

Behead the Undead: Zoals de titel al zegt gaat deze serie challenges over zombies en aanverwante beesten. Schiet zo snel mogelijk alle hoofdjes van apen of schiet drie verdovingpijltjes in varkenskarkassen om ze te laten ontploffen. Tijd is de belangrijkste factor bij deze challenges.

Cut out shoot out: Op papieren vijanden schieten is de bedoeling bij deze challenges. Loop zo snel mogelijk een level door, terwijl je de kartonnen vijanden neerschiet. Maar let op: er zijn ook kartonnen versies van jezelf, en wanneer je deze neerschiet zal dit je punten kosten.

Cat driving: Race met een op afstand bestuurbare kat over een parcours en zet de snelste tijd neer. Meer komt er niet bij kijken bij deze challenges. Laat zien uit welk coureurs-hout je gesneden bent.

Super smashing great: Vernieting alle breekbare spullen in het level. Gooi alle ruiten in met een baksteen, of sla alle borden uit de kast. Wanneer je alles hebt vernietigd in het level wordt de tijd stop gezet. Kennis van het level is dus belangrijk.

TimeSplitter story classic: Speel een missie uit de vroegere delen opnieuw, maar doe dit op de snelste manier. Tijd dus voor een beetje nostalgie.

Monkeying Around: Verschillende challenges met apen in de hoofdrol. Laad ze tijdens het dansen op met een electrisch wapen en zorg dat er zoveel mogelijk apen blijven dansen. Curlen is een hele saaie sport, maar met apen wordt het opeens wel interessant.

Miscellaneous Challenges: Drie verschillende challenges. Gooi ballen door ringen heen met je gravitry-gun of bestuur twee wapens afzonderlijk met de twee analoge pookjes. Dit werkt erg RSI-opwekkend moet ik zeggen en misschien is het slim om dit een vrouw te laten doen (die kunnen immers multi-tasken).

<\/center>

Met alle challenges kun je medailles winnen, en per medaille krijg je een karakter erbij. In totaal zijn er ongeveer 200 karakters vrij te spelen, dus dit zal even wat tijd kosten. Als je de singeplayer op normale moeilijkheidsgraad uitspeelt heb je slechts 25% van het spel gespeeld. Mocht je heel goed zijn in de challenges dan kun je je scores vergelijken met je vrienden via Xbox live. Het is ook mogelijk om replays van je high-score op te delen met anderen, op deze manier kun je dus leren van de nummer één bij het monkey-curling.
Naast de challenges heb je ook nog de league-mode waarmee je ook karakters en cheats kunt winnen. Deze leagues bestaan eigenlijk uit multiplayer games, maar dan speel je tegen bots. Er is nog een klein inleidend verhaaltje, maar eigenlijk komt het neer op overleven en zoveel mogelijk bots neerschieten. Met deze mode kun je goed oefenen voor de online multi-player, alhoewel de bots af en toe wel erg dom bezig zijn. Je zult dus gemakkelijk kunnen winnen van de bots, maar in de online multiplayer is het toch een stuk moeilijker.