F1: Verstappen zegeviert in sprintrace in Oostenrijk

Max Verstappen heeft de sprintrace tijdens het grandprixweekend in Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Nederlander moest er in de eerste ronden hard voor werken om de McLarens van zich af te houden, maar nadat de ban eenmaal gebroken was reed hij langzaam weg bij Oscar Piastri en Lando Norris.

Verstappen startte de sprintrace vanaf de eerste positie, maar moest nog een keer op herhaling omdat de eerste start afgebroken werd door een fotograaf die niet op een veilige plek stond. Verstappen was direct goed weg, gevolgd door Norris en Piastri. Verder naar achteren kende Charles Leclerc een goede start en schoof al snel door van plek tien naar zeven.

Vooraan moest Verstappen flink verdedigen op Norris die in de DRS van de Nederlander zat. Na vier ronden pakte Norris de eerste positie af, maar Verstappen sloeg voor bocht vier gelijk terug, waardoor Piastri door kon schuiven naar positie twee. Dit gaf de Nederlander iets meer lucht, al zat Piastri nog wel in de DRS. Daarachter schoof George Russell door naar plek vier.

Het duurde tot de negende ronde voor Verstappen de ban gebroken had en langzaam weg kon rijden bij Piastri. De Australiër kreeg langzaam maar zeker McLaren-teamgenoot Norris weer in zijn nek. Daarachter waren de verschillen groot zodat er weinig aanvallen meer waren, behalve in het achterveld waar Fernando Alonso twee posities verloor aan Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo.

Na 23 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd, voor Piastri en Norris. Russell reed naar de vierde positie, voor Sainz, Lewis Hamilton, Leclerc en Sergio Perez.