Ogura wint Moto2-race Assen na long lap-penalty Aldeguer, Bendsneyder in de punten

Na de Moto3 werd zondag op het TT Circuit van Assen ook in de Moto2 de Grand Prix van Nederland verreden. Dat leek niet zo spannend te worden, maar kreeg uiteindelijk toch nog een beetje een twist, waardoor er toch nog om de voorste posities geknokt werd.

Fermin Aldeguer stond op poleposition en had Ai Ogura en Sergio Garcia naast zich, voor Manuel Gonzalez, Alonso Lopez en Albert Arenas. Tony Arbolino, Diogo Moreira en Jake Dixon vertrokken vanaf rij drie, Zonta van den Goorbergh stond op de veertiende plek, zes plaatsen voor Bo Bendsneyder.

In de openingsfase was Aldeguer bijzonder snel, hoewel hij al even snel een waarschuwing aan de broek had wegens track limits. Garcia, Ogura, Lopez en Arbolino volgden, Van den Goorbergh ging al snel onderuit en ook voor Aron Canet en Arenas was de race rap voorbij.

Negen ronden voor het einde kreeg Aldeguer dan toch een long lap-penalty, waardoor de achtervolgende Ogura en Garcia ineens weer een kans hadden; Aldeguer kwam vlak achter hen terecht na zijn straf. Garcia moest er snel aan geloven en haakte af, maar Ogura bleef aan de leiding en reed naar een mooie overwinning, voor Aldeguer en Garcia - Bendsneyder finishte met een prima veertiende plek in de punten.