Dominante Bearman wint F2-sprintrace Red Bull Ring, Verschoor onzichtbaar

Op de Red Bull Ring is zaterdagmiddag de sprintrace verreden van het weekeinde in de Formule 2. Wat de overwinning betreft werd dat niet al te spannend, maar iets verder naar achteren werd er wel prima gevochten.

Kush Maini stond op poleposition en had Oliver Bearman naast zich, met Pepe Marti en Isack Hadjar op rij twee. Zij werden gevolgd door Taylor Barnard, Paul Aron, Franco Colapinto, Gabriel Bortoleto, Joshua Dürksen en Dennis Hauger - Richard Verschoor vertrok vanaf de zeventiende plek.

Bearman kende een uitstekende start en greep de leiding, terwijl ook Marti langs Maini reed - Hadjar zakte juist terug tot buiten de top-10. Maini slaagde er niet in zijn derde plek te verdedigen, teamgenoot Bortoleto en Colapinto gingen er voorbij, nadat Aron dat ook al had gedaan.

Aron was lekker op dreef en reed voorbij Bortoleto naar plek drie, terwijl Bearman onbedreigd naar de overwinning reed, zijn eerste van het jaar. Marti pakte de tweede plek, kampioenschapsleider Aron zette zijn consistente seizoen voort met een derde plek - Verschoor moest het doen met de twintigste positie.