NBA 2K7

Basketbal is in de USA een hele populaire sport en elk jaar komen er ook weer nieuwe basketbalgames uit, waaronder NBA 2K7. Dit spel bevat alle teams uit de huidige NBA, maar ook bijvoorbeeld team bestaande uit legendes van de jaren \'80. De teamindelingen veranderen in het seizoen en hiervoor kun je zogenaamde \'rosters\' downloaden die je spel weer up-to-date maken.

Zodra het spel start kun je gelijk kiezen om een quick match te spelen, en hierbij kun je ook gelijk uit alle teams kiezen. Wil je echter meer opties, en er zijn erg veel opties, dan moet je de rechterstick even bewegen. Op die manier kom je in het hoofdmenu en die hoofdmenu kan je vanaf elk punt in een andere menu oproepen door de rechterstick te bewegen. Als je dit niet weet dan werkt het erg verwarrend omdat je dan niet meer terug kan komen, maar als je er gewend aan bent dan werkt het erg soepel.

Zoals gezegd zitten er erg veel opties in dit spel, zowel online als offline. Er zijn bijvoorbeeld alleen al zeven verschillende gamemodi. Die variëren van een situatie oefenen tot je opwerken tot prof vanaf de straat. Een mode zoals toernooi kun je tot in details instellen naar jouw wensen; van de tijdsduur tot de mogelijkheid om de spelers moe te laten worden (simulatie). Qua opties en verschillende gamemodi zul je je in dit spel niet heel snel vervelen, want allerlei verschillende situaties die we kennen uit de NBA kun je hier spelen.

Het is erg leuk als er veel opties te vinden zijn in een spel, maar uiteindelijk draait het toch om de gameplay. Ook dit is in te stellen op verschillende moeilijkheidsgraden, maar ook kan je de computer je laten helpen met de tactiek. Je kunt automatisch laten wisselen en automatisch laten beslissen tot een time-out. Dit is erg handig als je weinig tot niks afweet van de spelers in de NBA. Zonder tactiek kan je ook wel winnen, maar mocht je weten wat je doet dan kun je ook de tactiek op het veld aanpassen. Wil je man-to-man verdedigen dan kan dat, maar een Full-court press behoort ook tot de mogelijkheden.

Nu hebben we het alsnog over de verschillende opties in het spel, maar de gameplay is ook erg uitgebreid. Alle knoppen op de controller worden ten volste gebruikt. Met de a-knop kun je de spelers selecteren die het dichtste bij de bal zijn, of via de linker-schouderknop in combinatie met een andere knop kun je elke speler kiezen. Passen en schieten gaat gewoon met de knopjes en door dit te combineren met de linkerstick kun je een beetje richting bepalen. De linkerstick kun je gebruiken om gerichter te schieten, door de stick in goede harmonie naar beneden en boven te bewegen kun je mooi drie-punters scoren.

Tijdens een spel kun je de rest van het team gewoon laten verdedigen. Je moet je niet al te veel proberen te bemoeien met de verdediging, want het team doet goed zijn werk. Als je als een kip zonder kop elke keer switched van speler dan is dit niet gunstig voor je verdediging. Zoals met veel basketbalgames is de verdediging nog steeds erg moeilijk, maar deze game zorgt ervoor dat je het team goed kan laten verdedigen. Met de linkertrigger kun je iemand \'vastpinnen\', maar de tegenstander kan hier met een mooie beweging wel omheen om te scoren.