Tour: Etappe 2 - Korte maar zware klimmetjes, Pogacar in de aanval?

De eerste etappe van de Tour de France beloofde flink wat goeds, Romain Bardet en Frank van den Broek rondden een heerlijke aanval prachtig af. Vandaag liggen er ook weer volop kansen voor een mooie etappe: van een simpele rit naar een massasprint gaat zeker geen sprake zijn, er moet geklommen worden.

De heren stappen op in Cesenatico en rijden na een stuk langs de kust uiteindelijk landinwaarts naar Bologna. Daar komen ze al vrij vroeg in de tweede helft van de 199 kilometer lange rit aan, maar er gaat nog rond gereden worden in de omgeving. Het voornaamste en vooral bekendste opstakel is de San Luca: bijna twee kilometer aan ruim boven de tien procent.

Na 168 kilometer komen de heren voor het eerst op de San Luca aan, waarna er nog een ronde gereden wordt richting een tweede beklimming, twintig kilometer later. Na het afdalen daarvan volgt nog een klein klimmetje om de kaf van het koren te scheiden, vervolgens wacht de finish in Bologna dan echt.

Voor de nog veel meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we graag weer door naar het topic op het FOK!forum, hier te vinden. Om 12.35 uur gaat het peloton op pad, de finish wordt zo rond kwart over vijf verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)