Spannende F2-hoofdrace Red Bull Ring beslist op bandenstrategie

Op de Red Bull Ring is zondagochtend de hoofdrace van het weekeinde in de Formule 2 verreden. Het werd zoals wel vaker een tactische race wat betreft de bandenkeuzes, wat het tot aan het einde vermakelijk maakte.

Polesitter Dennis Hauger en Joshua Dürksen vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Gabriel Bortoleto, Franco Colapinto, Paul Aron, Taylor Barnard, Isack Hadjar, Pepe Marti, Oliver Bearman en Kush Maini - Richard Verschoor nam in het achterveld plaats op de zeventiende startplek.

Nog voor de start werd er flink wat roet in het eten gegooid: Hauger probeerde voor de opwarmronde veel te agressief weg te rijden en liet zijn motor afslaan, net als Maini én Jak Crawford. Zo stond Dürksen daadwerkelijk vooraan bij de start en hij kwam na de openingsronde als leider door, voor Bortoleto, Colapinto, Aron en Hadjar.

Na een paar ronden opende Bortoleto met succes de aanval op Dürksen, die niet veel later ook verschalkt werd door Colapinto en Aron. Dürksen kwam als eerste binnen om zijn superzachte banden in te leveren, een ronde later gevolgd door Bortoleto. Al vrij snel ontstond zo de situatie dat iedereen op de superzachte banden gestopt was, aangevoerd door Marti, die met een paar zeer sterke ronden vóór Bortoleto uit kwam.

Richting de helft van de race zat Bortoleto weer vlak achter Marti, strijdend om plek zeven - en virtueel mogelijk de leiding. Bortoleto ging er soepel voorbij, terwijl Colapinto acht ronden voor het einde vanaf de leiding binnen kwam voor nieuwe, superzachte banden. Hij zakte terug naar de achtste plek, maar had uiteraard veel meer snelheid in zijn banden voor de slotfase.

In de voorlaatste ronde sloot Colapinto al aan bij de al een race lang kibbelende teamgenoten Marti en Hadjar op plek twee en drie. Marti nam hij soepel te grazen en ook Hadjar had weinig kans. Bortoleto was echter gevlogen en hij pakte de overwinning, voor Colapinto en Hadjar, die zijn plek terug zou geven aan Marti, maar simpelweg besloot dat niet te doen - Verschoor finishte niet.