Buzz!: The Sport Quiz

Iedereen weet het altijd beter, en zeker in het geval sport. De nieuwe quiz van Buzz! draait om verschillende sporten en nu kan je iedereen laten zien hoeveel verstand je van sport hebt. De game speel je met de vier buzzers, en het is alleen mogelijk om met deze buzzers het spel te spelen. Aan de buzzers is niks veranderd, dus die werken nog steeds prima.

De introfilmpjes en tussenstukjes zien er iets beter uit in dit deel, maar tijdens het spelen is het grafisch gezien precies hetzelfde gebleven. Gelukkig draait het niet om de graphics bij dit spel. De vragen zijn natuurlijk gebleven, maar er zijn wel nieuwe soorten rondes bijgekomen. Het is ook mogelijk om zelf een quiz te verzinnen en dan kan de quizmaster (in dit geval een echt persoon dus) de show controleren met de PS2-controller. De quizmaster kan dan zelf de vragen stellen en de kandidaten moeten dan op de buzzer drukken om antwoord te geven. De quizmaster kan dit antwoord vervolgens goedkeuren met de controller en zo punten verdelen. Dit is een simpele toevoeging en kan best leuk zijn als je alle vragen in het spel hebt gehad.




De hoeveelheid vragen in het spel is prima in orde en ik ben niet vaak dezelfde vragen tegen gekomen. De vragen zijn ook iets uitgebreider in dit spel, want er komen ook filmpjes in voor. Dit zorgt voor een leuke afwisseling en hierdoor voelt het spel ook meer aan als een echte quiz.

Er zitten een flink aantal verschillende rondes in het spel. Een aantal rondes uit de eerdere Buzz Quizzen zijn terug te vinden, zoals Geef de bom door. Nieuwe rondes zijn bijvoorbeeld de Wereldronde waarbij je als speler de wereld virtueel overgaat en diegene die als eerst de wereld rond is wint de ronde. De vragen gaan over het land waar de betreffende kandidaat zich dan bevindt.

Een andere nieuwe ronde is de Schatting-ronde, waarbij je dus zo nauwkeurig mogelijk het antwoord moet schatten. Hoe dichter je bij het antwoord zit hoe meer punten je hiervoor krijgt. Zo zitten er nog een aantal nieuwe rondes in het spel die het antwoorden van vragen iets leuker maken, zoals bijvoorbeeld een hoeveelheid punten kunnen inzetten voor het antwoorden van een vraag in een bepaald thema. Heb je de vraag goed dan krijg die punten erbij, maar heb je de vraag fout dan gaan die punten eraf.




De vragen heb je in twee verschillende moeilijkheidsgradaties; normaal en moeilijk. De normale vragen zijn voor de gemiddelde sport-fanaat redelijk makkelijk en die kunnen beter de moeilijke vragen gaan doen. Die moeilijke vragen zijn ook echt uitdagend en soms heb je geen idee wat het antwoord is, tenzij je een echte fan bent van de sport. De vragen zijn redelijk gevarieerd en je kunt ook de Nederlandse taal kiezen. De vragen blijven dan overigens wel hetzelfde.

Dit spel is natuurlijk het leukste om met meerdere personen te spelen, en het is nu zelfs mogelijk om met acht spelers de quiz te spelen. Dit kun je doen in teams, en met vier personen kun je gewoon tegen elkaar spelen. Als kandidaat kun je wederom uit een aantal verschillende sportieve karakters kiezen en verschillende geluiden. Die karakters en geluiden voegen verder niks nuttigs toe aan het spel, maar zijn wel leuk om te zien en/of horen.