Titelverdediger ItaliŽ uitgeschakeld door beter Zwitserland op EK voetbal

Titelverdediger Italië is door Zwitserland uitgeschakeld in de achtste finales van het EK in Duitsland. In Berlijn wonnen de Zwitsers met 2-0 en staan in de kwartfinale tegen Engeland of Slowakije.

Italië werd ternauwernood tweede in de poule door in de extra tijd een gelijkspel eruit te slepen tegen Kroatië. De Italiaanse bondscoach was niet tevreden over de poulefase en voerde maar liefst zes wijzigen door in zijn basiself, maar dat zou de Italianen niet helpen. Zwitserland was beter dan Italië en kwam na ruim een half uur op voorsprong door een goal van Remo Freuler.

Snel in de tweede helft kwam Zwitserland ook op 2-0, ditmaal door een fraaie goal van Ruben Vargas. Italië probeerde daarna nog wel, maar kon niet overtuigen in Berlijn. Gianluca Scamacca was in de slotfase nog wel dicht bij de aansluitingstreffer. Hij raakte van dichtbij de paal.

Zwitserland is door de winst de eerste kwartfinalist op het EK voetbal. In de kwartfinale speelt het tegen de winnaar van Engeland en Slowakije, die zondagavond plaatsvindt.