Slipstreamgevecht in Formule 3-sprintrace Red Bull Ring, crash Montoya

De jongelingen in de Formule 3 hebben op de Red Bull Ring in Oostenrijk het startschot gegeven voor weer een mooi raceweekeinde. Zaterdagochtend werd de sprintrace verreden en dat werd een flink slipstreamgevecht, zoals wel vaker op het Oostenrijkse circuit.

Martinius Stenshorne vertrok vanaf poleposition, naast Christian Mansell. Nikola Tsolov en Alex Dunne volgden op rij twee, voor Sebastian Montoya, Laurens van Hoepen, Oliver Goethe, Dino Beganovic, Gabriele Mini, Tim Tramnitz, Arvid Lindblad en Noel Leon.

In het achterveld ging het fout in de eerste bocht, waarbij Kacper Sztuka stil kwam te staan en voor een safety car zorgde - Beganovic spinde daar en zakte een plek of twintig terug. Na een paar ronden konden we door, met de sterk vertrokken Mansell en Tsolov voorop, gevolgd door McLaren-juniors Stenshorne en Dunne.

Na een ronde of drie ging Tsolov fraai buitenom langs teamgenoot Mansell naar de leiding, maar de Bulgaar wist zich niet los te rijden en moest bijna tien ronden later het gevecht weer vol aan gaan. Mansell ging er toch weer voorbij, terwijl Dunne alles uit de kast moest trekken om plek vier te verdedigen tegen Montoya, Mini én Van Hoepen.

Stenshorne kwam zich ineens melden in de strijd om de leiding en ging naar plek twee, terwijl Tsolov juist de eerste plek weer pakte. Achter hen ging het echter behoorlijk fout: Montoya probeerde Dunne weer te passeren, werd door de Ier geraakt, schoot van de baan af en knalde hard in de barrières - de zoon van Juan-Pablo Montoya was gelukkig wel in orde.

De boel werd snel opgeruimd en met Tsolov, Stenshorne, Mansell, Dunne en Van Hoepen voorop werd er nog één ronde geracet. In de volgorde veranderde voorin echter niks meer en dus pakte Tsolov een fraaie zege, voor Stenshorne en Mansell.