Medieval Lords: Build, Defend, Expand

Al snel kom je erachter dat je niet genoeg plaats hebt op je eigen stukje grond. De oplossing hiervoor is heel simpel, je verovert gewoon het landje van je buurman. Je stuurt dan een paar groepjes van soldaten naar het andere gebied. Als ze eindelijk zijn gearriveerd in het gebied van de tegenstander gaat er een zogenaamde \\\"God\\\'s grace\\\" in. Dit is een tijdsperiode waarin je de vijand niet mag aanvallen maar je troepen alleen mag klaarzetten voor de strijd, dit is ook het moment dat je katapults en dergelijke kan kopen. Na afloop van deze periode begint het strijdgewoel waar je totaal geen invloed op hebt. Je mannetjes stormen gewoon op de burcht van de tegenstander af en je moet maar hopen dat alles goed gaat, het gaat er vooral om dat je de meeste manschappen hebt. Nemen de mannetjes de burcht in dan is het gebied voor jou en kun je daar verder gaan bouwen aan het stadje dat er al stond.



<\/center>

De verdediging werkt in principe hetzelfde, je moet maar gewoon afwachten of de tegenstander doorbreekt, nadat je een aantal voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Wordt je burcht ingenomen dan heb je verloren.



<\/center>

Dit systeem is natuurlijk erg beperkt, ik kan begrijpen dat sommige mensen zoiets wel spannend vinden, maar ik vond het persoonlijk maar muf. Lukte een aanval immers niet, dan bouwde je gewoon nog meer mannetjes en viel je opnieuw aan.