Halo 3

Halo 3 is waar het gevecht van de Master Chief eindigt. Hij gaat de wereld en uiteraard het universum redden met zijn gebruikelijke one-liners en een hele hoop munitie. Als gamer zul je weer het trucje moeten herhalen uit Halo 1 en 2 en als je deze games niks vond dan kun je hier ophouden met lezen. Halo 3 is een betere Halo 2 en daar houdt het mee op.

Finish the fight is een veel gehoorde kreet in de marketingcampagne rondom Halo 3. Het schijnt ook dat dat precies is wat je aan het doen bent in het single-player gedeelte. Het verhaal wordt echter vertelt op een manier waar \"Fear and Loathing in Las Vegas\" nog een puntje aan kan zuigen. Het begint al met het feit dat Halo 3 niet aansluit op Halo 2, maar dat je een strip moet lezen, die de gebeurtenissen tussen 2 en 3 vertelt, genaamd \"Halo: Uprising\". Bungie blikt ook niet even terug op wat er allemaal gebeurd is, dus daar flikker je dan vers uit de ruimte en het spel kan beginnen. De aarde krijgt namelijk een aanval te verduren van de Covenant onder leiding van the Prophet of Truth en alleen jij kunt de aarde redden. Alleen opent deze profeet een portaal naar de Ark en jij gaat daarachteraan om hem te stoppen om iets met die Ark te doen en ook de Flood doet gezellig mee, want ze zijn inmiddels in het bezit van hun eigen ruimteschip dat eerst in handen was van de Covenant. Verdere details zal ik jullie besparen, maar het lijkt werkelijk nergens op en de manier waarop het verteld wordt zou Uwe Boll zich zelfs nog voor schamen. Heb je Halo 1 en 2 niet gespeeld dan hoef je helemaal niet na te denken over het verhaal, want dan snap je er zeker niks van.

Het maakt de single-player ervaring van Halo 3 er echter niet slechter op. Het is en blijft een mengeling tussen Serious Sam en Starship troopers en wie geeft er dan eigenlijk echt wat om het verhaal? Het gaat immers om de gevechten die je moet leveren ter land, ter lucht en ter endeldarm. De gevechten volgen elkaar in razend tempo op en ieder gevecht dat je levert is een echte uitdaging door een goede A.I. en slimme plaatsing van de vijanden door de levels heen. Vooral de brutes die op je af komen rennen met een gigantische hamer zullen je meerdere keren een \"ooooohhh fuck!\"-gevoel geven.

Gedeelde Smart
Gelukkig hoef je deze \"ooooohhh fuck\"\'s niet alleen te beleven en kun je ook je vrienden vragen om mee te spelen. Halo 3 heeft namelijk de mogelijkheid om samen met drie van je vrienden door het verhaal heen te worstelen. Je hoeft je ook niet druk te maken over een opgeruimde kamer, want het kan natuurlijk ook allemaal via Xbox Live. Het werkt allemaal naadloos en op de hoogste moeilijkgraad (legendary) zul je ook echt goed moeten communiceren met je teamgenoten om je door de levels heen te werken. Je zult echter merken dat je enorm veel zult sterven, maar Bungie heeft hier enorm puik werk afgeleverd door ervoor te zorgen dat je je hieraan niet gaat irriteren. Het leuke is namelijk dat je bij iedere poging om tot het volgende checkpoint te komen een klein beetje verder komt, omdat je steeds een beetje beter weet welke tactiek je moet toepassen om de groep van vijanden te verslaan die je in de weg staat. Tel hierbij op dat je met je teamgenoten ook nog snelle afspraken kunt maken over wie welke vijanden aanpakt en je voelt je al snel een held bij ieder gehaald checkpoint!